Friday, 1 June 2012

Makhuk Pelik Yang Menggemparkan Korea

Sebelum ini, berita di Korea Selatan pernah mengemparkan seluruh rakyat di bandar Kyungnam Tongyeong dengan satu penemuan makhluk misteri di sungai bandar mereka. Mahkluk ini adalah sepanjang 4 meter dan beratnya mencecah 30 kg. Mahkluk ini telah ditangkap dan tengah dibedah siasat di Ulsan Korea. Ramai yang tertanya-tanya mengenai spesis yang ditemui. Ada yang beranggapan ia merupakan spesis haiwan hidupan air kerana mati ditemui di sungai. Jom lihat gambar di bawah ini.


Akal manusia tidak mampu untuk menafsirkan dari mana spesis ini datang. Namun semuanya boleh ditemui melalui kajian. Namun semua ini adalah ciptaan Allah SWT. Kita hanya perlu mengakui tentang kebesaran Allah.

Amoi Webcam Lucah Kantoi Dengan Mak Sendiri

Amoi ni tengah syok webcam lucah dengan kawan internet dia.Terlalu asyik hingga tak sedar emak dia tercegat tengok aksi dia.Haha.. ntah la apa nasib dia lepas ni..

Gambar Carwash Dengan Pekerjanya Berbikini Mencuci Kereta Pelanggan

Xie Tu Jalan garaj bawah tanah, sekumpulan gadis cuci kereta bikini mengadakan perkhidmatan mencuci kereta. Suasana hangat, menyebabkan pejalan kaki oleh penonton. Hari, Xie Tu Road, garaj bawah tanah untuk menjalankan Spice Girls perkhidmatan cuci kereta, yang hanaya berkasut tumit tinggi, kacamata hitam, bikini , dan hanya kereta mewah sahaja yang dibernarkan mencuci kereta di sana..lihat sahaja pekerja car wash ini...










Gila...Gadis ini rela mempamerkan tubuhnya kepada wartawan

GADIS JEPUN INI RELA MEMPERTONTONKAN TUBUHNYA HANYA DEMI UNTUK POPULAR






Gila..Hanya di China Beli HONDA bonus Dapat Tengok Payudara


Banyak cara boleh dilakukan untuk mencuri perhatian. Bahkan di China–di mana eksploitasi sensual selama ini dianggap tabu–boleh dikesampingkan untuk sekadar mencari sensasi. Hal ini dilakukan sebuah dealer Honda di sebuah kota di China. Saat seremoni pembukaan dealer, jaringan penjualan Honda ini mempertontonkan kegiatan body painting di tubuh wanita. Aksi ini mengundang perhatian, terutama para lelaki yang menjadi target penjualan dealer tersebut.




Gambar lelaki yang mengambil kesempatan ini telah menjadi heboh diblog dan forum di China






Wuhan, China - Pameran automotif selalu diramaikan oleh para wanita SPG cantik mulus seksi yang berdiri di samping kereta atau motor yang dipamerkan. Namun tidak sedikit dari mereka yang terusik oleh segelintir lelaki yang ingin memanfaatkan kesempatan dalam kesempitan.



Seperti lelaki berbaju T-shirt kuning satu ini, seperti dilansir China Car Times, menjadi paling heboh di blog-blog dan forum internet minggu ini.

Lelaki tersebut memanfaatkan situasi,iaitu mengambil gambar bahagian tubuh SPG cantik mulus seksi yang terbuka. Kejadian itu terjadi pameran automotif Wuhan Auto Show, China yang berlangsung minggu lalu.

Untuk mendapatkan sebuah gambar foto SPG cantik mulus seksi, ia menggunakan handphonenya. Selang beberapa saat kemudian, sang model pun baru menyedari jika seseorang ingin berbuat nakal padanya.

Si model yang risih dengan aksi lelaki ini langsung menegurnya dan lelaki tersebut langsung pergi mengambil gambar untuk koleksinya sendiri.?

bila Megan Fox dan Mike Tyson bergabung dalam iklan

Yang satunya terkenal sebagai bekas bintang Transformers, dan satunya lagi terkenal sebagai bekas bintang  tinju dunia. Ketika dua orang yang terkenal  ini bersama-sama menjadi bintang iklan dalam sebuah iklan kursus bahasa Inggris di Brazil, iklan seperti apa  yang akan terjadi?




Perkahwinan Aneh, Pagi Menikah Petang Cerai



Ini bukan cerita drama, tetapi kisah nyata yang sungguh-sungguh terjadi di Hanover, Jerman. Sepasang warga kota Hanover keturunan Poland baru saja menikah pada pagi hari. Namun, pasangan ini kemudian sepakat untuk mengakhiri pernikahan pada hari yang sama.


 ”Pengantin lelaki mengatakan tidak ingin lagi melihat pengantin wanitanya dan menginginkan perkawinan batal secepatnya. Perempuan mengatakan hal yang sama,” ujar juru bicara polis Hanover, akhir minggu lalu.


Segera setelah melewati pernikahan sivil pengantin lelaki yang berusia 50 tahun itu mulai bertengkar dengan pengantin perempuan dan berusaha memotong rambut pengantin wanita dengan pisau. Pengantin perempuan yang berusia 34 tahun itu lalu menelefon polis.


 Polis lalu mengeluarkan perintah agar pengantin lelaki menjauh dari pengantin perempuan dan langsung menerima perintah itu, bahkan selama-lamanya.


 Kedua pengantin baru itu lalu berupaya berdamai petangnya melalui telepon. Akan tetapi, mereka malah bertengkar dan saling berteriak. Akhirnya, pengantin lelaki menghabiskan malam pertamanya di rumah penampungan orang gelandangan. Pasangan itu mungkin memecahkan rekod perkahwinan tersingkat.

Read more: http://www.borakkosong.com/2012/02/perkahwinan-aneh-pagi-menikah-petang.html#ixzz1wYOudYul

Ratu cantik berkahwin dengan lelaki berusia 76 tahun.



  Benar kata orang, ‘Cinta Itu Buta’.. Tetapi dalam isu ini, cinta tu bukan sekadar buta, mungkin cinta itu lebih celik dek kerana memandangkan harta kemewahan dunia.

Seorang wanita cantik bernama Alexander Nikolaenko, yang telah menjadi model dalam usia 18 tahun telah memilih untuk berkahwin dengan lelaki tua yang bernama Phil Ruffin.

Bayangkan, seorang wanita yang bergelar Ratu Cantik Ukraine sanggup berkahwin dengan seorang lelaki berusia 76 tahun. Apa tanggapan pertama anda terhadap perkahwinan tersebut?


Namun lelaki itu bukan sekadar lelaki biasa, beliau merupakan jutawan terkenal di negara tersebut dan juga merupakan bussinesman terkenal seluruh dunia.

Phil Ruffin juga merupakan salah seorang rakan kepada Donald Trump dan mereka bersama-sama mempunyai empayar perniagaan besar di negara masing-masing.




WTF: KISSENGER: - KONSEP ALAT BERCIUM TANPA WAYAR (3GAMBAR)


Akhirnya alat macam ni pun ada.

Memperkenalkan Kiss Messenger (Kissenger), sebuah konsep alat komunikasi untuk bercium bercomolot dari jarak jauh. Ini bermakna ianya merupakan satu alat untuk bercium secara wireless tanpa melibatkan sentuhan terus antara bibir ke bibir.

Alat ini dibangunkan oleh seorang penyelidik bernama Hooman Samani. Untuk melihat demo, anda boleh layan video di bawah sekali. Hmm..dunia semakin maju. Haha.




Back To The Future 4.2

Actually, it is not Back To The Future new installment. It is an ads of Nike Air Mag aka "Marty McFly" shoe.


It was an ordinary evening at Lone Pine Mall. All Kevin Durant wanted was a new pair of shoes. Then the space-time continuum showed up.

Bill Hader, Christopher Lloyd, Tinker Hatfield, Donald Fullilove and KD star in a film about the most famousshoes never made, in an effort to support the Michael J. Fox Foundation for Parkinson's research.

HOANG THUY LINH ARTIS VIETNAM YANG CUN DAN SEKSI

Nama artis Vietnam ini Hoang Thuy Linh dan sedang menyanyi sambil menari demi menjayakan persembahan di sebuah stadium. Jom tengok gambar-gambar artis cun ini.







IKAN HIDUP MASUK PARU-PARU BERJAYA DIKELUARKAN




Menurut satu media India, kanak-kanak di negara itu gemar menelan ikan hidup ketika sedang bermain. Namun, Anil Barela, 12 tidak bernasib baik kerana ikan yang ditelannya masuk ke dalam paru-paru. Setelah menelan ikan hidup sepanjang 9 centimeter di tepi sungai, Anil susah untuk bernafas dan kadar oksigen dalam darahnya semakin menurun.
"Ikan itu hidup tetapi akhirnya mati ketika pembedahan berjaya dan selesai dilakukan," ujar Dr Pramod Jhawar.

Apabila Amy Search bergambar bersama peminat yang mirip wajahnya

Kembar artis ada sahaja mana-mana, tidak tahu jika mereka kebetulan kembar tak seiras atau membodifikasikan diri mereka kepada artis pujaan mereka. Mari kita lihat kembar artis ternama seperti Amy Search. Kembar Amy ditemui baru-baru ini apabila Amy datang ke Tawau, Sabah. Nama kembar dia ni, Padzushah Damodaran. Dan Padzushah ni juga mempunyai gelaran Amy Tawau. Sama ke tak, rasanya Amy patut berbangga memiliki kembarnya. huhu


[Video] Awek cun lagi comel membuat suara Dark Vader


TUTORIAL TUKAR URL FACEBOOK ANDA


TUTORIAL TUKAR URL FACEBOOK DAN PAGE ANDA KEPADA NAMA SENDIRI

Walaupun tutorial ini agak mudah tetapi masih ramai yang tidak tahu mengenai tutorial ini. Mojoriti pengguna di facebook masih tidak tahu cara untuk menukar URL facebook dan URL page mereka dengan nama sendiri. URL facebook asal yang belum ditukar dengan nama sendiri biasanya kelihatan tidak cantik dan selalunya dipenuhi dengan nombor-nombor, sebagai contoh http://www.facebook.com/profile.php?id=100002681836376&ref=ts.


Biasanya URL facebook yang telah ditukar kelihatan lebih menarik dan berbeza dari URL facebook asal. Sebagai contoh URL facebook Ammar,  http://www.facebook.com/AmmarYasir89 . Kita bebas meletak apa sahaja nama pilihan sendiri jika ianya “available”.



Oleh kerana Ammar telah menukar URL facebook Ammar, sekarang ini Ammar akan tunjukkan cara bagaimana untuk menukar URL page. Caranya sama sahaja. Langkah pertama pergi ke http://www.facebook.com/username/.


Pilih page anda seperti gambar dibawah.



Masukkan username yang anda suka diruangan yang disediakan seperti gambar di bawah.


Kemudian klik pada button “Check Availability”. Jika nama tersebut masih belum didaftarkan, satu pop up seperti di bawah akan keluar. Klik confirm dan ok. Siaplah tutorial menukar URL page facebook kepada nama sendiri.

PESANAN: ANDA BOLEH MENUKAR SEKALI SAHAJA URL INI.



NOTA: UNTUK MENUKAR URL FACEBOOK ANDA JUGA PERLU KE KLIK SINI.




Cara Memasang Google Webmaster Pada Blog WordPress


ingin berkongsi satu tutorial cara memasang fungsi serta kod vertifikasi google webmaster(webmaster verification code) pada blog wordpress. Ini merupakan tutorial pertama yang Ammar kongsi sejak bertukar dari blogspot kepada wordpress. Tutorial ini sangat mudah kerana Ammar sertakan gambar untuk setiap langkah.



Sebelum itu mungkin ada tertanya-tanya apa fungsi dan kelebihan menggunakan google webmaster ini. Jawapannya adalah dengan google webmaster ini blog anda akan lebih google-friendly. Selain itu dengan webmaster ini juga pemilik blog akan mudah untuk melihat pencarian keyword, Crawl errors, Site map, Links dan banyak lagi. Perkara terpenting dengan google webmaster ini adalah blog anda akan mudah dan cepat terindex oleh google. Fungsi ini sangat sesuai untuk blog yang selalu bermain dengan artikel SEO.



Bagaimana cara untuk memasang fungsi google webmaster pada blog wordpress? Caranya adalah sangat mudah. Ikuti langkah ini:



1. Pergi ke google dan search “google webmaster” dan anda akan kelihatan paparan seperti gambar di bawah.


2. Dengan menggunakan akaun google anda sign in to webmaster tools.


3. Masukkan URL blog anda pada ruangan seperti gambar di bawah. Klik continue.


                     4. Seterusnya akan muncul bahagian verification code. Copy code tersebut.

5. Buka halaman lain pada browser anda dan masuk bahagian dashbord blog wordpress. Seterusnya klik Appearance-> Editor



6. Kemudian muncul seperti gambar dibawah ini. Paste code yang di copy tadi di ruangan selepas code ini <head profile=”http://gmpg.org/xfn/11″>. Contohnya adalah seperti gambar di bawah. Seterusnya klik update.


7. Langkah berikutnya pergi ke bahagian verification code tadi(Langkah 4) dan klik verify. Akan mucul seperti gambar di bawah.


8. Klik continue dan selesai. Akaun google webmaster anda berjaya dicipta.



Selamat mencuba. Semoga tutorial ini dapat membantu blogger yang menggunakan blog wordpress. Sebarang pertanyaan sila nyatakan di ruangan komen di bawah.