Saturday, 20 October 2012

Foto separuh bogel Novi Amalia tersebar disiasatJAKARTA: Polis akan menyiasat foto separuh bogel model, yang tersebar menerusi rangkaian media sosial dengan menegaskan mereka tetap akan bertindak jika pelakunya adalah anggota polis.

“Bagaimanapun, kami masih mendakwa Novi atas tuduhan menyalahgunakan dadah dan melanggar undang-undang jalan raya,” kata jurucakap polis Jakarta, Komisioner Kanan Rikwanti semalam.

Model majalah dewasa berusia 25 tahun itu merempuh tujuh orang Khamis lalu ketika memandu di bawah pengaruh dadah dan alkohol. Semua mangsa cedera ringan.

Foto telanjang Novi Amalia

Saksi memberitahu polis, Novi mencampakkan pakaiannya keluar dari kereta ketika memandu ke Ancol di Jakarta Utara. Ketika polis menahannya selepas nahas, dia hanya memakai seluar dalam dan enggan memakai pakaian.

Foto yang tersebar itu didakwa dirakam ketika Novi ditahan di balai polis Taman Sari, Jakarta Barat.

“Perlu diingat ada ramai orang yang berada di balai polis ketika kami menahannya. Keadaan dalam balai polis bukan selalu dapat dipantau secara teliti. Mungkin ketika Novi mahu memakai pakaian, seseorang mengambil gambar itu,” katanya.

Wanita jual, beli susu badan guna internet

LONDON: Ramai wanita di Britain dan Amerika Syarikat (AS) menjual susu mereka di Internet walaupun ia dibimbangi membahayakan bayi.

Media melaporkan, golongan ibu menggunakan forum komuniti, termasuk Facebook, untuk mendapatkan wang segera dengan menjual susu masing-masing.

Membeli susu kini menjadi cara baru ibu yang berdepan masalah mendapatkan susu sendiri bagi diberikan kepada bayi.

cara penyusuan bayi
gambar hiasan
Laman sesawang seperti onlythebreast.com adalah satu daripada sumber bagi golongan ibu memperoleh bekalan susu yang diperlukan. Menurut laman sesawang itu, susu yang dijual atau dibeli mereka dipastikan berada dalam keadaan bersih dan selamat.

Semakan mendapati, ada wanita yang menawarkan susu di laman sesawang itu menetap di Essex hingga Newcastle dengan harga kira-kira £1 (RM5) setiap auns (28 gram) berbanding AS$2 (RM6) untuk jumlah sama di AS.