Tuesday, 26 November 2013

Perjawatan kosong Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL)

Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL)Perjawatan kosong kerajaan terkini Disember 2013 di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL). Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) sebagai :
Jawatan Kosong Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

1. Pegawai Perubatan Gred UD41
2. Pegawai Pertanian Gred G41
3. Jurutera Awam Gred J41
4. Penolong Pegawai Perubatan U29
5. Pembantu Setiausaha Pejabat Gred N17
6. Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S17Tarikh tutup permohonan pada 07 Disember 2013

Maklumat Lanjut dan Borang Sila klik Di Sini

Macam Budak Zaman Sekrang Agama Sebagai Nama Sje..(Pelajar Ump Pahang Fatihah Hakema )

Mana perginya perasaan malu?Itulah ungkapan yang boleh TPK katakan kepada pasangan remaja ini. Jika dilihat dari gambar di atas mungkin pembaca sekalian boleh menjangkakan aktiviti apa yang sedang dilakukan dan pastinya tanggapan negatif yang akan difikirkan.
Pandangan TPK hampir sama dengan pembaca sekalian. TPK mendapat maklum bahawa remaja ini bergambar di dalam bilik mandi yang mana mereka sedang bercuti di cherating. Di mana TPK mendapat gambar ini???
TPK mendapat gambar ini dari sebuah blog yang popular dan ianya dipaparkan di ‘muka buku’ remaja tersebut. Tanpa rasa malu remaja ini dengan bangganya menunjukkan gambar mereka bermesra.
Mungkin berlaku sabotaj kepada akaun ‘muka buku’ remaja ini. Mungkin juga remaja ini dikhianati oleh sesorang yang mencemburinya. Walauapapun remaja ini sepatutnya tidak berkelakuan demikian. Maruah diri dan keluarga perlu dijaga.
TPK harap remaja ini sedar dan cuba untuk muhasabah diri bagi menilai kembali diri sendiri. Belum terlewat untuk kembali ke pangkal jalan.

Sebuah akaun facebook dipercayai milik seorang remaja perempuan telah memaparkan beberapa keping gambar yang agak kurang enak jika dilihat. Akaun tersebut menggunakan nama Fatihah Hakema.
Tidak dapat dipastikan sama ada itu adalah akaun palsu ataupun sengaja dibina untuk ‘mengenakan’ remaja tersebut. Ini kerana, foto-foto yang terdapat di dalam akaun tersebut hanyalah foto ketika beliau bersama teman wanitanya bercuti di Cherating.
‘Display picture’ untuk profile nya agak melampau apabila memaparkan gambar beliau dan teman lelakinya berbogel sambil berpelukan di dalam pancuran. Namun begitu, terdapat beberapa keping gambar beliau masih bertudung dan berpakaian sempurna.
Ini adalah status terakhir beliau yang ditulis pada 10 Oktober yang lepas:Kalau benar ini adalah akaun beliau, amat malanglah remaja melayu sekarang. Masalah ini bertambah parah apabila berjauhan dengan ibu bapa. Tetapi jika ini adalah penganiayaan, maka wajarlah tindakan sepatutnya di ambil.

Jawatan kosong kerajaan Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang

Majlis Agama Islam Negeri Pulau PinangJawatan kosong kerajaan terkini Disember 2013 di Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang. Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan kosong di Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang sebagai :
Jawatan Kosong Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang.

1. Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah DC41
Tarikh tutup permohonan pada 13 Disember 2013

Maklumat Lanjut Sila klik Di Sini

Jawatan kosong terkini di Majlis Perbandaran Muar

Majlis Perbandaran MuarJawatan kosong terkini di Majlis Perbandaran Muar. Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan  terkini di Majlis Perbandara Muar sebagai :
Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Muar.

1. Pegawai Perancang Bandar Dan Desa Gred J41
2. Akauntan Gred W41
3. Pegawai Penilaian Gred W41
4. Penolong Pegawai Undang-Undang Gred L29
5. Penolong Pegawai Penguatkuasa Gred N27 (LELAKI)
6. Pembantu Kesihatan Awam Gred U17Tarikh tutup permohonan pada 2 Disember 2013
Maklumat Lanjut dan Borang Sila klik Di Link