Thursday, 27 March 2014

Pekerja Petronas Curi RM$4000 Kena Tangkap Kantoi


Berkali2 Tengok Pun Tak Puas !! Lawak Gila


iklan lawak thailand PALING BEST 2014


Lawak dengan Operator DIGI


lawak troll operator celcom


Wakenabeb! Operator Celcom


(LAWAK!) Operator Celcom Kena Prank - Muse from Thailand


Iklan Ford Fiesta Tampilkan Gadis Seksi Nyaris


Iklan Thai Lucu


Iklan Payu Dare Made In Thailand


Depan Rumah Paling Bahaya Sekali Dalam Didunia.

Rakaman video berikut menunjukkan kereta api  hanya lalu beberapa inci dari pintu depan orang-orang yang tinggal di ibu kota Hanoi. Hanoi terkenal dengan bangunan dan jalan-jalan sempit. Kerana stesen keretapi utama berada tepat di tengah-tengah bandar, maka tidak hairan jika rel kereta api melewati jalan-jalan yang sibuk.
  

Jom saksikan video berikut: 

Ritual Seru Mayat penumpang MH370 Untuk Timbul Raja Bomoh

Bagan Datoh – Walaupun dikecam dan dihina oleh sebilangan besar masyarakat Raja Bomoh Sedunia, Datuk Mahaguru Ibrahim Mat Zin tetap meneruskan ‘ritual’ dengan caranya yang tersendiri bagi membantu usaha mencari pesawat MH370 yang hilang secara misteri.

Terbaru Ibrahim bersama para pengikutnya melakukan satu upacara ‘khas’ bagi menyeru mayat para penumpang yang dipercayai hilang di Lautan Hindi agar timbul bagi memudahkan usaha mencari yang dijalankan oleh pihak kerajaan dengan dibantu oleh beberapa buah negara asing.

Ritual ‘Seru Mayat Untuk Timbul’ itu dilakukan ekoran dari pengumuman yang dibuat oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Abdul Razak Isnin lalu yang mengesahkan bahawa pesawat MH370 yang tidak dapat dikesan sejak 8 Mac lalu hilang di Lautan Hindi.

Dalam sidang media tergempar yang diadakan di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini Perdana Menteri berkata, maklumat tersebut diperoleh dari data terbaru yang dianalisis oleh Inmarsat, syarikat United Kingdom yang menyediakan data satelit dan Air Accidents Investigation Branch (AAIB).
Ibrahim ketika ditemui berkata, menurut firasatnya pesawat tersebut telah terjatuh di Lautan Hindi.

“Menurut firasat saya, pesawat tersebut telah terjatuh di dalam Lautan Hindi.

“Lautan Hindi adalah antara yang paling dalam di dunia dan sudah pasti akan menyukarkan usaha mencari mayat para penumpang yang terlibat.

“Upacara yang dilakukan ini adalah bertujuan untuk menyeru dan berdoa kepada Allah agar mayat mereka timbul ke permukaan. Insyallah dengan izin tuhan ia akan timbul,” katanya.
Sebagai simbolik, Ibrahim menggunakan teropong, kerantung kayu dan buluh runcing.

“Upacara pada kali ini, Datuk menggunakan teropong untuk menjejaki kawasan terhempas, kerantung kayu bagi menyeru mayat para penumpang dan buluh runcing bagi menarik mangsa.
“Seterusnya kita melaungkan azan dan berdoa agar usaha yang dilakukan ini diperkenankan oleh Allah,” ujarnya lagi.