Tuesday, 18 December 2012

Discover Silat (VIdeo)silat vs wing chun 2011 naksu


Suami Nak Kahwin 2 Tak Minta Izin Isteri - Ustaz Azhar Idrus


(Video)Masjid Negeri Shah Alam - Kuliah Ustaz Azhar Idrus 2012


Keindahan & Nikmat Baby Yang Baru Dilahirkan Dimandikan

Bekas Rocker, Opick, kini Pejuang Lagu KetuhananALUNAN suara Opick sering menghiasi drama tempatan yang menjadikan lagunya sebagai muzik latar.

Namun, masih ramai belum mengenali gerangan penyanyi dari seberang ini berbanding lagu-lagu hitnya seperti Bila Waktu Telah Berakhir dan Cahaya Hati.

Hakikatnya, si pemilik nama sebenar Aunur Rofiq Lil Firdaus ini sudah bergerak aktif dalam industri seni Indonesia sejak 1997 lagi.

Cukup sinonim dengan lagu-lagu berkonsep religi, Opick hadir ke Malaysia, baru-baru ini untuk mempromosikan album terbarunya, Salam Ya Rosulullah.

Ini bukanlah kunjungan kali pertama lelaki berusia 38 tahun ini ke sini, cuma kali ini lebih istimewa kerana dia meluangkan masa untuk bertemu media.

Kesempatan yang ada digunakan untuk mengenali lebih dekat penyanyi yang selesa dengan imej berserban ini.

Mengimbas kembali perjalanannya sebagai anak seni, kata Opick, dia sebenarnya bukan terus bermula sebagai penyanyi lagu ketuhanan.

Sebaliknya, di awal kemunculan dalam bidang nyanyian, Opick membawakan imej rocker.

“Saya pernah menghasilkan album dengan sebuah grup yang dinamakan Timor Band.

“Kumpulan itu sempat bertahan selama beberapa tahun sebelum berpecah,” katanya membuka bicara. Meneruskan haluan masing-masing, Opick kemudiannya bekerjasama pula dengan beberapa penggiat seni di sana dalam projek-projek khas.

Jelas Opick, kecenderungannya ketika itu lebih kepada menghasilkan lagu yang bernada protes.

“Saya seorang yang pemarah dan sering berasa tidak puas hati dengan pelbagai perkara termasuklah kepada pemerintah.

“Jadi, saya luahkan perasaan protes itu dalam karya dan berasa puas dapat melakukan begitu,” katanya.

Mengimbau kembali dirinya yang lama, Opick juga menyifatkan pada waktu itu dia telah melalui ‘zaman gelap’.

“Ketika itu, saya lebih suka tampil dengan imej rambut panjang melepasi bahu.

“Malah, saya juga dikelilingi dengan rakan-rakan yang terlibat dengan najis dadah.

“Mujurlah saya masih mampu mengawal diri agar tidak terpengaruh dengan benda negatif sedemikian,” katanya.

Haluan hidup berubah

Bagaimanapun, kata Opick, pertemuan dengan seorang ustaz benar-benar telah merubah haluan hidupnya.

“Dalam pertemuan singkat itu, kami sempat berbicara dan saya ada meminta nasihatnya berkenaan satu perkara.

“Lantas, dia menyuruh saya beristighfar dan bermula detik itu, saya mula melakukan transisi dalam hidup,” katanya.

Pertemuan itu juga menurut Opick, membuka jalan buatnya untuk menghasilkan album ketuhanannya yang pertama berjudul Istighfar pada 2005.

Tanpa disangka, perubahan yang dibawa Opick mencetuskan gelombang baru di Indonesia yang menerima baik lagu berunsur religi.

“Saya sendiri tidak pernah terfikir untuk menghasilkan lagu ketuhanan kerana merasakan diri tidak layak.

“Bagaimanapun, saya anggap diri ini beruntung kerana dipilih oleh Tuhan untuk berubah,” katanya.

Lagu umpama doa

Selepas kejayaan Istighfar, Opick terus mengorak langkah menghasilkan album ketuhanan seterusnya iaitu Semesta Bertasbih (2006), Ya Rahman (2007), Cahaya Hati (2008), Di Bawah Langit Mu (2009), Shollu Ala Muhammad (2010), The Best of Opick (2011) dan Salam Ya Rosulullah (2012).

Bagi Opick, dia amat bersyukur dengan maklum balas positif pendengar yang menyukai karya-karyanya.

“Pada mulanya, saya menyangka lagu ketuhanan sukar menembusi pasaran, tetapi ternyata sangkaan saya meleset.

“Malah, saya dapat banyak keberkatan kerana secara tidak langsung, lagu saya menjadi doa buat saya.

“Saya juga menganggap karya saya sebagai jambatan untuk menasihati diri sendiri dan pendengar di luar sana,” katanya.

Bukan saja di negara kelahirannya sendiri, peminat Opick di Malaysia juga semakin bertambah.

Namun, bapa kepada empat anak perempuan ini enggan mendabik dada dengan kejayaan yang dimilikinya.

“Dapat menyiapkan sesebuah karya dengan ikhlas sudah dianggap satu kejayaan buat saya.

“Jika lagu saya meletup dan album pula laku, itu semua sadalah bonus,” katanya.

Dealova versi Opick

Tidak sah juga jika berbicara dengan Opick tanpa menyentuh mengenai penghasilan album barunya.

Buat pertama kalinya, album ini dihasilkan sendiri di bawah syarikat rakaman miliknya, Tombo Ati.

Menyedari lagunya sering diputarkan di Malaysia, Opick memberi kepercayaan kepada In Team Records untuk mengedarkan album kelapannya itu di sini.

“Sebanyak tujuh lagu baru dan tiga lagu lama dimuatkan dalam album ini.

“Bersesuaian dengan judulnya, album ini juga menggambarkan kerinduan saya terhadap Nabi Muhammad SAW.

“Saya harap, pendengar juga akan merasai kerinduan tersebut apabila mendengarkan lagu di dalam album ini,” katanya.

Lebih istimewa, Opick turut menyelitkan lagu Dealova yang sebelum ini dinyanyikan vokalis Dewa 19, Opick.

Menurut Opick, ada cerita di sebalik pembikinan lagu itu yang pernah popular sekitar 2005.

“Saya menghasilkan lagu ini sekitar 13 tahun lalu, tetapi ketika itu saya belum ada nama dan tiada siapa percaya kemampuan saya.

“Hanya Once yang mahukan lagu itu dan siapa sangka, Dealova akhirnya popular,” katanya.

Cuma bezanya, jika Dealova versi Once ditujukan buat sang kekasih, versi Opick pula meluahkan kerinduannya kepada ALLAH SWT dan Nabi Muhammad SAW.

“Saya tiada masalah sekiranya ada yang menganggap lagu ini untuk kekasih. “Ini kerana, terserah kepada tafsiran masing-masing untuk menilai erti di sebalik lagu ini,” katanya.

(Gambar) tengok Akma Hisham....uuhhhh...

Lagi-Lagi DI facebook Padah Lakonan Ghairah Remaja

Tergoda dengan pujuk rayu dan 'lakonan' ghairah gadis dikenalinya melalui Internet, seorang lelaki malu besar apabila aksi dia berbogel yang dirakam gadis itu dimuat naik ke laman Youtube.

Tidak cukup dengan itu, dia turut kerugian RM800 apabila gadis terbabit yang dipercayai warga Filipina meminta wang berkenaan jika mahu video bogel itu ditarik semula.

Mangsa, penuntut sebuah institusi pengajian tinggi di Kedah yang mahu dikenali sebagai Shahir, 27, berkata, dia mengenali gadis itu awal Julai lalu di laman sosial Tagged sebelum berhubung secara lebih rapat melalui facebook (FB).

Katanya, sewaktu awal perkenalan mereka, gadis berusia 19 tahun yang menggelarkan dirinya sebagai Kimoto Misaka berasal dari Jepun hanya berbual dengannya melalui FB sebelum semakin berani berhubung menerusi kamera web menggunakan Skype.

Menurutnya, selepas beberapa hari menjalinkan hubungan melalui panggilan video Skype, gadis itu mengajaknya berbogel dengan dia terlebih dulu memulakan aksi berahinya.


Please Give Me BackLink If You Want To Copy http://sehinggit.blogspot.com/2012/12/padah-lakonan-ghairah-remaja-di-facebook.html#ixzz2FNQBDHKF
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike
Follow us: SehinggitMedia on Facebook

Tips Lulus Ujian Motor JPJ
KALI ini DAKU mahu berkongsi tips-tips ketika ujian motor dengan JPJ. Boleh dikatakan majoriti orang pada hari ini akan melalui pengalaman untuk memperolehi lesen kenderaan. Sekarang ini aku tengok orang selalunya akan mengambil lesen motor dan kereta sekaligus.

Namun entry ini lebih fokus pada ujian motor dengan JPJ saja. Semoga memberi manfaat.

Dalam ujian praktikal kelas B2, calon harus menunggang motorsikal dengan baik dan yakin. Walaupun nampak mudah, calon perlu mendapatkan latihan sepenuhnya sebelum menghadapi ujian. Ini bagi memudahkan calon ketika menghadapi ujian motor dengan JPJ kelak kerana semua latihan yang dijalankan adalah sama dengan ujian yang sebenar.

Daku Amat Menyintai Mu
CUBA TEKA - siapakah yg ambil lesen ini?
Bahagian Pertama :

Pertama sekali harus diingat, sebelum mula menunggang motorsikal, calon perlu memakai topi keledar dengan cara yang betul iaitu kemas. Pastikan tidak ada ruang yang longgar ketika mengikat tali topi keledar itu. Pakai baju pemantul cahaya dengan kemas.


Bahagian Kedua :

1- Pusingan 8

Antara halangan yang calon akan hadapi di bahagian 2 ujian JPJ ialah membuat pusingan 8. Pastikan anda menunggang di atas pusingan 8 itu menggunakan gear kedua (sepanjang masa). Ianya merupakan gear yang lebih lancar, tidak terlalu perlahan dan tidak terlalu laju. Ikut betul-betul pusingan tersebut supaya tidak terbabas. Guna lorong sebelah kiri pada sepanjang masa. Calon sama sekali tidak dibenarkan menurunkan kaki ke atas jalan raya.

2 - Laluan Titi

Selepas itu, calon perlu melepasi laluan titi sepanjang 7 atau 8 meter dalam tempoh 7 saat ke atas. Di sini calon mestilah menunggang secara perlahan dan pandai untuk mengimbangkan motor di atas titi tersebut dengan menggunakan gear 2. Cuba buat kiraan “satu ribu satu” hingga “satu ribu tujuh” ketika di atas titi tersebut. Selesai kiraan, calon boleh terus bergerak ke depan untuk menuruni titi tersebut.

3 - Laluan Kon Zig Zag

Halangan ketiga ialah mengawal motorsikal ketika melalui antara kon-kon yang diletakkan secara “zig-zag”. Di sini ialah halangan yang paling mudah untuk dilakukan oleh calon. Sekali lagi diingatkan, jangan turunkan kaki ke atas jalan raya.

Kenapa Perempuan Tidak Boleh Melamar Duhulu?Selama ini, pada kebanyakan budaya dunia termasuk malaysia, lelaki selalu memiliki peranan utama dalam hal yang mengajukan lamaran. Jarang sekali, bahkan hampir tidak ada wanita yang melamar lelaki. Kenapa? Adakah wanita tidak boleh melamar Lelaki?

Sebuah kajian menunjukkan bahawa ramai wanita tidak mahu melamar dahulu. Kebanyakan orang lebih berharap bahawa lelaki yang akan melamar dahulu.

Hasil tersebut diketahui melalui kajian dari University of California yang memerhati 277 mahasiswa heterokseksual mengenai pandangan mereka terhadap siapa yang lbih baik mengajukan lamaran.

Sebanyak dua pertiga mahasiswa bahawa mereka menginginkan lelaki untuk melamar. Sekitar 2.8 persen wanita mengatakan 'sedikit'ingin melamar. Namun tidak ada peserta, baik lelaki atau wanita yang mengatakan mereka benar-benar ingin wanita yang melakukan lamaran.

Para peserta juga dibolehkan menjelaskan jawapan mereka. Kebanyakan wanita mengemukakan alasan bahawa mereka takut menghadapi penolakan jika mengajukan lamaran. Selain itu, wanita yang melamar kelihatan lebih kuat jika dibandingkan dengan lelaki dan ini lari dari adab tradisional.

Robert Robnett, ketua pengkaji mengatakan bahawa lelaki dan wanita yang masih memegang kuat tradisi lebih suka lelaki yang memulakan lamaran. Hal ini kerana wanita masih dianggap istimewa, dilayan secara istimewa dan harus dilindungi.

Bagaimana dengan anda, adakah anda setuju jika wanita yang terlebih dahulu untuk memulakan lamaran pada kekasihnya?

Anda Mencintai Kekasih Orang? Ini Cara MengatasinyaCinta pastinya datang dalam diri anda, tetapi anda tidak mengetahui jika anda benar-benar bersedia melakukannya. Begitu juga, kisah cinta anda dan dia. Seperti wanita yang sudah mempunyai teman lelaki. Jadi, apa yang perlu anda lakukan? Meninggalkan dia atau tunggu untuk dia? Anda pasti berasa dilema yang tidak akan pergi jauh. Nah, di sini adalah soalan yang anda boleh gunakan untuk mencari penyelesaian masalah anda, dipetik dari Lovepanky seperti yang dilaporkan.

1. Adakah anda benar-benar cinta kepadanya dan berfikir dia akan lebih bahagia dengan anda berbanding dengan teman wanitanya?

2. Bagaimana anda rasa apabila sesuatu yang anda sayang diambil orang lain?

3. Adakah anda rasa kekasih lelaki/wanita itu sangat berharga sehingga anda sanggup membuat orang disekeliling memandang negatif terhadap anda.

4. Sepadankah apa yang telah anda korbankan dengan apa yang akan anda dapat?

5. Apakah risiko terburuk yang anda akan hadapi jika anda bersama dengan dia?

6. Adakah dia juga sangat mencintai anda?

Semua keputusan adalah di tangan anda. Percayalah, kadang-kadang ia boleh mewujudkan banyak fatamorgana. Itulah sebabnya mengapa ramai orang yang buta kerana cinta.

Tanda Wanita Hebat Di R@nj@ngGuys, tiap wanita mempunyai karakternya masing-masing. Dari sikap dan tutur bahasanya kita bisa tahu bagaimana kepribadian wanita itu. Tapi bagaimana mencari tahu wanita yang 'pandai' di ranjang? Caranya mudah guys, seperti yang dilansir MensHealth (14/12) berikut ini. 

1. Pandai menari
Wanita yang pandai menari biasanya energik, dan selalu dalam kondisi prima. Penari selalu diindikasikan sebagai sosok yang bisa membawa diri dan percaya diri.

2. Pencium yang baik
Seorang seksolog dan penulis buku, Ava Cadell, Ph.D berkata cara seseorang mencium menggambarkan seberapa besar mencintai. Dan benar saja, mencium bukan hanya sekedar menggunakan bibir, tapi keseluruhan tubuh. A great kisser akan memulai dengan ciuman lembut, kemudian menjilat bibir atas Anda dan menghisap bibir bawah Anda. Ketika melakukan itu, mereka bermain dengan rambut Anda.

3. Tahu kapan waktu orgasme yang tepat
Wanita muda sering kurang santai saat orgasme. Berbeda dengan wanita lebih tua yang tahu kapan dia harus orgasme. Hal ini penting agar pasangan bisa bercinta lebih lama dengan Anda. 

4. Dia suka es krim
Wanita yang menyukai es krim biasanya dramatis dan menggoda. Ternyata rasa es krim juga menunjukkan kepribadian wanita. Penyuka strawberry biasanya romantis, vanila berarti emosional dan atraktif. Sementara itu penggemar rasa chocolate chip dan mint adalah sosok yang berarti untuk lainnya.

5. Menikmati makanan
Perhatikan bagaimana dia menangani makanannya. Perhatikan bagaimana dia menggunakan garpu. Apakah dia menikmati setiap santapan? Apakah dia sensual? Menurut Candida Royalle, produser dan aktris film dewasa, jika seseorang makan perlahan, kemungkinan besar mereka ingin bercinta untuk waktu yang lama pula.

6. Tegas
Wanita yang tidak tahu apa yang dia dan pasangannya inginkan cenderung bersikap pasif. Sebaliknya wanita yang mengetahui dan mengatakan apa yang dia inginkan, bahkan ketika menjawab pertanyaan biasa, lebih cenderung bersikap tegas di tempat tidur. 

7. Cara bicaranya menyerupai Anda
Michael Cunningham, Ph.D., profesor psikologi sosial di University of Louisville mengatakan jika pasangan memiliki cara berbicara yang sama, kemungkinan kehidupan seksualnya akan cocok. Sedangkan jika seseorang lambat bergerak dan orang lain tampaknya gelisah, kehidupan seksualnya kurang cocok.

Nah, bagaimana guys apakah pasangan Anda memiliki salah satu tanda di atas?

3 Bahagian Tubuh Lelaki Yang Dahagakan SentuhanBahagian Tubuh Lelaki Yang Dahagakan Sentuhan

Titik sensitif lelaki jelas terletak pada kawasan intimnya. Namun sebenarnya mereka juga ingin dibelai di bahagian tubuh yang lain. Semak bahagian tubuh lelaki yang dahaga akan sentuhan, dipetik dari Yahoo Shine berikut ini.

Leher

Gigit leher pasangan lelaki dengan lembut. Hal itu akan membuat mereka terangsang. Anda juga boleh menyentuh dan membisikkan kata-kata nakal di telinganya. Merayu lelaki dengan cara seperti ini akan membuat mereka ingin semakin disentuh.

Paha

Khususnya paha bahagian dalam, kawasan tersebut juga cukup sensitif dan lelaki sangat haus untuk dibelai. Cubalah untuk mengurut bahagian tersebut dengan mesra dan perlahan-lahan mendekati pangkal paha namun jangan sampai menyentuh kawasan intimnya. Sedikit menggoda pasangan akan membuat mereka ghairah.

Perut

Urutan hangat dan lembut di bahagian perut akan membuat peredaran darah di daerah intim semakin lancar. Selain mengurut, anda juga boleh mencium dan menjilat bahagian tersebut sambil menyentuh paha pasangan. Lelaki akan terus ghairah dan bersiap untuk membalas sentuhan yang anda berikan.

Itulah bahagian tubuh lelaki yang mendahagakan sentuhan. Jadi jangan cuma tumpu pada kawasan intim mereka saja.

Kehidupan Blogger Benar kah?
Top 9 Haiwan Mempunyai Bunyi Yang Menyakitkan (video)Haiwan boleh menjadi comel, boneka, penyayang, mengharukan dan membunuh keseluruhan adjektif positif yang lain, tetapi hakikatnya bahawa mereka juga boleh menjadi menjengkelkan juga. Mari tonton video di bawah ini.

7 Fakta Menarik Tentang P@yud@r@Payudara mungkin adalah bagian yang paling indah dari tubuh wanita. Bagian tersebut pun salah satu hal yang selalu diperhatikan pertama kali oleh pria.

Wanita sendiri memang sadar tentang keberadaan payudara miliknya, namun tidak banyak yang mereka ketahui tentang bagian tubuhnya tersebut. Jadi coba simak fakta menarik mengenai payudara seperti yang dilansir dari Indiatimes berikut ini.

Payudara kiri
Payudara kiri biasanya lebih besar. Memang susah membedakannya, namun bagian yang kiri selalu lebih besar daripada yang kanan. Demikian juga puting, selain berbeda ukuran, bagian tersebut menunjuk arah yang berbeda.

Rambut di payudara
Setiap wanita memiliki rambut di areola. Sebagian besar tidak menyukainya, namun ada sekitar 2-15 helai rambut yang bisa tumbuh. Payudara pun bisa terkena jerawat atau komedo. Jadi jangan malas menjaga kecantikan dan kebersihannya.

Berat payudara
Rata-rata berat payudara adalah setengah kilogram. Bagian tersebut juga menyumbang 4-5 persen lemak bagi tubuh atau satu persen dari total berat badan seorang wanita. Payudara bisa bertambah gemuk seiring dengan usia wanita. Ingat pula bahwa perokok punya payudara yang lebih melorot daripada non-perokok.

Implan payudara
Lebih dari dua juta wanita memiliki payudara palsu. Angka ini menunjukkan banyak wanita yang berpikir tentang payudara secara seksama. Namun tidak semua wanita puas dengan hasil implan mereka.

Saat terangsang
Ketika terangsang, payudara wanita menjadi lebih besar dan tegang.

Payudara berguncang
Joging, berlari, aerobik, dan aktivitas fisik lain dapat menyebabkan payudara berguncang. Jadi selalu gunakan bra yang tepat untuk meminimalisir guncangan yang bisa menyebabkan payudara semakin melorot.

Bentuk payudara
Bentuk payudara bisa berubah jika Anda tidur tertelungkup. Jadi jaga posisi tidur untuk menjaga kekencangan dan bentuk payudara. Posisi tidur terbaik adalah miring dengan meletakkan bantal di bawah payudara untuk mendukung bagian tersebut.

Itulah fakta menarik tentang payudara.

NASA Keluarkan Video Asteroid Yang Melintasi Bumi

Beberapa hari lalu dikhabarkan ada sebuah asteroid bernama 4179 Toutatis yang meluncur ke bumi. Kali ini, NASA melancarkan video seberapa besar dan bagaimana bentuk dari Toutatis tersebut.

Dalam video yang dimuat naik ke YouTube tersebut memang bukan video nyata, melainkan kumpulan gambar yang disatukan menjadi satu dan di-convert menjadi sebuah video dengan tempoh hanya 40 saat sahaja.

Muat turun imej ini melibatkan 64 radar NASA Deep Space Network Antenna di Goldstone, California. Dalam video tersebut, Toutatis melesat melintasi bumi dengan jarak 4.3 juta batu atau sekitar 7 juta kilometer.

Seperti pernyataan MSN (14/12), Toutatis akan berputar setiap 5 hari sekali. Asteroid yang mempunyai luas sebanyak 5 kilometer ini melakukan perjalanan mengelilingi matahari setiap 4 tahun sekali.

Kerana pergerakannya memainkan mengelilingi matahari dan sekitarnya, dianggarkan pada bulan November 2069, Toutatis akan kembali mengarah ke bumi dengan jarak yang lebih dekat iaitu hanya 1.8 juta batu atau 3 juta kilometer sahaja.Ummi Nazeera Pukau Orang

Anggun berbaju kebaya rekaan moden rona kuning, kemunculan pelakon hitam manis, Ummi Nazeera di bilik menunggu ketika acara Festival Filem Asia Pasifik (FFAP) Ke-55 yang berakhir di Macau, malam kelmarin, memukau mata delegasi lain antaranya dari Jakarta, Seoul dan Tokyo.

Gadis ini juga tidak kekok berbual mesra dengan mereka walaupun kali pertama bersua muka. Pelakon yang mewakili filem Hikayat Merong Mahawangsa ini nyata begitu teruja kerana dapat mewakili negara ke sebuah festival bertaraf antarabangsa.
Selain dapat melihat bagaimana festival di luar negara dianjurkan, saya juga dapat kawan baru," Ummi Nazeera, Pelakon

"Saya seronok kerana ini pengalaman baru buat saya. Selain dapat melihat bagaimana festival di luar negara dianjurkan, saya juga dapat kawan baru, Pevita Pearce iaitu pelakon filem 5 Sentimeter dari Indonesia.

"Sebenarnya, saya baru mengenalinya, mungkin kami serasi kerana saya berkawan dengan salah seorang rakannya yang sama-sama berlakon dalam filem itu. Jadi, mungkin itu yang membuatkan kami mudah mesra,” katanya.

Ummi Nazeera juga dapat berkenalan dengan ramai penerbit filem dari negara peserta yang lain.

“Ada antara mereka menyatakan hasrat untuk bekerjasama tetapi saya tidak mengambil serius kata-kata mereka kerana kami hanya sempat bertukar-tukar kad saja," katanya.
Tak sempat berlibur di Macau

Empat hari berada di Macau, gadis ini mengakui tidak banyak aktiviti dapat dilakukan. Malah, dia tidak sempat bersiar-siar di kota pelancongan itu.

Sepanjang berada di Macau, seperti delegasi lain, Ummi Nazeera juga berdepan masalah utama iaitu kesukaran mendapatkan makanan halal.

Bagaimanapun, ia tidak sedikitpun menerbitkan rasa kesal di hati gadis ini untuk mengikuti rombongan yang dibawa oleh Perbadanan Filem Nasional (FINAS) dan Persatuan Penerbit Filem Malaysia (PFM) ini.

Selain itu, Ummie tidak kisah dengan kepayahan yang terpaksa ditempuhi berikutan penganjuran FFAP 55 yang dilihat tidak teratur dan kelam kabut.

"Ini kali pertama Macau diberi peluang menganjurkan FFAP, jadi kesilapan teknikal bagi saya adalah sesuatu yang normal.

"Kita tidak harus menyalahkan mereka, malah kita harus terus menyokong penganjuran festival ini supaya filem kita dapat terus ke depan.

“Siapa tahu, jika kita terus menghasilkan filem berkualiti, tidak mustahil suatu hari nanti filem kita dapat menjengah pasaran lebih besar seperti Hollywood," katanya.

Tak patah semangat

Biarpun gagal meraih trofi pada Festival Filem Asia Pasifik ke-55 (FFAP 55) yang berakhir di Macau, malam kelmarin, ia tidak mematah semangat delegasi Malaysia untuk menyertai festival sama termasuk acara penganugerahan peringkat antarabangsa lain, pada masa depan.

Sebaliknya, kekalahan itu menjadi pembakar semangat penerbit, pengarah serta pelakon untuk memberi persembahan terbaik pada masa akan datang.

Filem Bunohan terbitan Apparat Sdn Bhd dan Songlap (Grand Brilliance) yang menjadi harapan delegasi Malaysia yang berkampung di Macau sejak Khamis lalu, gagal membawa pulang sebarang trofi dari lima kategori yang dipertandingkan.

Filem Bunohan bersaing dalam kategori Filem Terbaik, Pengarah Terbaik dan Sinematografi Terbaik. Manakala filem Songlap berentap dalam kategori Lakon Layar dan Muzik Terbaik.

Pengarah Bunohan, Dain Said berkata, beliau tidak kecewa malah tidak menganggap kekalahan sebagai satu kegagalan.

"Saya tidak mahu memburu kemenangan, tetapi jika itu keputusannya, saya terima dengan senang hati,” katanya kepada HIP.

Dain berkata, dia tidak takut kepada kekalahan.

“Bagi saya, tiada yang perlu dimalukan kerana yang lebih penting filem ini dapat bertanding selain filem hebat dari rantau Asia Pasifik," katanya.

Filem Hong Kong bolot empat trofi

Selain Bunohan dan Songlap, Malaysia turut menghantar tiga filem lain iaitu Hikayat Merong Mahawangsa, Nur Kasih The Movie dan Ombak Rindu. Tetapi ketiga-tiga filem itu gagal melangkah ke Top 5.

FFAP yang memasuki edisi ke-55, pertama kali dianjurkan di Macau. Sebelum ini, FFAP diadakan dua tahun berturut-turut di Taiwan.

Sementara itu, filem dari Hong Kong membolot empat anugerah dari 12 kategori yang dipertandingkan iaitu Filem Terbaik (Life Without Principle); Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik (Lo Hoi Pang/Life Without Principle); Suntingan Terbaik (Cold War) dan Bunyi Terbaik (The Silent War).

Tahun ini, acara yang berlangsung di Cotai Arena, Hotel The Venetian itu menyaksikan penyertaan dari 23 ahli bersekutunya seperti India, Korea, Jepun, Singapura, Thailand, Australia, Indonesia dan Iran.

Keputusan peringkat akhir dinilai tujuh juri iaitu dengan Pengarah Bahagian Festival Filem Antarabangsa Cannes, Christian Juene diundang sebagai Ketua Juri.

Artis yang mewakili negara pada FFAP 55 ialah Maya Karin, Shaheizy Sam, Bront Palarae, Ummi Nazeera dan Shafie Naswip.

Keputusan

Filem Terbaik
Life Without Principle (Hong Kong)

Pengarah Terbaik
Hirokazu Kore-eda (I Wish/Tokyo)

Pelakon Lelaki Terbaik
Eddie Garcia (Bwakaw/Manila)

Pelakon Wanita Terbaik
Gwei Lun Mei (GF.BF/Taipei)

Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik
Lo Hoi Pang (Life Without Principle/ Hong Kong)

Pelakon Pembantu Wanita Terbaik
Watanabe Makiko (Capturing Dad/ Tokyo)

Lakon Layar Terbaik
Ahmad Reza Motamedi (Alzheimer/Tehran)

Sinematografi Terbaik
Jake Pollock (Starry Starry Night)

Suntingan Terbaik
Kwong Chi Leung/Wong Hoi (Cold War/Hong Kong)

Bunyi Terbaik
Traithep Wongpaiboob/ Nopawat Likitwong (The Silent War/Hong Kong)

Muzik Terbaik
Pritam Chakraborty (Barfi/Mumbai)

Pengarah Seni Terbaik
Wasiq Khan (Gang of Wasseypur 1 &2/ Mumbai)

Anjing Jadi Pembantu DoktorDoktor gigi tersebut bernama Dr Paul Weiss dan anjingnya Brooke. Dokter gigi anak dari Williamsville, New York ini melatih Brooke untuk menjadi anjing terapi yang boleh menenangkan pesakitnya.

"Ketika anak merasa takut saat diperiksa, Brooke boleh duduk dekat dengan mereka dan kamu boleh memegangnya," kata Weiss, seperti yang dinyatakan dari Huffington Post (11/12).

Brooke memang sudah memiliki sertifikat sebagai anjing terapi dalam Therapy Dog International tahun ini. Brooke dikenal sebagai anjing yang tamah, pintar, dan mudah menerima kontak fisik dari orang lain.

Selama ini penggunaan anjing terapi ditengarai mampu membantu pesakit menurunkan ketegangan, tekanan darah, dan membuat pesakit berperilaku lebih positif.

Meskipun begitu, Brooke tidak selalu ada setiap hari di pejabat Dr Weiss. Golden retriever berusia empat tahun ini hanya datang pada hari Khamis yang kemudian disebut "Brooke Day."

Thailand Kemenangan Batal, Malaysia Ke Final?

Saya terus membuka blog tersebut kerana tajuknya amat memeranjatkan. Apabila tersentuh bab seperti ini, semuo peminat bola akan tertanya2 akan kebenaran berita tersebut. Saya sendiri tertipu dengan tajuk tersebut, apabila siasatan dilakukkan,  isu ini wujud kerana ada seorng pembuat blog 2 nak cepat kaya,so dio buat la tajuk bodoh tersebut….


KUALA LUMPUR: “Dia ajak saya bercuti ke luar negara sebagai hadiah pertunangan, tapi saya tak mahu. Sebagai pengganti dia menempah sebuah kereta Ferrari untuk saya dengan menggunakan nama saya.

“Sudahnya, dia ghaib entah ke mana dan saya pula diburu penjual kereta yang meminta bayaran pendahuluan,” kata seorang wanita yang bukan saja terpaksa menanggung malu apabila majlis pertunangannya Sabtu lalu dibatalkan kerana bakal tunangnya menghilangkan diri, tapi turut kerugian RM50,000 selepas ditipu lelaki terbabit.

Wanita itu yang hanya mahu dikenali sebagai Fauzana, 30-an, berkata lelaki terbabit berusia 40-an dikenalinya setahun lalu melalui laman web sosial, facebook sebelum mengadakan pertemuan buat pertama kali di Bukit Bintang, di sini, awal bulan ini.

Menurutnya, lelaki itu yang mendakwa dia kerabat diraja dan berpangkat Datuk kerap ‘menjual’ nama seorang ‘Tengku Mahkota’ serta seorang ‘Yang Dipertua Negeri’ dengan berkata seorang daripada mereka bakal menjadi ketua rombongan peminangannya.

“Bukan itu saja, dia juga menggunakan nama saya bagi menempah pelbagai barang kemas bernilai ratusan ribu sebelum menghantar gambar barang kemas dan kenderaan mewah itu melalui telefon bimbit kepada bapa saya.

“Dia turut menghantar pelbagai peralatan hantaran untuk majlis pertunangan kami ke rumah keluarga saya di Kota Bharu bagi meyakinkan pertunangan itu bakal menjadi realiti,” katanya.

Menurut Fauzana, lelaki terbabit juga mendakwa pertaliannya dengan keluarga diraja membolehkan dia menggunakan pesawat peribadi kerabat diraja itu bagi tujuan majlis pertunangan mereka.

Berikutan itu, bapa Fauzana berusia 60-an yang terpedaya status elit bakal menantunya mengadakan persediaan bagi majlis pertunangan Sabtu lalu, tetapi kecewa bakal menantunya itu menghilangkan diri serta gagal dihubunginya.

Berasakan dianiaya dan ditipu kekasihnya itu, Fauzana membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi, keesokannya.

Menceritakan lebih lanjut mengenai hubungannya dengan kekasihnya, Fauzana berkata biarpun pertama kali berjumpa pada 10 Mac lalu, dia percaya lelaki itu kerabat diraja dan berpangkat Datuk.

“Malah, dia juga berjanji akan memasukkan wang lebih RM15 juta ke dalam akaun saya sebelum memberi alasan gagal berbuat demikian kerana ada masalah dengan Bank Negara,” katanya.Fauzana berkata, walaupun wujud perasaan curiga terhadap lelaki itu, dia seolah-olah tidak dapat berbuat apa-apa, sebaliknya akur semua arahan selepas diberi alasan apa yang dilakukan semata-mata bagi memastikan majlis pertunangan berjalan lancar.

“Ketika itu dia meminta saya menyerahkan kad kredit, barang kemas, wang tunai dan semuanya mencecah RM50,000 dan mendakwa akan membayarkan semula,” katanya.

Fauzana mendakwa selama beberapa hari bersama lelaki itu di Kuala Lumpur, dia seolah-olah berada di alam lain dan tidak menyedari apa yang dilakukan selain patuh arahannya.

“Malah, pada 13 Mac lalu, dia membawa saya ke sebuah kedai barang kemas bagi menempah cincin pertunangan bernilai lebih RM400,000. Dia meyakinkan saya biarpun barangan kemas ditempah itu menggunakan nama saya, pembayaran akan dibuat keluarganya.

“Saya langsung tak sangka tindakannya membawa saya menempah sebuah kereta Ferrari hanya lakonan dan helahnya untuk menipu saya. Mujur juga saya tidak mengikutnya ke luar negara, jika tidak mungkin saya dijualnya di sana,” katanya.

Sebelum lelaki itu gagal dikesan pada hari pertunangan Sabtu lalu, penipuan terakhir dilakukannya ialah pada 17 Mac lalu dengan janji untuk membawa Fauzana bersama ahli keluarga di Kuala Lumpur pulang ke kampung dengan menaiki pesawat peribadi keluarga diraja.

“Namun, beberapa jam sebelum waktu berlepas, dia memberitahu penerbangan itu terpaksa dibatalkan kerana tidak mendapat kebenaran untuk mendarat. Sudahnya, saya terpaksa pulang ke kampung dengan penerbangan biasa.

“Bagi meyakinkan saya, dia menyerahkan kad ATM (mesin juruwang automatik) miliknya yang kononnya mempunyai baki RM6 juta, namun sebaik tiba di kampung kad itu tidak boleh digunakan dan dia pula gagal dihubunginya sehingga kini,” katanya.

Fauzana berkata, dia membuat laporan polis atas penipuan dilakukan lelaki itu bagi memastikan tiada wanita lain menerima nasib sama.

Sementara itu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Izany Abdul Ghany ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan dan memberitahu siasatan lanjut dilakukan.

BoA Tunjuk T@buhny@ Yang Sempurna

Belakang sempurna BoA ditunjukkan.

Baru-baru ini, di papan komuniti dalam talian, pos bertajuk, "BoA, otot yang mengalahkan seorang lelaki" dimuat naik beberapa gambar yang telah diambil pada bulan lepas semasa prestasi BoA "Hanya Satu" dengan Sehun EXO-K di 'SMTOWN LIVE WORLD TOUR III di Singapura. '

BoA menangkap mata penonton dengan badan yang sempurna. Gambar-gambar yang menunjukkan BoA flaunting otot belakang sempurna beliau di atas timbul.

Selepas melihat gambar-gambar, peminat mengulas, "badan beliau adalah benar-benar baik", "Dia mesti telah bekerja keluar banyak", "badan tona", "Saya cemburu", dan "Wajahnya cukup dan badannya sempurna juga.

Berita Sedih Dari Jackie Chan Akan Tinggalkan Dunia LakonanBAKAL meninggalkan watak aksi lagak ngeri, pastinya peminat setia pelakon terkenal Jackie Chan terkilan dan akan merindui perwatakannya yang berani melakukan pelbagai aksi lasak sejak mula membabitkan diri dalam bidang lakonan pada tahun 1959.

Terkenal dengan keupayaannya melakonkan aksi ‘bahaya’, aktor kelahiran Victoria Peak, Hong Kong ini mengakui lebih selesa dan puas melakonkan aksi lagak ngeri bagi sesebuah drama atau filem itu sendiri.

Namun, sebagai hadiah terakhir daripadanya khusus buat peminat, filem Chinese Zodiac 2012 (CZ12) yang menemui penonton di pawagam seluruh Asia pada 20 Disember ini bakal mengubati rindu peminat yang ingin menyaksikan persembahannya bersama dua pelakon baru jelita, Zhang Lanxin dan Yao Xintong.

Memulakan karier sejak berusia 5 tahun, Jackie yang dilahirkan pada tahun 1954 turut dikagumi bukan saja di kalangan dewasa malah peminat remaja dan kanak-kanak juga.

Bagaikan satu kejutan kepada peminat mengenai keputusannya untuk berhenti melakonkan aksi lagak ngeri sendiri, Chan tampil membuat penjelasan pada pertemuan bersama media untuk melancarkan filem CZ12 di Kuala Lumpur, Ahad lalu.

Menurutnya, faktor umur memaksanya mengambil keputusan untuk berhenti daripada melakukan aksi lagak ngeri.

“Usia yang semakin meningkat membuatkan saya mengambil keputusan untuk berhenti. Jika dulu saya muda dan bertenaga, apa saja aksi yang diberikan saya mampu melaksanakannya.

“Sekarang bukan tidak boleh, saya bimbang perkara tidak diingini berlaku dengan keadaan stamina yang tidak mengizinkan, saya terlalu lasak bimbang akan menyusahkan pihak lain justeru saya tidak mahu perkara ini terjadi,” katanya.

Jackie berkata, jika dia nekad melakonkan watak ngeri, bimbang risiko dia harus menghabiskan masa tua di kerusi roda dan itu tidak mungkin dilaluinya.

“Saya tidak akan berhenti daripada berlakon walaupun harus berhenti berlakon watak lagak ngeri, namun sama seperti pelakon lain jika sampai waktunya saya akan berhenti juga dan menghabiskan masa di rumah saja,” katanya.

Mula terbabit dalam lakonan berjudul Little Fortunes dan Big And Little Wong Tin Bar, siapa sangka dia berjaya meletakkan hampir ke semua filem lakonannya setanding dengan industri perfileman antarabangsa.

Kemudian bapa kepada dua cahaya mata ini semakin mendapat perhatian pengarah di negaranya dan tampil menerusi pelbagai filem seperti The Love Eterne, King Hu’s dan Come Drink With Me selain filem Kung Fu, A Touch of Zen.

Menginjak ke usia 17 tahun, bintang filem The Tuxedo ini melangkah jauh dengan bergelar pelakon lagak ngeri berdampingan dengan mendiang Bruce Lee, menerusi filem Fist of Fury dan Enter The Dragon. Di situlah bermula kariernya sebagai pelakon lagak ngeri sehingga ke hari ini.

Selepas itu, barulah bakatnya berjaya dikesan sehingga ditawarkan untuk membintangi filem pertamanya yang berjudul, Little Tiger of Canton.

Filem itu mengetengahkan seni mempertahankan diri yang mana memerlukan Jackie memainkan peranan sebagai Ah Lung yang dalam misi membalas dendam terhadap pembunuh ayahnya. Dia akhirnya berjaya membuka mata banyak pihak dalam industri seni Hong Kong menerusi lakonan mantap dan bertenaga sebagai Ah Lung.

Dalam pada itu, antara filem yang berjaya menaikkan namanya adalah Police Story, Drunken Master, Heart of The Dragon dan Rumble In The Bronx.

Selepas 50 tahun berlalu, seiring dengan usianya, Chan yang kini berusia 58 tahun sudah membintangi lebih 150 filem.

Tiada Siapa Nak Pergi Konsert Anuar Zain?


Sebab Tiket mahal?

PASTINYA ramai peminat Anuar Zain sudah tidak sabar menanti konsert solonya di Stadium Putra, Bukit Jalil, 16 Februari ini.

Meraikan tiga dekad penglibatannya sebagai penyanyi, harga tiket yang dijual untuk menyaksikan konsert ini juga bukan murah.

Paling mahal berharga RM698 untuk tempat duduk platinum, RM598 (Gold), RM398 (Silver), RM298 (Bronze), RM138 (Palladium A) dan dan paling murah RM88.

Berdasarkan sejarah Anuar sebelum ini, kebanyakan peminat tidak kisah membayar harga mahal untuk melihat persembahannya.

Bagi mereka, biar mahal asal berbaloi dan Anuar sendiri sudah memberi keyakinan peminatnya tidak akan menyesal melaburkan banyak wang untuk menyaksikan konsertnya.

Baju Pengantin Muslimah Ala K-POP


Mengambil inspirasi pakaian tradisional Korea Selatan dikenali sebagai Hanbok atau Choson-ot untuk Korea Utara serta kegilaan masyarakat terhadap filem serta drama Korea memberi idea kepada pereka serta pemilik Udaimatunnur, Ismail Abd Rahman.

Dia menghasilkan rekaan pakaian pengantin Korea berkonsepkan Malaysia dengan mengambil ciri-ciri Hanbok seperti gabungan warna ceria merah dan putih berpotongan gaun kembang yang disesuaikan untuk pengantin Muslimah.

Pakaian yang dipersembahkan bersempena Festival Fesyen Islam (IFF) ini mengambil konsep pesona timur dengan gambaran lima gadis jelita yang turun dari gunung Fuji. Menariknya, setiap padanan disertakan perhiasan seperti kipas berbulu serta payung kertas yang unik dan menawan yang menjadi identiti dalam penggayaan wanita Korea

Potongan gaun kembang dengan juraian pada tangan serta hadapan baju direka mengikut tradisi masyarakat Korea namun Ismail menggabungkan ciri tradisional menerusi jahitan manik bunga sakura menggunakan kristal dan Swarovski bagi menampakkan keindahan busana pengantin.

Ikatan pada pinggang seperti tali pinggang besar menggunakan rona merah menjadi pelengkap kepada gaya pengantin k-pop.

Basuh Car Cara Ini Akan Beluasa


Link Video : http://www.4shared.com/video/fVhiOZYk/wwwav9cc-GG085.html

Rozita Che Wan - Oh! Yeahhh...Cik Ta, Is bertunang?Pada bulan lalu, dalam ruangan Kak Pora (B*POP - BH Ahad) ada usik-usik hubungan aktres jelita top - Rozita Che Wan (Cik Ta) berkawan baik dengan aktor kacak berusia 30 tahun dari Singapura - Iskandar Shah atau panggilannya ‘Is’. Selepas itu terus ‘malatop’ dunia hiburan!

Pada 9 Disember lalu, Juwie bertanya beberapa soalan kepada Cik Ta. Terkejut Juwie bila kata Cik Ta, dia dah bertunang dengan Is. Oh! Yeahhh...

Menurut Cik Ta, dia menjadi tunang Is dalam telefilem Anak Ikan arahan Rashid Sibir untuk siaran Astro Prima pada 25 Disember ini. Cik Ta berlakon sebagai Idora dan Is sebagai Syed. Yang gempaqnya... teman rapat Cik Ta iaitu Zain Saidin pun turut berlakon sebagai Kamal yang menjadi ‘anak ikan’ kepada Idora.

Auw! Dah bertunang pun masih simpan anak ikan ke? Hu! Hu! Dalam telefilem itu ada karakter wartawan lembut bernama Zuwie lakonan pelawak dan pengacara popular - Dee (Jangan Ketawa). Kah! Kah! Kah! Kah!...

“Best sangat lakonan Dee dan Mak Jah. Memang pecah perut sampai terguling-guling tengok gelagat mereka,” cerita Cik Ta.

Bagaimana pula status hubungan rapat Cik Ta dengan Zain dan Is? Jelas Cik Ta: “Kita orang berkawan baik atas tiket sebagai rakan sesama artis.”

Is pula menjelaskan: “Cik Ta hanyalah kawan baik saya. Dia kelakar dan cepat mesra.”
Pada awal November lalu, selama seminggu Cik Ta dan Is pergi ke Jepun untuk penggambaran telefilem Kiah Pekasam Ke Jepun dan siri drama Spy Kiah terbitan Fazil Teh (Zeel Productions) untuk siaran Astro. Lokasinya di Tokyo, Osaka dan Kyoto.

Sejak peristiwa itulah mereka menjadi kawan baik. Lihatlah foto Cik Ta dan Is... Hmmm jangan ‘jeles’ ya... kenalah tengok lakonan mereka nanti, lagi terangkat!

JUWIE: Best tengok lakonan Is dalam siri drama Runtun Qalbu (TV3 setiap Jumaat) pegang dua watak sebagai Mursyid dan Kelabu bersama Kamal Adli, Fasha Sandha dan Fida Ibrahim.

Gila! Sebab Tidak Mahu Bayar Mahal Sanggup Pakai 70 BajuRahsia terbongkar selepas penggera berbunyi

Beijing: Seorang penumpang menaiki penerbangan dari China ke Kenya dengan memakai 70 helai pakaian semata-mata untuk mengelak bayaran tambahan kerana membawa bagasi berlebihan.

Perkara itu disedari selepas lelaki terbabit berjalan dengan gaya pelik dan mencurigakan selain kelihatan seperti ahli gusti sumo ketika melintasi mesin imbasan logam menyebabkan penggera berbunyi.
Penumpang kini bukan saja terpaksa membayar surcaj bahan bakar, cukai lapangan terbang, insuran perjalanan, serta bayaran memilih tempat duduk tetapi juga dikenakan bayaran untuk lebihan muatan yang disifatkan membebankan mereka, lapor Asia One.

Ketika pemeriksaan badan oleh pihak berkuasa lapangan terbang, rahsia lelaki itu terbongkar dan dia didapati memakai 70 helai baju semata-mata untuk menjimatkan wang daripada membayar bayaran tambahan lain termasuk caj bagasi tambahan.

Buat kesilapan besar

“Dia sebenarnya memakai 70 helai baju dan sembilan helai seluar jeans dan bagi mengelakkan lebihan muatan, dia mengenakan semuanya sekali gus. Poket seluar itu pula dipenuhi berpuluh tali leher dan permainan kanak-kanak,” kata seorang pegawai lapangan terbang yang dipetik AsiaOne.

Malangnya lelaki itu membuat kesilapan besar kerana turut memuatkan poket seluarnya dengan bateri, pemacu pena (thumb drives) dan alat pengecas yang menyebabkan penggera berbunyi. Dia mungkin terlepas sekiranya tidak membuat kesilapan itu.

(Video) Babak Dipotong Dari Filem Sumpah Orang Minyak
POTONG!

Babak ini sudah dipotong dari filem Sumpahan Orang Minyak kerana ianya tidak lagi syaria compliant. Agak malang sebuah filem klasik P Ramlee ini dipotong sesuka hati. Jadi silalah cari yang original cut dan bukan edisi potong suka hati bapak dia yang jelas merosakkan sebuah karya klasik.


What do you think of this Iron Man stealth suit design by Carlo Pagulayan?