Friday, 21 December 2012

Makanan Yang mampu Menaikkan N@fsu LelakiBerikut antara sumber makanan yang dikatakan mampu menaikkan dan merangsang keinginan seks serta menguatkan keupayaan seorang lelaki.

Asparagus
Ada yang mengatakan asparagus menjadi makanan afrodisiak kerana bentuknya. Namun kebenarannya, asparagus kaya dengan vitamin E yang mana ia boleh merangsang hormon seks, menguatkan tenaga batin dan menambah stamina. Mengambil asparagus, ia membantu memulihkan prestasi seks.

Pisang
Sesetengah masyarakat di dunia percaya pisang makanan afrodisiak kerana bentuknya. Namun apabila melihat dari segi pemakanan, pisang kaya dengan potasium dan vitamin B. Kedua-dua bahan penting itu adalah untuk menghasilkan hormon seks.

Enzim bromelain yang terdapat di dalam pisang memang sudah dibuktikan boleh meningkatkan libido lelaki. Jika dibandingkan dengan makanan lain, pisang membekalkan paling banyak potasium.

Lobak Merah
Rahsia kekuatan lelaki adalah pada jus lobak merah. Sejak zaman Greek purba lagi, lobak merah telah digunakan sebagai makanan afrodisiak. Lobak merah boleh meningkatkan libido lelaki kerana ia membekalkan sejenis sebatian yang menyerupai estrogen untuk merangsang keinginan seksual. Lobak merah juga kaya dengan beta karotena, sodium, potasium, zat besi, vitamin A, C dan B.

Avokado
Avokado adalah sumber 13 mineral penting termasuk besi, magnesium dan kuprum yang bergabung untuk membina dan membaik pulih sel darah merah. Avokado merupakan buah yang membekalkan vitamin B yang paling tinggi. Antara vitamin B yang dibekalkan ialah folat, pyrodoxine (B6) dan pontothenic (B5). Vitamin B6 yang terkandung dalam avokado boleh meningkatkan pengeluaran hormon untuk merangsang seksual lelaki.

Coklat
Coklat antara makanan yang paling disukai sebagai afrodisiak. Coklat mengandungi phenylethylamine yang juga dikenali oleh sesetengah penyelidik sebagai ‘love chemical’. Ia memberi kesan yang sama seperti endorphin iaitu menyeronokkan, rasa selesa dan menggembirakan seperti dilamun cinta.

Penyelidik percaya coklat mengandungi bahan kimia yang memberi kesan neurotransmitter kepada otak. Selain itu, ia juga mengandungi serotonin untuk menenangkan fikiran. Manakala kandungan methylxanthines bertindak meningkatkan deria sensitif tubuh pada sentuhan walaupun sekadar sentuhan
yang lembut.

Tiram
Ada juga yang percaya makanan laut seperti tiram boleh meningkatkan rangsangan seks kepada lelaki. Tiram mentah mengandungi kandungan zat besi yang tinggi iaitu salah satu mineral yang diperlukan untuk meningkatkan pengeluaran hormon testosteron dan menambah jumlah sperma lelaki.

Tiram bukan saja berguna untuk lelaki tetapi juga untuk wanita kerana hormon testosteron juga dipercayai boleh merangsang libido wanita. Tiram juga mengandungi dopamine iaitu hormon yang boleh menaikkan ghairah seks dan merangsang kepuasan seksual.

Bawang Putih
Baunya mungkin ramai yang tidak suka kerana terlalu kiat. Namun jika ditanya tentang khasiatnya memang ramai yang mengaku kehebatannya sebagai makanan afrodisiak. Kehangatan bawang putih boleh mencipta keinginan seksual yang memuncak. Sebenarnya bawang putih mengandungi alicin yang boleh melancarkan perjalanan darah ke organ seksual untuk meningkatkan libido.

Daun Dan Batang Saderi
Saderi atau daun sup mengandungi beberapa zat penting seperti vitamin A, B1, B2, B3, C dan E, kalsium, zink dan banyak lagi. Daunnya mengandungi asid folik, karotena dan vitamin C. Manakala bijinya mempunyai flavonid, sedanolid dan minyak esen yang terdiri daripada asid elinoleik, asid oleik, asid palmitik, asid petroselinik dan asid resinik.

Biasanya sedari dimakan sebagai ulam ataupun sebagai bahan campuran di dalam sup. Saderi termasuk sebagai makanan afrodisiak yang sering diamalkan oleh masyarakat Melayu. Menariknya tentang saderi ini kerana ada kandungan sebatian androston di dalamnya. Ia adalah sejenis hormon yang tidak berbau biasanya dikeluarkan melalui peluh lelaki.

Badam
Badam dikatakan amat bermanfaat kepada lelaki kerana mengandungi asid lemak yang tinggi berfungsi untuk pengeluaran hormon lelaki dan boleh menambah pengeluaran sperma selain membantu meningkatkan kesuburan.

Badam padat dengan gizi dan kaya dengan beberapa kandungan mineral yang penting untuk kesihatan seksual dan reproduksi seperti protein, serat, kalsium, magnesium, kalium, riboflavin, besi, vitamin E dan antioksida yang tinggi. Badam elok untuk kesihatan jantung kerana apabila jantung sihat dan cekap mengepam darah ke seluruh anggota badan, pastinya ghairah seks yang hilang akan kembali semula

Elak tersungkur di r@nj@ng @smar@SECARA ringkas, PE pada asasnya ialah keadaan di mana anda tidak dapat mengawal pancutan air mani semasa seks. Ini menyebabkan kehilangan ereksi (ketegangan zakar), rasa tidak puas hati dan memberikan kesan negatif terhadap hubungan intim.

Walaupun kebanyakan orang menganggap ejakulasi pramatang diukur dari segi masa, isu sebenar bukan tempoh masa untuk mencapai ejakulasi, tetapi perasaan tiada kawalan dan keresahan.

Menurut Pakar Runding Urologi di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof Madya Dr Zulkifli Md Zainuddin, kegagalan mengawal pancutan ialah suatu isu penting bagi lelaki yang menghidap PE.

Lelaki rasa resah kerana mereka mengalami ejakulasi lebih cepat daripada yang diingini mereka dan ini mencetus tekanan emosi dan minda. Dr Zulkifli menambah, PE juga mengurangkan kepuasan seks dan menyebabkan seseorang mengelak hubungan intim sama sekali, lantas menjejaskan kebahagiaan rumah tangga secara beransur-ansur.

Tinjauan AP PEPA juga mendapati PE boleh menimbulkan masalah besar dalam beribu-ribu perkahwinan dan hubungan peribadi antara pasangan di seluruh rantau Asia Pasifik.

Hasil kajian menunjukkan Malaysia mempunyai peratus responden paling tinggi yang menyatakan bahawa masa yang lebih panjang akan menambah baik hubungan seks atau hubungan keseluruhan dengan pasangan, berbanding responden dari Indonesia dan Filipina – dan ini satu faktor yang menggalakkan!
Berita Baik! PE boleh dirawat sepenuhnya

SEKS amat penting – kita perlu menyedari hakikat bahawa tanpa seks, hubungan intim antara suami dan isteri pasti terjejas. Isu ini, jika dibiarkan berpanjangan, juga akan memberi kesan negatif kepada maruah diri lelaki dan keyakinannya di dalam dan luar bilik tidur.

Langkah pertama untuk menangani PE ialah mengakui masalah yang anda alami dan menyedari bahawa ia adalah suatu masalah umum yang boleh dirawat.

Kedua, luangkan masa untuk berbincang dengan isteri anda. Anda tidak harus menghadapinya seorang diri kerana masalah ini bukan saja menjejaskan hidup anda tetapi juga hidup isteri anda. Maklum balasnya yang ikhlas mengenai prestasi seks anda akan membolehkan anda memahami keadaan ini dengan lebih baik.

Langkah seterusnya dan yang paling penting ialah berjumpa dengan doktor anda. Dapatkan nasihat doktor yang anda yakini untuk mengesahkan masalah anda serta menentukan pilihan rawatan terbaik bagi anda. Anda berdua digalakkan untuk pergi bersama-sama berjumpa doktor untuk mencari punca masalah.

Sekiranya anda keberatan untuk berbincang dengan isteri, anda boleh meminta pendapat rakan atau ahli keluarga yang boleh dipercayai. Bagaimanapun, langkah paling baik ialah membincangkan masalah keintiman ini dengan isteri anda. Perlu diingat, ini bukan saja membabitkan anda, tetapi juga bertujuan mengekalkan (dan dalam kes yang serius, menyelamatkan) hubungan seks yang memuaskan!

Jika anda melihat tanda-tanda atau mengalami keadaan yang dibincangkan di atas, jangan biarkan masalah ini meranapkan kebahagiaan rumah tangga anda! Luangkan masa untuk berbincang dengan isteri dan dapatkan nasihat doktor.

Pastikan anda tidak tersungkur di ranjang asmara!

INFO: Perbezaan Disfungsi Erektil dan ejakulasi pramatang

Disfungsi Erektil

    Hubungan seks berakhir dengan pantas
    Masalah umum dan dialami lelaki di satu peringkat dalam kehidupan – tidak bergantung pada usia
    Kurang didiagnos, kurang dilaporkan
    Boleh dirawat dengan ubat PE, psikotherapi , kaunseling dan amalan tingkah laku.

    Disfungsi Erektil
    Tidak mampu mengekalkan ketegangan zakar
    Dialami kebanyakan lelaki lebih lanjut usia yang berumur lebih 45 tahun
    Profil tinggi, mendapat liputan lebih luas
    Banyak terapi yang sudah mantap, cth implan, supositori, ubat oral dan terapi suntikan.

6 Tanda Isteri Puas S@ksMungkin ramai yang masih samar tentang definisi sebenar orgasma. Apa yang diketahui ia berkait rapat dengan aktiviti seks tetapi apakah proses yang berlaku ketika itu ramai yang tidak punya info tentang perkara itu?

Kebanyakan suami gemar mengambil jalan mudah dengan membuat tanggapan sendiri. Kata mereka, apabila ejakulasi berlaku ketika hubungan seks berlangsung bermakna mereka sudah sampai ke tahap orgasma. Sebenarnya, teori tersebut salah sama sekali.Orgasma berlaku apabila otot-otot di bahagian punggung dan lain-lain kawasan di tubuh mengecut secara tiba-tiba.

Dalam masa yang sama, ia melepaskan ketegangan seksual yang terkumpul disusuli pula dengan sensasi mental yang mengiringi perasaan tersebut. Sementara itu, ejakulasi adalah proses pemancutan air mani dan tidak boleh dikelaskan bersama orgasma. Bagi lelaki, ejakulasi sudah cukup memuaskan kehendak seksual tetapi berbeza dengan wanita. Banyak proses yang perlu dilalui untuk membuatkan wanita puas tatkala berasmara malah pengalaman yang dikecapi pun tidak sama.

Hakikatnya, banyak factor yang mendorong ke arah kegagalan nikmat persetubuhan di mana rata-rata suami masih samar sama ada pasangannya sudah mengalami orgasma atau tidak. Mudah cerita, kesimpulan sendiri dilakukan apabila berlakunya ejakulasi. Ketahuilah, apabila tanda-tanda berikut berlaku kepada pasangan maka sebenarnya, anda telah berjaya menemui ‘kunci’ rangsangan dalam hubungan asmara. Antara 6 Tanda Isteri Puas Seks Bersama Suami Di Ranjang ialah :

1. Keluar suara meneran yang agak kuat dan berlaku secara spontan
2. Badan menjadi tegang
3. Tubuh menjadi gementar
4. Nafas isteri kencang dengan tiba-tiba
5. Kaki dan tangan merangkul tubuh suami dengan erat
6. Di peringkat kemuncak, isteri akan berasa seluruh tubuhnya kaku (seolah-olah tidak sedarkan diri) kerana 99 bahagian nafsunya sudah menguasai diri.

Setelah suami menemui kesemua perkara ini pada pasangan maka mereka perlu beralih ke peringkat seterusnya. Telah dinyatakan tadi bahawa wanita lambat terangsang dan kerana itulah mereka perlukan sedikit masa untuk mengendurkan semula otot-otot yang tegang.

Agak menyedihkan apabila segelintir suami yang mementingkan diri sendiri dengan meninggalkan isteri begitu sahaja selepas hubungan intim selesai. Kebiasaannya, wanita mengambil masa paling kurang lima belas minit untuk kembali normal dan suami sepatutnya menggunakan masa berkenaan untuk terus merangsang isteri sama ada dengan ciuman, belaian atau cukup dengan ucapan terima kasih yang romantik.

Peranan suami selepas orgasma
Sedarlah bahawa isteri adalah tempat untuk berkongsi segalanya. Suka duka, kasih sayang, rindu dendam dan macam-macam lagi. Kata-kata pujian dan belaian amat didambakan kerana itulah fitrah wanita. Oleh itulah, selesai ‘bersama’, suami tidak patut meninggalkan isteri begitu sahaja sebaliknya lakukan perkara-perkara berikut :

1. Hadiahkan kucupan di dahinya sebagai tanda penghargaan dan terima kasih
2. Dakap isteri dengan mesra
3. Elakkan dari terus mengalihkan badan ke arah lain sebaliknya kekallah berbaring dalam posisi menghadap isteri.
4. Setelah suasana kembali tenang, ambil kesempatan untuk menasihati isteri mengenai perkara-perkara yang tidak ‘enak’ di mata suami dengan cara yang paling baik
5. Gunakan kain tuala untuk mengelap peluh yang mengalir di dahi isteri. Tindakan sebegini memberi makna bahawa anda sangat prihatin dan sayang padanya
6. Sambil berbicara, belai tubuh isteri dengan penuh kasih sayang.

Semoga artikel 6 Tanda Isteri Puas Seks Bersama Suami Di Ranjang, dapat di manfaatkan bersama..

Dimana Lokasi Wanita?

Sebelum melakukan hubungan seks, sewajarnya setiap pasangan bermesra atau berasmara dalam tempoh tertentu supaya kedua-duanya sama-sama naik ghairah. Seperti lelaki, wanita juga mempunyai kawasan yang amat sensitif dengan rangsangan yang dikenali sebagai G-Spot.
G-Spot atau titik ghairah ialah satu kawasan misteri yang masih dicari-cari oleh lelaki sejak sekian lama.
Wanita akan memberi reaksi yang tersendiri apabila bahagian ini disentuh. Maka tidak hairanlah kebanyakan lelaki berusaha menjejakinya. Kawasan ini dinamakan G-Spot sempena nama Dr Grafenberg, iaitu orang yang menemui kawasan larangan ini. Menurutnya wanita mempunyai satu kawasan yang sangat sensitif. Apabila G-Spot seseorang itu dirangsang akan menyebabkan wanita berasa kenikmatan luar biasa sehingga mengeluarkan sejenis cecair.

gspot
Menurut kajian Dr Grafenberg, ramai wanita menikmati orgasme pada G-Spot. Mereka akan terangsang apabila kawasan ini disentuh oleh jari atau zakar sehingga mengeluarkan sejenis cecair. Tahap cecair yang dikeluarkan itu berbeza di antara wanita tetapi ia cukup untuk membasahkan tempat tidur. Tetapi sesetengah lelaki pula menganggap wanita ini terkencing. Padahal dia mengalami orgasme yang cukup nikmat.

Sesetengah pakar seperti Dr Ruth Westheimer percaya G-Spot hanyalah titik khayalan wanita. Tetapi bagi mereka yang pernah secara kebetulan melihat reaksi wanita yang mencapai orgasme apabila disentuh pada bahagian G-Spot akan mengakui kebenaran kenyataan itu. Menurut mereka pada peringkat ini, wanita benar-benar terangsang dan kenikmatan yang dicapai sukar diungkapkan dengan kata-kata. Pun begitu, Dr Grafenberg menjelaskan G-Spot dapat ditemui di bahagian dinding dalam vagina di antara mulut vagina hingga ke rahim. Bagaimanapun, lokasi G-Spot setiap wanita berbeza-beza. Ada yang menikmatinya dan tidak kurang yang rasa terganggu apabila disentuh. Malah ada yang berasa seperti hendak kencing. Jadi berhati-hatilah..

Rahsia S@ks lelaki yang wanita tidak tahuLelaki mempunyai rahsia-rahsia seks yang amat sukar untuk diluahkan pada wanita tetapi mereka berharap agar wanita mengetahui rahsia-rahsia tersebut. Apabila lelaki mendakap atau mencium isterinya itu tidak bererti bahawa lelaki itu mahu melakukan seks, itu adalah tanda sayang. Secara Umumnya terdapat 4 rahsia yang mana lelaki keberatan untuk memberitahu kepada isteri mereka.

1. Lelaki Bukanlah Hanya mahu Jimak
Kadangkala apa yang lelaki mahu hanyalah dakapan, ciuman dan perbualan. Lelaki faham bahawa kemesraan fizikal tidak berakhir dengan jima’ adalah bahagian yang penting dalam hubungan mesra suami isteri. Ada pula lelaki mahu rasa dipentingkan oleh pasangannya, melakukan jima’ semata-mata tidak cukup untuk sebilangan besar lelaki.

2. Cinta dan Kasih Faktor Penting Kegembiraan Seksual Lelaki
Berkongsi hidup dengan isteri yang benar-benar kenal dan cinta adalah dambaan lelaki. Dengan isteri seperti ini lelaki akan rasa selamat, diterima dan dicintai. Kadang-kadang lelaki juga seperti wanita, lebih tinggi penglibatan emosi mereka maka lebih tinggi kepuasan fizikal mereka.

3. Lelaki Juga Perlukan Pemanasan
Wanita perlu tahu bahawa lelaki tidaklah sentiasa boleh bangkit ghairahnya bila saja melihat susuk tubuh isterinya. Lelaki juga perlukan wanita mencumbu rayu dirinya untuk membolehkannya benar-benar ghairah dan bersedia. Jika lelaki didapati lambat bangkit nafsu syahwatnya bila melihat isterinya, isteri mulalah risaukan kecantikan dan daya tariknya dan suami mulalah risaukan kekuatan seksnya. Sedangkan sebenarnya lelaki itu perlukan pemanasan dan rangsangan yang cukup dan itu adalah normal bagi semua lelaki.

4. Lelaki Tidak Sentiasa Mahu Mulakan Seks
Boleh dikatakan semua lelaki akan gembira benar dengan pujukan dan rayuan cinta isterinya ketika di atas ranjang. Ini akan mengakibatkan lelaki merasa senang hati dan diperlukan, dan menyebabkan lelaki itu semakin sayangkan isterinya. Ada juga lelaki yang mengalu-alukan inisiatif seksual isterinya kerana ini menyebabkan mereka rasa diperlukan dan membawa rasa kurangnya bebanan pemula segala-galanya termasuk seks. Wanita pula keberatan memulakan seks kerana mereka khuatir ini akan menekan perasaan suaminya atau takut akan ditolak. Tetapi sebagaimana juga lelaki yang kadangkala ditolak oleh isterinya apabila mahu memulakan seks, wanita juga patut sedar mengenai risiko penolakan itu, seperti mana juga wanita, lelaki juga mungkin menolak seks.

12 Cara membahagiakan suami dengan kepuasanAnda memang sudah “pakar” dalam hal bercinta. Namun apakah anda sudah 100% pasti apa yang anda lakukan itu cukup memuaskan hati suami anda? Anda perlu ingat ketika “bersama”, suami isteri haruslah mampu memberikan kepuasan seks kepada pasangannya. Jika anda merasakan bahawa anda masih belum mampu  memberi kepuasan seks kepada suami sepenuhnya, 12 tips yang dipaparkan ini mungkin mampu membantu anda.

1) Berani berinisiatif
Selalunya terjadi ketika hendak mengadakan hubungan seksual inisiatif selalunya datang daripada pihak suami. Sedangkan isteri hanya menunggu. Ini kerana kebanyakan isteri berasa malu (tapi mahu) untuk mengambil inisiatif walaupun mereka teringin untuk melakukannya.
Sepatutnya dalam kehidupan seks suami isteri tidak boleh ada istilah malu. Isteri harus berani mengambil inisiatif kerana cara begini akan membuat suami gembira. Dan secara psikologi dapat mempengaruhi suami untuk ‘bersama’.

2) Menghias Diri
Apabila ingin ‘bersama’, isteri sepatutnya menghias diri. Jangan sesekali tampil ala kadar saja. Penampilan yang menarik akan menambah semangat suami untuk ‘bersama’. Oleh itu, sebelum ‘bersama’, mandilah terlebih dahulu, pakailah pakaian yang bersih dan menarik lagi seksi. Juga sembur sedikit bau-bauan agar anda berbau harum.

3) Rapikan Kamar Tidur
Sebelum ‘bersama’, rapikan tempat tidur. Bersihkan tempat tidur anda dari kain dan pakaian yang tidak berguna. Jika cadar dan sarung bantal kotor, gantikan dengan yang baru dan bersih. Jangan lupa untuk menyembur sedikit wangian agar ruang tidur terasa nyaman dan wangi. Tempat tidur yang rapi dan wangi secara psikologi akan dapat menambah semangat suami untuk ‘bersama’ dengan anda.

4) Bersifat Aktif
Cumbuan adalah antara aktiviti permulaan untuk ‘bersama’. Ia tidak boleh dipandang remeh kerana ianya sama penting dengan hubungan intim itu sendiri. Samada suami atau isteri, kedua-duanya dituntut untuk aktif. Sayangnya, dalam perkara ini yang aktif selalunya suami. Isteri sering bersifat pasif dan menyerah. Agar suami cukup ghairah dan mendapat kepuasan seks, isteri perlu bersikap aktif melakukan rangsangan di tempat-tempat sensitif.

5) Penuhi Kehendaknya
Ketika ‘bersama’ isteri sering menolak untuk melayani permintaan suami. Ini sering menimbulkan rasa jengkel dan marah si suami. Sebenarnya tiada alasan mengapa isteri perlu menolak keinginan suami, kecuali dia ingin anda melakukan diluar tabii. Apabila apa yang diinginkan suami itu dipenuhi isteri, maka suami akan berasa gembira,mendapat kepuasan seks malah perasaan sayang akan semakin kuat.

6) Tidak Statik
Sering terjadi, isteri hanya mahu melayan suami dalam satu gaya sahaja. Hal ini boleh menyebabkan suami merasa bosan. Untuk menghindari kebosanan suami, layanilah suami dengan berbagai gaya.

7) Bersikap Sopan
Ketika ‘bersama’, isteri jangan sesekali bersikap kasar. Sentiasalah mengamalkan sikap yang sopan. Sikap sedemikian secara psikologi mempengaruhi semangat suami untuk ‘bersama’.

8)Tidak Mengungkit Kelemahannya
Jangan sesekali mengungkit kelemahan suami, misalnya mengungkit tentang ukuran penisnya yang agak kecil atau pendek. Ungkitan seperti ini boleh menurunkan ghairah suami.

9) Tidak Mengeluh
Jangan terlalu banyak mengeluh kerana itu hanya akan menyebabkan semangat suami untuk ‘bersama’ menurun.

10)Jangan Banyak Berbual
Anda mungkin seorang yang suka berbual. tetapi perkara ini jangan diamalkan ketika anda dan suami anda sedang ‘bersama’. Sebab hal ini akan menyebabkan kurangnya tumpuan suami dalam menikmati hubungan dan kepuasan seks ketika ‘bersama’ anda.

11) Bersifat Terbuka
Bersifat terbuka dan jujur adalah satu kemestian dalam bercinta, katalah isteri tidak suka apa yang dilakukan oleh suami, jangan sesekali berdiam diri sahaja. Sebaiknya berterus terang dan memberitahu apa yang seharusnya dilakukan oleh suami. Sikap yang begini akan menambahkan semangat suami ketika ‘bersama’.

12) Beri Pujian
Setelah selesai ‘bersama’, jangan lupa untuk memberikan pujian atas kehebatan suami. Dengan pujian suami akan berasa bangga. Tetapi kalau suami kurang hebat jangan dicela. Dengan cara yang baik beritahu tentang kekurangannya dan kalau boleh beri cadangan untuk mengatasinya. Semua ini akan membuat suami tampil lebih baik lagi di masa akan datang.

Ketahui “Point” NAik Kan isteri


1. BIBIR
Anda haruslah mahir dalam memanipulasi kawasan bibirnya saat bercium, menjilat, menghisap dan menggigit. Pastikan anda memberikan ciuman yang hangat. Gunakan bibir, lidah dan gigi anda untuk bermain dengan bibir atas dan bawahnya. Dan berikan si dia ciuman yang penuh dengan nafsu.

2. VAGINA/CLITORIS
Vagina/Clitoris boleh dirangsang dengan lidah, jari tangan atau kedua-duanya sebelum melakukan tusukan. Sebahagian isteri lebih senang mengarahkan pasangannya pada bahagian yang secara spesifik dapat memberikan kenikmatan yang mereka sukai. Dan bila rintihan serta erangan mulai didengari, pastinya sidia betul-betul terangsang, bukan berpura-pura. Walaupun titik ghairah ini sangat sukar dijumpai, sebahagian isteri kadang-kadang dapat merasakannya. Sekali anda menjumpai titik ghairah ini, sedikit rangsangan saja sudah dapat memberikan kenikmatan dan sensasi yang sangat luar biasa.

3. PAYUDARA
Bahagian ini bukan sesuatu yang baru bagi semua suami. Payudara merupakan bahagian sexual isteri yang sangat sensitif untuk dirangsang, diraba, dan diramas. Selain itu, jilatan dan hisapan pada putingnya dapat memberikan rangsangan yang sungguh nikmat.

4. PERGELANGAN TANGAN
Mungkin perkara ini akan mengejutkan suami. Tapi sebenarnya si isteri sangat suka bila bahagian ini dipicit atau digigit perlahan oleh suami. Apabila anda sedang melakukan foreplay bersama si dia, mulakan dengan mencium dan meraba bahagian pergelangan tangannya untuk menguji sejauh mana isteri dapat menikmati rangsangan seperti ini.

5. KAKI
Ada sebahagian isteri suka apabila suami menyentuh, memicit, menjilat atau menghisap bahagian kaki mereka . Biasanya mereka suka apabila pasangannya menghabiskan waktu pada telapak kaki, jari kaki dan pergelangan kaki mereka.

6. TELINGA
Ramai isteri yang menyukai bila telinga mereka dijilat, cium atau gigit. Meskipun tiupan pada bahagian ini ala kadar shaaja, tapi perkara itu bukanlah yang paling mereka sukai. Selain kegiatan diatas, ada satu perkara yang boleh anda lakukan. Biasanya isteri paling suka bila pasangannya membisikkan ayat-ayat ajakan yang dapat merangsangnya.

7. TENGKUK
Dengan hembusan nafas saja akan membuat bulu roma isteri berdiri. Bayangkan reaksinya saat anda menggunakan lidah atau gigi anda untuk merangsangnya. Ini adalah bahagian yang bagus untuk memulakan hubungan intim. Gunakan jari tangan anda untuk menyelak rambutnya, lalu dekatkan bibir anda ke lehernya. Setelah itu gigitlah bahagian ini dengan mesra dan perlahan, maka ungkaplah perasaan dengan kata-kata yang menyenangkan.

8. PUNGGUNG
Saat anda ‘bermain’ dibahagian sekitar punggung, ada sebahagian isteri yang menyukainya. Selain itu, ada juga yang menyukai bila punggungnya ditepuk atau diramas oleh pasangannya. But there’s more….! Sebahagian isteri menyukai buffs licked, sucked bahkan penetrasi dengan menggunakan jari, Mr.P atau keduanya.

9. BELAKANG LUTUT
Pangkal saraf juga banyak terletak di belakanga lutut. Jika anda menjilat atau menggigit lebut bahagian ini, isteri boleh tersentak kenikmatan.

10. PAHA BAHAGIAN DALAM
Ia merupakan bahagian yang sangat sensitif bila disentuh, diraba apalagi jika dijilat. Bahagian belakang dan dalam paha terdapat sejumlah pangkal saraf. Tak hairanlah kalau isteri menjadi ghairah jika bahagian ini diraba. Tapi awas, jangan digigit.

keburukan wat Hubungan sebelum kahwinAPABILA cinta menguasai diri dan nafsu mengatasi segalanya, pertimbangan diri menjadi lemah hingga menyebabkan terjerumus dalam isu seks sebelum berkahwin.

Seks satu perkataan ringkas tetapi mempunyai pemahaman yang sungguh luas dan subjektif. Jika sekali mencubanya, pasti ia memerangkap diri sendiri.

Konflik menjadi semakin rumit apabila pasangan kekasih ini melakukan seks sebelum kahwin dan remaja wanita pula didapati mengandung. Kemudian mereka mengambil keputusan melakukan pengguguran haram atau membuang bayi tersebut. Isu ini bukan baru menular di kalangan remaja tetapi telah berlaku di kalangan masyarakat sejak dahulu lagi.

Pada era globalisasi ini, ramai yang lebih terbuka dalam membicarakan perihal seks dari pelbagai sudut dan perspektif walaupun masih ada yang menganggap ia sesuatu yang tabu dan tidak manis diperkatakan, terutamanya oleh mereka yang belum berkahwin.

Lupakan sejenak perbezaan kedua-dua pendapat ini kerana realitinya, semakin ramai remaja terbabit dalam aktiviti seks sebelum kahwin atau seks luar nikah ini.

Walaupun sejak kanak-kanak lagi, masyarakat telah diberitahu bahawa seks adalah satu perkara yang ‘tidak baik’ melainkan adanya ikatan perkahwinan antara dua pasangan lelaki dan perempuan, masih ada juga yang terbabit dalam seks luar nikah.

Bukan itu saja, ada yang melakukan seks oral (hubungan seks yang membabitkan mulut dan alat sulit saja) dengan anggapan bahawa ia ‘ringan’ dan tidak akan menyebabkan kehamilan.

Harus diingat, biarpun tidak menyebabkan kehamilan, ia masih berisiko untuk menyebarkan penyakit kelamin, herpes, sifilis dan hepatitis.

Menurut Pakar Sakit Puan dan Perbidanan, Jabatan Obstetrik dan Ginekologi, Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM), Dr. Nur Azurah Abdul Ghani, golongan remaja perlu menghindari hubungan seks sebelum kahwin untuk menghindari jangkitan penyakit kelamin (STD) dan mengandung luar nikah.

“Hubungan seks boleh menyebabkan jangkitan pelbagai penyakit kelamin seperti jangkitan pelvis dan kanser rahim.

“Oleh itu remaja perlu menghindari seks sebelum kahwin dan hubungan seks selepas berkahwin adalah lebih selamat.

“Selain itu, sudut sosial juga perlu diambil kira kerana kehamilan luar nikah ini menyebabkan ramai remaja yang memilih untuk menggugurkan dan membuang bayi.

“Maka, terjadilah kes bayi dibuang dalam tong sampah dan memilih menggugurkan kandungan di klinik-klinik tidak berdaftar yang akhirnya menjejaskan lagi kesihatan,’’ ujarnya.

Beliau berkata demikian ketika membentangkan kertas kerja dalam Forum Pengurusan Bijak tentang Kesihatan dan Gejala Sosial Remaja di HUKM, baru-baru ini.

Tambah Dr. Nur Azurah, dari segi fizikal dan emosi, usia remaja tidak sesuai dan mereka sendiri belum bersedia untuk menjadi ibu bapa.

Malah, semua pegangan agama juga melarang lelaki dan perempuan menjalankan hubungan seks sebelum berkahwin.

Persoalannya, adakah remaja ini menyesali perbuatan mereka?

Dr. Nur Azurah menjelaskan, jawapannya: `Ya’ kerana remaja khususnya wanita yang pernah menjalinkan hubungan seks ini memberitahu yang mereka tertekan kerana khuatir akan hamil.

“Pada saat ini, remaja jadi serba tidak kena dan mereka akan membeli alat ujian kehamilan dan memeriksa sendiri sama ada mereka hamil atau tidak.

“Bukan itu sahaja, hubungan seks juga boleh membawa kepada penyakit AIDS dan STD.

“Apabila diminta membuat ujian, misalnya, kerajaan telah menetapkan sebelum berkahwin pasangan perlu membuat ujian HIV, mereka takut dan mengalami kerisauan yang melampau,’’ katanya.

Jelas Dr. Nur Azurah, mengikut kajian yang dibuat, jumlah remaja wanita yang menyesali hubungan seks sebelum berkahwin lebih tinggi berbanding remaja lelaki.

Apabila ditanya sebab mereka melakukan hubungan seks tanpa nikah, remaja selalu memberi alasan bahawa susah hendak meninggalkan tabiat ini seolah-olah ‘ketagih seks’.

“Sekiranya remaja itu ada rasa bersalah, ia merupakan tindak balas yang sihat kerana remaja ini mempunyai kesedaran perkara yang betul dan salah.

“Ini menunjukkan remaja ini perlukan pendidikan seks yang boleh diberikan sendiri oleh ibu bapa, pihak sekolah dan pegangan agama yang kukuh,’’ jelasnya.

Tambah Dr. Nur Azurah, remaja yang telah dijangkiti penyakit kelamin merasakan dirinya terlalu kotor, hilang keyakinan diri dan menjadikan perkembangan personaliti seseorang itu terbantut.

“Pada usia remaja, seseorang itu sepatutnya ceria dan gembira tetapi apabila tertekan, ia menghalang personaliti mereka berkembang dengan baik,’’ katanya.

Ada juga kes yang menyebabkan kematian seperti membunuh bekas kekasih yang menjalinkan hubungan sulit dengan orang lain kerana rasa cemburu yang melampau.

Di samping itu, hubungan seks tanpa nikah ini menyebabkan seseorang itu tidak mempercayai orang lain.

Malah, ada juga yang sering mencari alasan untuk menjalinkan hubungan seks dengan menipu, memujuk dengan berjanji akan berkahwin dan sebagainya.

“Cara yang terbaik untuk menghindari masalah ini ialah mengelak daripada mengadakan hubungan seks.

“Bagaimana caranya kita menjawab soalan apabila diajak mengadakan hubungan seks oleh pasangan kita itu amat penting.

“Seharusnya kita berbincang dan berkomunikasi dengan pasangan kita,’’ katanya.

Dr. Nur Azurah turut menasihati agar remaja tidak tertipu dengan ayat yang selalu dilafazkan oleh pasangan terutamanya remaja lelaki iaitu ‘jika awak mencintai saya, awak perlu mengadakan hubungan seks dengan saya’.

“Ibu bapa merupakan individu dan saluran yang terbaik untuk remaja berbincang tentang masalah yang dialami termasuk masalah seks. Anda boleh bertanya dan bercerita secara baik dengan mereka.

“Ingat, anda boleh mendapat STD dan mengandung dengan melakukan seks.

“Air mani yang tertumpah berdekatan atau masuk ke dalam faraj memberi peluang untuk anda mengandung atau mendapat STD.

“Jangan sekali-kali mencuba seks sebelum berkahwin kerana ia boleh memberi impak yang negatif dalam hidup anda,’’ jelasnya.

Pendek kata, berfikir dahulu sebelum melakukan seks sebelum berkahwin dan fikirkan masa depan anda yang masih panjang lagi.

Hukum suami isteri mandi bersamaMandi bersama dengan saling jirus-menjirus serta gosok-menggosok dan sebagainya adalah amalan yang cukup bermakna dalam kehidupan suami isteri. Insyallah mandi bersama-sama ini dapat mengukuhkan lagi rasa kasih suami isteri.

Amalan ini bukan petua yang datang dari orang zaman dulu, bukan juga saranan tokoh motivasi, tetapi ia adalah amalan Rasulullah sallallahi ‘alaihi wa sallam –manusia paling agung dan paling mulia di atas muka bumi ini.

Imam Al-Bukhari meriwayatkan;

Maksudnya;

“Daripada Aisyah R.Ha berkata : aku sentiasa mandi bersama dengan Nabi SAW daripada satu bekas. tangan kami sama-sama berselisih (ketika menggunakan air dalam bekas itu)” (Sahih Al-Bukhari : hadis no : 253)

Hadis ini menunjukkan bagaimana indah dan romantiknya Nabi SAW dengan isteri-isterinya. Gambaran romantik ini, dirakamkan sendiri oleh Aisyah yang bercerita bagaimana Baginda SAW boleh mandi bersama-sama sehingga tangan mereka berselisih dan berganti-gantian.

Mandi yang dimaksudkan dalam perbincangan ini, tidak dikhususkan kepada mandi biasa sahaja, bahkan termasuk juga mandi jinabah atau disebut sebagai mandi wajib.

Dalam hadis riwayat Imam Muslim, ada dinyatakan;

Maksudnya;

“Aku selalu mandi bersama dengan Rasulullah SAW daripada satu bekas, dan kami ketika itu sedang berjunub” (Sahih Muslim : 482)

Mandi bersama bukan sekadar berada di bilik air bersama-sama sambil mandi-manda. Malah ia disertakan juga dengan aktiviti-aktiviti romantik yang boleh meningkatkan kemesraan dan keseronokan. Nabi SAW sendiri ketika mandi itu, tidak sekadar mandi bersama-sama semata-mata. Aisyah yang mandi bersama Nabi bercerita bahawa ketika sedang Nabi SAW mandi bersama, Baginda SAW merungkai-rungkaikan rambut Aisyah (Sahih Muslim : 498). Demikianlah romantiknya Rasulullah sallallahi ‘alaihi wa sallam.

Selain itu, sambil-sambil mandi pasangan suami isteri bolehlah bergurai senda, dan berseronok. Rasulullah sallallahi ‘alaihi wa sallam sendiri pernah mandi bersama sambil bergurau-gurau. Mereka berdua bermain-main air, dengan berebut-rebut mengambil air sehinggakan Aisyah dalam suasana sedang berseronok-seronok meminta kepada Nabi agar air itu disimpan untuknya kerana semuanya telah diambil oleh Nabi SAW (Sunan An-Nasai : 239).

Bahkan aktiviti mandi manda bersama ini juga boleh menjadi aktiviti kemesraan intim yang amat menyeronokkan. Dalam suasana berdua dalam satu tempat mandi, dan dalam suasana sejuk itu tentunya suami isteri akan terdorong untuk lebih mesra dan intim. Dalam hal ini, Ummu Salamah pernah bercerita bahawa dia mandi bersama dengan Nabi SAW dan ketika itu Baginda menciumnya. Menurutnya, peristiwa ini berlaku, ketika Baginda sedang berpuasa (Mushad Ahmad : 25355).

Demikianlah hebatnya cinta Rasulullah sallallahi ‘alaihi wa sallam. Kita sebagai umatnya amat wajar menjadikannya sebagai petunjuk dan pengajaran. Jika Rasulullah sallallahi ‘alaihi wa sallam menyuburkan kasih melalui mandi bersama, mengapa kita tidak boleh lakukannya. Alangkah malangnya jika perasaan malu tidak bertempat menghalang kita untuk mencontohi amalan Rasulullah SAW ini dalam rumahtangga kita sendiri.

Selain itu, anggapan sesetengah pihak yang mengatakan bahawa mandi bersama-sama dengan isteri merupakan amalan tidak sopan, merupakan satu anggapan yang salah dan tersasar dari ajaran Islam. Mandi bersama ini secara tidak langsung akan menimbulkan rasa dihargai bagi isteri dan seterusnya menambahkan lagi kasihnya kepada suami. Bagi suami pula, amalan ini dapat meringankan tekanan kerja di samping menimbulkan ketenangan hasil kegembiraan yang dirasai oleh isteri.

Bagi suami, usahlah malu untuk mengajak isteri mandi bersama. Janganlah menyangka bahawa mandi bersama isteri akan menjatuhkan martabat anda sebagai seorang suami yang menjadi ketua keluarga. Ingatlah, jika Rasulullah sallallahi ‘alaihi wa sallam sendiri melakukannya, tentu tersirat seribu macam kelebihan di dalam amalan ini.

Bagi isteri pula, janganlah menolak apabila di ajak oleh suami mereka untuk mandi bersama. Lihatlah Aisyah dan Ummu Salamah yang tidak menolak ajakan Nabi SAW untuk mandi bersama-sama. Bahkan, dilihat bahawa Aisyah amat berbangga dan gembira dengan tindakan Nabi yang mandi dengannya sehingga sanggup menceritakan hal ini. Jika tidak, masakan kisah ini dibukukan dalam kitab-kitab hadis.

Demikianlah pedoman berumahtangga yang dipetik dari kehidupan Rasulullah sallallahi ‘alaihi wa sallam. Mudah-mudahan rakan-rakan semua terdorong untuk mengikuti jejak insan mulia ini dalam usaha untuk mengukuhkan institusi rumah tangga. Moga kita semua dirahmati Allah SWT.

Proses Untuk Alami Org@smePerasaan orgasme bagi wanita adalah berbeza – beza mengikut individu. Ia di buktikan seorang pengkaji yang membuat kajian terhadap ribuan wanita mengenai orgasme dan beliau memperoleh ribuan jawapan yang berbeza apabila dia bertanya apa yang wanita rasa ketika mereka alami orgasme.

Walaupun rasa orgasme adalah berbeza, proses untuk seseorang wanita itu mencapai orgasme adalah sama bagi setiap dari mereka. Berikut adalah proses umum bagaimana seorang wanita alami orgasme:

Semua wanita akan alami orgasme apabila mereka di rangsang secara emosi dan fizikal. Jika wanita itu hanya dirangsang secara fizikal, dirinya amat susah untuk alami orgasme dan jika dia alami pun, orgasme itu tidak beri apa – apa kesan pada dirinya.

Apabila seorang wanita dirangsang secara emosi sehinggakan wanita tersebut rasa teringin untuk melakukan hubungan seks, fizikal wanita terbabit secara automatik akan bersedia untuk lakukan hubungan seks.

Darah akan mengalir dengan deras ke kawasan seksual seperti pinggul, vagina, mulut, payudara, bahagian dalam peha, perut dan sebagainya. Disebabkan itu, sel – sel seksual akan sensitif pada sentuhan dan wanita akan terangsang apabila anda meraba – raba di kawasan yang terkumpulnya sel – sel seksual seperti di klitoris, dalam vagina, bahagian dalam peha dan payudara.

Apabila seorang wanita dirangsang secara berterusan, perasaannya akan meletup lalu dia akan alami orgasme. Orgasme adalah gerakan otot di kawasan faraj. Otot bergerak dengan berirama dan perasaan ketika itu sangat nikmat.

Biasanya tempoh seorang wanita mengalami orgasme adalah selama beberapa saat sahaja. Kemudian, wanita itu akan rasa keletihan, damai dan rasa sangat selesa. Ada wanita boleh orgasme berkali – kali dalam masa yang sama. Maksudnya selepas alami orgasme kali pertama, dia akan alami orgasme kedua beberapa saat selepas orgasme kali pertama. Tempoh orgasme boleh meningkat sehingga 20 saat jika wanita tersebut benar – benar terangsang.

Apabila seorang wanita alami orgasme, darah – darah yang terkumpul di bahagian seksual akan terus mengalir ke seluruh badan dan ia akan menyihatkan badan kerana melancarkan aliran darah. Bagi wanita yang tidak alami orgasme ketika melakukan hubungan seks, darah akan terkumpul di bahagian di seksual dalam masa yang lebih lama. Akibatnya, fizikal badan akan terjejas.

Tips mengenali si Gadis yang masih...
Tentunya selain ketaqwaan, nasab (garis keturunan) dan memiliki sedikit harta, kecantikan serta kesucian seorang gadis sangat dianjurkan dan menentukan dalam memilih pasangan. berikut ada sedikit tips untuk mengetahui seorang gadis yang masih suci. semoga dapat bermanfaat, dan ini adalah tips buat ikhwan-ikhwan yang benar-benar hendak membina rumah tangga, jadi jangan disalahgunakan…Layan…
Terdapat beberapa perkara yang perlu diperhatikan diantaranya:

DAHI
Gadis yang masih suci, dahinya licin. Bila selalu senggama licinnya hilang, justru yang timbul kedutan (garis2) yang kadang nampak kadang tidak ketika bercakap. Kedutan kerana sudah tidak suci, tidak sama dengan kedutan wajah yang dimamah usia. Kedutan suci yang telah hilang, tidak begitu ketara dan tidak begitu nampak, kecuali ketika muka menunjukkan reaksi tertentu seperti sedang ketawa dan marah, sementara kedutan kerana dimakan usia sentiasa nampak dan kekal.Tetapi kedutan kerana hilangnya kesucian tidak mudah dihilangkan. Untuk memudahkan melihat gadis yang masih suci atau tidak. Cuba perhatikan dahi perempuan yang sudah bersuami dengan yang belum. Perhatikan betul2, nampak kelainannya. Gadis yang sudah tidak suci terdapat beberapa kedutan garis2 timbul dan melekuk didahi gadis itu. Perhatikan betul2 sebab garis2 itu tidak begitu nampak (terang). Wallahu a’lam.

HIDUNG
Gadis yang masih suci atau tubuhnya belum disentuh oleh lelaki, hujung hidungnya berwarna kemerah-merahan, jika disentuhh ujung hidungnya nampak merah. Gadis yang tidak suci hujung hidungnya merah tetapi merah pucat, kadang2 warna merah tidak nampak, yang nampak hanyalah pucat, tak percaya cuba tengok hujung hidung anak perempuan, merahkan..? Bagi lelaki yang suka merosak kesucian wanita, hidungnya berbelang, oleh karena itu disebut lelaki hidung belang. Wallohu a’lam

MATA
dari mana datangnya cinta, dari mata turun ke hati…..
Kita menggunakan mata untuk memandang dan melihat seseorang, cantikkah, berserikah, maniskah, dsb. kadang2 kita hanya memandang wanita cantik luarannya saja, tapi bahagian dalamnya sudah musnah, untuk mengetahui wanita itu masih suci atau tidak cuba tengok matanya. Bila bahagian bawah kelopak terlipat sedikit dan terdapat tanda lebam bermaksud gadis itu sudah tidak suci lagi, mungkin sudah bersuami. lebam yang menunjukkan tidak suci nampak semacam garis2 hitam di bawah kelopak mata disamping warna hitam dibawah kelopak mata sedikit kelihatan berkedut. Gadis yang masih suci matanya berseri2, tidak ada warna hitam, lebam maupun garis2. Apabila gadis itu tertawa di bawah kelopak matanya tidak terdapat apapun, seperti kedut (berkeriput) , bergaris dll. Wallohu a’lam.(yg dimaksud lebamnya mata bukan kerana kurang tidur )

PUNGGUNG
Punggung gadis berubah melalui 2 proses:
1. Punggung gadis menjadi besar kerana proses hormon.
2. Punggung gadis menjadi besar kerana lelaki.
Punggung yang sudah kena sentuhan lelaki akan menjadi besar, lebih2 yang sudah melakukan hubungan kelamin. Punggung gadis yang masih suci walaupun gemuk ia masih kelihatan cantik, sebab masih kental dan tegang serta tidak lesu dan jatuh. Cuba perhatikan pinggang gadis, kalau pinggangnya masih ramping dan punggung tidak besar, tidak montok dan kenyal pada punggungnya. Kalau berjalan punggungnya tidak goyah sebab dagingnya masih solid dan tidak lembut kalau dipegang (jangan pegang sesuka hati, nanti ada yg makan penampar =D), maksudnya dia masih suci. Bagi yang pernah melakukan hubungan seks, punggungnya memang berisi dan besar tetapi tidak kental, punggungnya nampak jatuh, lebih2 ketika berjalan, goyangannya tidak melantun. (jangan imagine lebih2 plak :p)
Kenapa punggung gadis yang pernah melakukan hubungan badan nampak sedikit jatuh? Disaat melakukan hubungan seks, lebih kurang 90% hormon yang ada di bahagian punggung akan tertumpu kebahagian kemaluan, sebab di masa klimaks, punggung gadis menjadi tegang.Apabila sudah habis melakukan hubungan punggung yang tegang akan mengendur semula dan ini menyebabkan punggung menjadi kendur dan jatuh. Lebih kerap gadis itu melakukan hubungan seks, punggung akan semakin jatuh dan lesu, leper. Wallahu a’lam.

TELINGA
Telinga termasuk salah satu panca indra yang boleh digunakan untuk mengetahui samaada gadis itu masih suci atau tidak. Di negera china telinga sebagai peramal untuk mengetahui penyakit didalam tubuh seseorang. Gadis yang tidak pernah disentuh oleh lelaki, telinganya cantik dan nampak bersih, kalau gadis itu pernah disetubuhi atau telinganya pernah digigit atau dicium dan disentuh, secara automatik bentuk telinga gadis itu akan berubah menjadi lebih leper sedikit dan tidak lagi kemerah-merahan dan menjadi pucat. Bagi gadis yang masih suci tapi pernah kena sentuh lelaki, pucatnya tidaklah ketara sangat. Wallahu a’lam.

BUAH DADA (payudara)
Peranan buah dada memang banyak, bukan sekedar menggoda nafsu lelaki saja, tapi buah dada sebagai bukti kalau gadis itu pernah disentuh atau tidak. Buah dada gadis yang belum pernah kena sentuh, sentiasa tegang. Tetapi kalau sudah kena sentuhan, buah dada itu tegangnya berkurang dan membesar sedikit dari pada ukuran asalnya, lebih kerap disentuh, lebih kendur. Perhatikan gadis disaat berjalan atau berlari, bergerak2 dan melambai jatuh (ke bawah) dan berbuai sekali bermaksud ketegangan sudah hilang. Kalau belum kena sentuhan, walaupun buah dada berbuai disaat berlari tetapi buaiannya tidak terlalu melambai2 berarti ketegangan masih ada.
Puting buah dada yang pernah kena sentuhan menjadi panjang dan terjojol (keluar) sedikit dari tempat persembunyiannya. Buah dada yang selalu kena ramas akan menjadi lebih besar, dan jangan menuduh gadis yang berbuah dada besar itu kena remas. Sebab, buah dada yang besar sebab kena ramas dan yang besar sebab semulajadi memang berbeza.
Buah dada yang kena ramas menjadi besar tetapi tidak tegang. Sementara buah dada yang besar sebab semulajadi setiasa tegang dan disaat berjalan tidak bergoyang, kalau yang kena ramas bergoyang terbuai-buai seperti telinga gajah, berbuai kekiri, kekanan, keatas, kebawah terkadang melambung2 ketika gadis itu berjalan atau berlari.
Seorang gadis jika telah dewasa, kecil kemungkinan ukuran payudaranya berubah, kecuali bila berat badannya bertambah. Bentuk tubuh yang baik akan membentuk payudara nampak lebih besar. Cuba tanyakan, apakah ia senang payudaranya disentuh atau tidak? Sebagian wanita memiliki puting payudara yang sangat sensitif sebagian lainnya tidak, mereka mungkin ingin payudaranya disentuh atau mungkin tidak. Tetapi umumnya wanita menyukai sentuhan lembut dan ciuman pada payudara dan juga pada puting payudara. Payudara dan putingnya akan mengeras apabila dirangsang. Begitulah tanda2 yang paling jelas bila ia terangsang, meskipun tidak semuanya demikian. Tanda2 lainnya adalah pelendiran pada liang vagina, kemerah-merahan di dada dan meningkatkan kecepatan denyut jantung dan pernafasan. Wallahu a’lam.

GARIS TELAPAK TANGAN
Gadis yang berkulit tebal dan kasar, cuba perhatikan kedua tapak tangannya, jikalau retak (urat2 yg mrupai retak), bukan disebabkan tidak tahan bahan pencuci yang mengandung kimia, bermaksud gadis itu sudah hilang kesuciannya. Gadis yang masih suci, kedua telapak tangannya halus dan licin. Jika kesuciannya telah hilang, kedua tapak tangannya ketika di tekan warnannya pucat tidak merah, jika selepas ditekan, ia akan tegang serta merta. Satu cara lagi, cuba perhatikan tapak tangan kanan, jika ada garis putus2 bahagian tengah bererti kesuciannya telah hilang, bila tidak terputus2 bererti ada harapan kesuciannya belum hilang. setelah melihat telapak tangan yang kanan, cuba genggam ibu jari tangannya dalam masa satu minit, ketika menggenggam terasa panas sedikit dan ibu jarinya merah ketika dilepaskan, bererti ada harapan masih suci. Perhatikan pula ibu jarinya, bila nampak pucat sekali walaupun ada rasa hangat bererti kemungkinan besar kesuciannya sudah terbang.
Cuba pegang jari kelingkingnya, kira2 satu minit, lalu lepaskan, tanyalah bagaimana rasanya ketika dipegang dan dilepaskan? Kalau ia menjawab tak ada rasa, mintalah maaf banyak2, kemungkinan ia tidak suci lagi. Tapi kalau ia menjawab ada rasa rangsangan, jantungnya berdebar2 atau ada rasa sakit seperti berdenyut2. Alhamdulillah nampaknya masih suci. (Yg menguji mesti lelaki)

JARI TELAPAK TANGAN
Dengan jari2lah lelaki suka memegang dan menggoda perempuan, begitu pula halnya jari2 perempuan, jari2 adalah kawasan yang paling asas untuk mengetahui gadis masih suci atau tidak. Caranya cukup mudah, terlebih dahulu berjabat tangan, selama berjabat tangan remas2lah tangannya, kalau laki2 bukan mahramnya boleh memegang tangan seorang gadis, itu menunjukkan dara kecil dibahagian tangannya sudah ternodai. Apabila tangan dan jari2 gadis itu boleh di ramas2 bererti peluang untuk memegang tempat2 yang lain terbuka lebar. Cuba jari2 gadis itu di belai2 dan di remas2 dengan lembut, bagaimana perasaan gadis itu?
Sentuhan lelaki dijarinya memang membawa satu rasa yang nikmat dan berahi yang tersendiri. Sentuhan tangan sentuhan ajaib, dari tanganlah akan menjalar ke bahagian2 yang lain. Sentuhan tangan memang syahdu, kalau tidak percaya cubalah betapa bahagianya berjalan sambil berpegangan tangan. Bila anda ingin mengetahui gadis itu terbiasa di sentuh atau tidak, cuba hulurkan tangan dan bersalaman dengannya, selama bersalaman genggamlah tangannya dengan lembut dan cuba sentuh jari kelingking gadis itu. Ketika menyentuh jari kelingkingnya tengoklah wajah gadis itu, apakah dia nampak gelisah dan resah? kalau dia terkejut bererti besar kemungkinan dia masih suci, kalaupun dia pernah berasmara, mungkin belum sampai tersondol.
Jika disaat jari kelingkingnya disentuh dia nampak rilex saja, dan tak mau bicara, besar kemungkinan kesuciannya sudah lenyap. Wallohu a’lam.

PERUT
Peribahasa mengatakan biar pecah di perut jangan pecah di mulut, begitulah kata peribahasa, tapi tubuh wanita bukanlah peribahasa. Kalau pecah kegadisannya, pasti pecah perut. Bila gadis pernah melakukan hubungan kelamin, maka perutnya akan menjadi mengembang dan menjadi buncit sedikit. Oleh karena gadis yang belum pernah melakukan hubungan badan pinggangnya masih ramping dan perutnya masih kempis. Mengapa perut menjadi buncit sedikit? Ketika gadis itu melakukan hubungan kelamin sudah tentu gadis itu sampai ke puncak (organsme), ketika gadis itu tidak tahan dan menahan dibagian perut.
Otot2 bahagian perut menahan ke puncak dengan daya tahan yang sangat tinggi dan kuat. Ketika itulah perut itu mengembang dan setelah melakukan hubungan badan perut pun membuncit sedikit. Satu lagi tanda di perut, kalau gadis itu sudah pernah melakukan hubungan seks, ada garis panjang dari bawah buah dada sampai ke perut dan dari pusat sampai ke kemaluan. Garis ini tidak terjadi pada semua gadis, tetapi kalau ada gadis yang memiliki garis ini maksudnya ia tidak suci lagi. Ada sebahagian gadis yang sudah pernah melakukan hubungan seks hanya memiliki garis dari bagian bawah pusat sampai ke kemaluan. Kalau gadis itu sudah hamil, garis itu akan terbagi dua, cuba lihat perut wanita yang hamil, mesti ada garis2 retak yang melintang di perutnya.
Gadis yang masih suci pada umumnya perutnya masih lembut. Bagi yang sudah pernah berhubungan badan, kulit perutnya agak kasar sedikit. Ada juga yang menjadi keras sebab hormon2 dan lemak mewujudkan gumpalan dibahagian bawah dinding perut. Wallahu a’lam

RAMBUT
Rambut merupakan mahkota wanita tetapi juga berperanan menentukan gadis itu masih suci atau tidak. Gadis yang masih suci, rambutnya memang kemas, kelihatan segar dan tidak kasar, sementara gadis yang sudah hilang kesuciannya, rambutnya kelihatan tidak berghairah. Di zaman nenek moyang kita dulu, mungkin masih ada yang diamalkan sampai saat ini. Ketika seorang gadis hendak dinikahkan, ahli penghias pengantin terlebih dahulu memotong rambut didahi, ditekuk dan disebelah belakang telinga kiri dan kanan. Rambut2 inilah yang oleh mereka disebut rambut perawan.
Dengan menggunting rambut2 ini, mereka mengetahui apakah gadis itu masih suci atau tidak. untuk membuktikan cuba sediakan satu buah kelapa muda yang sudah dilubang ditengahnya dan airnya tidak dibuang lalu masukkan potongan rambut tersebut. Jika rambut2 itu terapung dipermukaan air kelapa artinya gadis itu masih suci. Jika semua rambut itu tenggelam ertinya gadis itu sudah tidak suci. satu lagi caranya, kalau disaat ditiup angin rambut gadis itu mengembang lembut dan kembali ketempat asalnya.
Alhamdulillah nampaknya ada harapan kegadisannya masih ada. Wallahu a’lam.

BIBIR
Percaya atau tidak bahawa bibir gadis yang pernah dicium lebih menarik dan cantik. Apabila bibir bertemu bibir, maka akan membuat pergerakan darah akan mengalir kebibir dan membentuk bibir yang baru. Lebih kerap dicium, lebih cantik pula bibirnya. Tapi ada juga gadis yang mempunyai bibir mulut yang cantik walaupun tidak pernah dicium. Gadis yang belum pernah dicium bibirnya kelihatan berwarna merah jambu dan tidak ada garis lebam (bengkak) atau hitam di sekitar bibirnya. Bibir gadis yang tidak pernah dicium tidak kelihatan pucat dan bibirnya licin dan basah.
Bibir yang pernah kena cium akan nampak bengkak sedikit walaupun hanya satu kali saja, dan dapat merubah bibirnya juga terdapat garis-garis kasar yang memperindah bentuk bibir. Bila gadis itu tidak suci lagi, bahagian tengah bibirnya nampak retak, seakan-akan terbagi dua, retaknya tidak begitu jelas, akan tetapi nampak kalau diperhatikan betul-betul. Ada pula yang mengatakan gadis tidak suci ketika ia tertawa bibirnya nampak lebih lebih besar dari pada tidak tertawa dan bibir bawah tampak keluar dari pada bibir yang atas. Wallahu’alam.

KEMALUAN
Ini tentunya hanya diketahui selepas berkahwin. Permukaan gadis yang pernah melakukan hubungan kelamin, kelihatan sedikit lebam, pintu kemaluan tidak tertutup rapat, agak renggang sedikit. Kalau gadis yang masih perawan, kemaluannya sentiasa tertutup rapat. Sebenarnya selaput darah bisa dilihat langsung kedalam kemaluan gadis. Bila kemaluan masih ketat bererti gadis itu masih suci. Kalau lubang itu terbuka sedikit bermaksud gadis itu sudah tidak perawan lagi.
Cuba perhatikan warna kemaluan gadis, kalau permukaannya pintu kemaluannya berwarna ungu, kemerah-merahan berarti dia masih suci, akan tetapi kalau warna merah sudah pudar malah menjadi pucat, bermaksud dia sudah tidak suci lagi. lagi satu, biasanya ketika malam pertama, lelaki biasanya agak susah memasukkan zakarnya kedalam kemaluan gadis. Pertama kali melakukan hubungan kelamin dengan seorang gadis yang baru pecah selaput darahnya memang tidak memuaskan, kerana gadis itu tidak nyaman dengan darah yang keluar pada malam pertama (kebiasaannya) dan rasa pedih pada kemaluannya. Sehingga ia tidak akan hendak berlama-lama. Untuk mengetahui selapaut dara yang pecah, cuba konsentrasikan mata anda kedahi isteri anda, kalau dia berkerut ertinya dia menahan sakit, tetapi kalau dia berpura-pura, faham-fahamlah…
Wallahu’alam..

LEHER
Leher juga menjadi salah satu tempat yang dapat menunjukkan gadis itu masih suci atau tidak. Bila leher perempuan itu nampak berkedut-kedut, artinya perempuan itu pernah disentuh laki-laki. Garis kedutnya bukan seperti garis kedutan kerana tua, garisnya kecil-kecil, pendek-pendek dan putus-putus, bukan garis yang panjang. Kalau ingin melihat dengan jelas tunggulah gadis itu menundukkan kepalanya. Lihatlah dengan cepat dan cermat.!. bila gadis itu selalu dipegang lelaki, maka lehernya terdapat tanda-tanda hitam kecil dilubang romanya dan warna lembab kecil seperti bintik-bintik.
Adakalanya lubang bulu roma nampak jelas dileher, ini juga berarti gadis itu sering disentuh. Kalau gadis itu berleher panjang (jenjang), coba perhatikan dibahagian lehernya, jika terdapat garis-garis urat yang bersilang artinya gadis itu masih suci. Jika terdapat garis-garis yang melintang, bukannya urat yang melintang, ini bererti perempuan itu sudah pernah melahirkan anak. Wallahu’alam.

PIPI
Wanita yang tidak suci lagi wajahnya tidak berseri-seri, pipi gadis yang masih suci senantiasa mengghairahkan dan merah segar. Kalau pipi gadis yang pernah dicium warna kemerah-merahan akan hilang. Kalau pipi itu merah kerana dicium ayah atau saudara sekandung maka tidak membahayakan terhadap kesucian gadis tersebut. Cuba perhatikan betul-betul pipi gadis yang tidak perawan lagi terdapat garis melintang yang tidak begitu jelas/tampak.
Walau bagaimanapun pipi gadis yang pernah kena cium masih tetap cantik, akan tetapi kalau sudah biasa dicium/disentuh lelaki, lesung pipinya kurang dalam dan terdapat satu garis disebelah lekuk lesung pipinya. Gadis yang masih suci, bila berbicara disekitar pipi kanannya maupun kiri cepat berpeluh, dan peluh ini akan keluar walaupun ditempat yang sejuk. Peluh yang dimaksud mungkin tidak nampak kecuali dilap dengan tissue.

Cuba perhatikan bahagian tepi telinga seorang gadis. Dibahagian itu terdapat anak rambut yang halus dan lembut. Apa bila gadis itu tidak suci lagi, anak rambut itu tidak akan gugur, tetapi masih tetap ada, namun menjadi keras bahkan kasar. Apabila ditiup angin anak rambut itu nampak begitu kasarnya dan disisi pipi kelihatan agak gelap walaupun gadis itu berkulit hitam manis. Wallahu’alam..
“Berpesan baiklah kamu terhadap wanita, sesungguhnya wanita itu diciptakan dari tulang rusuk. Dan yang paling bengkok bahagian atasnya. Oleh kerana itu, apabila kamu paksa untuk meluruskannya maka akan patahlah ia, dan apabila kamu membiarkan, maka akan bengkoklah ia selamanya”. (HR. Bukhari Muslim).

Hilang 500 kalori dengan hubungan Bersama
BENARKAH setiap kali mengadakan hubungan seks, kita kehilangan 500 kalori, iaitu sama seperti berjoging?
Diharap doktor dapat memberi penjelasan.IZHAM
Ipoh, Perak

Hubungan keintiman seksual boleh diibaratkan satu senaman menyeluruh, yang mana semua otot badan dalam keadaan aktif serta perubahan yang berlaku kepada metabolisma badan yang meningkat ketika hubungan seksual lancar, selain peningkatan tekanan darah dan degupan jantung ke tahap cemerlang.

Ia juga meningkatkan pernafasan dan aktiviti otot pernafasan yang cergas serta pengeluaran hormon Oxytocin dan Beta-Endorfin yang menyegar dan merangsang syahwat.

Jadi tidak salah jika aktiviti itu dikatakan memerlukan penggunaan tenaga yang banyak, seakan-akan menggunakan tenaga untuk ‘lari pecut 100 meter’ yang mana 200-500 kalori digunakan.

Tidak salah juga jika dikatakan aktiviti hubungan seksual sungguh menyegarkan badan dan kesihatan jika kerap dilakukan.

Malah, kajian yang pernah dijalankan di Australia menunjukkan hubungan seksual mengurangkan kemungkinan mati cepat (sudden death), mengeratkan lagi hubungan silaturahim antara pasangan dan meningkatkan jangka hayat pasangan jika tahap kesihatan mereka mengizinkan.

Jadi kepada pasangan yang tidak mengamalkan gaya hidup sihat, tidak bersenam, obes dan kerap mengalami tekanan, hubungan seksual menjadi bebanan dan mereka akan mencari alasan untuk tidak melakukannya.

Jadi untuk yang merasa letih dan lesu selepas bersama, pastikan anda amalkan gaya hidup sihat, lakukan senaman berkala dan jaga berat badan.

Insya-Allah, hubungan keintiman seksual anda akan berkekalan sepanjang hayat.

Wow, Kertas Pembungkus Burger Ini Boleh Dimakan!


Malas membuka kertas pembungkus sebelum makan burger? Mungkin Anda harus mencuba burger yang satu ini. Sebuah perusahaan makanan saji asal Brazil, Bob, membuat kertas pembungkus burger yang boleh dimakan.

Dengan moto "Nao da pra controlar" yang bererti bahawa burger mereka yang sangat lazat membuat orang kehilangan kawalan, Bob menggunakan kertas yang boleh dimakan untuk membungkus burger mereka. Pelanggan tidak perlu membuat membuka kertas dan boleh makan terus burger dan sandwich yang mereka pesan.

Selain mempercepat proses makan, pembungkus burger yang boleh dimakan ini juga mengurangi jumlah sampah kertas di restoran tersebut, seperti dinyatakan oleh NY Daily News (19/12).

Bob adalah perusahaan makanan cepat saji asal Brazil yang sudah berdiri sejak tahun 1952. Sejauh ini, mereka memiliki cawangan di Chile, Portugal, dan Florida, Amerika Serikat.

Ketika mengunjungi salah satu restoran Bob, jangan terkejut jika mendapati pemandangan orang-orang yang kelihatan memakan burger sekaligus kertas pembungkusnya seperti di bawah ini.Helen Flanagan Minta Maaf Tentang Gambar Pistol Aju Kepala Ketika Daybreak


Dia menyebabkan kemarahan di seluruh negara apabila dia menyiarkan gambar dirinya bergambar dengan pistol ke kepalanya di tengah Hook Sandy sekolah pembunuhan beramai-ramai.

Tetapi Helen Flanagan menangis memohon maaf kepada negara pada Daybreak pada pagi Khamis, berkata: 'Ia adalah perkara bodoh saya pernah dilakukan dalam hidup saya'.

Walaupun posting tweet penghormatan mengenai acara hanya beberapa hari sebelum, pelakon itu mengakui bahawa dia tidak berfikir tentang apabila posting gambar, yang dirujuk kepada mabuk.
Kumpulan-kumpulan anti-gun menuduh beliau keganasan glamorising dan mempersoalkan penghakiman beliau dalam menyamar untuk gambar-gambar di tempat pertama.

Lyn Costello, dari Ibu Terhadap Pembunuhan Dan Pencerobohan, berkata: 'Satu hanya boleh mengandaikan dari gambar ini dan masa keputusan untuk menyiarkannya di Twitter bahawa dia adalah sama ada sangat bodoh atau benar-benar tidak sensitif Miss Flanagan.

'Dari segi sejarah, kita telah melihat bahawa senjata adalah tidak seksi mahupun glamor, dan berusaha untuk memaparkan mereka seperti itu adalah benar-benar tidak bertanggungjawab. Jika ini adalah cubaan sengaja untuk meraih publisiti, dia harus teliti malu. '

Kenapa lelaki menyukai buah d@d@ wanita ?Bukan sesuatu yang pelik lagi kalau kaum lelaki menyukai Buah dada wanita. banyak kajian dan Penelitian telah pun dilakukan bagi membuktikan hal itu.

Dari Daily Mail, menurut penelitian, saat bertemu wanita, 47% lelaki akan mengarahkan matanya pada Buah dada. Penelitian dan kajian  itu dilakukan oleh University of Wellington, New Zealand.

Dalam penelitian itu, para responden lelaki diminta untuk melihat enam gambar wanita yang sama. Saat itu, para peneliti merakam ke mana mata lelaki tertuju untuk pertama kalinya, berapa kali mereka melihat dan berapa lama tatapan itu berlangsung.

Hasilnya?

“80% mata responden langsung tertuju pada buah dada dan bahagian tengah tubuh. lelaki secara konsisten melihat pada buah dada wanita berbanding bahagian tubuh lainnya,” ujar salah satu peneliti.

Apa yang membuat lelaki begitu tertarik pada buah dada wanita?

Berikut adalah jawapan yang tepat untuk soalan di atas……

1. Menenangkan

Sejumlah lelaki menganggap buah dada adalah bahagian tubuh yang menenangkan. Hal itu terkait dengan fungsi bahagian tubuh itu, untuk menyusui. Payudara mengingatkan mereka pada fungsi tersebut dan kehangatan ibu saat sedang memberikan bayi susu.

2. Simbol Kesuburan

lelaki menganggap buah dada adalah simbol kesuburan, pengasuhan dan rangsangan utama. Wanita yang memiliki payudara dianggap memiliki kemampuan untuk menghasilkan keturunan.

3. Kunci untuk Membuat Wanita Berghairah

Lelaki tentu paham kalau wanita akan berghairah saat payudaranya di sentuh. Oleh karena itu, lelaki suka pada bahagian tubuh itu, apapun ukurannya. Dengan hanya menyentuh buah dada , lelaki yakin mereka dapat membuat libido wanita meningkat.

4. Lelaki Makhluk Visual

Tidak seperti wanita yang boleh berghairah hanya dengan membaca novel erotis, lelaki pula memerlukan stimulasi visual jika ingin libidonya meningkat. Payudara lah yang dianggap dapat menjadi stimulasi tersebut. bahagian tubuh yang dapat membuat lelaki bergairah, payudara dianggap bahagian tubuh yang paling indah.

5. Payudara Dianggap Simbol

Menunjukkan bahagian tubuh, terutama bahagian intim seperti payudara, dianggap simbol untuk beberapa golongan.Payudara dianggap simbol seks dan rangsangan yang kuat bagi lelaki. Semakin dilindungi payudara wanita semakin meningkat keinginan lelaki untuk mengetahuinya.

“Seperti bayi yang akan berhenti merengek selepas dapat menyusu, begitu juga halnya dengan si suami yang akan layu ketika ‘disusukan’,” begitulah nasihat Mansura Sirai tanpa segan silu menceritakan rahsia kerukunan rumah tangganya bersama suami tercinta, Yusuf Susuk, 70, sejak lebih 50 tahun lalu.

Apakah kehendak wanita di dalam hubungan?Berikut disenaraikan kehendak wanita dari segi seks. Sumbernya adalah dari aduan kaum wanita sendiri akibat kecewa dengan sikap lelaki. Ianya bukan bermaksud seorang wanita itu mahukan kesemua yang disenaraikan, ianya bermaksud wanita itu ada berbagai kehendak dari segi ini dan masing-masing punya keperluan yang berbeza:

* Lelaki patut lebih ceria semasa melakukan seks.

* Makan malam bersama dan bersuap-suapan makan ke mulut pasangan sebelum melakukan seks.

* Tidak suka lelaki menghimpit kerana sukar bernafas.

* Gembira jika inzal tapi tak perlu inzal untuk merasa puas, asalkan suami dapat beri kemesraan.

* Tidak suka lelaki yang pentingkan dir sendiri. Suka lelaki yang ambil berat tentang kehendak pasangan.

* Gembira jika lelaki dapat menenangkan hatinya sebelum melakukan seks.

* Suka jika lelaki melayaninya seolah-olah mereka melakukan seks buat pertama kali. Lelaki itu patut mengasihi serta lemah-lembut.

* Merasa gembira bila lelaki memuji bahagian demi bahagian dari tubuhnya. Gemar melakukan diwaktu pagi.

* Suka berendam dalam air sebelum melakukan seks.

* Gemar jika lelaki bergilir-gilir melakukannya sekali untuk pasangannya, kemudian untuk dirinya pula.

* Gembira jika dipanggil dengan nama-nama manja sebelum melakukannya.

* Benci bila melakukannya setelah selesai saja makan malam.

* Tidak suka lelaki yang gelojoh di atas ranjang, sepatutnya bertenang dan jangan terkejar-kejar tidak tentu hala.

* Tidak akan merasa jemu mendengar lelaki memuji betapa jelitanya dia.

* Gembira jika lelaki menumpukan perhatian pada dirinya bila melakukan seks, bukan pada benda lain.

* Tidak suka jika lelaki memakai minyak wangi yang tidak sedap baunya.

* Suka jika lelaki memberitahunya apakah yang telah dilakukannya dengan betul, bukan hanya kesalahannya.

* Gemar jika lelaki yang membukakan pakaiannya.

* Suka berjanji dulu pada hari bila dan waktu bila mahu melakukannya, dan janji itu perlu ditunaikan.

* Gembira jika lelaki menunjukkan kasih sayang setelah melakukannya melebihi masa sebelumnya.

* Suka melakukannya dalam suasana udara yang hangat.

* Gemar hanya melakukan di atas ranjang.

* Tidak gemar bila lelaki menunjukkan kegagahan dan kekerasan semasa melakukannya.

* Gembira mendengar sesuatu yang menghairahkan dikatakan oleh lelaki sebelum melakukannya.

hubungan sewaktu hamilBANYAK wanita berkata bahawa hubungan seks sewaktu hamil sangat nikmat. Ada banyak alasan yang menyebabkan ini. Apakah dia…???

Berikut adalah pendapat Dr Miriam Stoppard, seperti dirangkumkan dalam bukunya berjudul “Panduan Kesihatan Keluarga”:

1. Faktor fizik: Kemasukkan darah ke seluruh organ panggul akan meningkat dan hormon kehamilan membuatkan vulva mudah terangsang.

2. Payudara menjadi lebih sensitif kerana sedang bersiap-siap untuk penyusuan dan menjadi mudah terangsang.

3. Seorang wanita yang lebih santai dan bahagia dengan kehamilannya akan merasa sangat mencintai pasangannya sehingga ia akan menjadi sangat berghairah terhadapnya.

4. Dapat berhubungan seks sewaktu hamil ,Anda merasa tenang. Anda mungkin perlu mengetahui bahawa bayi merasakan orgasme Anda dan menyukainya.

5. Beberapa wanita takut untuk hubungan seks sewaktu hamil kerana akan menghancurkan bayi. Ini tidak mungkin terjadi kerana bayi terletak dalam kantung amnion dan dikelilingi cairan ketuban, yang melindunginya dari setiap benturan dan kecederaan.

6. Jika terjadi perdarahan-dalam hal ini, berjumpalah dengan doktor.
7. Jika keluar cairan dengan bercampur darah dari Miss V, yang menandakan awal persalinan atau jika ketuban pecah.

8. Selain itu, jika Anda pernah mengalami keguguran di masa lalu, carilah maklumat perubatan tentang hubungan seks sewaktu hamil. Anda mungkin disarankan untuk menghindari hubungan seks selama bulan-bulan di awal kehamilan.

hubungan sewaktu hamilBANYAK wanita berkata bahawa hubungan seks sewaktu hamil sangat nikmat. Ada banyak alasan yang menyebabkan ini. Apakah dia…???

Berikut adalah pendapat Dr Miriam Stoppard, seperti dirangkumkan dalam bukunya berjudul “Panduan Kesihatan Keluarga”:

1. Faktor fizik: Kemasukkan darah ke seluruh organ panggul akan meningkat dan hormon kehamilan membuatkan vulva mudah terangsang.

2. Payudara menjadi lebih sensitif kerana sedang bersiap-siap untuk penyusuan dan menjadi mudah terangsang.

3. Seorang wanita yang lebih santai dan bahagia dengan kehamilannya akan merasa sangat mencintai pasangannya sehingga ia akan menjadi sangat berghairah terhadapnya.

4. Dapat berhubungan seks sewaktu hamil ,Anda merasa tenang. Anda mungkin perlu mengetahui bahawa bayi merasakan orgasme Anda dan menyukainya.

5. Beberapa wanita takut untuk hubungan seks sewaktu hamil kerana akan menghancurkan bayi. Ini tidak mungkin terjadi kerana bayi terletak dalam kantung amnion dan dikelilingi cairan ketuban, yang melindunginya dari setiap benturan dan kecederaan.

6. Jika terjadi perdarahan-dalam hal ini, berjumpalah dengan doktor.
7. Jika keluar cairan dengan bercampur darah dari Miss V, yang menandakan awal persalinan atau jika ketuban pecah.

8. Selain itu, jika Anda pernah mengalami keguguran di masa lalu, carilah maklumat perubatan tentang hubungan seks sewaktu hamil. Anda mungkin disarankan untuk menghindari hubungan seks selama bulan-bulan di awal kehamilan.

Erra Fazira Primadona Filem MelayuBERUNTUNG menjadi Erra Fazira yang disayangi ramai peminat. Bekas pemenang Ratu Cantik Malaysia World 1992 yang turut mewakili negara ke peringkat akhir di Botswana, Afrika ini mula dikenali menerusi lakonannya dalam filem Sembilu.

Selepas itu popularitinya terus meningkat naik sehingga digelar sebagai primadona filem Melayu era 1990-an oleh sebahagian peminat setia yang terus menyokong pembabitannya dalam bidang seni.
Dek kerana rasa sayang itulah, peminat yang bernaung di bawah kelab peminatnya, Bersama Erra (BE) bertungkus-lumus menganjurkan majlis minum petang bersama Erra di Restoran Puteri, Sungai Penchala, pada petang Ahad lalu.

Kedatangan pelakon jelita ini dinantikan dengan penuh sabar oleh mereka yang hadir berkonsep warna merah jambu dan putih sejak jam 2.30 petang lagi. Sebaik Erra bersama anaknya, Engku Aleesya Engku Emran tiba, suasana menjadi gamat apabila hampir 100 peminat ini berdiri sebagai menunjukkan tanda hormat menyambut kehadiran artis pujaan mereka.

Gimik ditampilkan apabila tiga penari menari di atas pentas dengan iringan lagu nyanyian Erra sendiri. Tidak terhenti setakat itu, Erra dijemput spontan naik ke atas pentas menyanyikan medley lagu-lagu popularnya iaitu Pertemuan, Hanya Di Mata dan Jendela Hati.

Suasana ketika ini agak lucu kerana Erra sendiri mengakui sudah lupa antara lirik lagu ini. Bagaimanapun, ia tidak sedikitpun menghalang kemeriahan majlis yang hangat biarpun suasana di luar ketika itu hujan lebat.

Sesuai dengan temanya, pelbagai acara bersifat ‘intim’ dijalankan antara Erra dan peminat yang sudah lama menanti peluang keemasan ini. Bukan saja dari Kuala Lumpur, malah antara mereka hadir dari Johor dan Sabah.

Turut menyertai ialah kawan-kawan lama Erra sejak di bangku sekolah yang hadir dengan nostalgia tersendiri menjadikan suasana pertemuan ini sangat indah.

Sudah ada Erra di depan mata, apalagi masing-masing berebut-rebut mahu bergambar sehingga terpaksa ditenangkan oleh pengerusi majlis. Mereka bersorak gembira apabila diberitahu Erra akan menjelajah dari meja ke meja untuk bertanya khabar dan berbual mesra.

Bertemunya selepas majlis berakhir, Erra memberitahu kali terakhir majlis ini diadakan ialah 10 tahun lalu. Justeru tidak menghairankan dia juga teruja apabila berkesempatan hadir pada majlis ini.

“Tema yang ditampilkan ketika itu ialah kembali ke sekolah. Memang seronok sangat acaranya. Sebenarnya perancangan awal kami nak main boling. Tapi hasrat ini tak kesampaian kerana masa yang terhad.

“Program kali ini pun dirancang sejak beberapa bulan lalu. Semua urusannya dibuat oleh kelab BE. Saya bertuah kerana bekas pekerja saya, Iman Hussein turut berada dalam BE dan dia banyak membantu.

“BE kini dikendalikan secara sukarela oleh mereka. Saya tak nak kendalikan sendiri dan ambil bayaran kerana kalau mereka bayar dan saya tak buat aktiviti pun tak bagus juga.

“Sekarang bila saya ada masa barulah mereka buat aktiviti. Lainlah dulu zaman saya aktif menyanyi kerana saya perlu ‘cipta’ sesuatu untuk peminat dan buat apa yang mereka nak.

“Saya begitu menghargai apa yang dilakukan dan terbukti mereka pengikut
tegar saya dulu, kini dan selama-lamanya. Ada juga peminat saya sejak zaman muda dan sekarang turunkan minat itu pada anak-anak,” kata Erra.

Erra kini terbabit dalam penggambaran filem terbaru Longkai terbitan Metrowealth (MIG). Filem arahan Hashim Rejab ini menemukannya dengan Faizal Hussein, Dira Abu Zahar dan Wawa Zainal.

“Dah lama saya tak berlakon dengan MIG. Kali terakhir ialah tiga tahun lalu.
Dalam filem ini saya bukanlah bawa watak utama sebaliknya hanya pegang watak lain yang ada cerita di sebaliknya.

“Dari dulu lagi saya amalkan prinsip ini. Saya tak kisah tak jadi heroin. Bahkan dulu pun saya dah minta pada penerbit untuk buat watak pembantu. Saya nak mencuba pelbagaikan lakonan saya.

“Saya juga masih terbabit sebagai pengacara Primadona bersama Rozita Che Wan, Ziela Jalil dan Raja Azura. Saya anggap saya belajar daripada mereka dan masih mencipta keserasian.

“Berbanding episod pertama, saya dapat rasakan ada peningkatan dalam pengacaraan sekarang. Saya jadi pengacara Primadona secara kebetulan. Ia tak dirancang pun dalam agenda seni saya.

“Memang saya pernah tampil dengan program terbitan sendiri berjudul Fesyen Tempo suatu ketika dulu, tapi pengisiannya berbeza. Ia lebih kepada fesyen berbanding Primadona yang merangkumi pelbagai topik,” katanya.

Mengulas kerjaya nyanyiannya pula, Erra akan muncul berduet dengan sahabat baiknya, Umie Aida tidak lama lagi. Katanya lagu ini dihasilkan suka-suka oleh mereka.

“Semua orang ada sahabat dan inilah yang kami buat. Lagu berjudul Hanya Engkau (BFF) ini dicipta oleh Azlan Abu Hassan dan akan diketengahkan kepada peminat pada bila-bila masa. Projek album saya yang berikutnya akan difikirkan pada tahun depan,” kata Erra.

Kisah Benar : Isteri Minta Cerai di sebabkan suami tidak romantik


BIASANYA saya dengar suami mengeluh kerana isterinya tak romantik setelah berkahwin dan mempunyai anak. Dengan alasan tersebut mereka akan mencari orang ketiga untuk mengisi kekosongan di hati.

‘‘Jadi saya nak tanya pembaca semua jika keadaan terbalik, suami pulak tidak romantik setelah berkahwin dan mempunyai anak, apakah patut si isteri mencari pengganti baru atau kekasih untuk mengisi kekosongan di hati?’’ Demikian pertanyaan Norjaslina dalam emelnya kepada penulis.

‘‘Suami sering menyalahkan isteri tak romantik, tak pandai layan suami, tak tahu bersolek, badan berbau, pakaian di rumah buruk. Semua masalah itu menjadi punca mereka cari kekasih. Tetapi pada saya suami juga teruk perangai serta busuknya bau badan mereka.

‘‘Macam suami saya, sejak mula bercinta macam nak matilah kita raikan hari lahirnya, dia haram tak pernah ingat hari lahir saya. Alasannya terlupa. Waktu bercinta apa juga alasannya saya terima. Kerana sayang konon.

‘‘Tetapi sekarang dah lebih 10 tahun berkahwin, alasannya masih sama juga. Percaya tak kalau saya katakan dia tak pernah belikan saya hadiah langsung untuk hari lahir saya. Bila saya tanya dia kata buat apa membazirkan duit.

‘‘Suami saya Fikri ni bukan setakat lupakan hari lahir saya, ulang tahun perkahwinan pun dia tak pernah ingat. Bila saya tanya tak ada kad ke dia kata, ‘‘Buat apa beli kad mulut ada ucaplah sendiri!’’ ‘‘Sekarang saya nak dengar ucapan dari mulut abang!’’ Dia kata, ‘‘awak dah ingat tu kira samalah tu’’ Aduh sakitnya hati.

Begitulah hati dan perasaan Fikri sejak dari mula kami kahwin hinggalah sekarang. Agaknya kalau panjang jodoh kami sampai saya mati pun dia tak akan belikan alasannya terlupa.

‘‘Biasanya tiap-tiap tahun saya akan ajak dia makan kat luar atau saya masak special untuk raikan ulang tahun perkahwinan kami, dia boleh tanya: ‘‘Buat apa makan kat luar. Saya pulak terpaksa bagi tahu hari ini ulang tahun perkahwinan kita.

‘‘Hairannya bila saya raikan hari lahirnya dia tak kata pun membazir bila saya beri dia hadiah istimewa. Dia kata terima kasih. Senyum sampai telinga.

‘‘Sekarang bila anak-anak dah besar bila saya ingatkan dia hari lahir saya, maka dia akan panggil anak-anak suruh nyanyi lagu selamat ulang tahun. Lepas tu dia akan buat ucapan menyakitkan hati saya, ‘‘dah semakin tua you sekarang ya’’.

‘‘Bila saya tanya mana hadiah dia akan membebel, tak ada duit. Kalau saya minta hadiah juga dia akan hulur duit RM30 atau RM50. ‘‘Hah awak ambillah duit ni belilah hadiah apa awak suka.

‘‘Saya bukanlah romantik sangat, tetapi saya akan periksa apa keperluannya, sama ada dia perlu baju baru, tali leher, pewangi, kasut atau apa sahaja yang dia suka. Bila dapat hadiah senyum sampai telinga.

‘‘Tapi kalau raikan hari lahir saya dan anak-anak dia mula kata membazir. Bukan saya buat minta duit dia. Tambah pelik dia tak pernah ingat hari lahir anak-anak apa lagi saya. Agaknya dia kedekut, takut kami minta belikan hadiah.

‘‘Mulai tahun ini saya dah buat keputusan muktamad, saya tak akan raikan hari lahir Fikri lagi, kerana dia tak pernah ingat hari lahir saya atau ulang tahun perkahwinan kami. Tapi untuk anak-anak saya akan tetap raikan, bukan nak buat parti besar-besaran, cukup sekadar kami anak beranak.

Pada saya meraikan hari lahir atau ulang tahun perkahwinan adalah untuk menimbulkan rasa ceria dan gembira dalam keluarga.

‘‘Kesan daripada tindakan saya tidak meraikan hari-hari yang bermakna ini mungkin perasaan kasih sayang antara kami semakin jauh, cinta kami semakin hambar dan jiwa saya semakin kosong. Jadi apa lagi yang tinggal kalau jiwa dah hambar dan tidak menggembirakan lagi?

‘‘Kebanyakan suami berfikiran apabila sudah jadi isterinya sama ada suka atau tidak wanita itu akan terus jadi isterinya. Jadi tak payahlah nak jaga hati dan perasaan isteri. Pada saya itu satu perangai buruk suami tak tahu menilai dan menjaga hati isteri.

‘‘Satu lagi perangai buruknya tak suka kalau kawan atau jiran kita datang ke rumah dia akan tunjukkan perangai buruk menengking dan memarahkan anak-anak dengan suara amat kasar depan tetamu.

‘‘Tujuannya supaya kawan saya segera balik, jadi tak dapatlah saya nak berbual dengan tetamu. Pernah Fikri kata kawan pejabat habis kat pejabat, jiran cukup sekadar bertanya khabar bukan nak datang ke rumah mengganggu aja. Itulah perangai buruknya membuat jiwa saya lebih tertekan .

‘‘Sebenarnya banyak lagi perkara buruk yang dilakukannya yang membuat jiwa saya tertekan. Hingga sampai satu peringkat saya fikir lebih baik saya tak ada suami, namun untuk menjadi ibu tunggal dengan 3 orang anak bukan mudah, sebab itu saya terpaksa sabar dengan perangai buruknya. Tapi sampai bila saya mesti sabar?’’

Demikian cerita Norjaslina panjang lebar tentang masalah yang dihadapi.

Namun apabila berdepan dengan suami seperti ini, peranan isteri amat penting, cuba cari dan fikirkan perangai baik yang tersembunyi dalam diri suami anda yang perlu anda beri pujian, lama kelamaan mungkin dia boleh berubah, semoga anda terlepas daripada tekanan yang menyiksa jiwa.

Fakta : 60% peratus remaja hilang d@r@
KUALA LUMPUR: Pengajaran dan peringatan buat ibu bapa apabila seorang gadis mengaku melakukan hubungan seks sehingga lima kali seminggu dengan teman lelaki seusia di rumah kedua-dua keluarga mereka ketika masing-masing baru berusia 14 tahun.

Lebih mengejutkan, Azy, kini berusia 16 tahun, mengaku pernah ‘tidur’ dengan lapan lelaki sepanjang dua tahun terbabit dalam hubungan terlarang itu.

Menurut gadis berasal dari Pantai Timur itu, kali pertama dia melakukan seks di rumah teman lelaki seusia dengannya dan sejak itu sering melakukannya apabila ada kesempatan.

“Dalam seminggu, boleh dikatakan empat hingga lima kali saya melakukan hubungan seks dengannya.

“Lokasinya juga tidak tentu. Oleh kerana saya tinggal berdua di rumah nenek, ada masanya saya bawa teman lelaki pulang atau melakukannya di rumah teman lelaki apabila ibu bapanya tiada,” katanya ketika ditemui Metro Ahad.

Azy berkata, sejak mengenali seks pada usia 14 tahun, lapan lelaki ditiduri untuk memuaskan nafsunya.

Katanya, sebagai pelajar yang sering ponteng dan melepak bersama rakan, bertukar teman lelaki adalah kebiasaan.

“Bila sudah tidak suka teman lelaki pada masa itu, saya cari yang lain dan tak susah mendapat teman baru.

“Cukup dengan menawarkan diri untuk ditiduri, senang-senang saya dapat teman baru,” katanya yang melahirkan anak tidak sah taraf, baru-baru ini.

Walaupun sering bertukar pasangan dan melakukannya dengan rakan rapat lain, Azy mengakui tidak pernah hamil anak luar nikah, dan ini kali pertama dia mengandung hasil hubungan dengan teman lelakinya yang tinggal berjiran.

“Sejak pertama kali tahu mengenai seks, kami tidak pernah guna kondom atau pil pencegah hamil. Saya juga tidak pernah terfikir akan hamil kerana hanya tahu seronok melakukannya,” katanya.

Menurut Azy, sebelum disahkan mengandung, ibu bapanya tidak tahu dia terbabit dalam gejala sosial dan antara pelajar bermasalah di sekolah.

Katanya, oleh kerana melakukannya bersama rakan lain, setiap perbuatan dilaporkan berjaya dirahsiakan daripada pengetahuan keluarga.

“Biasanya, bila saya ditahan polis seperti bergaduh atau cikgu mengadu kepada ibu bapa… kawan menjadi penyelamat.

“Saya dan rakan berpakat untuk mereka cerita lain hinggalah ibu bapa kami percaya kami tidak bersalah. Sama seperti bila ditahan kerana bergaduh, kami berpakat bahawa kami bergaduh untuk mempertahankan rakan yang dibuli pelajar lain,” katanya.
Nuffnang Ads

Menurut Azy, dia disahkan hamil ketika pemeriksaan di klinik selepas neneknya mengadu mengenai perbezaan bentuk tubuhnya kepada ibunya.

“Sebenarnya, keluarga tak tahu saya terbabit dalam perlakuan tidak bermoral kerana di rumah, saya lebih banyak mendiamkan diri dan membantu keluarga bila disuruh melakukan kerja rumah.

“Semua perkara buruk itu saya buat bila ponteng sekolah dan keluar pada waktu malam,” katanya.

Mengakui terkenal sebagai antara pelajar bermasalah kerana kerap ponteng dan bergaduh hingga beberapa kali ditahan polis, Azy turut mengakui sering bersembang dan menonton cerita lucah dengan rakan lain.

“Asalnya, saya bersama teman lelaki dan rakan hanya bersembang mengenai perkara lucah. Namun, lama-kelamaan ia bertukar menjadi tabiat.

“Ada antara kami mengaku pernah melakukan seks dan mengajak rakan lain mencubanya. Bermula daripada situ, kami belajar mengenai seks selain kerap bertukar video lucah,” katanya.

Laili Qalid (bukan nama sebenar), 20, pula tidak menyangka akan hamil selepas kali pertama melakukan hubungan terlarang dengan teman lelaki.

Dia yang juga berasal dari Pantai Timur melahirkan anak di rumah teman lelakinya di ibu negara tanpa diketahui ahli keluarga lain.

Bagaimanapun, bayi pasangan itu berjaya diselamatkan selepas beberapa jiran yang terdengar jeritan bayi menghubungi ambulans yang terpaksa memecah masuk rumah berkenaan bagi menyelamatkan bayi terbabit.

“Saya hampir tidak sedarkan diri ketika itu dan hanya melihat teman lelaki menyambut kelahiran bayi kami, malah dia tidak ubah seperti bidan sebelum memotong tali pusat bayi.

“Hanya Tuhan tahu perasaan saya ketika itu kerana nyawa bagai di hujung tanduk, maklumlah hanya kami di situ dan tiada pengalaman menyambut kelahiran.

“Saya tidak sangka keseronokan sementara yang diperoleh ketika melakukan hubungan terlarang, walaupun hanya sekali, bakal membawa derita sepanjang hidup, malah kami mungkin tidak disatukan kerana mendapat tentangan keluarga,” katanya yang melahirkan anak, 24 April lalu.

sumber : Mymtero online

menurut sumber lain

Hasil kajian melibatkan 2,800 responden berusia dari 15 hingga 25 tahun yang dijalankan pada 2010 dengan portal YouthSays.com menunjukkan 60 peratus remaja Malaysia hilang dara menjelang umur 18 tahun.

Daripada jumlah tersebut, sebanyak 24 peratus daripada mereka mengaku pernah mengadakan hubungan seks dengan lima kekasih.

p/s sungguh menakutkan…..

Perkara Sunat Yang Dilakukan Pada hari Jumaat


ari jumaat merupakan penghulu segala hari, Malam Jumaat pula ialah malam yang ditunggu oleh para suami dan juga isteri, banyak perkara sunat yang boleh anda lakukan pada hari ini. diantaranya ialah :hari jumaat

1.Mandi sunat Jumaat dan memakai pakaian yang bersih dan cantik serta bau-bauan.

2.Sunat memakai pakaian yang berwarna putih.

3.Keluar ke masjid dengan niat untuk menunaikan sembahyang Jumaat pada seawal waktunya secara berjalan kaki dengan penuh tenang dan sopan disamping membanyakkan membaca zikir, berselawat dan bertahmid kepada Allah.

4.Sunat mengelokkan rupa parasnya dan membersihkan anggota tubuh badan sebelum keluar bersembahyang seperti memotong kuku, misai, mencabut bulu ketiak, mencukur bulu air-ari, menggosok gigi dan sebagainya.

5.Sunat membanyakkan membaca surah Al Kahfi pada malam Jumaat dan di waktu siangnya.

6.Sunat memperbanyakkan membaca doa dan memohon keampunan dari Allah pada malam dan waktu siangnya.

7.Memperbanyakkan membaca selawat ke atas Nabi s.a.w. pada malam hari dan di waktu siangnya.

8.Melakukan sembahyang sunat 4 rakaat sebelum Jumaat dan 4 lagi selepasnya.

9.Sunat membaca surah al Fatihah, al Ikhlas, al Falaq dan an Nas setiap satunya sebanyak 7x selepas memberi salam sembahyang Jumaat.  Sabda Rasulullah s.a.w. “Sesiapa membaca surah Fatihah, al Ikhlas, al Falaq dan an Nas sebanyak 7 kali sebelum ia mengubah cara duduknya setelah imam selesai memberi salam pada hari Jumaat, nescaya akan diampuni dosa-dosanya yang telah dilakukan dan yang akan datang serta diberi ganjaran pahala sebanyak bilangan orang yang beriman kepada Allah dan RasulNya.”

10.Disunatkan bagi orang yang mengantuk ketika mendengar khutbah pada hari Jumaat supaya berpindah tempat duduknya.  Berdasarkan riwayat dari Ibnu Umar katanya, “Aku mendengar Rasulullah s.a.w. bersabda, “Apabila salah seorang daripada kamu mengantuk pada hari Jumaat di dalam majlisnya maka hendaklah ia berpindah ke tempat duduk lain.”

Selamat Beramal

Kapal tenggelam di Johor Malaysia, 10 MautKapal tenggelam di perairan Tanah Tinggi, Johor, Malaysia, 10 warga Indonesia disahkan mati. Dari hasil pengenalan, 10 orang terbunuh terdiri daripada lima kaum wanita dan lima lelaki. Memandangkan mangsa 14 tahun wanita telah dihantar pulang ke kawasan rumah mereka, Madura.

"Pada 18 Disember, polis Malaysia menjumpai 4 orang. Tarikh 19 disember terdapat 5 orang dan hari ini masih ada satu lagi. Seorang mangsa wanita adalah 14 tahun itu telah dikembalikan kepada keluarga di Sampang, Madura," kata jurucakap Kedutaan di Malaysia.

Suryana berkata masih terdapat tiga lagi orang dalam proses kembali, satu ke Lombok dan dua hingga Sampang. Beliau menjelaskan bahawa lokasi tenggelamnya kapal adalah warganegara jika jalan kembali ke Indonesia melalui Batam.

"Kami juga masih tidak tahu sama ada atau tidak status mereka sebagai pekerja asing," katanya.

Suryana berkata kapal tenggelam didakwa mengandungi 20 penumpang. Sementara itu, polis Malaysia masih mengenal pasti badan lapan mangsa dan melakukan carian di atas kapal tenggelam.