Wednesday, 9 April 2014

Beg Galas A sampai F


DENGAR BAIK BAIK PERBUALAN RAKAMAN TELEFON INI

DENGAR BAIK BAIK PERBUALAN RAKAMAN TELEFON INI


DENGAR BAIK BAIK PERBUALAN RAKAMAN TELEFON INI
SILA SHARE SEBANYAK YANG BOLEH
ELAKKAN DIRI ANDA MENJADI MANGSA PENIPUAN

link video

style! lagend..Tinak Tin Tana Mann 1999


Alasan-alasan Tak Siap Homework Masa Sekolah

Ade yang masih bersekolah dan ade yang dah tinggalkan zaman sekolah tu, so korang perasan tak ada satu benda yang memang korang takkan terlepas punya. Benda apa? Buku teks? Buku nota? Haha yang tu dah sah-sahlah korang mesti dapat punya. Kalau tak, takpayah belajar la..wakaka.



Tapi bila terkeluarnya perkataan 'homework' dari mulut cikgu korang, apa yang korang rasa? Selama saya hidup sepanjang 38 tahun ni, belum pernah saya jumpa seorang student yang melompat-lompat keriangan sambil bertepuk-tepuk tangan kerana apa, kerana dapat homework. Tak tawula kalau-kalau korang pernah jumpa makhluk yang macamni.

Maybe ada sesetengah tu ada jugak perasaan curious nak siapkan homework tu dengan cepat-cepat. (Niat je yang lebih tu) Tapi setelah dua hari diberi tugasan, beliau masih terpinga-terpinga 'Mana aku nak korek idea ni, urrgghh blur-blur. Dahla tugasan lain bersepah-sepah lagi..huh'

Ha nampak tak tu. Ofkos la korang nampak sebab korang tengah baca kan? Hehe.. apa yang saya nak tegaskan kat sini, korang buat lambat-lambat pun takpe. Sebab kalau korang hantar awal pon markah lebih kurang je dengan yang hantar lambat. Betul tak cikgu-cikgu semua..

Ha tengok muka dorang tu masing-masing dah cuak dah tu takut kantoi. Masa awal-awal bagi tugasan korang pernah dengar tak ayat camni, 'Ok hari ni saya ada tugasan baru untuk semua, jangan ada yang mengeluh pulak (padahal satu kelas dah buat muka belacan). Memandangkan saya ni seorang yang baik hati lagi manis orangnya, siapa yang submit seawal yang mungkin akan diberi extra mark'...Betul ke?? Haha ingat kitorang ni kanak-kanak ribena ker?

Kat sini saya nak kongsi la alasan-alasan yang selalu saya dengar dari kawan-kawan masa dulu (saya pun selalu jugak..haha). Ada yang bersungguh-sungguh masa bagi alasan, ada yang macam sambil lewa je pun ada. Di bawah ni, antara-antaranya lah :

1. Alasan : Saya tak hadir la masa cikgu bagi homework tu, kawan-kawan pun takde sorang yang inform pasal homework ni.

2. Alasan : (Buat-buat check beg depan cikgu) Alamak..saya tersilap bawak tugasan la cikgu. Ni mesti adik saya punya kerja ni. (adik jugak yg jadik mangsa)

3. Alasan : Rumah saya naik air, saya xdapat nak buat homework sebab cuci rumah cikgu. (cuci rumah die bukan rumah cikgu tu)

4. Alasan : Saya terlelap masa buat homework semalam. Saya terlampau fokus taw tak cikgu, sampai mata saya rasa berat sangat. So saya pon berehat la kejap. (rupa-rupanya kejap dia sampai pagi besok)

5. Alasan : (Target sape yg tak datang masa tu, pastu) Cikgu, leman pinjam buku saya tak pulang-pulang. Dahla hari ni pun dia tak datang. Kalau tak saya orang pertama yang akan hantar.

6. Alasan : Ada pencuri masuk rumah saya semalam, cikgu. Habis semua dia kebas termasuk dengan tugasan yang cikgu bagi tu. malang betul nasib saya cikgu.

7. Alasan : Saya nak siapkan pagi tadi kat kelas, tapi pengawas tu paksa saya suruh masuk perhimpunan. Pengawas tula yang salah. (hahaha kerja minggu lepas ko baru nk buat pagi ni sape suruh)

8. Alasan : Rumah saya terbakor cikgu. Homework-homework yang saya dah siapkan tu semuanya terbakor sekali..hukhukhuk

9. Alasan : (pinjam buku sape-sape, tunjuk cikgu) Ni ha cikgu, saya dah siap tapi saya nak repair-repair la sikit,  nanti-nanti saya hantar ye. ^_^

10. Alasan : Ini adalah alasan yang paling tak boleh blah buat abad ini. Mana tawu ada sesape yang nak cuba. Kot-kotla kalau ada cikgu-cikgu yang sukakan kucing, mesti dia sejuk je hati bila baca ni. Korang patut try!!




Hahaha...ini jelah yang mampu otak saya nak ingat pasal kisah-kisah masa sekolah dulu. Sejak 19 tahun yang lepas meninggalkan alam persekolahan, masih ada lagi sisa-sisa kenangan yang buat saya gelak sorang-sorang.

Ape?? Korang pon pernah bagi alasan jugak? Ha kalau camtu kongsi la dengan kita semua kat komen bawah ni. Saya pon teruja jugak nak dengar alasan-alasan yang korang guna.

Ade lagi x jual ayam kaler2 gini?


Milo Tahun 1960 hingga 2020


Apa kah ini selfie


Lawak Apa Yang...


Tidak ada lagi nama ali, abu dan ahmad

Lawak Atm


All Black's Haka + Translation


Parti Liar Separuh Bog*l Bakal Dianjurkan

Hasrat sebuah premis iaitu The Pool untuk menganjurkan parti separuh bog*l pada 11 April ini tidak kesampaian apabila Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor mengarahkan premis tersebut ditutup tujuh hari mulai semalam.
Perkara tersebut dimaklumkan oleh Unit Media Jabatan Perancangan Korporat Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) dalam satu kenyataan media di sini semalam

10250193_872310372794591_4091359866003876120_n

Bekas PA Prof Izzi Haji Ali Tampil Dedahkan Perangai Sebenar


Isu Professor Izzi Haji Ali mencabul pelajar UiTM Arau sedang hangat diperkatakan. Kini bekas PA Professor Izzi pula tampil mendedahkan kelakuan sebenar beliau.