Friday, 15 March 2013

Air susu terkeluar saat bersama. Apa nak buat ?


Saat anda bersama isteri, tiba-tiba dari buah dadanya terkeluar air susu. Sedangkan isteri anda memakai IUD dan kitaran haidnya teratur.

Adakah itu suatu perkara normal atau  ada sesuatu yang tak kena pada fizikal isteri anda.Perlu dketahui apakah keluarnya air susu itu hanya ketika anda melakukan hubungan seksual atau keluar juga ketika tidak melakukan hubungan seksual.

Keluarnya air susu di luar masa menyusu terjadi kerana ada gangguan keseimbangan hormon, khususnya hormon prolaktin dan oksitosin.

Dsarankan istri Anda berjumpa lebih lanjut untuk mendapat pemeriksaan, termasuk pemeriksaan hormon.

Kalau benar terjadi gangguan hormon hormon prolaktin atau oksitosin, maka dapat diberikan rawatan yang tepat.

Inilah waktu sesuai untuk mencapai puncak kenikmatan


Bila berbicara tentang kenikmatan dan kepuasan bersama, mesti faktor utama yang dibincangkan adalah posisi yang betul dan teknik dalam persetubuhan. Tetapi tahukah anda terdapat satu lagi faktor yang boleh menentukan tercapai puncak rangsangan iaitu pemilihan waktu. Jadi bilakah waktu yang sesuai untuk bersama isteri supaya ia mudah terangsang dan mencapai puncak kenikmatan.Menurut penelitian yang dikeluarkan dalam The Journal of Sexual Medicine disebutkan bahawa kira-kira 14 hari setelah kitaran haid adalah waktu yang paling tepat. Wanita yang bersetebuh pada waktu ini cenderung  mencapai orgasme.

Pada waktu 14 hari selepas haid, klitoris akan membesar sekitar 20 %  dan lebih peka terhadap rangsangan. Dengan demikian, seorang wanita akan menjadi lebih mudah ghairah dan mencapai nikmat.

Sepasukan lain dari Itali yang melakukan penelitian itu melibatkan 24 wanita berusia 18-35 tahun. Menggunakan peralatan ultrasound, klitoris para responden diukur, demikian pula pembuluh darah utama yang mengalirkan darah ke klitoris sehingga  timbul ghairah seksual.

Pengukuran melalui ultrasound tersebut dilakukan di awal, tengah, dan akhir kitaran haid. Hasilnya, pada hari ke-14 kitaran haid, ukuran klitoris lebih besar sampai 20 %. Selain itu, pembuluh darah juga cenderung membesar sehingga aliran darah ke organ tersebut lebih lancar.

Hari ke-14 adalah sekitar masa ovulasi sehingga terjadi perubahan pada tubuh. Perubahan itu juga dipengaruhi oleh hormon estrogen. Tak hairanlah jika di masa subur tersebut, kebanyakan wanita menjadi lebih bersemangat berhubungan seks berbanding hari-hari lainnya.

Budak Kena Sembelih(18SG)
NAUZUBILLAH....
ini angkara bapa sendiri..
sesungguhnya budak yang tidak berdosa ini akan ditempat di syurga..
bapa sakit mental, anak jadi mangsa..
manusia skrg mmg perangai pelik2


Seorang bapa yang dipercayai sakit mental menyembelih anak sendiri berusia tiga tahun sebelum cuba membunuh diri di Kampung Sungai Keladi, dekat sini, pagi tadi

Dalam kejadian 11.50 pagi itu, Mohd Adam Muzaffar Muhaimi mati di tempat kejadian manakala bapanya cedera di leher dipercayai akibat cuba menyembelih diri sendiri.Lelaki berusia 33 tahun itu dipercayai pernah mendapat rawatan mental di Hospital Raja Perempuan Zainab II, di sini.

Beliau yang bertugas sebagai pengawal keselamatan di sebuah pasar raya di sini dipercayai sudah lama tidak mendapatkan rawatan penyakit mentalnya itu.

------------------------------------------------------------------------------------------

Anak-anak muslim yang meninggal dunia di waktu kecil, ertinya sebelum baligh di barzakh, dikumpulkan pada suatu tempat dan diasuh oleh Nabi Ibrahim. Setelah kiamat nanti mereka itu langsung dipindahkan ke syurga akhirat. Mereka tidak mengalami teriknya panas matahari, tidak melalui hisab, tidak melalui mizan dan tidak meniti titian Sirat. Setelah dibangkitkan terus dipindahkan ke dalam syurga Jannatun Naim.

Setelah dipindahkan ke syurga, maka anak-anak ini lupa kepada kehidupan dunia. Mereka lupa kepada ayah bondanya, lupa kepada kampung halamannya, lupa semuanya. Pada suatu hari nanti, ketika mereka sedang bermain-main menikmati kesenangan syurga, tiba-tiba ada malaikat memberitahu : " Hai Wildan! lupakah engkau kepada ayah bondamu? Sekarang mereka sudah berada di pintu syurga". Ketika itulah baru mereka tahu dan ingat kembali kepada ayah bonda mereka yang selama ini mereka lupakan.

Lalu mereka ambil air untuk diminum, makanan dan pakaian, lantas mereka itu berlari-lari sambil menangis menuju pintu syurga. Setelah trompet berbunyi, pintu syurga terbuka perlahan-lahan. Maka sekalian orang berhamburan masuk ke dalam syurga itu dan ketika inilah anak-anak ini sibuk mencari ayah bonda mereka. Mereka berjalan ke sana-sini mencari tetapi tidak berjumpa. Sambil menangis membawa minuman, pergilah mereka kepada malaikat menanyakan : "Oh, malaikat, mana ayah dan bondaku? Kata mereka sambil menangis.

Malaikat menjawab :"Oh Wildan, malang kamu, ayah dan bondamu terjatuh ke dalam neraka". Mendengar hal yang demikian maka anak-anak ini menangis dengan ratapan yang menyayat hati. "Oh ibuku Oh ayahku. Apakah kesalahanmu ayah? Apakah dosamu ibu, maka sampai terjatuh ke dalam neraka". Mereka menangis dan meratap. Kata malaikat : "Hai Wildan, jangan menangis, mengadulah pada Nabi Muhammad SAW".

Setelah anak-anak ini mengadu pada Nabi SAW, lantas Nabi berdoa, lalu dikeluarkan orang-orang mukmin yang berada dalam neraka itu atas dasar syafaat dan keberkatan doa Nabi SAW. Setelah bertemu dengan anak di pintu syurga, anak yang meninggal dunia sewaktu kecil, anak yang menjadi kerinduan siang malam selama ini, aduh gembiranya tidak terhingga. Berfirman Allah SWT : "Pada hari itu mereka berjumpa dalam keadaan gembira." (Ad-Dahr :11).

DARA...Oh....DARA
Sering bermain di fikiran kita bila bertemu dengan seorang gadis. Adakah dia masih dara atau tidak ? Bagaimana nak mengenali seseorang gadis itu masih ada dara atau tidak ?
Di zaman yang serba moden ini, adakah masih ramai lelaki yang masih pentingkan dara ? ataupun lelaki sekarang sudah jahil tentang dara dan tidak mengerti kepentingan dara bagi seorang gadis.

Dan bagi lelaki yang mengetahui teman wanitanya tiada dara adakah terus menganggap gadis tersebut tidak suci dan tidak pandai menjaga kehormatan diri?
Tahukah anda dara boleh juga hilang sekiranya seorang gadis itu kuat bersukan, kemalangan dan sebagainya.

Dibawah ini dinyatakan 2 sebab utama dara boleh hilang selain hubungan seks.


1. HILANG DARA AKIBAT BERMAIN SUKAN LASAK

Usah bimbang dara hilang akibat aktif bersukan. Selagi tidak pernah mengalami perdarahan di bahagian sulit semasa bersukan, terlalu kecil sekali kemungkinan untuk dara “hilang”. Kalau berlaku pun sukan yang lasak, berkuda dan berbasikal mungkin boleh menyebabkan selaput dara tercedera.

Katakanlah selaput dara terkoyak semasa bersukan, persoalannya adakah di kira tidak mempunyai dara? Dara akan hilang sekiranya berlaku persetubuhan dan bukannya sebab-sebab lain seperti bersukan atau masturbasi. Juga ada selaput dara yang tidak koyak semasa hubungan seksual banyak kali. Adakah mereka ini masih dara?

Tidak perlu memberitahu bakal suami sama ada dara masih ada atau tidak. Kehilangan dara tidak sama sekali mengganggu keintiman malam pertama.

2. DARA HILANG AKIBAT MEMASUKKAN JARI

Perbuatan memasukkan jari ke dalam vagina berkemungkinan besar menyebabkan selaput dara atau hymen koyak. Ini kerana hymen adalah selaput nipis yang menyelaputi separuh dari pembukaan vagina. Ia adalah sebahagian daripada struktur yang dikenali sebagai vulva iatu kemaluan luar wanita (external genitalia).

Hymen ini mempunyai pelbagai bentuk. Bentuk yang sering ditemui ialah bulan sabit. Oleh kerana ia adalah struktur yang nipis, hymen mudah koyak.

Tahukah anda Dara Tidak Hilang Dengan Menggosok Alat Sulit( mastubasi)

Selaput dara atau hymen tidak akan koyak dengan perbuatan menggosok alat sulit . Namun dari sudut agama Islam, ia haram. Kegiatan ini atau dalam kata lain iaitu masturbasi menyebabkan seseorang itu terangsang/ghairah dan ini diikuti dengan keluaran cecair putih jernih atau air mazi.

Cecair ini adalah lelehan dari kelenjar-kelenjar Bartholin dan dinding faraj. Dalam hubungan intim, cecair ini adalah pelincir ketika hubungan seksual dan jika tiada, hubungan seksual akan mengalami kesakitan.

Tindakan menggosok alat sulit saja tidak akan membuat seseorang itu kehilangan dara. Selaput dara agak susah juga untuk terkoyak kerana ianya agak tebal. Sekiranya berlaku penetrasi/kemasukan banyak kali sama ada semasa hubungan seksual atau memasukkan sesuatu dalam faraj, mungkin selaput dara akan terkoyak.

Dalam proses melakukan saringan lumuran pap pada wanita yang belum berkahwin atau anak dara pun, selaput tidak mudah koyak.

BIASANYA LELAKI AKAN MENGETAHUI PASANGANNYA DARA ATAU TIDAK PADA MALAM PERTAMA. SEKIRANYA DIDAPATI ADA TOMPOK DARAH SELEPAS HUBUNGAN PERTAMA DIKATAKAN PASANGANNYA MASIH DARA DAN SEBALIKNYA . ADAKAH PEMERIKSAAN SEBEGINI TEPAT UNTUK MENGETAHUI PASANGAN KITA DARA ATAU TIDAK ?


Tidak semestinya wanita berkahwin yang tidak keluar darah pada malam pertama bersama suami dikatakan tiada dara. Selaput dara seseorang individu berbeza-beza daripada segi bentuk, ketebalan, bekalan darah dan seumpamanya.
dara hymen dan bentuknya
Ada yang mempunyai selaput dara yang tebal, ada pula yang nipis seperti sehelai kertas. Ada yang melebar melingkari sekeliling bukaan faraj (bentuk cecincin), mempunyai sambungan di tengahnya (septate), menutupi keseluruhan bukaan faraj lubang halus menembusinya (fenestrasi), malah ada yang menutup terus (imperforate).


Ada selaput dara yang mempunyai banyak saluran darah, ada pula yang seolah-olah tiada langsung saluran darah. Ada yang bersifat sangat elastik sehingga boleh membenarkan kemasukan seperti jari menembusinya tanpa koyakan.


Nama selaput dara juga mungkin mengelirukan kerana bagi kebanyakan perempuan, ia tidaklah menyelaputi keseluruhan bukaan faraj, tetapi hanya seperti cecincin nipis yang mengelilingi tepian faraj terbabit. Lubang di tengahnya membolehkan aliran darah haid atau lelehan faraj keluar.

Pecah selaput dara bukanlah bermakna ia mengalami trauma teruk sehingga perlu ada pendarahan. Kadangkala selaput dara hanya terbelah sedikit saja kerana ia bersifat elastik.

Hanya apabila koyakan selaput dara mengenai saluran darah saja, barulah terdapat sedikit pendarahan. Hubungan seks eloklah dilakukan dalam keadaan si isteri sudah bersedia agar ia dapat dinikmati bersama.


PETUA CARA MENGENAL GADIS ITU MASIH DARA ATAU TIDAK

Melalui Rekahan Bibir


PETUA CARA MENGENAL GADIS ITU MASIH DARA ATAU TIDAK

Melalui Rekahan Bibir


Gadis yang masih memiliki dara akan mempunyai dahi yang licin. Berbanding dengan dahi wanita yang tidak berdara yang mempunyai lapisan sebanyak tiga lapis walau masih muda. Ini dapat dilihat ketika mereka bercakap, berbual dan ketawa. Kedutan ini adalah berbeza dengan kedutan wanita yang berusia.

Bentuk PunggungBentuk punggung juga akan menggambarkan samada seseorang itu masih ada dara atau tidak. Bagi wanita yang tidak memiliki dara, punggunggya akan kelihatan seperti terjatuh ke bawah kerana sel2 punggungnya mengembang kerana ransangan nafsu ketika melakukan hubungan. Apabila mereka berlari2 dan bergerak akan kelihatan ianya seperti bergoyang2. Berbeza dengan gadis yang memiliki yang pejal dan tidak bergoyang.

Telinga

Telinga gadis yang mempunyai dara akan kelihatan warna kemerah-merahan dan cantik. Wanita yang tidak punyai dara telinganya akan kelihatan leper dan tidak menawan lagi.

Tumit

Cuba lihat tumit anda. Di hujung tumit anda, cuba picitkan sedikit. Sekiranya selepas picit darah anda akan kembali ke posisi asal dengan cepat, ini bermakna anda masih berdara. Jika tidak, kawasan yang dipicit itu akan pucat dan darah kembali dengan lambat. Awas! Jaga tumit anda. Banyak kepentingan dan rahsianya lagi.

PIPI
Untuk mengenali seseorang gadis itu masih dara atau isteri orang, atau janda melalui pipinya ialah dengan meneliti secara sambil lalu kepada bentuk pipinya seperti berikut:

Pertama: Jika pipi gadis itu licin, gebu dan kemerah-merahan serta tidak langsung memakai peralatan solek seperti pemerah pipi, bedak atau cecair pelembab muka, bermakna gadis itu masih suci. Gadis yang masih suci selalunya tidak berminat untuk bermake-up. Terdapat juga gadis yang masih suci suka bernake-up, tetapi cara mereka bermake-up tidak terlalu menonjolkan imej mereka seperti seorang yang benar-benar untuk memikat lelaki.

Pada raut pipi gadis yang masih dara, kelihatan merah apabila disentuh lelaki yang bukan muhrim. Terkadang raut wajah mereka menjadi merah ketika berbual-bual dengan lelaki yang tidak dikenali atau baru berkenalan. Gadis yang tiada dara biasanya tidak terlalu sukar untuk menyesuaikan diri mereka untuk tujuan berkenalan dengan lelaki samada yang baru dikenali atau sudah biasa.

Pipi gadis yang sudah biasa dicium kelihatan tidak merah kerana ianya sudah menjadi kebiasaan dan tiada sensitif terhadap ciuman yang mereka terima daripada sesiapa pun. Pipi yang merah apabila dicium, bermakna gadis itu tidak pernah dicium oleh lelaki sebelumnya melainkan yang muhrim, seperti abang, ayah atau datuk lelaki mereka.

Kelihatan beberapa garis melintang pada pipi kiri dan kanan seseorang gadis yang sudah melakukan hubungan seks. Jika kita lihat sesetengah gadis yang mempunyai lesung pipit, lesung pipitnya kelihatan melekuk jauh ke dalam dan terserlah kejelitaan gadis itu. Tetapi jika gadis itu sudah melakukan hubungan seks, lekukan lesung pipitnya tidaklah terlalu dalam dan di sisi lekukan lesung pipitnya terdapat garis yang seakan mengekori pipinya. Garis ini menunjukkan sigadis sudah bersuami atau sudah biasa melakukan hubungan seks.

Jika pipi gadis itu licin, gebu dan kemerah-merahan serta tidak langsung memakai peralatan solek seperti pemerah pipi, bedak atau cecair pelembab muka, bermakna gadis itu masih berdara.

Gadis yang berdara selalunya tidak suka mengenakan make up. Terdapat juga gadis yang masih suci suka bermake-up, tatepi cara mereka bermake up tidak terlalu menonjol seperti seseorang yang ingin memikat lelaki. Sebagai contohnya GRO, bohsia atau pelacur. Mereka akan mengenakan make up keterlaluan kerna mahukan diri mereka kelihatan jelita. tetapi disebalik kejelitaan mereka terserlah suatu rahsia, jelas mereka bukanlah lagi wanita bermaruah.

Pada raut pipi gadis yang masih dara, kelihatan merah apabila disentuh lelaki yang bukan muhrim. Terkadang raut wajah mereka menjadi merah apabila berbual atau berhadapan dengan lelaki. Mereka agak sukar untuk menyesuaikan diri dengan lelaki. Berbanding dengan wanita yang tidak berdara. Mudah sahaja mereka menyesuaikan diri dengan lelaki. Bagi yang sudah berumah tangga, kerana mereka sudah biasa dengan suami  mereka. Tetapi pada golongan sebaliknya kerana mereka telah hilang dara dan sensitiviti dengan lelaki kerana seba2 yang tadinya.

Kelihatan beberapa garis melintang pada pipi kiri dan kanan seseorang gadis yang telah berhubungan. Jika seseorang itu mempunyai lesung pipi, lesung pipinya kelihatan melekuk ke dalam dan terserlah kejelitaannya. Berbeza dengan gadis yang sudah pernah berhubung, lesung pipinya tidak terlalu dalam dan sisi lekukan itu diikuti dengan garisan yang menyambung lesung pipinya. Garis ini menunjukkan mereka telah tiada dara.


TELINGA

Ketiadaan dara juga dapat dilihat dengan meneliti bentuk pada bahagian telinga kanan dan kirinya. Sedikit anak rambut akan kelihatan sebelah pipinya. Anak rambut ini berjuntai dan lembut serta halus. Anak rambut wanita pula tidak berdaya dan seolah2 tidak bermaya serta tidak lembut lagi. Ini dapat dilihat jelas jika anak rambut itu ditiup angin. Ia mudah terselerak dan agak tidak teratur ketika ditiup angin dan apabila anak rambut itu kembali pada posisi asalnya. Pipi sisi anak rambut ini juga dilihat agak lebam dan ianya simbol wanita itu telah berkahwin.

HIDUNG

Hidung sesorang itu juga mampu menunjukkan samada dia pernah disentuh atau tidak. Hidung seorang gadis akan kelihatan menarik dan cantik. kedudukannya juga molek. Di hujung hidungnya kelihatan kemerah-merahan. Ini bukan kerena dia selsema atau ada masalah hidung tetapi ini kerena darah banyak tertumpu pada hidungnya. Jika anda masih dara, lihatlah hidung anda. Apabila hidung seorang gadis disentuh lelaki, hidungnya akan kelihatan begitu merah. Begitu juga dengan wajahnya. Ini kerana sensitivitinya terhadap sentuhan. Bagi yang tidak merah pada hujungnya apabila disentuh lelaki, ini bermakna dia telah hilang dara sensitif ( dara kecil ).KELOPAK MATA

Bukan mudah untuk seseorang yang hilang dara ingin menyembuyinkn identitinya dari diketahui lelaki yang pandai meneliti. Sebab itu adalah wajar jika kita menjaga maruah dan menundukkan pandangan dari panahan lelaki.

Terdapat tanda lebam atau bergaris di bawah kelopak mata seorang yang tidak berdara. Lebam ini tidak seketara lebam orang yang tidak cukup tidur. Hanya sedikit garis seakan2 hitam meliputi bawah kelopak mata yang terlipat itu. Iaitu kedutan pada bawah mata jelas dilihat jika si gadis sudah hilang dara.

Gadis yang masih dara, matanya kelihatan berseri dan tiada tanda seperti hitam, lebam atau bergaris2 halus. Sebaliknya di sekeliling matanya kelihatan rata dan apabila dia ketawa bahagian bawah matanya tidak menampakkan kedutan.

Jangan salah tafsir pada gadis yang bermata lebam ya. Kerana ada sesetengah wanita yang memang matanya kelihatan lebam di bawah sejak azali lagi. Ramainya wanita Arab. Kedutan dan lebam wanita yang tidak berdara berbeza dengan wanita yang memang bermata seperti wanita Arab. Lebam wanita sejak azali lagi cantik dan menampakkan lagi seri wajahnya. Berbeza dengan wanita yang lebam kerana beranak atau hilang dara

Rambut Wanita

Rambut wanita lebih cantik dari rambut gadis sekiranya si suami selalu membelainya. Rambutnya semakin lembut dan menawan 100x. Pada wanita yang dah berumah tangga secara halal. Ana nasihatkan, tak perlulah pakai Rejoice ke.. Pantene ke.. Feather ke.. Just pakai petua biologi dari suami anda. Ini juga akan menjamin keharmonian hidup. Bukan setakat rambut sahaja, malah bibir dan beberapa bahagian lain juga akan menjadi lebih cantik dengan bantuan suami.

Perut


Untuk pengetahuan anda, pada mereka yang biasa berhubung, perut akan sedikit membuncit. kerana perut melakukan daya aktif yang amat kuat dan menyebbkan sel2 mengembang. Selain itu, tanda yang terdapat pada perut seperti alur garisan panjang dari dada hingga pusat dan dari pusat hingga ke faraj.

Jika tanda ini terputus pada bahagian bawah antara permukaan pusat dan faraj, ini bermakna, wanita itu tidak berdara. Faktor kehamilan juga merupakan sebab garis ini terbentuk. Namun, garisnya kelihatan lebih ketara.

TAPAK TANGAN

Sebenarnya, melalui tapak tangan kita boleh membuat penelitian berbagai aspek tentang perangai atau sikap seseorang itu sama ada lelaki atau perempuan.
Melalui tapak tangan juga kita boleh merenung masa lampaunya dan apakah yang tersirat dihatinya. Sentuhan ini disebut sentuhan antara hati ke hati. Akan tetapi ilmu meneliti tapak tangan ini tidaklah perlu mempunyai ilmu firasat atau batin. Memadai dengan melihat beberapa perubahan fizikal tapak tangan seseorang itu, sama ada mereka yang kuat bekerja, malas atau bermacam-macam lagi. Justeru itu untuk memastikan seseorang gadis itu masih dara melalui tapak tangannya.

Retak pada bahagian kanan dan kiri tapak tangan kanannya menandakan gadis itu sudah tiada dara. Jika gadis itu masih dara, telapak tangannya samada sebelah kiri atau kanan tidak akan retak. Keretakan ini kelihatan jelas dengan urat-urat walaupun tangan gadis itu lembut. Sebalikknya gadis yang masih ada dara akan kelihatan kiri dan kanan telapak tangan kanannya licin dan lembut. Sebaliknya mereka yang tiada dara, jika ditekan pada bahagian kiri dan kanan tapak tangan kanannya, warna pucat akan berlaku dan lekukan akan kelihatan terlalu mudah menolak balik ke asal.

Walau bagaimanapun tidak semua gadis akan mempunyai sisi reka bentuk yang dinyatakan sedemikian. Ini selalunya berlaku pada gadis yang berkulit tebal dan agak kasar. Tetapi untuk mempastikan kedudukan sebenar gadis itu antara masih dara atau tidak, anda juga oleh memerhatikan pada bahagian tengah tapak tangan kanannya. Jika terdapat garisan yang terputus pada bahagian tengahnya bermakna gadis telah hilang daranya. Akan tetapi garisan itu tidak putus bermakna gadis itu masih suci.

Selain daripada tapak tangan, ibu jari dan jari kelingking juga boleh memberikan petunjuk sama ada gadis itu masih suci atau tidak. Untuk tujuan itu anda banya perlu menyentuh ibu jarinya dan genggam selama satu minit.Jika ibu jarinya panas dan kelihatan merah apabila dilepaskan dari genggamananda, gadis itu masih dara.Akan tetapi jika jari itu kelihatan kecut dan pucat walaupun panas, gadis itu sudah tiada suci lagi.

Untuk melihat jari kelingking pula anda hendaklah memegang jari kelingking gadis itu dengan sedikit kuat selama seminit, kemudian lepaskan. Tanyakan kepadanya bagaimana rasa jari kelingkingnya setelah digenggam dan dilepaskan.Jika gadis itu mengatakan tiada rasa apa-apa, bermakna dia sudah hilang dara. Tetapi jika dia berkata sesuatu yang sebagai contohnya, berdenyut, berdebar jantungnya, tersentuh perasaan pada hatinya atau setidak-tidaknya sedikit sakit yang berdenyut pada jarinya, maka gadis itu suci.

Biasanya sentuhan yang saya maksudkan ini hanya boleh dilakukan antara lelaki dan perempuan sahaja. Jika perempuan dengan perempuan melakukannya ia tidak memberi kesan kepada yang melakukannya. Tetapi untuk tujuan meneliti tapak tangan, anda sendiri boleh melakukannya dengan memerhati garis- garis yang ada. Jangan risau jika terdapat garis-garis pecah pada telapak tangan anda jika anda masih dara. Sebenarnya ada kemungkinan oleh kerana anda bekerja agak keras, maka terdapat pada bahagian tapak tangan anda pecah-pecah atau berurat. Walau bagaimanapun keperibadian yang mulia dan sentiasa menjaga kesucian diri tidak akan memberi sebarang kesan terhadap diri anda

Sesungguhnya pemerhatian melalui fizikal pada gadis diatas adalah petua2 orang dahulu dan tidak semestinya tepat.
ZAKAR YANG PERLU ANDA TAHU


Adakah Saiz ZAKAR penting dalam hubungan seks ?


Sebelum itu marilah kita sama-sama lihat kajian yang telah dilakukan oleh
Syarikat Durex Condom, Amerika :

- 1 daripada 3 wanita inginkan zakar yang besar dan panjang
- 87.7 % lelaki akan berusaha untuk mendapatkan zakar yang panjang.


Mengikut sains perubatan, saiz zakar bukanlah satu keperluan utama kerana;
1. Panjang zakar adalah tetap (fix) pada setiap lelaki iaitu sekitar 5 inci (12-14 cm). Manakala panjang vagina kebanyakan wanita adalah maksimum adalah 4 inci (10 cm). Saiz kebanyakan zakar lelaki adalah memadai.


2. Disebabkan panjang zakar yang tetap, apa sahaja prosedur sama ada pembedahan atau rawatan lain tidaklah menambah kepanjangan zakar.

3. Pembedahan dilakukan dengan memotong ligament yang menggantung zakar (samada fundiform & suspensory ligament). Jadi zakar akan tertonjol keluar dan kelihatan lebih panjang.

4. Implantation silikon boleh membesarkan & memanjangkan zakar, namun terdapat banyak mudarat yang lebih teruk.

5. Rawatan ubatan tradisional pula dirisaukan mempunyai kandungan yang diragui dan memudaratkan, seperti mendatangkan komplikasi pada hati dan buah pinggang.

6. Urutan mungkin berkesan untuk melancarkan saluran darah pada zakar, namun hendaklah dilakukan oleh doktor yang pakar. Urutan tradisonal dikhuatiri akan merosakkan tisu, salur darah & urat saraf


KENALI BAHAGIAN ZAKAR
7. Penggunaan pump pula adalah untuk merawat mati pucuk (erectile dysfunction), bukannya untuk membesarkan zakar. Penggunaan melampau boleh menyebabkan zakar melecet dan tercedera
Bagi mereka yang gemuk dan obese pula, boleh jadi 1/3 hingga ½ pangkal zakarnya dilindungi lemak yang berada di bahagian perut & pubic (pangkal zakar). Jadi senaman dan gaya hidup sihat boleh mengurangkan lemak & menonjolkan zakar kembali.Berdasarkan kajian juga, kebanyakan individu yang merasakan zakarnya kecil adalah kerana perasaan inferior mereka dan faktor psikologi semata-mata. Begitu juga orang yang mendakwa berjaya membesarkan zakar, kebanyakannya tetap sama, cuma mereka mahu percaya zakar mereka telahpun panjang selepas makan ubat tertentu. Hal ini sama sahaja dengan placecbo effect.

Kesimpulannya, usahlah isu saiz zakar menjadi keresahan anda. Jumpalah doktor yang pakar jika ada masalah.


SAIZ ZAKAR JADI MASALAH ???

SAIZ zakar sering menjadi keutamaan lelaki dan ramai berpendapat anggota kelamin mereka tidak cukup besar lalu mencari untuk membesarkannya.

Namun ada juga lelaki yang bermasalah kerana saiz zakar dikatakan besar hingga menimbulkan rasa sakit kepada isteri ketika melakukan hubungan kelamin.

Tidak dinafikan saiz zakar suami yang besar boleh menimbulkan keresahan kepada wanita apabila mengalami kesukaran untuk memasukkannya dan memuatkannya dalam faraj. Sebenarnya faraj wanita mampu mengembang dan meluas.

Jika bayi yang besar itu dapat keluar menerusi faraj, tiada zakar yang lebih besar daripada itu! Yang mustahak ialah wanita itu mengembangkan pembukaan faraj ketika memasukkan ereksi suami ke dalam ruang faraj.

Untuk melakukan itu dia perlu legakan kemut atau jangan kemut. Kembangkan pembukaan lubang faraj. Jika permukaan faraj kurang lembap, gunakan pelicin supaya lebih mudah zakar masuk.

Secara semula jadi, faraj boleh mengembang dan meluas sehingga tiga hingga empat kali ganda atau lebih (ketika bayi keluar).

Jika isteri masih tidak dapat menyesuaikan farajnya dengan ereksi suami atau dia kerap mengalami kesakitan faraj dan vulva setiap kali bersetubuh, elok bawa isteri berjumpa pakar sakit puan untuk menjalani pemeriksaan.

Mungkin doktor dapat membantunya melakukan pemeriksaan dan mengajarnya cara untuk meluaskan faraj. Sebilangan besar wanita berasa faraj mereka sempit untuk ereksi suami, namun selepas melahirkan bayi mereka tidak lagi mengalami masalah itu.

Sementara itu ‘keprihatinan’ terhadap saiz zakar, terutama yang menganggap zakar mereka kecil dan timbul minat yang tinggi untuk membesarkannya, secara tidak langsung membuka peluang untuk individu yang mahu buat duit menyediakan rawatan dan kaedah bukan-bukan.

Memandangkan saiz zakar isu sensitif, mereka yang mahu membesarkan zakar tidak membincangkannya secara terbuka, sekali gus menyebabkan ramai penjual dan pengusaha kaedah pembesaran zakar bermaharajalela kerana mangsa mereka tidak mendedahkan penipuan dilakukan.

Keadaan itu menyebabkan lebih ramai menjadi mangsa. Selagi perkara itu tidak didedahkan, selagi itu ada yang terperangkap dan terpedaya. Lebih menakutkan, kaedah dan rawatan yang mereka amalkan boleh memudaratkan kesihatan atau alat kelamin.

Sebagai contoh, ada tukang urut atau tabib menyuntik bawah kulit zakar dengan minyak cendana atau minyak bunga hingga menyebabkan keseluruhan zakar mengalami radang. Memang benar zakar menjadi besar, tapi ia tidak berfungsi.

Akibatnya mangsa terpaksa pula membelanja ribuan ringgit untuk menjalani pembedahan pemulihan yang akan ‘membantutkan’ lagi zakar mereka!

Begitu juga kaedah lain seperti menggunakan alat penarik zakar palsu atau yang diciplak sehingga otot dalaman terkoyak dan berlaku kekerasan otot yang menyebabkan zakar menjadi bengkok (penyakit Peyronie).

Ada juga yang menggunakan pam vakum sehingga kulit gelembung dan lebam serta zakar rosak akibat kebekuan darah dalam zakar.

Sebenarnya rawatan pembesaran zakar perlu dilakukan doktor dan pakar perubatan yang berkaitan. Memang tidak dinafikan masalah saiz zakar, sama ada kecil atau besar, sangat penting, namun ia satu isu kesihatan dan perlu dikendali secara profesional.

Jangan mudah terpengaruh dengan laman web yang kelihatan profesional tapi maklumat di dalamnya hanya diceduk dan mengelirukan.KAEDAH MENDAPATKAN PANCUTAN DINAMIK

Pancutan air mani berlaku apabila lelaki mencapai klimaks atau kemuncak rangsangan seksual.
Ketika dalam keadaan terangsang, semua otot yang terbabit dalam menjayakan penetrasi seperti otot lantai pelvis atau otot kemut dan otot yang digunakan untuk dayungan alat kelamin lelaki ke dalam alat sulit wanita seperti otot punggung, otot belakang, otot peha dan semua otot badan berada dalam keadaan tegap dan aktif.

Sistem pancutan juga dalam keadaan mantap dan bersemangat. Apabila lelaki mencapai klimaks, sistem pancutan menjadi aktif dan air mani terkeluar secara pancutan dengan cengkaman otot lantai pelvis atau otot kemut yang berlaku secara spontan.

Apabila lelaki cuba mengawal ejakulasi dengan hajat nak melewatkan ejakulasi dengan mengemut, daya ejakulasi terbantut dan air maninya keluar secara meleleh.

Sistem pancutan menjadi kurang bersemangat apabila umur lelaki meningkat dan otot yang mengawal pancutan lemah akibat perubahan umur dan kurang daya fizikal.

Jika ingin mencapai ejakulasi lebih dinamik, lelaki perlu mengekalkan gaya hidup sihat seperti melakukan senaman berkala supaya otot badan lebih berdaya. Lakukan senaman kemut (senaman kegel) dan elak mengemut ketika ejakulasi berlaku supaya daya ejakulasi lebih mantap.

Berkaitan sensitiviti alat sulit wanita, kajian menunjukkan bahagian langit atau bahagian atas alat sulit wanita lebih sensitif secara menyeluruh.

Corak sensitiviti mukosa alat sulit wanita ialah sentuhan taktil (tactile sensation), sentuhan getaran (vibratory sensation) dan sentuhan tekanan (pressure sensation).

Jika dalam hubungan kelamin, suami lebih mengamalkan dayungan keluar masuk, corong alat sulit wanita tidak dapat sentuhan cukup dan sukar menghayati rangsangannya dan mungkin tidak dapat mencapai klimaks.

Jika dayungan alat kelamin lelaki dilakukan dengan ereksi kekal di dalam alat sulit wanita tanpa mengeluarkannya, ia dapat sentuhan menyeluruh dan jika geselan dilakukan lebih ke langit alat sulit wanitai itu, bahagian yang sensitif dapat rangsangan cukup dan wanita mudah mencapai klimaks.

Sebilangan wanita yang mempunyai mukosa alat sulit yang sangat sensitif merasa pancutan ketika suaminya klimaks melalui tiga corak perasaan yang dijelaskan awal tadi.

Ini tidak bermakna wanita yang tidak rasa ejakulasi suami mempunyai daya sensitiviti alat sulit lemah. atau kurang. Yang mustahak ialah si suami dan isteri puas dalam hubungan intim yang mereka lakukan.

Wanita sebenarnya suka dirogol


Adakah benar wanita sebenarnya suka dirinya dirogol ?
Apa yang membuatkan lelaki boleh terangsang nafsu seksnya sehingga sanggup melakukan jenayah ROGOL wanita??

Lelaki dijadikan sebegitu rupa, dimana nafsu seksnya boleh terangsang dengan hanya memandang pada wajah atau bentuk tubuh wanita sahaja.

Apatah lagi wanita yg mempunyai rupa paras yg cantik dan bentuk tubuh yang mengiurkan.

DItambah pula wanita yang mengenakan fesyen pakaian yang tidak menutup aurat seperti yang memampakkan sebahagian dari bahagian Buah-dada, Betis dan Paha, Perut dan Pusat dan bahagian punggung (seluar dalam).

Jika kita perhatikan sekarang terlalu ramai wanita2 yg mengenakan pakaian
1) Yang menampakkan bahagian atas buah dadanya (alur),
2) Memakai baju yg singkat sehingga menampakan bahagian pusat dan perut,
3) Memakai seluar yg apabila bertinggung akan menampakan bahagian alur punggung dan seluar dalamnya.
4) Yang memakai skirt2 pendek yang menampakankan bahagian betis dan pahanya.
5) Memakai baju yang jarang sehingga menampakan bentuk buah dada dan warna bra yang dipakainya.
6) Memakai kain yang jarang sehingga menampakan seluruh bentuk kakinya hingga ke pangkal paha.

Maka semua ini akan menaikan nafsu seks kaum lelaki.

Lelaki memang sentiasa bernafsu apabila melihat wanita2 yang berpakaian sebegini. apatah lagi yang berpakaian separuh bogel. seksi n seksa.

Bagi lelaki yang boleh menahan nafsunya, maka itu semua hanya sekadar menjamu mata.

Tetapi bagi lelaki yg tidak dapat menahan nafsunya:-

Ada yang akan melepaskan nafsunya dgn cara lain. (Dengan isteri atau pasangan atau dot dot dot).

Ada juga lelaki yang ingin melepaskan napsunya pada wanita yang dilihatnya itu sendiri. dengan cara memaksa, maka rogol terjadi.

Ada juga lelaki yang tidak dapat melepaskan nafsunya pada wanita yang dilihatnya itu tetapi pada wanita lain (walaupun wanita ini tidak seksi) dengan cara memaksa, maka rogol terjadi.

Lelaki yang sanggup merogol adalah lelaki yang kurang waras, tapi bukan Gila, cuma tidak dapat menggunakan otaknya untuk berfikir secara rasional.

Dengan menggunakan kekuatan fizikal yang ada pada lelaki dan di dorong oleh napsu yg meluap-luap dan tanpa menggunakan otak untuk berfikir, lelaki sanggup mengambil risiko untuk melakukan jenayah rogol.

Setelah merogol dan melepaskan napsu baru lah boleh berfikir. Tapi cuma berfikir bagaimana nak lepaskan diri supaya tidak dapat ditangkap oleh pihak berkuasa.

Maka dengan menggunakan otak yang kurang waras tersebut, perempuan yang dirogol itulah yang menjadi mangsa sekali lagi. Cuma nak tutup mulut tapi tertutup nyawa terus.

Moral of the story:

Pada kaum wanita:
Jangan naikkan napsu seks pada lelaki yang tidak dikenali dengan berpakaian yang mendedahkan tubuh anda atau yang menampakkan bentuk tubuh (ketat) dikhalayak ramai, buruk padahnya.

Pada kaum lelaki:
Janganlah menganggap wanita hanya alat pemuas napsu seks semata.
Hargailah wanita, yang melahirkan anda di dunia ini.

Apa Bentuk zakar Anda ?
Keadaan dan bentuk zakar tidak sama untuk semua lelaki. Memandangkan zakar tidak bertulang, ia mudah dibentuk atau diluruskan secara sederhana tanpa menyakitkan.
Zakar yang kedudukannya tidak sehala ketika ereksi, seperti melengkung ke kiri, kanan, atas atau bawah secara sederhana, ia boleh diluruskan sama ada oleh lelaki itu atau pasangannya untuk dimasukkan ke dalam faraj dengan mudah.

Lain pula jika proses meluruskan zakar yang ereksi itu menyakitkan. Mustahak untuk lelaki itu berjumpa doktor untuk membetulkan kedudukan zakar.

Jika pasangan wanita terasa sakit atau tidak selesa disebabkan ereksi berbentuk luar biasa dan sukar disalurkan ke dalamnya, tentu persetubuhan penetratif jadi hambar.

Bentuk dan keadaan zakar ketika tidak ereksi ialah melentuk dan tergantung. Bagi lelaki yang mempunyai zakar ‘mengembang’, ketika tidak ereksi ia kecil dan terbenam.


Dalam keadaan ereksi, zakar mendongak dan bahagian depan melengkung seperti huruf ‘S’. Sebahagian besar lelaki akan mendapati ereksi mereka sedikit ke kiri dan ini kerana sifat aktif otot bulbocavernosus (otot yang menampung pangkal zakar) kiri yang tegang dan membuatkan ereksi menghala sedikit ke kiri.

Posisi, kedudukan dan bentuk zakar berubah apabila ada parutan dalam otot zakar atau selaput tisu pengembang zakar menebal dan situasi ini dikenali sebagai penyakit Peyronie.


ika zakar berbentuk luar biasa itu yang disebabkan parutan atau tisu pembalut otot menebal diurut, ia akan memudaratkan masalah sedia ada.

Kaedah mengurut atau menarik zakar tanpa kawalan dan pengawasan boleh merosakkan zakar. Tiada ubat, minyak atau krim urutan dapat membetulkannya. Anda perlu rujuk doktor untuk pemeriksaan.

Ada bermacam-macam bentuk zakar itu, ada yang tetap besar walau ia lembik dan dipanggil sebagai Zakar Jerung dan ada juga yang kecil semasa lembik dan dipanggil Zakar Lintah. Kedua-dua jenis ini sama sahaja baiknya kerana yang penting ialah ketika ia tegang. Zakar lintah ini lebih sihat kerana ia berfungsi dengan cara yang normal dan pembuluhnya tidak menyekat aliran darah.

Apabila tegang pula ada zakar yang mendongak ke atas, ada zakar yang tunduk ke bawah, ada yang lurus betul dan ada juga yang bengkok ke kiri atau ke kanan. Yang lurus betul adalah yang paling baik kerana ketegangannya seimbang.Bentuk batang zakar dan kepalanya juga berbeza-beza, ada yang batangnya besar di pangkal dan kecil tirus di hujung dan ada pula yang kecil di pangkal dan besar di hujung seperti ular tedung. Zakar Ular Tedung ini adalah lebih baik.Begitulah keadaan zakar dan bentuk-bentuknya. Apa yang penting ialah bahawa zakar itu boleh menegang. Dengan mengamalkan pelbagai posisi senggama, isteri anda akan merasakan seolah-olah zakar anda itu berbagai bentuknya.

Anggota kelamin lelaki ketika biasa, ia berkedudukan di depan. Ketika erek, kedudukannya berbeza sama ada hala ke depan, melengkung ke depan, ke kiri atau ke kanan dan jarang kali ia bengkok serta kelihatan cacat.

Jika ereksi lelaki itu bengkok sedikit, baik ke kiri atau ke kanan yang tidak sakit jika cuba diluruskan, itu menandakan ereksi lelaki itu tidak memberi masalah ketika bersama kelak.

Jika bengkok itu ketara dan menyukarkan lelaki itu apabila cuba melurus atau menghalakan ereksi ke depan, lelaki itu mengalami masalah kebengkokan zakar dan keadaan ini dikenali sebagai penyakit ‘peyronie’.

Kedudukan zakar yang melengkung ke kiri atau ke kanan mungkin akibat amalan memposisikan zakar sebegitu. Jadi, apabila zakar itu dibiarkan kedudukan begitu, ia akan berbentuk begitu.

Jarang kecederaan zakar berlaku ketika lelaki itu tidur dan zakar yang erek tertindih badan atau terhentak ke tilam dan jika kecederaan itu ketara, bahagian yang kena hentak atau bengkok itu akan membengkak dan radang dan lama-kelamaan parut timbul dan zakar kelihatan bengkok.

Masalah ini tidak dapat diatasi secara urutan kerana boleh memudaratkan lagi.

Jika anda tidak pasti keadaan zakar anda ketika erek, elok jumpa doktor untuk menjalani pemeriksaan. Jika keadaan tidak serius, anda tidak perlu buat apa-apa.

Memang posisi ereksi tidak selalu sehala, memang ada sedikit kebengkokan dan apabila anda padatkan ereksi dengan ‘mengemut’, iaitu mencengkam otot lubang najis dan lubang kencing, ereksi yang kendur atau melengkung itu kelihatan sehala.


Cendawan / Kepala Singa : bentuk zakar yang paling baik untuk memuaskan wanita ialah jenis cendawan. Kepala zakar yang jauh lebih lebar dari batang apabila betul-betul keras kelihatan garang seperti singa akan sangat memberahikan wanita yang melihatnya. Ia juga paling berkesan mengurut liang faraj dan menggesel batu merian atau titik-G dengan baik sekali. Wanita yang disetubuhi oleh zakar jenis ini selalunya cepat mencapai klimaks dan merasakan nikmat kepuasan orgasm yang maksima! Bertuahlah anda jika mempunyai zakar jenis ini.

Pensil / Kepala Tikus : jenis ini kelihatan seperti pensil dengan ujung zakar menyempit dan membentuk tiga segi. Dari segi visual, zakar jenis ini kelihatan seperti tikus dan tidak memberahikan wanita apabila melihatnya.

Jika anda punyai zakar jenis ini, jangan khuatir kerana masih boleh diperbetulkan dengan 3 latihan berikut. Lakukan setiap latihan selama 5-minit setiap malam sebelum masuk tidur.:

Latihan # 1 :
temukan hujung ibujari dan jari telunjuk untuk membentuk satu bulatan O. Setelah itu tempatkan zakar anda di dalam bulatan tadi. Sempitkan bulatan dan lurutkan zakar satu arah, bermula dari pangkal ke ujung zakar seolah-olah anda memerah susu. Apabila sampai ke takok zakar berhenti seketika (3 saat) sebelum meneruskan lurutan. Dengan cara ini anda menghantar darah ke ujung zakar untuk mengembangkan kepala zakar. Anda juga boleh gunakan kedua-dua belah tangan untuk lakukan latihan ini. Sapukan minyak kelapa hijau atau Minyak Lintah untuk kesan terbaik.

Latihan #2 :
genggam dan ramas batang zakar sebelum tidur dan bila bangun pagi.

Latihan #3 :
setelah melakukan dua latihan di atas, duduk di atas kerusi atau ujung katil dengan kaki terbuka. Pegang pangkal zakar anda dan hayun zakar anda ke kiri dan ke kanan sambil menamparkan kepala zakar anda pada bahagian dalam paha anda. Lakukan dengan tegas, tapi jangan sampai menyakitkan. Ini akan menguatkan kepala zakar, menambahkan saiz dan lama-kelamaan akan membentuk zakar jenis Cendawan / Kepala Singa. Latihan ini juga akan membuat permukaan kepala zakar lebih tahan dan tebal serta tidak mudah ngilu/geli. Dengan latihan ini anda dapat bertahan lama bila bersetubuh.

KENAPA SAIZ ZAKAR PENTING: 


Saiz zakar adalah penting untuk dua tujuan:

(1) kesan visual dan psikologi dalam membangkitkan nafsu berahi wanita apabila melihatnya

(2) supaya ianya sepadan dengan saiz faraj pasangannya demi memberi kepuasan nafkah batin. Secara ringkas, setiap wanita mampu menerima zakar sehingga 9-inci panjang dan ukur lilit 7-inci. Zakar yang kecil, pendek dan kurus selalunya akan mengecewakan wanita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Guru Sekolah Dan Teman Lelaki Di Cekup Ketika Sedang Berasmara


GARA-GARA tidak dapat menahan nafsu, sepasang kekasih berasmara di dalam sebuah rumah di Kampong Batu 9 disini di cekup penduduk, polis dan pegawai penguatkuasa Pejabat Agama Islam Daerah Hilir Perak, baru-baru ini.Setiausaha Jawatankuasa Keselamatan dan Kemajuan Kampong (JKKK) Kampong Baru, Batu 9, Ahmad Bahrom, 59, berkata, penangkapan itu dilakukan setelah penduduk mengintip gerak geri pasangan itu selama dua minggu di rumah milik ibu bapa lelaki tersebut yang dikatakan telah menjadi tempat pasangan itu melempiaskan nafsu.

Menurutnya juga, sebelum ini, ibu bapa lelaki berkenaan dikatakan telah menasihatkan anaknya supaya bernikah dengan gadis pilihanya itu tetapi lelaki tersebut sengaja melengah-lengahkan untuk berkahwin.

“Ketika serbuan dibuat ibu bapa lelaki itu dikatan tiada dirumah, ia memaksa kami untuk memecah pintu depan rumah tersebut yang dikunci kerana pasangan tersebut dikatakan enggan untuk memberi kerjasama.

“Lelaki yang berusia 30-an tersebut adalah seorang kontraktor di kawasan Changkat Jong manakala teman wanitanya yang berusia 25 tahun yang berasal dari Terengganu, adalah merupakan seorang guru yang bertugas si sebuah sekolah menengah di Setapak, Kuala Lumpur, kata ketika ditemui.

Ahmad berkata, ketika serbuan dilakukan, lelaki berkenaan didapati hanya memakai tuala sahaja sementara teman wanitanya berselimut dan berada di atas tilam.

Katanya, pasangan kekasih itu juga gagal menunjukan dokumen yang mengatakan mereka adalah pasangan suami isteri yang sah ketika diminta oleh pegawai penguatkuasa Jabatan Agama Islam Perak, Hilir Perak.

Pegawai penguatkuasa Pejabat Agama Islam Daerah Hilir Perak enggan memberi maklumat dengan alasan semua kenyataan hanya boleh dibuat oleh Pegawai Penguatkuas di Ibu Pejabat Jabatan Agama Islam Perak di Ipoh.

Suami isteri suka sangat buat perkara teruk ni...


nilah dia 5 perkara yang dianggap 'teruk' dilakukan oleh pasangan suami isteri selepas selesai sahaja  'bersama'.
5 perkara ini adalah kebiasan dilakukan oleh orang kita. Dan disarankan agar 'menjauhkan' kebiasaan ini agar hubungan asmara suami isteri lebih 'bermakna dirasai' oleh setiap pasangan suami isteri.

Antara 5 perkara yang dikategorikan "TERUK" selepas aktiviti persetubuhan adalah :

1. Terus memakai pakaian sebaik sahaja selesai bersama. Dengan kata lain selesai sahaja ejakulasi , sama ada suami isteri terus bangkit dan mengenakan pakaian. Ini sesuatu amalan yang harus dijauhi.

 2. Ini satu lagi tabiat yang biasa dilakukan oleh pasangan kita. Sebaik sahaja habis 'bersama' terus sahaja bergegas mendapatkan anak yang sedang tidur. Tindakan anda membuatkan pasangan anda rasa tidak dihargai dan merasakan hubungan seks adalah satu tanggungjawab semata-mata sahaja.


3. Adakah anda pernah melakukan ini ? Terus ke dapur mencari makanan atau membuka peti ais mencari apa yang boleh dimakan. Sedangkan pasangan anda masih berada di atas katil. Elakkan dari melakukan ini bagi menjamin hubungan anda diranjang berkekalan.


4. Bergegas ke bilik air. Anda tidak sabar-sabar membersihkan apa sahaja cairan yang melekat pada badan anda. Sedangkan pasangan anda masih mengharapkan belaian selepas bersama.
5. Perkara ini memang biasa terjadi. Malah menjadi lumrah. Selesai sahaja aktiviti ranjang, masing-masing membawa haluan sendiri. Terus tidur. Yang paling teruk lagi masing-masing membelakangkan pasangan masing-masing.


BAYI MASIH DALAM KANTUNG AIR KETUBAN


Seorang doktor dari Greek, Dr. Aris Tsigris telah mengeluarkan seorang bayi yang masih dalam kantung air ketuban (amniotic fluid).

Menurut Dr. Aris Tsigris, perkara ini jarang-jarang berlaku dan yang paling menakjubkan ialah bayi ini tidak sedar bahawa dia telah dilahirkan di dunia. Dia seolah-olah berasa masih berada di dalam rahim ibunya. Dia tidak lemas sehinggalah kantung air ketuban itu ditanggalkan. Dan bayi ini terus bernafas.

Subhanallah...

Puteri 'Sulu'...Bukannya Sebarangan Puteriseronoknya dia layari internet,dia ingat perang ni suka suka gamaknya....

Anak gadis 'Sultan' Sulu Jamalul Kiram III, yang sering menjadi jurucakap keluarga sebelum ini sejak krisis Sabah meletus kini menjejakkan kaki ke alam Twitter dan dengan mencetuskan pelbagai reaksi segera warga maya.

'Puteri' Jacel Kiram (kanan) mula menggunakan akaun Twitter @jacelkiram semalam dan setakat artikel ini ditulis sudah menarik perhatian 2,792 orang sebagai pengikutnya.

Tweet pertamanya berbunyi: "Salam! Ini akaun Twitter rasmi saya" dan "Daulat Kesultanan Sulu".

                                               

InterAksyon melaporkan, tulisan itu dengan serta-merta mendapat reaksi pengguna Twitter sama ada yang mengalu-alukannya atau menyerangnya.

@geminianeyes: Sejujurnya Cik @JacelKiram, adakah kamu harap kami akan alu-alukan kamu dengan tangan terbuka bila kami mendarat di pantai kami dengan senjata?

Jacel: @geminianeyes Maafkan saya... baca sejarah ia tak pernah jadi milik kamu! Malaysia tak pernah memiliki Sabah. Mereka masih membayar sewa.

@kinkywildcat: Salam @jacelkiram tolong beritahu abang kamu supaya balik ke Filipina. Terima kasih.

Jacel: @kinkywildcat Tolong beritahu kerajaan kamu supaya beri balik tanah kami.

Siti Nurhaliza Dan Babyface Berduet Pada Majlis Amal Sempena Grand Prix Formula One 2013


Siti Nurhaliza Dan Babyface Berduet Pada Majlis Amal Sempena Grand Prix Formula One 2013 | KUALA LUMPUR – Datuk Siti Nurhaliza bakal berkongsi pentas bersama penyanyi antarabangsa popular, Babyface pada majlis amal sempena Grand Prix Formula One 2013.

Acara itu juga bertujuan untuk mengutip dana bagi Yayasan Institut Jantung Negara dan akan berlangsung pada 21 Mac ini.

Babyface yang popular dengan lagu “Everytime I Close My Eyes” secara dasarnya telah bersetuju untuk berpadu suara bersama Siti.

Bagaimanapun, judul lagu masih belum lagi ditentukan kedua-dua pihak.
“Sapura Kencana Petroleum Malaysia Grand Prix Charity Gala 2013” bakal berlangsung di Hotel Majestic Kuala Lumpur.

Anda hendak kenal siapa Babyface, admin sediakan MV Babyface - Every Time I Close My Eyes

Perceraian Noniswara dengan Datuk Rosman


Semalam, Noniswara dikhabarkan terpaksa menuntut cerai atau memfailkan saman pada bulan Februari lalu kerana rumahtangganya kini sudah bermasalah sejak 7 bulan lalu disebabkan oleh pihak ketiga.Noniswara berkahwin dengan Datuk Rosman Ridzwan sejak 4 tahun yang lalu.

    "Sepanjang pergolakan rumah tangga kami, saya cuba untuk menyelamatkan perhubungan ini tetapi tiada jalan penyelesaian.

    "Selepas membuat perbincangan bersama, suami bersetuju dengan keputusan saya untuk memfailkan perceraian.

    "Bagaimanapun, pada kes sebutan pertama minggu lalu di Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur, dia pula yang tidak hadir.

    "Sepanjang perkahwinan ini, hubungan kami sangat baik namun apabila pihak ketiga itu muncul dalam kehidupan kami, rumah tangga kami jadi kucar-kacir.

    "Bagaimanapun, saya reda. Mungkin ada hikmah di sebalik apa yang berlaku. Nak nangis pun tak guna jika tiada penyelesaian.

    "Lagipun suami tidak pernah menyuarakan hasrat untuk saya bermadu. Jika dia mahu, mungkin kami boleh berbincang. Apa-apa pun saya terima bahawa jodoh kami tidak kekal lama," 

Legenda Si Penunggang Kuda Tanpa Kepala


Diantara sekian banyak legenda yang berkenaan mengenai malaikat kematian, Dullahan kiranya salah satu yang paling mengerikan. Di kisahkan berasal dari legenda Ireland, makhluk ini memiliki penampakan yang boleh membuat bulu roma siapapun berdiri seketika. Hampir seluruh catatan sejarah mahupun mitos mengenai Dullahan menyebutkan bahawa makhluk dari lain tersebut tidak mempunyai kepala di tempat yang sepatutnya. Jadi kepala sang dewa kematian tersebut selalu dibawa di tangannya, tidak melekat di leher!!Konon tujuannya adalah agar tangan boleh mengangkat kepala tinggi-tinggi sehingga Dullahan boleh melihat lebih jauh daerah sekitarnya. Wajah Dullahan digambarkan putih pucat, dengan mulut yang lebar dari satu telinga ke telinga yang lain. Matanya yang kecil bewarna hitam dan merenung dengan sangat tajam; tajamnya renungannya sampai sesiapa yang melihatnya akan terpaku seketika. Kepala Dullahan juga diliputi aura kehijauan. Aura tersebut membantu Dullahan untuk melihat keadaan sekeliling, jadi kepalanya juga berfungsi sebagai pelita penerang.

Ciri khas Dullahan lain adalah pedang yang selalu dibawanya ke mana pun ia pergi, di mana pedang tersebut konon dibuat dari sulaman tubuh manusia yang sudah meninggal. Penggambaran perawakan Dullahan dari leher ke bawah, mempunyai variasi yang lebih pelbagai. Namun pada umumnya ia mempunyai tubuh yang tinggi dengan balutan jubah bewarna hitam. Sebahagian kalangan menyebutkan bahawa Dullahan menunggang seekor kuda hitam, tetapi ada yang menyebutkan bahawa kereta suram yang ditarik oleh 6 ekor kuda hitam merupakan kenderaan Dullahan. Kereta tersebut pun dihiasi dengan objek-objek berbau kematian, di mana hiasan yang paling popular dalam legenda Dullahan adalah tengkorak-tengkorak yang digunakan sebagai alas lilin!! Yang pasti Dullahan selalu muncul dengan aura kegelapan.

Asal-usul Dullahan diwarnai dengan mitos yang pelbagai. Salah satunya mengisahkan bahawa makhluk ini merupakan penjelmaan dari salah satu Dewa Kesuburan Celtic bernama Crom Dubh. Dewa tersebut dipuja habis-habisan oleh para raja kuno, terutama Tighermas yang merupakan salah seorang raja terkenal di Ireland. Setiap tahun Tighermas mengorbankan nyawa-nyawa manusia untuk menyenangkan Crom Dubh. Tapi tradisi pengorbanan manusia ini terhapus pada abad ke-6 selepas masihi, ketika agama Kristian masuk ke Ireland, di mana kepercayaan para Kristian akhirnya menghapuskan kebiasaan korban manusia yang dianggap sangat tidak berprikemanusiaan. Meskipun tradisinya dilupakan namun tidak demikian dengan nama besar dan sepak terajang Crom Dubh terus menhantui manusia untuk mengambil nyawa mereka.

Alasan mengapa Dullahan begitu ditakuti adalah kerana penampakan Dullahan biasanya menandakan kematian. Tidak seperti Banshee yang memberikan amaran terlebih dahulu, makhluk ini bekerja cepat di mana hanya dengan dipanggil namanya sahaja maka nama orang tersebut akan dicabut. Konon Dullahan sangat senang berkeliaran di tengan festival atau perayaan, khususnya pada perayaan penghormatan Crom Dubh selaku Dewa Kesuburan. Festival tersebut, yang dirayakan oleh rakyat Ireland, diadakan pada akhir bulan Ogos atau awal bulan September. Setelah mencari sasarannya maka Dullahan akan bergerak selepas festival berakhir, tepatnya ketika si target sendirian. Versi lain menyebutkan bahawa jika Dullahan berhenti di depan seorang manusia yang masih hidup makan orang tersebut akan segera meninggal.

Hal lain yang membuat Dullahan menjadi malaikat kematian yang sangat disegani adalah sifatnya yang sangat individualis. Ia sangat tidak suka diganggu ketika melancarkan aksinya, dan sesiapa yang secara sengaja atau tidak sengaja melihat kelibatnya maka orang itu akan disirami darah. Jika terkena, kemungkinan besar orang tersebut adalah target Dullahan selanjutnya!! Namun selain menyiramkan darah, Dullahan akan mencambuk mata orang yang melihatnya sampai buta. Kelebihan lain dari kelibat pencabut nyawa ini adalah kemampuannya dalam mmeburu mangsa walau apapun keadaan.

Diantara segala kengerian mengenai kekuatan Dullahan, sang pencabut nyawa ternyata mempunyai satu kelemahan. Entah mengapa, Dullahan tidak suka dengan emas murni. Bahkan satu syiling kecil tetapi terbuat dari emas murni khabarnya sudah mampu membuat susuk ini tidak mampu mendekat. Oleh kerana itu, dalam festival perayaan Crom Dubh biasanya orang-orang Ireland yang merayakan selalu mengantongi (minimalnya) satu syiling emas supaya terhindar dari kejaran Dullahan.

Air Kencing Unta Sebagai Syampu Rambut


Setiap orang semestinya menggunakan syampu untuk mencuci rambut. Kekerapan mencuci rambut dengan syampu boleh merosakkan rambut. Tapi jangan terkejut jika di Afrika dikatakan air kencing unta dijadikan syampu di sebuah kawasan. Memang sukar untuk diterima akal. Persoalannya mengapa? difahamkan tradisi ini telah digunakan sudah berabad lamanya. Boleh lihat gambar di bawah ini.


Tahukah anda, orang-orang Badwi sejak zaman Mesir kuno lagi telah menggunakan air kencing unta sebagai syampu rambut.

Masyarakat ini percaya, rambut yang dibersihkan dengan air kencing unta akan nampak berkilat dan cantik. Sebenarnya, masyarakat Badwi menggunakan air kencing unta sebagai pembersih rambut kerana di padang pasir, air agak susah untuk diperolehi bagi mengatasi masalah kutu putih yang menyerang kepala mereka.
Cara yang berkesan adalah menggunakan air kencing unta. Tradisi aneh ini masih boleh dilihat di kawasan utara benua Afrika.

Cikgu Suap Air Mani Dalam Mulut Pelajar


Bayaran pampasan berjumlah berjuta-juta dolar akan dibayar kepada beberapa pelajar sebuah sekolah menengah rendah tempat seorang guru dituduh mencabul kanak-kanak dan menyuapkan mereka air maninya.Mark Berndt memaksa pelajarnya mengambil bahagian dalam permainan ‘rasa’ apabila dia memberikan air maninya yang disapu pada biskut dan sudu. Pendakwa raya berkata, guru itu kadang kala menutup mata pelajar dengan kain dan merakam aksi mereka.


Tindakan undang-undang juga difailkan selepas seorang lagi guru dituduh melakukan aksi lucah terhadap seorang kanak-kanak yang menurut pihak berkuasa diraba di dalam kelas.


Pendakwa raya, Raymond Boucher berkata semalam, setiap pelajar itu mungkin diberi pampasan berjumlah $470,000 (RM1.4 juta), Berndt yang mengajar selama 32 tahun di Sekolah Rendah Miramonte di Los Angeles mengaku tidak bersalah dalam kes jenayah itu.


Springer juga mengaku tidak bersalah. Berndt guru gred tiga dan mengajar murid berusia tujuh hingga lapan tahun ditahan selepas seorang pengasas web foto menemui berpuluh-puluh foto kanak-kanak dengan mata mereka ditutup sebelum melaporkannya kepada pihak berkuasa. Polis berkata, mereka kemudian menemui sudu plastik dalam bakul sampah di bilik darjah Berndt dengan kesan air mani. Peguam Brian Claypool melebel penderaan itu sebagai “drama yang telah lama berlangsung”.Bagaimanapun, terdapat kebimbangan bahawa berjuta-juta dakwaan mungkin memusnahkan daerah itu. Yang menjadi persoalannya ialah bagaimana penderaan seksual di daerah persekolahan kedua terbesar di Amerika Syarikat itu boleh berlaku begitu lama tanpa dapat dikesan? Sejurus selepas penahanan Berndt, semua 76 guru sekolah itu dipindahkan sementara kakitangan dan pentadbir diberi cuti.

Enam bulan kemudian pada awal tahun persekolahan, 43 daripada guru terbabit kembali ke sekolah Miramonte yang distruktur semula dengan guru besar baru. Manakala selebihnya bersara atau dipindahkan ke sekolah lain.

LAHAD DATU: ATM LANCAR GEMPUR PENAMAT DALAM TEMPOH 48 JAM


Lahad Datu: ATM Lancar Gempur Penamat Dalam Tempoh 48 Jam
LAHAD DATU: ATM LANCAR GEMPUR PENAMAT DALAM TEMPOH 48 JAM

Angkatan Tentera DiRaja Malaysia (ATM) dijangka akan melakukan gempuran terakhir bagi menamatkan terus pencerobohan kumpulan pengganas Sulu di kawasan Lahad Datu, Sabah.
Penulis menjangkakan gempuran akan dilakukan dalam tempoh 48 jam lagi.

Konflik Lahad Datu perlu dihabiskan segera bagi membuka laluan untuk kerajaan menumpukan pula kepada isu Pilihan Raya Umum Ke-13.

Kami difahamkan pembubaran Parlimen terpaksa dibawa ke bulan hadapan berikutan isu Lahad Datu menuntut kerajaan berkuasa penuh menanganinya dan bukan kerajaan ‘caretaker’.
Seperti yang kita tahu, semalam ATM telah pun mengumumkan ia akan menambah aset dan anggota untuk menggempur pengganas yang menceroboh negara di Kampung Tanjung Batu dan Sungai Nyamuk, 130 kilometer dari bandar Lahad Datu, sejak 12 Feb lepas.

Malah, Panglima Angkatan Tentera Jen Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin memberi gambaran operasi daulat yang memasuki hari kesembilan (semalam), berada di penghujungnya dengan tumpuan menjejaki saki-baki pengganas yang kini bergerak dalam kumpulan kecil.

Beliau berkata 12 kereta kebal perisai berantai, beberapa helikopter Pasukan Udara Tentera Darat dan kapal perang Tentera Laut Diraja Malaysia akan tiba hari ini di sini secara berperingkat.

Helikopter berkenaan yang sedia dimuatkan dengan machine gun sudah pun mula terbang di kawasan Lahad Datu.

Zulkifeli berkata, langkah menguatkan pertahanan dan kawalan itu bertujuan menutup terus laluan kepada musuh daripada menceroboh ke negara ini sama ada di laut dan di darat.
Sementara itu, Menteri Luar, Datuk Seri Anifah Aman memberitahu Radio 24 bahawa Malaysia tidak akan menerima sebarang rundingan buat masa sekarang, termasuk rundingan yang dibuat oleh pihak ketiga seperti kerajaan Filipina.

Ini bererti hanya tindakan ketenteraan sahaja sebagai jalan penyelesaian terhadap krisis pencerobohan di Lahad Datu yang bermula sejak Februari lalu.

Hari ini, Op Daulat memasuki hari kesepuluh. Ketika gempuran pertama dibuat, sebanyak 8 jet pejuang termasuk jenis F18 dan hawak telah digunakan.

Walaupun pengganas Sulu yang merupakan pengikut Jamalul Kiram III ramai yang mati dalam serangan itu, namun sebahagian berjaya melarikan diri.

Kumpulan berkenaan yang sudah berpuluh tahun memiliki kemahiran perang gerila menyebabkan Op Daulat berlanjutan apabila pasukan komando terpaksa digerakan masuk ke zon merah bagi mengesan saki-baki pengganas.

Pada masa ini, hanya tinggal kumpulan yang terlalu kecil pada waktu ini tetapi masih berdegil.

GAMBAR MESRA ROZITA CHE WAN DAN ZAIN SAIDIN MACAM SUAMI ISTERI


Gambar Mesra Rozita Che Wan Dan Zain Saidin Macam Suami Isteri


GAMBAR MESRA ROZITA CHE WAN DAN ZAIN SAIDIN MACAM SUAMI ISTERI


foto-foto aksi romantik dan mesra Zain Saidin bersama Rozita Che Wan ini. Apa tidaknya, mereka berdua sekarang dikatakan sedang hangat bercinta dan masing-masing sudah meluahkan perasaan yang terbuku di hati.

Tak cukup disitu, kedua-dua belah pihak keluarga juga turut merestui hubungan Zain dan Che Ta dan jika benar apa yang dikatakan, mereka dijangkakan akan berkahwin pada hujung tahun ini. Tak tahulah benar atau pun tidak, yang pastinya gandingan Zain Saidin dan Rozita Che Wan untuk cover depan isu terbaru majalah Media Hiburan ini benar-benar meletup.

Zain dan Che Ta juga kelihatan selesa dan serasi bersama jika dilihat melalui foto-foto mereka bersama. Lebih menarik apabila Che Ta memakai gaun pendek merah dan kemudian Zain duduk melutut sambil memegang lembut tangan Che Ta. Romantik gitu.