Friday, 30 August 2013

MERDEKAnya KITA: Dilarang buat persembahan



Tatkala menonton persembahan previu teater MERDEKAnya KITA di Damansara Performing Arts Centre (DPAC), Damansara Utama Rabu lalu, tiada sebarang unsur negatif atau pelik dalam naskhah karya Anwar Hadi Ramli ini.

Sebagai rakyat yang belajar mengenai sejarah negara, kita tahu evolusi yang berlaku dari zaman awal kerajaan Melayu hingga zaman penjajah sebelum mencapai kemerdekaan. Ia satu fakta yang tidak boleh diubah sewenang-wenangnya oleh mana-mana pihak.
Bagaimanapun, entah kenapa teater yang dibawakan Teater Kami Limited dari Singapura ini berdepan risiko tidak dibenarkan membuat per­sembahan biarpun tarikh pementasan sudah ditetap­kan semalam dan malam ini.

Menerusi surat yang dikeluarkan Agensi Pusat Permohonan Peng­gambaran Filem dan Persembahan Artis Luar Negara (PUSPAL) pada 27 Ogos lalu, Rumah Anak Teater (RAT) yang bertanggung­jawab menguruskan pementasannya di Malaysia dimaklumkan teater ini dikhuatiri boleh me­nyentuh sensitiviti ma­syarakat Malaysia terutama dalam aspek politik dan sosial.

Penerbit RAT, Faisal Mustaffa berkata, mereka sedih dengan apa yang berlaku kerana ia dikatakan menyentuh sensitiviti rakyat Malaysia sedangkan ia menggambarkan perjalanan sejarah negara dari awal hingga mencapai kemerdekaan.


“Saya sudah buat rayuan kepada PUSPAL agar memberikan satu peluang kepada kami dan mengharapkan jawapan positif. Sehingga kini kami sudah menjual tiket dan sekira­nya per­sembahan masih tidak dibenarkan, kami akan memulangkan semula wang kepada penonton,” katanya.

Menurutnya, kekecewaan memang akan dirasai semua pihak yang terbabit kerana perancangan yang dilakukan mengambil masa lama dan kos tinggi. Bagaimanapun, mereka akur de­ngan peraturan dan undang-undang negara dan sebagai warga negara mereka akan mematuhinya.

“Teater ini dibiayai oleh National Arts Council (NAC) Singapura yang berperanan seperti Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN). Teater Kami Limited tiada agenda tertentu dalam teater MERdEKAnya KITA. Mereka hanya ingin berkarya dengan jujur.

“Sekiranya rayuan kami tidak diterima dan per­sembahan tetap tidak dibenarkan, saya akan fikirkan menyuruh pelakonnya menunggu di luar pintu DPAC bagi mengucapkan terima kasih kepada penonton yang sudah membeli tiket ketika proses pemulangan wang dilakukan,” kata­nya.

Melihat kembali jalan ceritanya, teater yang hanya dibarisi empat pelakon iaitu Anwar Hadi Ramli, Ridwan Ramli, Dalifah Shahril dan Suhaila Md Sanif ini dibuka dengan paparan mengenai masyarakat Melayu yang hidup di bawah pemerintahan raja.

Selepas itu, ia beralih kepada zaman penjajahan British. Kemudiannya giliran Jepun mengambil alih menjajah sebelum diambil semula oleh British. Babak berikutnya memaparkan kemasukan imigran dari India, China dan Indonesia. Penamat cerita ini menunjukkan rakyat di bumi bertuah ini diberi peluang untuk merdeka dan memba­ngunkan negara me­ngikut acuan sendiri.

Atin berkata, dia kecewa dan sedih dengan apa yang berlaku, namun tidak patah semangat untuk terus mengadakan pementasan di negara ini.

“Saya sedih lihat A­nwar bekerja keras buat rujukan untuk skrip ini dari arkib dan pelbagai sumber lain. Di Singapura sendiri yang ketat tapisannya pun teater ini boleh dipentaskan. Jadi di manakah silapnya? Kami juga tidak diberitahu secara lengkap babak mana yang dikatakan menying­gung perasaan.

“Jika dijelaskan secara menyeluruh, kami mung­kin boleh berkompromi untuk meminda mana-mana babak yang perlu,” katanya.

Kate Yusof Penerbit Skop Production Sdn Bhd ‘Ini sabotaj paling busuk’


Kuala Lumpur: “Ini satu sabotaj paling busuk dan keji pernah berlaku dalam sejarah industri perfileman Melayu untuk merosakkan pasaran filem ini,” kata penerbit filem KL Gangster 2, Datuk Yusof Haslam mengenai tindakan tidak bertanggungjawab pihak tertentu menyebarkan pautan menawarkan muat turun filem arahan anaknya, Syamsul itu di Internet sejak malam kelmarin.

Yusof yang juga penerbit Skop Production Sdn Bhd ketika dihubungi berkata, beliau melihat perkara ini sebagai satu agenda pihak tertentu untuk menjejaskan kutipan tiket KL Gangster 2 bakal ditayangkan di seluruh negara mulai 3 Oktober ini. “Saya percaya mereka mahu menjejaskan pasaran KL Gangster 2 berikutan sambutan awal cukup memberangsangkan sejak trailer filem ini dimuat naik di YouTube beberapa minggu lalu,” katanya yang dimaklumkan mengenai perkara itu malam kelmarin.

Pautan muat turun filem KL Gangster 2 itu dipercayai mula disebarkan menerusi Facebook sejak malam kelmarin dan orang ramai melayarinya boleh menonton keseluruhan filem berdurasi 1 jam 55 minit itu, tetapi dengan kualiti gambar rendah.

Tragedi niat murni

Ampang: Niat baik seorang lelaki yang cuba merempuh motosikal dinaiki dua peragut bertukar tragedi apabila kenderaan itu terlanggar wanita yang diragut penjenayah terbabit hingga menyebabkan mangsa meninggal dunia.

Kejadian menyedihkan itu berlaku di depan Kondominium Palm Villa, Jalan Cempaka, di sini, jam 2.40 pagi, semalam ketika mangsa, Sharinawati Abu Bakar, 30, yang juga eksekutif syarikat penerbangan AirAsia X baru pulang dari tempat kerja.

Sebelum kejadian, lelaki berusia 20-an menaiki Proton Wira bersama rakannya di lokasi kejadian ternampak Sharinawati disamun dua lelaki bermotosikal.

Dengan niat mahu menolong mangsa, lelaki terbabit cuba merempuh motosikal suspek dengan cara mengundur kenderaannya dengan laju, namun tersasar dan melanggar Sharinawati manakala suspek berjaya melepaskan diri.

Foto
KONDOMINIUM Palm Villa tempat Sharinawati diragut, semalam.


Mangsa yang dijadualkan berkahwin Disember depan disahkan meninggal dunia selepas dibawa ke sebuah hospital swasta di Jalan Ampang, di sini, oleh pemandu kereta terbabit.

Gambar Mayat Kes Buang Bayi Di UITM Dungun Terengganu

Gambar penemuan mayat kes buang bayi di UITM Dungun Terengganu. Hangat diperkatakan apabila seorang pelajar wanita telah membuang bayi kandungannya yang baru lahir dari lubang tandas. Mayat bayi itu ditemui oleh pekerja kontrak ketika menjalankan kerja membersih loji kumbahan di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Kampus Dungun, Mayat bayi yang ditemui dalam keadaan tertiarap disahkan perempuan dan ditemui dengan keadaan tengkoraknya pecah.

Gambar Mayat Kes Buang Bayi Di UITM Dungun


Thursday, 29 August 2013

Kementerian Dalam Negeri hari ini mengumumkan pengharaman 49 pertubuhan



Kementerian Dalam Negeri hari ini mengumumkan pengharaman 49 pertubuhan termasuk kongsi gelap mengikut Akta Pertubuhan 1966.

Laporan FMT ada menyebut, senarai itu dikeluarkan hari ini atas arahan Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi. Ia antara lain menyebut nama kumpulan utama yang menggunakan kod nombor seperti dibawah:

1) Geng 04
2) Geng 08
3) Double 7
4) Tiga Line
5) Geng 30
6) Geng 38
7) Geng 24
8) Geng 18
9) Geng 36
10) Geng 21
11) Ang Soon Thong
12) Wah Kee
13) Sio Sam Ong
14) PNEH
15) Hong Hong San
16) Hai San
17) Sin Ang Bin
18) New Cell 20
19) Jit It Hai
20) Sio Koon Tong
21) Gee Lam Kor
22) Gee Ah Eng
23) Loh Kuan
24) Tiang Yee Tong
25) Geng Leng Hor
26) Geng 35
27) Geng 303
28) Geng Satu Hati
29) ATAP
30) Hung Ann
31) Sui Yup
32) Otai
33) Borneo Red EMP
34) Ah Ngau
35) Batu Tiga
36) Ah Feng
37) Batu 10
38) Sibu Ti
39) Ah Seng
40) Ah Chin
41) Lee Lung
42) Lo Han
43) Sg Merah
44) Sg Badut
45) Ting Ching Lee
46) Tua Cak Lee
47) Teksi Station
48) Pintu Merah
49) Krokop.

- Free Malaysia Today

KL Gangster 2 bocor, Syamsul lapor polis !



FILEM arahan pengarah terkenal, Syamsul Yusof, KL Gangster 2 yang menelan kos mencecah RM 4 juta dikhabarkan telah tersebar di internet meskipun ia masih belum ditayangkan di mana-mana pawagam.

Melalui status Facebooknya yang terkini, Syamsul memberi amaran keras terhadap pihak yang melakukan perkara tersebut.

“Peringatan buat semua, pihak Skop Production dan Grand Brilliace akan mengambil tindakan keras kepada mana-mana individu yang mengedarkan atau memuatnaik filem KL Gangster 2 tanpa kebenaran, di mana-mana media sekalipun.

“Kami dan pihak berkuasa akan mengambil tindakan habis-habisan untuk mengesan mereka yang bertanggungjawab," katanya.

Sinar Harian Online difahamkan, Syamsul sendiri telah pergi membuat laporan polis, pagi tadi.

Sementara, di laman sosial Facebook Skop Productions menulis, “Amaran: Laporan polis telah dibuat ke atas pihak yang bertanggungjawab mencuri dan memuatnaik filem terbaru kami di laman internet.”

Status itu juga menyebut, “Kami akan pastikan pihak yang bertanggungjawab tak akan terlepas. Hentikan penyebaran ‘link’ di laman sosial sebelum tindakan dikenakan.”

Sementara itu, status Facebook tersebut turut memberitahu pemantauan telah dijalankan dari pihak polis anti-siber.

“Sebarang maklumat ‘link’ yang dimuatnaik atau muatturun di laman Facebook, Youtube, blog, Twitter dan sebagainya akan diambil tindakan.

“Ini adalah satu jenayah serius dan tidak akan dibiarkan,” tulisnya.

Filem sekuel arahan Syamsul, KL Gangster berjaya meraih kutipan box office RM12 juta.


Filem KL Gangster 2 Bocor Ke Internet



Terkejut kami malam tadi apabila seorang peminat dunia hiburan kongsikan satu pautan yang menawarkan muat turun penuh filem terbaru arahan Syamsul Yusof, KL Gangster 2.

Awalnya kami sangka yang ini satu pautan (link)
http://ganool.com/kl-gangster-2-2013-dvdscr-500mb-ganool?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kl-gangster-2-2013-dvdscr-500mb-ganool
spam tetapi apabila kami muat turun sendiri, nyata fail yang di’tawarkan mengandungi filem penuh KL Gangster 2 yang memang di’tunggu ramai.

Syamsul Yusof cuba kami hubungi ketika berita ini sampai tetapi telefon bimbit beliau tidak berjawab — mungkin sudah tidur.

Kami paparkan beberapa screenshot dari fail yang di’dakwa sebagai filem penuh KL Gangster 2 ini untuk tatapan anda. Kalau minta pautan terus, memang tidak dapat kami berikan, maaf.

UPDATE-1: Syamsul Yusof menerusi akaun Facebook beliau meluahkan rasa kesal dengan penyebaran filem terbaru beliau ini dan akan mengambil tindakan sekeras kerasanya terhadap mereka yang bertanggungjawab.

KL Gangster 2 yang menampilkan pelakon seperti Aaron Aziz, Adi Putra & Rosyam Nor di’jadualkan bakal menemui penonton pada 3 Oktober ini.







Kes Culik Di SK Puncak Alam Setel


Wednesday, 28 August 2013

Gempar: ada kes culik di SK Puncak Alam

Gempar: ada kes culik di SK Puncak Alam 2 budak balik dr sekolah agama nama saidatul dibawa naik sebuah lori. No lori 6041. Minta sapa2 fwd kpd rakan2
Baru berlaku hari ini.murid bernama Saidatul asma'bt hasni thn 3 baru diculik jam 10.42 pg slps balik sek ren agama.penculik 2 org lelaki(cina dan india)menaiki lori bkepla mera,badan lori warna biru dilihat menculik murid tersebut. Penculik sempat hubungi ibubapa knk2 tsebut guna no hp 0192763857.

Budak berusia 1 thun 5 bulan dikurung dalam stor di rumah taska

hanya untuk berkongsi pengalaman.

jgn meletakkan kepercayaan kepada taska 100%

hati ibu mane yang tidak terluka apabila anak yg dikasihi diperlakukan begini. anakku yang baru berusia 1 tahun 5 bulan telah dikurung oleh pekerja- pekerja di Taska Anakku Ceria Bahagia, Presint 14B hanya kerana anak aku kuat menagis. nasib ade kakak yg balik mengadu pada aku. walau pun kakak baru berusia 3 tahun 10 bulan tapi budak tak pernah cakap bohong..

Suami menelefon owner taska utk bertanyakan hal tersebut ttp owner memberi tahu bwh dia tdk tahu kejadian tersebut kerana dia tiada semasa kejadian berlaku.


nex day nyer baru owner msg utk meminta maaf atas kejadian tersebut.  (sah, memang anak aku kene kurung)... next day nye jugak lah anakku bangun tido tanpa boleh membuka mata. mungkin disebabkan oleh menagis terlalu lama. Anakku memgalami trauma yg agak teruk.. nak berdukung 24 jam dengan aku, tido mengingau sambil menangis.. aku pun mengalami trauma, makan tak lalu, semangatt hilang... sedih yg teramat sgt..

aku post di sini bukanlah untuk menutup periuk nasi org lain ttp hanya untuk peringatan kepada semua org termasuk diriku sendiri spy perkara begini tidak akan berlaku lagi..

hati masih sakit mengenangkan anak diperlakukan demikian.. walaupun ramai pekerja dalam taska tersebut tapi sorang pun tak tolong anak saya yg telah lama di kurung dalam stor tersebut..




Rakyat Sarawak Memboikot Era Fm


lagi budak ditinggalkan dalam MPV

Ipoh: Seorang kanak2 lelaki menangis sekuatnya dan memangil ibunya agar dikeluarkan dari kereta MPV milik ibunya yang diletak dihadapan Hospital Fatimah, Ipoh, Perak.



Ketua MCA Ipoh Datuk Seri Micheal Chong berkata dia senditi menyaksikan pengalaman malang budak lelaki tersebut yang terperangkap pada hari sabtu lalu. Dia amat berharap agar perkara seperti ini tidak berulang lagi.

Dari dalam kenderaan tersebut dapat dilihat yang dia telah berpeluh dengan banyak manakala enjin telah dimatikan, kemungkinana kanak2 tersebut telah terperangkap selama setengah jam. dia menambah sekiranya tidak ada sesiapa yang perasan kanak2 malang tersebut kemungkian dia akan mati kelemasan dalam kenderaan sepertimana trajedi yang berlaku terdahulu

Jepun Reka Bantal Berbentuk Peha Wanita



Macam-macam hal pelik sering kali berlaku di negara membangun seperti Jepun dan China.

Boleh dikatakan semuanya pelik dan mengarut kadang-kadang. Kini, Jepun telah mereka bantal yang berbentuk fizikal wanita, seperti peha wanita yang diberi nama Himazakura Lap Pillow.

Bantal ini dikatakan sangat popular di Jepun dan jualannya juga dilaporkan sangat menggalakkan.
Pelanggan yang telah membelinya mengatakan Himazakura Lap Pillow sangat selesa, lembut dan elastik serta sesuai untuk berbaring di atasnya.

Malah, bantal ini boleh didapati di kedai-kedai bebas cukai di Tokyo dan Lapangan Terbang Antarabangsa Narita, di mana kebanyakan pelancong membelinya sebagai cenderahati untuk dibawa pulang ke negara masing-masing.

Kerana Cinta Gadis Sanggup Toreh Tangan!

Memang sedih!!! mungkin dikecewa telah up date status bahawa telah menoreh tangannya hingga berdarah kerana cinta.Sekadar nasihat untuk para pembaca sekelian memang agak sukar menerima hakikat bahawa si dia telah curang atau minta putus tambahan pula semuanya telah diberikan kepadanya.Namun janganlah bertindak bodoh hingga sanggup cederakan diri sendiri sedikit hadis yang perlu kita fahami


Jadi bermuhasabah diri ada hikmah disebaliknya.Anggaplah ini adalah ujian Maha Esa.Yakinlah kepada Allah dan berubahlah insyaAllah anda akan merasai tenang dan lapang,

Bra Harum Semerbak "Rozita Che Wan" Kini Dilelong Di Facebook


Wowwww... Hangat Dipasaran!!Bra yang pernah dipakai oleh Rozita Che Wan semasa sesi penggambaran kini dilelong? Apa yang menarik sangat dengan Bra Rozita Che Wan nie sampai ada orang yang menyimpan dan melelongnya dalam Facebook? Yang peliknya bila masa pula orang ni tahu yang tu adalah bra yang dipakai oleh Rozita Che Wan dalam sesi penggambaran. Pelik tapi benar kot..hahahaha. Macam-macam hal betul lah..

Gadis Dibogelkan Sebelum Gambarnya Dirakam

Kuching: Seorang gadis bukan saja dibelasah dengan batang besi, malah gambar separuh bogelnya dirakam pemilik sebuah rumah sewa apabila dituduh mencuri dalam satu kejadian di Bandar Baru Batu Kawa di sini, semalam.

Perbuatan melampau lelaki berusia lingkungan 30-an itu dikatakan sebagai hukuman dan pengajaran kepada mangsa yang dituduh mencuri barangan dalam rumah sewa berkenaan.

Mangsa yang berusia 21 tahun dan berasal dari Sibu itu dimalukan lelaki terbabit di depan beberapa lelaki lain termasuk rakan lelaki mangsa sendiri apabila pakaiannya dilucutkan secara paksa sehingga separuh bogel sebelum gambarnya dirakam.

Menurut sumber, mangsa dikatakan tiba di bandar raya ini dua minggu lalu untuk mencari pekerjaan sebelum bertemu rakan lelakinya yang berusia 20-an di Malihah.

“Mangsa kemudian ditawarkan pekerjaan di sebuah kedai kopi dekat MJC Batu Kawah dan memutuskan untuk tinggal berhampiran tempat kerjanya dengan menyewa sebuah rumah sewa.

“Pemilik meminta gadis terbabit membersihkan rumah terlebih dulu sebelum masuk. “Namun, tidak berapa lama kemudian, lelaki itu berang apabila mendapati beberapa barang dalam rumah itu hilang lalu memanggil mangsa.

Pembaca Berita Astro Awani Tak Pakai Bra??


Agak kelakar juga bunyi tajuk di atas kan. Apatah lagi ia berlaku ke atas pembaca berita Astro Awani. Takkanlah pembaca berita tak pakai bra kut. hmmm… apa apa pun, anda lihat gambar-gambar berikut dan nilaikan sendiri.

Pandangan kami, kami rasa ia adalah disebabkan lipatan atau design baju tersebut pada bahagian dada pembaca berita tersebut. Mungkin kerana lipatan itu begitu menonjol di tempat yang tidak sepatutnya hingga menimbulkan kontroversi. Mungkin lepas ni mereka perlu lebih sensitif dalam pemilihan jenis baju.

SOO WINCCI TAK TOLAK JODOH LELAKI MELAYU



Soal jodoh pernah menjadi satu kerisauan buat penyanyi terkenal berdarah Tionghua, Soo Wincci.

Pernah dibadai kekecewaan sebelum ini, sedikit sebanyak membuatkan penyanyi berusia 28 tahun ini putus asa untuk menjalin cinta.

"Saya pernah cuba menjalin hubungan cinta sebelum ini tapi tak menjadi. Ada saja masalah.

"Memang ada rasa putus asa. Jadi, saya ambil keputusan untuk fokus pada karier," katanya kepada Sinar Harian Online.

Sempena Hari Raya Aidilfitri yang bakal menjelang, Wincci menyumbangkan sepasang kasut kepada pihak media yang membantunya selama ini.

Ketika ditanya soal kemungkinan jodohnya dengan lelaki Melayu, Wincci tidak menolak.

"Saya tak tolak kalau pasangan saya Melayu.

"Kerjaya saya boleh pilih nak itu nak ini tapi kalau jodoh tak boleh pilih," katanya yang belum pernah menjalin cinta dengan jejaka Melayu.

Tambahnya, "kalau orang itu bukan untuk kita, usaha macam mana pun, tetap tak jadi punya."

Kehidupan seharian Wincci terlalu sibuk sehinggakan Wincci hanya mempunyai waktu tidur yang terlalu singkat.

Ekoran terlalu sibuk, ayah Wincci pernah merajuk gara-gara terlalu susah untuk bertemu.

"Ayah saya marah sebab nak jumpa saya kena buat temujanji.

"Tapi sekarang dia dah faham," katanya sambil ketawa kecil.

Dalam perkembangan lain, Wincci baru saja mengeluarkan lagu terbaru sempena Hari Raya Aidilfitri berjudul Salam Aidilfitri.

Wincci bakal kembali ke Taiwan pada November nanti untuk meneruskan urusannya di sana.

Selain itu, Wincci juga bakal muncul dalam program TV terbaru yang bakal menjalani penggambaran selama tiga bulan.
- See more at: http://perihalnegara.blogspot.com/2013/08/soo-wincci-tak-tolak-jodoh-lelaki-melayu.html#sthash.uafxfAJK.dpuf

Website Paling Panjang Di Dunia Dan Gila


World’s Highest Website! Sesuai dengan namanya, laman web ini adalah website paling gila yang pernah ada di dunia. Website ini mempunyai 'ketinggian' 11.77 Batu yaitu tepatnya 18.939 kilometer. Bahkan, Firefox pun tidak tahu bagaimana berurusan dengan website ini. Jika anda yang kuat meng-scroll sampai 19 kilometer, tunjukan kemampuan anda disini. Tetapi bagi anda yang tidak kuat, tenang saja. Website ini memberikan 'kemudahan' take the elevator,  untuk turun terus kebawah yaitu kandungan sebenarnya.
http://worlds-highest-website.com/#pos1

Tuesday, 27 August 2013

Gambar Neelofa Jadi Bualan Hangat Di Instagram

Pelakon Neelofa dan Lana Nordin ibarat seperti pelanduk dua serupa apabila sering mendapat kritikan peminat gara-gara penampilan yang pelbagai dan seksi.


Terbaru, Neelofa menjadi perbualan hangat peminat lelakinya di Instagram kerana memuatnaik sekeping gambar sedang memeluk seorang lelaki berbaju oren.

Ekoran itu, segelintir peminat yang berfikiran negatif melemparkan komen kritikan yang tidak tentu pasal.

Gambar Menarik Nora Danish Di Surabaya

Cantik-cantik gambar pemandangan yang dikongsikan aktres comel Nora Danish di laman Instagramnya.

Nora kini sedang berada di Surabaya, Indonesia menjalani penggambaran soundtrack bagi filem Suami Aku Ustaz lakonannya bersama Adi Putra.

Turut kelihatan dalam gambarnya itu ialah pelakon dan pelawak terkenal, Zizan Razak selain ‘teman tapi mesranya’, Nadeem Nazri, ibunya, Salimah Talib turut serta dalam rangka kerjanya ke negara jiran itu.

Jom layan gambar-gambar menarik Nora ini ya!






Cris Suzanne Tak Malu Akui Ambil SPM 2 Kali

Heroin filem KIL yang sedang ditayangkan kini, Cristina Suzanne mengakui dirinya pernah mengambil Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) sebanyak dua kali.

Dia yang lebih senang disapa sebagai Cris menyatakan, “zaman sekolah saya buruk, busuk dan tak pernah dapat perhatian sesiapa. Ambil SPM pun dua kali. Kalau kawan lain, lepas SPM terus sambung belajar ke universiti atau kolej, tetapi saya tidak.



“Mereka mungkin mahu kelihatan ‘cool’ dengan ikut saja arus normal (masuk universiti selepas SPM) tapi saya cari ‘cool’ cara lain. Saya buat perkara yang saya rasa terbaik untuk diri,” katanya memetik laporan Metro Ahad.

Walaupun berstatus selebriti, nyata aktres comel kacukan Melayu-Jerman ini seorang yang sangat jujur serta berterus-terang tentang kehidupannya.

Ternyata walaupun terpaksa mengulang balik SPM namun lihat keadaan diri Cris hari ini, berkat kesabaran dan usahanya, kini namanya dilihat menyerlah dan sebaris dengan pelakon wanita pelapis tanah air yang lain seperti Izara Aishah, Anzalna dan Tasha Shilla.

Dicekup bawa balik kekasih gelap



BANDARAYA MELAKA – Gara-gara membawa balik ‘kekasih gelap’ ke rumah sewaktu suami keluar bekerja, seorang wanita di Bukit Rambai, dekat sini, dicekup polis dan penduduk awal pagi, semalam.

Dalam kejadian 2 pagi itu, wanita kepada dua anak berusia 27 tahun itu dicekup bersama lelaki berusia 28 tahun selepas didapati berkhalwat di rumah wanita berkenaan.

Pasangan terbabit yang dicekup  sepasukan polis kemudiannya diserahkan kepada Jabatan Agama Islam Melaka (Jaim) untuk tindakan lanjut.

Ketua Pegawai Penguatkuasa Agama Jaim, Rahimin Bani berkata, berdasarkan siasatan lelaki terbabit datang setengah jam sebelum dia bersama wanita terbabit dicekup.

Katanya, ketika itu wanita terbabit membuka pintu dan selepas anggota polis masuk dan membuat pemeriksaan menemui lelaki berkenaan di sebuah bilik.

“Lelaki terbabit datang selepas suami kepada wanita itu keluar bekerja dan turut mengetahui temannya itu berstatus isteri orang.

“Wanita itu memberi alasan dia mempunyai krisis rumah tangga dengan suaminya dan memberi alasan tidak mengetahui pukul berapa suaminya bekerja serta mengambil kesempatan mengajak lelaki berkenaan datang ke rumah,” katanya, di sini, semalam.

Rahimin berkata, pasangan berkenaan sudah kenal sejak enam tahun lalu dan lelaki itu pula berstatus bujang.

Ketika wanita berkenaan dan pasangannya dicekup, kedua-dua anak wanita itu tiada di rumah.

“Kehadiran lelaki terbabit disedari penduduk sebelum membuat aduan kepada polis untuk menahan mereka kerana disyaki berkhalwat,” katanya.

Katanya, pasangan terbabit ditahan mengikut Seksyen 53, Enakmen Kesalahan Syariah Negeri Melaka 1991, kerana bersekediaman dengan bukan muhrim.

“Sabit kesalahan boleh didenda sebanyak RM3,000 atau penjara selama 24 bulan atau kedua-duanya sekali,” katanya.

Cerut orang kanan Hitler dilelong



LINCOLN – Beberapa batang cerut yang telah dibawa keluar dari rumah pemimpin kanan Parti Nazi, Hermann Goering pada akhir Perang Dunia Kedua dilelong pada harga £1,300 (RM6,695) di Britain, lapor sebuah akhbar kelmarin.

Cerut yang ditempah khas untuk Goering itu telah di bawa keluar dari sebuah bilik bawah tanah rumahnya di Brandenburg di Jerman.

Seorang penjual persendirian kemudian mewarisi cerut tersebut dari saudara-maranya.
John Leatt yang merupakan pelelong daripada firma lelongan Golding Young and Mawer berkata, ia adalah barangan yang luar biasa dan masih belum disentuh.

“Cerut itu dibeli oleh pembida luar negara melalui internet dan harganya melebihi anggaran sebelum ini iaitu antara £800 hingga £1,200 (RM4,128-RM6,192),” katanya.

Menurut Leatt, pada kotak cerut tertera perkataan Sondernfertigung Reichsmarschall Hermann Goering, yang bermaksud ‘Dibuat Khas Untuk Marsyal Hermann Goering’.

Tandatangan pemimpin kanan Hitler itu dan nama syarikat pembekal cerut tersebut, Gildemann Ltd turut dicetak di kotak berkenaan.

Goering membunuh diri pada malam sebelum dia dijadualkan menjalani hukuman gantung pada 15 Oktober 1946 kerana melakukan jenayah kemanusiaan semasa Perang Dunia Kedua.

Wartawan berwawancara sambil menampakan Payudara

Penyiar radio sekaligus kolumnis sebuah akhbar di Kanada, Lori Welbourne, melepas bajunya saat menemubual Datuk Bandar Kelowna, Walter Gray, pada minggu ini. Dia terus menemubual Gray sambil bertelanjang dada.

Welbourne, yang membawakan acara radio On The Rocks dan menulis sebuah medan untuk akhbar the Province, sedang bertanya kepada Gray tentang apakah legal bagi seorang wanita bertelanjang dada di depan umum, seperti dilansir surat kabar the Daily Mail, Senin (26/8).

“Bagaimana jika saya pergi menyusuri jalan-jalan dengan keadaan telanjang dada?” tanya Welbourne.

Namun, sebelum Gray menjawab pertanyaannya, Welbourne menyerahkan mikrofonnya kepada Gray dan langsung membuka tali bajunya, serta memperlihatkan payudaranya tanpa sehelai benang.

“Apa yang kamu lakukan,” ucap Gray, yang langsung dijawab Welbourne, ‘Di sini udaranya benar-benar panas’.

Setelah merasa tenang usai melihat aksi Welbourne itu, Gray kemudian menjelaskan bahawa seseorang mungkin boleh saja memanggil polis tapi hanya sedikit perkara boleh dilakukan pihak berkuasa kerana pada kenyataannya memang legal bagi seorang wanita untuk bertelanjang dada di tempat di mana kaum lelaki juga boleh melakukannnya.

Aksi Welbourne itu ditunjukkan untuk memperingati Hari Telanjang Dada yang biasanya dilakukan pada hari Minggu di tarikh yang berhampiran dengan 26 Ogos.

Bertelanjang dada di depan umum bukanlah sesuatau hal yang melanggar undang-undang di Kanada kecuali hal itu dianggap tidak senonoh. Ini juga legal bagi perempuan di sejumlah negara bahagian Amerika Syarikat walaupun masih banyak yang menyatakan tidak sah.

“Jadi saya boleh pergi bertelanjang dada di sini, di Kelown?” tanya Welbourne.

“Sejujurnya, saya tidak menyarankan anda melakukan hal itu, tetapi saya fikir anda tidak melakukan kejahatan apa pun atau melanggar peraturan,” jawab Gray.

Sekumpulan perempuan melakukan aksi telanjang dada di berbagai kota, termasuk di New York pada 25 Ogos semalam untuk memperingati hak perempuan dalam bertelanjang dada di depan umum. Acara tahunan ini bermula pada 2007 lalu.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jOmgouk_U20

Isu Video Tak Pakai Seluar: Kilafairy Akui Tak Ambil Kisah

Jika sekitar bulan Ramadhan yang lalu, aktress berbibir seksi, Kilafairy telah ditemplak gara-gara memuat naik video yang menunjukkan die memakai baju sehingga paras peha dan di dakwa tidak berseluar.

Isu Video Tak Pakai Seluar: Kilafairy Akui Tak Ambil Kisah Dengan Kritikan Peminat
Namun jelas Kila, kritikan yang dilemparkan terhadapnya tidak sedikitpun memberi kesan buruk terhadap kerjaya mahupun perniagaan fesyennya.

“Saya tak ambil kisah pun dengan kritikan itu dan ia tak menjejaskan kerjaya mahupun perniagaa saya. Lagipun video tu sebenarnya adalah sesi fotografi untuk tujuan mempromosikan baju jenama fesyen saya. Memang nampak macam saya tak pakai seluar tapi sebenarnya pakai baju-t dengan legging yang berwarna kulit. Cuma orang ingat saya tak pakai seluar.”

“Kepada pihak yang tersinggung dan yang rasa terganggu dengan video tu, saya minta maaf. Saya tak sengaja. Saya pun dah padamkan video itu dari  Instagram saya,” jelasnya kepada Malaysian Digest.com.

Dalam pada itu, Killa turut mengakui perkara tersebut memberi pengajaran kepadanya agar lebih berhati-hati pada masa hadapan dan dia bercadang untuk menggunakan model sahaja agar perkara sebegini tidak berulang lagi.

Monday, 26 August 2013

Gadis Bogel Depan Landmark Di Singapura










Makanan Komando Malaysia Di Dalam Hutan

Komando Malaysia di dalam hutan ketika menjalani latihan. Sempoi je pakai cawat daun. Yang paling best ialah makanan mereka. Dikatakan bahawa komando Malaysia adalah antara yang terbaik di dunia.