Friday, 21 March 2014

zombie kilang biskut Trailer


Yang Ner Gaya Tido Anda


You Like Pls....


MH370: Go To Hell CNN!

Di saat negara bergelut dengan kehilangan pesawat MH370, ada antara media asing dilihat menggunakan isu ini untuk membuat liputan yang tidak benar dan memburukkan keadaan.

Go To Hell CNN! - Dr Mahathir

Bekas Perdana Menteri Tun Mahathir Mahathir apabila ditanya pendapat tentang perkara ini berkata, kerenah media asing ini sebenarnya tidak perlu dilayan kerana mereka sendiri terbukti tiada kredibiliti.

Mengambil contoh akhbar England berusia 168 tahun, News of the World yang akhirnya ditutup selepas terbukti mengamalkan tipu dan rasuah, Tun Mahathir menyatakan akhbar antarabangsa ada yang mempunyai agenda tersendiri dan dipengaruhi oleh individu yang memilikinya.

“Apa kita buat pun tak kena. Kalau kita layan pun mereka tak berterima kasih. Jadi kita terima dan buat tak tahu sajalah apa mereka kata. Kita tahu ia tak betul,” katanya.

Mengulas tentang juruterbang MH370 yang dikatakan mempunyai pertalian saudara dengan Anwar Ibrahim, Tun Mahathir menyatakan dia tidak boleh memberikan apa-apa komen memandangkan dia tidak mengenali juruterbang terbabit dan setakat ini tiada bukti yang jelas.

“Toksahlah buat spekulasi. Saudara mara (penumpang MH370) sedang menderita dan anda menjadikan keadaan lebih sukar buat mereka,” ulas Tun Mahathir.

Tuduh Malaysia Bukan-Bukan, CNN Silap Tulis Kuala Lumpur Di Indonesia

Go To Hell CNN!

Sejak dari awal insiden pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 berlaku, agensi berita CNN kerap membuat laporan yang tidak tepat serta menuduh Malaysia dengan beberapa dakwaan yang mengarut dan melampau.

Antaranya ialah menuduh Malaysia bukan satu sumber maklumat yang rasmi selain mendakwa kerajaan sedang menutup malu berkenaan kehilangan pesawat itu dengan memutarbelitkan fakta.

Semalam pula, terbuka pekung CNN yang tidaklah sehebat mana melaporkan berita kerana pengetahuan mereka mengenai Malaysia juga masih tidak lengkap.

Dalam satu laporan eksklusif CNN berkaitan misteri kehilangan pesawat MH370, lokasi lintas langsung wartawan CNN dilihat tertera sebagai Kuala Lumpur, Indonesia.
Kesalahan sebegitu rupa sememangnya dilihat sebagai satu kegagalan yang teruk oleh sebuah stesen berita lebih-lebih lagi yang mempunyai reputasi tinggi seperti CNN.

Pengguna Facebook di Malaysia yang mengesan kesilapan itu menyebarkannya di laman sosial berkenaan sebagai mengecam tindakan CNN membuat pelbagai dakwaan tidak berasas bertujuan menjejaskan prestij Malaysia di peringkat antarabangsa.

Biarpun bijak dalam memutarbelitkan berita dan juga mereka cerita sensasi bagi peminat setia berita mereka, tetapi dari segi ilmu yang senang sebegitu pun mereka boleh tersilap dan ia amat memalukan.

Sumber: Mynewshub.my