Monday, 1 October 2012

[Video] Dragon Ball Hoshi 2012


Apa Nak Jadi?? @ksi Pelajar Sekolah Buat “Pro” Dalam Semak Dirakam


Hmmm..kalau mengikut laporan asalnya, kedua-dua pelajar ni berasal dari negara jiran selatan tanahair.
Aksi-aksi intim mereka telah dirakam oleh salah seorang pengujung taman tempat mereka sedang asyik beromen.
Entah apa motifnya si pengunjung tersebut memuat naik gambar tersebut. Ke kerja dia memang kaki skodeng orang merendek di taman-taman bunga? Heh…







Beli telefon pintar 3G dapat rebat RM200


KUALA LUMPUR – Golongan belia akan menikmati rebat sebanyak RM200 secara one-off atau bayar sekali bagi pembelian satu unit telefon mudah alih pintar 3G, yang bertujuan membuka akses untuk golongan itu kepada lebuh raya maklumat, Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan hari ini.


Perdana Menteri berkata, pakej khas itu, yang akan diperkenalkan kerajaan dengan kerjasama Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia dan syarikat telekomunikasi, terbuka kepada belia berumur antara 21 hingga 30 tahun dengan pendapatan bulanan RM3,000 ke bawah.

“Sebanyak RM300 juta disediakan dan akan memanfaatkan 1.5 juta belia,” kata Najib yang juga Menteri Kewangan ketika membentangkan Belanjawan 2013 di Dewan Rakyat, hari ini.

Najib berkata, kerajaan juga akan menganjurkan Festival Belia Putrajaya yang merupakan perhimpunan belia terbesar negara sempena perisytiharan tahun 2013 sebagai Tahun Kesukarelaan Nasional.

Kementerian Belia dan Sukan sebelum ini berjaya mengumpulkan kehadiran 1.5 juta belia pada Himpunan Jutaan Belia di Putrajaya pada Mei lepas.

Najib berkata dalam usaha melahirkan generasi belia yang berpersonaliti tinggi, berintergriti, kreatif dan berinovasi, kerajaan melancarkan program Y-Creative yang melibatkan persatuan belia di seluruh negara.
Bagi mengiktiraf peranan belia dalam pembangunan negara, kerajaan akan melancarkan Pertandingan Lautan Biru 1Malaysia for Youth atau 1M4U bagi golongan

itu mempersembah idea-idea kreatif dan inovatif menerusi pertandingan di peringkat tempatan, negeri dan kebangsaan.

“Tiga idea terbaik akan diberikan peruntukan daripada Dana Sukarelawan 1Malaysia,” kata Najib.
Katanya bagi membantu usahawan muda dalam bidang informasi, komunikasi dan teknologi (ICT), sebuah yayasan dengan nama New Entrepreneur Foundation akan ditubuhkan dengan peruntukan permulaan sebanyak RM50 juta bagi program latihan dan bimbingan.

Selain itu, Young Entrepreneur Fund juga diwujudkan dengan peruntukan RM50 juta, disediakan oleh SME Bank.

Dana pinjaman mudah alih ini adalah untuk belia berumur 30 tahun ke bawah dengan subsidi kadar pinjaman sebanyak dua peratus dan had maksimum pinjaman sebanyak RM100 serta bayaran balik selama tujuh tahun.

Sinar

Mengerikan..!!.Gambar-Gambar Suku Kaum Pemakan Daging Manusia


Saya tidak tahu nama suku ini apa, namun menurut maklumat yang saya dapat suku ini mempunyai kebiasaan makan daging manusia dan menyisakan tulang-tulangnya untuk di simpan sebagai peringatan tentang berapa jumlah manusia yang telah mereka makan. Jika dilihat dari foto-foto ini mangsa adalah manusia lain di luar suku mereka, boleh jadi orang-orang yang tersesat ke tempat tersebut misalnya pemburu atau pendaki gunung.





Menurut maklumat, suku ini juga sering melakukan persembahan wanita hamil untuk dewa mereka. Mungkin ada benarnya kerana dalam gambar ini ada satu gambar seorang wanita hamil di tengah kerumunan orang dalam keadaan tangan terikat.




tabekpuang.blogspot

GAMBAR MARIA OZAWA DIMASUKKAN DALAM BUKU LATIHAN


Dengan popularitinya di Indonesia begitu hebat, Maria Ozawa telah dimasukkan ke dalam buku latihan.

Buku latihan bahasa Inggeris pelajar tahun tiga di sebuah sekolah agama di Jawa Timur mengandungi gambar Ozawa yang lengkap berpakaian dan pelajar diminta menerangkan siapa wanita terbabit. Bayangkan kalau ini berlaku di negara kita? Lihat dibawah yea ;)


Datuk Siti Jawab Isu Anak Tiri Berjumpa Rozita Che Wan


Pada 24 September 2012 lalu, pihak media telah melaporkan insiden berkaitan anak tiri Dato Siti Nurhaliza, Ashraf telah bertemu dengan pelakon jelita Rozita Che Wan secara peribadi di sebuah majlis tertutup untuk mendapatkan kepastian benarkah wanita tersebut mahu mengahwini bapanya.

Berikutan insiden tersebut, penyanyi nombor satu negara, Dato Siti Nurhaliza telah mengeluarkan kenyataan bahawa tindakan anak tirinya itu hanyalah sebagai satu gurauan dan beliau tidak mahu memandang serius berkaitan isu tersebut.

Saya dan suami (Dato Khalid Mohd Jiwa) baru sahaja mengetahui mengenai cerita ini. Saya ada bertanyakan pada Ashraf sendiri tentang pertanyaannya terhadap Rozita Che wan dan ternyata dia memberitahu ia hanyalah gurauan sahaja.

Pada masa yang sama, Dato Siti juga tidak mahu isu tersebut diperbesar-besarkan oleh pihak lain.

Merujuk kepada laporan sebelum ini, Rozita Che Wan telah meluahkan rasa terkejut apabila disapa oleh seorang lelaki lalu bertanyakan soalan berkaitan dirinya dan Datuk Khalid. Selain itu, pelakon wanita ini juga menyatakan dia sebenarnya tidak mengenali Datuk Khalid secara peribadi dan tidak meminati lelaki yang sudah berkahwin.

Oleh itu, Rozita Che Wan meminta agar semua pihak tidak mengaitkan lagi isu berkaitan dirinya dan Datuk Khalid kerana dia tidak mahu melukai hati Dato Siti dengan cerita-cerita yang tidak benar.
Murai.com

PEGAWAL KESELEMATAN KANTOI CURI IPAD



Kantoi curi ipad HAHA. Jom kita tengok bagaimana dorang track iPad yang hilang.. Memang bodoh la TSA security nih.. Kantoi terus masuk TV tu. Tapi x ngaku lagi dia yang curi siap tuduh bini sendiri plak.. hahaha.. bangang.. padan muka =P. Lihat video kantoi dibawah :-

Wow Hebat ! Inilah Pau Angry Birds




Anda mesti kenal apa itu "Angry Bird" kan? siapa tak kenal memang teruk benarlah tu hahaha..angry bird bukan sahaja game kegemaran kanak-kanak malah, golongan dewasa juga.

Patung, bag, pakaian dan perhiasan sudah ada banyak menggunakan simbolik Angry Birds ni. Kali ini, Angry Birds dibuat pau pulak, memang kreatif dan pandai peniaga ini kan?

Rasa-rasanya, ramai tak pelanggan nak beli pau wanita ni haha..

Lokasi Sebenar Dari Gambar Yang Ada Pada Wang Kertas Di Seluruh Dunia

Bagaikan suatu keajaiban apabila melihat suatu keadaan sebenar yang hanya di dalam gambar berada di depan mata. Setiap apa yang terjadi dan berlaku mesti ada sebabnya, begitu juga dengan pembuatan gambar pada wang kertas/duit dari setiap pelusuk dunia.












GEMPAR APABILA GAMBAR JESUS MUNCUL DI DALAM BUKU PANDUAN HAJI



Di Indonesia berlaku kegemparan apabila gambar Jesus ditemui tercetak di dalam sebuah buku panduan haji yang diedarkan kepada bakal haji dariBengkulu, Sumatra. Di dalam buku tersebut, gambar Jesus sedang mengembala kambing dengan ayat “Yesus dan gembala yang baik” tertulis dibawahnya.
Paling mengejutkan risalah panduan ini dihasilkan oleh Direktorat Jenderal Penyelenggaraan Haji dan Umroh Kementerian Agama Republik Indonesia sendiri.
Pegawai dari Kementerian Agama Kota Bengkulu mahukan insiden ini disiasat kerana pada pendapat mereka gambar Jesus ini tidak mungkin tercetak secara tak sengaja tanpa disedari pihak berwajib. Pada masa yang sama kesemua 280 bukuamalan haji yang diedarkan kepada bakal haji terus diperiksa bagi memastikan tiada gambar Jesus di dalamnya.

Macam mana gambar Jesus oleh muncul di dalam buku amalam ni? Warga saiber Indonesia merasakan ini tindakan khianat golongan tertentu yang cuba melaga-lagakan umat Islam dan Kristian negara mereka untuk kepentingan peribadi. Mereka menggesa supaya orang ramai supaya tidak mudah mengamuk dan melenting atas insiden kecil ini.

Sumber : Siakap Keli

Mahasiswi Ini Masuk Kuliah Hanya Dengan Memakai Bra



Mahasiswi Ini Masuk Kuliah Hanya Dengan Memakai Bra - Seorang kawan yang kebetulan kuliah di sebuah Universiti yang cukup terkenal di California, menghantar sebuah foto yang amat mengejutkan apabila dirinya menghadiri kuliah Kimia di kampusnya.Ya seorang teman kuliahnya hadir di perkuliahan seolah hanya memakai bra sebagai atasannya. Sebenarnya dia memakai dress jenis halter namun dress yang dikenakannya tersebut hanya menutupi bahagian depannya saja dan mendedahkan bahagian belakangnya.
Sungguh nilaai-nilai kebebasan yang keblablasan. Kalau di Malaysia 

8 Manfaat Makanan Pedas


Setiap orang mempunyai cara makanan dan pola makanan yang berbeza. Hanya harus pandai mengimbangi makanan mengikut piramid makanan untuk mendapatkan nutrient yang seimbang untuk tubuh badan.



Setiap jenis makanan mempunyai khasiat yang berbeza. Begitu juga dengan makanan pedas.
Makanan pedas mungkin menjadi kesukaan dari sebagian orang, tetapi ada juga orang yang tidak suka dengan makanan pedas.



Orang yang tidak suka makanan pedas kebiasaannya takut perutnya akan sakit ataupun telah mempunyai penyakit yang tidak boleh makan makanan pedas. Namun makanan pedas ternyata ada manfaat baik bagi tubuh kita.




pedas




1. Melancarkan pernafasan

Makanan pedas bertindak seperti ubat untuk yang mempunyai masalah pernafasan dan membantu pesakit asma, bronkitis kronik, sinusitis dan penyakit pernafasan yang lain agar bernafas lebih baik.




2. Menjaga mood

Makanan pedas boleh meningkatkan penghasilan hormon yang memberi rasa ketenangan, seperti serotonin. Hasilnya, makanan ini mampu membantu mengurangkan depresi dan stress.




3. Mencegah Kanser

Banyak penelitian menunjukkan kuantiti teratur makanan pedas akan mengurangi risiko kanser. Kapsaicin sejenis zat dalam cili dapat menyebabkan rasa panas, terbakar bila terkena kulit . Ia memperlambatkan pertumbuhan sel kanser dan pada banyak kes sel-sel kanser mati tanpa merosakkan sel di sekitarnya.

Menurut American Association for Cancer Research, kapsaisin juga memiliki kemampuan untuk membunuh beberapa sel kanser dan leukimia. Sedangkan kunyit, yang dijadikan bahan dalam kari dan mustard, boleh memperlambatkan proses penyebaran kanser dan pertumbuhan tumor. Untuk memberikan hasil semaksima mungkin, campurkan dengan lada hitam untuk menyerap kunyit 2.000 peratus lebih banyak.




4. Memperbaiki fungsi penghadaman

Manfaat cili dalam saluran penghadaman adalah meningkatkan aliran darah di perut dan meningkatkan lapisan mukus. Kapsaisin juga membantu membunuh bakteri H.pylori penyebab penyakit gastrik.

Akan tetapi jika anda mengalami heartburn (rasa panas) setelah makan pedas, cubalah tablet antiacid yang akan meneutralkan asid di perut.




5. Menghilangkan Gejala Selsema

Kapsaisin membantu meningkatkan pengeluaran peluh dan menghilangkan gejala selsema yang mengganggu. Makanan pedas juga akan membantu membuka pernafasan, mengurangkan radang pada saluran pernafasan dan gejala selsema yang lain.




6. Menyihatkan jantung

Cili menyihatkan jantung dengan cara mencegah pembekuan darah. Pemerhatian juga menunjukkan kadar kolesterol yang tidak baik/LDL boleh mencegah pengoksidaan yang akan menyebabkan pembuluh darah tersumbat.

Kapsaisin juga berkesan melawan keradangan, yang telah dikenalpasti sebagai faktor risiko penyakit jantung.
Hasil kajian juga menunjukkan, budaya makan makanan pedas menyebabkan insiden serangan jantung dan stroke menjadi lebih rendah.

Alasannya, cili merah boleh mengurangkan kesan dari kolesterol yang berat, sedangkan kapsaisin pula boleh melawan keradangan. Kedua-duanya merupakan faktor risiko untuk masalah jantung.




7. Turunkan berat badan

Cili mengandung kapsaisin, , memiliki kesan termogenik yang boleh menyebabkan tubuh membakar kalori ketika mengunyah selama 20 minit. Ia yang akan mempercepat metabolisme dan membantu tubuh membakar kalori lebih cepat. Hal ini terjadi kerana kapsaisin meningkatkan suhu tubuh dan berperanan dalam meningkatkan denyutan jantung.

Tambahan pula, kajian menunjukkan orang yang suka makanan pedas biasanya makan dalam kuantiti yang sedikit sehingga berat badan lebih terjaga. Lagipun, rasa pedas itu boleh meningkatkan metabolisme anda.




8. Menurunkan tekanan darah

Menurunkan tekanan darah. Vitamin A dan C mampu menguatkan dinding otot jantung, sementara panas dari lada meningkatkan aliran darah ke seluruh tubuh. Kombinasi ini boleh menghasilkan sistem kardiovaskular yang lebih kuat.


[18+] Gila, awek m@buk joget sampai tel@nj@ng di disko





Bila air kencing setan dah menguasai diri..maruah,harga diri
semua hilang...punah masa depan kerana mengikutkan nafsu semata-mata...

Jutawan China Jual Udara Segar Dalam Tin?


Assalamualaikum dan selamat pagi, salam 1 blogger.. Jual udara? macam mana tu? dengar memang agak pelik tapi itulah kenyataannya, dikatakan seorang jutawan dari China telah menjual udara segar dari dalam tin kepada orang ramai.



Nampaknya disebabkan masalah pencemaran udara yang teruk di China dan pemerintah negaranya nampaknya tutup mata untuk menanganinya, jutawan Chen Guangbiao bertindak dengan caranya yang unik.



Lelaki yang senang dipanggil ‘Brother Biao’ ini menjual udara segar dalam kemasan tin seharga USD 0,80. Udara tin ini kemudian diberi jenama “Chen Guangbiao: Nice Guy” dan dipasarkan di beberapa kawasan di China seperti Jinggang Mountain, daerah Jiangxi, dan beberapa daerah minoriti Taiwan. Udara segar yang ditinkan berasal dari berbagai wilayah di China dan Taiwan.



Teruja dengan bentuk udara dalam tin itu? Ini dia produknya!



Nora Danish Kembali 'Dedah Body'


Itulah rupa Nora Danish selepas kembali daripada menunaikan umrah di Mekah. Disiarkan oleh Kosmo pada 23 September 2012. Nampaknya Nora tidak dapat bertahan lama memakai hijab. Kehidupan sebagai artis lebih penting daripada terus memakai hijab.



Berapa lamakah Nora memakai hijab selepas kembali daripada menunaikan umrah?

Sebelum menunaikan umrah Nora telah gemparkan Malaysia apabila bergambar berahi dalam sebuah majalah lelaki. Wasukalu telah menyiarkan artikel tersebut beserta gambar-gambar berahi Nora. Namun setelah mengetahui Nora berangkat ke Mekah mengerjakan umrah, gua atas nama kemanusiaan telah 'delete' entry tersebut dengan harapan Nora yang baru akan muncul selepas pulang dari Mekah.Tapi setelah dia bergambar seksi lagi gua kasi 'on' entry tersebut untuk bacaan umum. Nah ini dia.

Sayang, beginilah kesudahan cara hidup Nora.. Kini Nora terus bergambar seksi dan memberahikan.

Sebelum itu pada 24 Ogos 2010 sebuah website telah menyiarkan artikel bertajuk 'Nora Danish Lentik Sedap'

Gua Kasi Paste dia punya Copy

Yo guys! Tadik bace kat Harian Metro, tajuk die agak best jugak’lah iaitu “Lentik Nora asli”. Nora mane lagi, takkan la Nora yang nyanyi “Di Persimpangan Dilema” yang dah bertudung tu oi. Agak kurang paham dengan tajuk dan isi kandungan yang dikeluarkan tu. Mane taknya. Ni I nak nge’paste’ sket ayat die.

Kehadirannya pada suatu majlis pelancaran produk baru-baru ini menarik perhatian ramai dengan tubuh yang lentik dan mengiurkan.


Ha nampak tak I bold‘kan perkataan mengiurkan? Hahaha! Ada lagi ayat-ayat berbaur lucah

Biarpun ringkas dengan gaun ketat paras lutut serta berjaket, itu sudah cukup menyerlahkan bentuk tubuhnya.

I rase editor kolum tu lesbian kowt. Hahaha! Ni pulak nge’paste’ jawab Nora Danish mengenai badannya yang mengiurkan sekarang.

Semua ini ‘ori’ atau asli. Dulu badan saya tidak seperti ini, tetapi selepas beranak saya mengalami sedikit penambahan berat badan selain naik pada bahagian dada dan pinggul. – Jawab si janda comel, Nora Danish.

Hurm, agak-agak uols lah boleh jangka tak dalam beberapa hari ni nanti keluar artikel mengenai Fasha Sanda pulak. Tajuk “Ku punya lentik lebih ori hanya untukmu Jejai“. Tapi I admit, Nora nampak lebih lentik sekarang yek.

Berdasarkan dua berita yang dipaparkan, Nora memang sama sahaja dari dulu hingga kini. Sanggup bergambar dengan memakai pakaian menjolok mata. Yang membuatkan gua rasa sedikit terkilan ialah gambar terbaru yang disiarkan oleh Kosmo seperti di atas. Gambar-gambar itu dirakam setelah Nora menunaikan umrah. Tak sampai setahun tunaikan umrah Nora sudah berperangai macam dulu.

Benarkah unsur 'erotis' tidak dapat dipisahkan dengan seni?

Umrah bagi sesetengah artis dan insan popular hanyalah tempat untuk melancong dan mendapatkan publisiti.

(Gambar) Memang Fulltime Rider ni.....





X dapat admin bayangkan apa perasaan mamat tu....cormfirm tebal muka....

BAJU HALLOWEEN UNTUK NERD SEBENAR


Problem is........ nerd sebenar sangat Forever alone. Jadi kostum Halloween untuk pasangan dua sejoli ini mungkin is a bad idea!