Friday, 21 September 2012

Seorang tentera dipenjara kerana mencabul pelajar cantik bawah umur berusia 14 tahun


SINGAPURA - Seorang tentera sepenuh masa berusia 22 tahun dihukum penjara dua tahun kerana mengadakan seks dengan gadis bawah umur. 

Shanurfahmi Shariman, kini menganggur, mengaku bersalah bulan lalu kerana mengadakan seks dengan pelajar sekolah berusia 14 tahun di flatnya di Bedok dan di khemah di sebuah taman, tahun lalu. 


Jenayah itu terbongkar pada Mac tahun ini apabila gadis itu menggugurkan anak ketika kandungannya berusia lima bulan. 

Hakim Mahkamah Daerah, Low Wee Ping berkata, Shanurfahmi sepatutnya tahu perbuatannya itu salah kerana dia sudah mempunyai anak perempuan luar nikah. 

Shanurfahmi tidak disyorkan untuk menjalani tempoh percubaan kerana dia sedar akibat perbuatannya. 

Mahkamah diberitahu, defendan mengambil kesempatan ke atas pelajar sekolah yang masih mentah.

Memasak Guna Seterika

Terdapat ramai manusia yang suka melakukan kerja yang pelik di seluruh dunia di mana mereka merasakan apa yang mereka lakukan itu normal tapi bagi sesetengah orang, itu boleh dianggap sebagai gila..Salah satunya adalah dengan memasak menggunakan seterika..Kalau nak tahu dengan lebih lanjut, meh usha gambar kat bawah ni..

Gambar di bawah menunjukkan sekumpulan wanita memasak barbeku dengan menggunakan seterika dan menurut mereka ia merupakan salah satu cara memasak yang baru yang sesuai diperkenalkan bagi mereka yang tidak mempunyai dapur di rumah atau pun gas untuk memasak.









(Video) Pelajar Perempuan Ini Bertudung Tapi Minum Arak Dan Merokok



Kalau tengok klip video ni, tak leh nak nafi muka sorang-sorang memang cantik. Kalau tak tahu perangai sebenar, mesti ingat baik dan layak dibuat bini bila besar sikit. Tapi kat belakang, perangai cam babi rupanya. Merokok itu satu hal la…tapi bila minum arak tu dah lain macam. Arak murah apa la diaorang minum tu kan. Apa pun…tinggal kat muka ajelah cantik…yang lain semua gagal…sebijik cam jalang sorang-sorang. Namun nak kat apa…bukan hanya di Indonesia…perangai bebudak macam ni berlaku di serata tempat, termasuk Malaysia.

Bikini Gambar Dewi Hindu Timbulkan Kemarahan Rakyat India..

Mungkin benar kata sebilangan orang, agama bukan lah sesuatu yang boleh dipersendakan sesuka hati..Akibat mempersendakan salah satu Dewi dalam kepercayaan agama Hindu pada pakaian renang wanita, sebilangan besar masyarakat di India mula mengadakan protes membantah perkara tersebut..Kalau nak tahu dengan lebih lanjut, meh usha kat bawah ni.. 




SceneAsia - Pakaian renang yang ditampilkan pada Australian Fashion Week 2011 menimbulkan kemarahan masyarakat di India kerana 'one piece swimsuit' tersebut mempunyai gambar Dewi Lakshmi. Dewi tersebut merupakan tokoh suci umat Hindu, yang menjadi penganut majoriti di India.

Menurut CNN, kemarahan masarakat di India tak terbendung setelah melihat wajah Lakshmi tercetak di bahagian depan dan belakang pakaian renang tersebut. Kemarahan tercermin melalui aksi pembakaran foto-foto rekaan pakaiam renang itu berserta bendera nasional Australia dalam satu aksi protes di Hyderabad Selatan.

Presiden Persatuan Kerjasama Australia-India, Vish Viswanathan, turut mengutuk rekaan pakaian Lisa Blue tersebut. "Sukar dipercayai bahawa ini tidak sengaja. Mereka yang melakukan perkara ini sengaja berbuat demikian bagi mencuri perhatian," ujarnya.

Ia yakin seluruh masyarakat India berasa kecewa. Lebih dari 200,000 orang India yang tinggal di Australia juga turut tersinggung dengan rekaan pakaian renang dari Lisa Blue ini.

Lisa Blue juga dikatakan pernah tinggal di India sebelum kembali semula ke Australia. Ini menimbulkan lagi kekecewaan kerana dia seharusnya tahu berapa besarnya cinta masyarakat India terhadap dewi kekayaan, kesuburan, kemakmuran, keuntungan, kecantikkan, keadilan dan kebijaksanaan tersebut.

Berhubung perkara itu, Lisa Blue turut meminta maaf kepada masyarakat India atas kekecohan yang muncul akibat rekaan nya itu. Menurut Lisa, lukisan Dewi Lakshmi pada pakaian renang nya itu hanya untuk menunjukkan perbezaan dari karya nya yang lain.

"Kami meminta maaf kepada sesiapa yang tersinggung dan menyarankan untuk tidak menggunakan lukisan Dewi Lakshmi untuk koleksi terbaru pakaian renang rekaan Lisa Blue. Kami akan menghentikan semua produksi dari rekaan tersebut, tidak akan ada satu pun rekaan tersebut di seluruh dunia," ujarnya melalui akaun Facebook peribadinya seperti yang dicatat oleh Daily Mail.

Pada koleksi kali ini, Lisa Blue akan mengambil tema berbeza iaitu wanita masa depan yang seksi, cantik, kuat dan mengambil berat dengan persekitaran sekeliling.

Laman Web Sydney Morning Herald telah melakukan undian terhadap koleksi-koleksi Lisa Blue. Sekitar 46% mengatakan rekaan cantik, 17% mengatakan menarik, 14% tidak menyukainya, dan 23% mengatakan rekaan tersebut berisiko.

WANITA INI JUAL AIR GANTUNG DAN PELANGGAN PULA JADI BABY


Gaya seorang penjual lemonade di tepi pantai. Pendapatan mencecah $250 dalam sehari atau Rm770.65. Macam-macam Bisnes Sekarang

12 GAMBAR SEBELUM DAN SELEPAS PHOTOSHOP ARTIS POPULAR












Tutorial Korek Hidung

Ianya sangat mudah. Anda hanya perlu Korek , Gentel , Tekan , dan Lantunkan . Muahaha. Entah dari mana dapat idea nak buat entry merapu nih. Lukis punya lukis tuh lah hasilnya. Harap Tutorial ini membantu pada yang tak reti merasakan nikmat korek hidung.