Wednesday, 19 September 2012

Nasib perogol di jordan

Kisah seorang remaja perempuan berusia 14 tahun yang diculik dan dirogol berkali-kali selama tiga hari menyebabkan rakyat Jordan berasa marah, apatah lagi apabila penyerangnya bersetuju untuk mengahwini remaja itu untuk mengelak daripada dipenjara.

Dalam masyarakat Islam konservatif seperti di Jordan, perogol boleh lepas bebas mengikut Kanun Keseksaan Artikel 308, yang dikenali sebagai “undang-undang perogol.”

April lalu, remaja yang tidak didedahkan identitinya keluar membeli belah di bandar Zarqa, di mana seorang lelaki berusia 19 tahun menculiknya dan membawanya ke padang pasir di mana dia mendirikan khemah, kemudian merogol remaja itu selama tiga hari berturut-turut, menurut sumber kehakiman.

Polis menemui remaja itu ketika membuat rondaan rutin dan membawanya pulang. Mereka menahan lelaki itu.

Tetapi dalam beberapa hari, terdapat berita yang lelaki itu bersetuju mengahwini remaja itu dan semua tuduhan terhadapnya digugurkan.

Awal bulan ini, AFP melaporkan, seorang remaja perempuan berusia 15 tahun diajak untuk mengikut seorang lelaki ke sebuah apartmen di Amman di mana dia juga di rogol.

Sumber kehakiman berkata, lelaki itu sekarang cuba sedaya upaya untuk berunding dengan keluarga mangsa, mengahwini gadis itu untuk mengelak daripada dipenjara.

Artikel 308 membenarkan tuduhan merogol digugurkan sekiranya perogol bersetuju untuk mengahwini mangsa.

Dia tidak boleh menceraikan isterinya selama lima tahun.

Ketua Kesatuan Wanita Jordan, Nadia Shamrukh berkata, “Akta dalam undang-undang ini bukan saja membenarkan pesalah bebas, tetapi membenarkan mereka mengahwini mangsa.” 

Apa Yang Berlaku Atas Bangunan Tinggi

Pihak berkuasa USC melancarkan siasatan setelah mendapati beberapa mahasiswa kantoi melakukan hubungan seks di bumbung sebuah bangunan pencakar langit di USC. Gambar-gambar ini menunjukkan seorang mahasiswa dan seorang wanita melakukan hubungan seks dengan pelbagai jenis posisi di atas bangunan Waite Phillips Hall di Los Angeles.


Buah Yang Paling Pelik Bentuknya


Mungkin ini adalah jenis buah yang paling lucah di dunia, tanaman unik ini tumbuh di vietnamm dan masyarakat setempat menyebutnya sebagai buah loofah. Yang unik dari buah ini adalah bentuknya sangat mirip dengan payudara, berwarna "blue", uniknya lagi pada bahagian hujungnya terdapat puting yang sangat mirip dengan puting payudara.

Saya potong gambar ini pada bahagian hujungnya, orang pasti akan menyangka bahawa ini adalah gambar payudara gadis Namun setelah di lihat secara lengkap kita akan melihat bahawa ini adalah bahagian hujung dari buah loofah tersebut.