Thursday, 5 July 2012

Hartawan misteri sedekah RM2.2 bilion bina masjid seluruh negara




Seorang hartawan misteri mencetuskan kejutan apabila menyatakan hasratnya untuk menyumbang RM2.2 bilion bagi membina masjid, surau dan pusat tahfiz di seluruh negara termasuk Sabah dan Sarawak.
Difahamkan, penderma tidak menetapkan jumlah khusus untuk disalurkan kepada setiap negeri tetapi bergantung kepada jumlah yang dipohon oleh jawatankuasa surau dan masjid melalui Jawatankuasa Program Amal Jariah dan Wakaf (AJWA).
Pengerusi jawatankuasa itu, Abu Bakar Mat Drom berkata, jawatankuasa berkenaan ditubuhkan bagi mentadbir dan mengelola wang penderma serta menjalankan amanah individu berkenaan untuk menyalurkan sumbangan itu kepada pihak yang layak.
“Sumbangan penderma ini besar jumlahnya yang akan digunakan untuk membina surau, masjid, madrasah, pusat tahfiz dan juga dewan sekolah serta pusat penempatan anak yatim di seluruh negara.
“Penderma telah mengamanahkan agar tidak mendedahkan identitinya dan saya selaku pengerusi pengelola menjaga amanah ini dan akan menjalankan tanggungjawab ke arah pembangunan modal insan seperti yang dihasratkan oleh penderma,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini semalam.
Menurutnya, sebagai pendahuluan sebuah surau bakal dibina di Sekolah Kebangsaan Datuk Tambichik Karim di sini bagi menggantikan surau yang telah uzur dengan kos yang dianggarkan berjumlah RM400,000.
Majlis pecah tanah itu disempurnakan oleh Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam dan turut dihadiri ahli Exco kerajaan negeri, Datuk Ab. Karim Sulaiman, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Taboh Naning, Datuk Latipah Omar, ADUN Kuala Linggi, Datuk Ismail Othman dan Pengarah Jabatan Pelajaran negeri, Kassim Mohamad.
Sementara itu, Mohd. Ali menyambut baik hasrat penderma berkenaan dalam membantu kerajaan negeri membina lebih banyak surau, masjid dan rumah anak yatim di negeri ini namun tetap berharap dapat dipertemukan dengan individu terbabit.
Katanya, perjumpaan dengan penderma itu adalah penting bagi mengelak daripada berlakunya sebarang kesulitan di kemudian hari kerana ianya melibatkan banyak pihak termasuk Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM) dan Jabatan Pelajaran negeri.
“Saya akan arahkan satu pertemuan diadakan bersama penasihat undang-undang dan kewangan negeri, pihak JAIM, jabatan pelajaran serta agensi yang terlibat bagi mengelak daripada berlakunya masalah,” katanya.

[video]Kenapa Islam Haramkan Daging Babi?



"Daging babi diharamkan oleh islam kerana Allah(Tuhan) tahu bahawa dalam daging tersebut ada parasit yang boleh membahayakan manusia. Oleh itu daging tersebut diharamkan....


[Macam2] Tarian Yang makin Meluar

memaparkan tarian yang dipamerkan kepada pengunjung.mungkin ini memeranjatkan kerana berlaku di Malaysia.mari kita sama-sama menilai kembali..saksikan

[Macam2] Jualan Murah Carlsberg Sempena Ramadhan?

Mungkin slowpoke tapi ..........damn.......... Tak seswai. Apparently di The Store, Sri Petaling



[Macam2] Acara SMS TV jadu untuk buka Baju


[Video] Budak zaman Sekarang tak tau Segan


[Video] Pencuri emas yang paling best




Bird Island : Rumah Mesra Alam Di Kuala Lumpur (11 Gambar)R

Tahukah anda di tengah-tengah kota Kuala Lumpur ada projek pembangunan rumah mesra alam oleh Syarikat YTL? Taman perumahan mesra alam ini akan dibina di Bird Island, Sentul Park. Lapan syarikat jurubina diminta mengemukakan konsep rumah mesra alam mereka. Di bawah ialah konsep yang dihasilkan of GraftLab. Bahagian luaran rumah dibina dengan menggunakan kanvas kaca silikon. Bingkai rumah pula diperbuat daripada buluh. Sistem perpaipan mula mengguna semula air yang sudah digunakan. Rumah ini dijangka akan menggunakan sumber air dan tenaga elektrik yang lebih rendah dari rumah yang dibina di Malaysia sekarang. Apa pendapat anda? Personally aku suka rekaannya tapi bagaimana dengan privasi. Plus di Malaysia keselamatan adalah penting. Rumah tak ada pagar selamatkah dari maling? Security Bird Island cukup mapan?





Tumor 23kg dalam perut wanita



GAMBAR menunjukkan tumor yang dikeluarkan dari dalam perut Evelyn.
NEW YORK – Tumor seberat 23 kilogram (kg) telah dikeluarkan dari dalam perut seorang wanita berusia 65 tahun, kata seorang doktor, David Dupree kelmarin.
“Dia merupakan seorang wanita yang kurus dengan mempunyai perut yang besar. Maksud saya ialah dia kelihatan seperti hamil kembar tiga,” katanya yang mengetuai pembedahan untuk mengeluarkan tumor tersebut.
Pembedahan selama lima jam itu dilakukan di Pusat Perubatan Riverview di Red Bank, New Jersey.
Tumor 23kg dalam perut wanita
GAMBAR menunjukkan tumor yang dikeluarkan dari dalam perut Evelyn.
NEW YORK – Tumor seberat 23 kilogram (kg) telah dikeluarkan dari dalam perut seorang wanita berusia 65 tahun, kata seorang doktor, David Dupree kelmarin.
“Dia merupakan seorang wanita yang kurus dengan mempunyai perut yang besar. Maksud saya ialah dia kelihatan seperti hamil kembar tiga,” katanya yang mengetuai pembedahan untuk mengeluarkan tumor tersebut.
Pembedahan selama lima jam itu dilakukan di Pusat Perubatan Riverview di Red Bank, New Jersey.
Wanita yang berasal dari Union Beach, New Jersey itu hanya mahu dikenali sebagai Evelyn.
Kira-kira enam hingga lapan minggu sebelum dirawat di hospital, wanita itu berasa tidak selesa dengan perutnya.
Dr. Dupree berkata, Evelyn mendapatkan bantuan perubatan pada 4 Jun lalu beberapa hari selepas hari ulang tahun kelahirannya yang ke-65.
Menurutnya, wanita itu sebelum ini menangguhkan untuk mendapatkan rawatan perubatan kerana dia tidak mempunyai insurans kesihatan.
Dia kemudian memperoleh insurans menerusi program penjagaan kesihatan yang dilaksanakan pemerintah Amerika Syarikat secara automatik kerana umurnya mencecah 65 tahun.
Ketika dia mendapatkan rawatan perubatan, berat badannya lebih 77kg.
Evelyn dibedah selepas dia mengalami kesukaran pernafasan pada Ahad lalu.
Sebelum dibedah, kedua-dua kakinya bengkak kerana aliran darahnya terperangkap dan tubuhnya kekurangan air.
Imbasan X-ray menunjukkan tumor itu dikenali sebagai malignant sarcoma yang menghimpit saluran yang mengalirkan darah ke jantung. 

[Video] Call Me baby

geli la tengok perempuan buat mcm ni dalam cam, apa lagi itu "call me baby"...





Majalah Untuk Ustaz-Ustaz Popular Malaysia (3 Gambar)








Sebuah perkembangan baru dunia percetakan dan majalah Malaysia akhirnya tercapai. Akhirnya majalah khas untuk Ustaz-Ustaz Selebriti kini ada di pasaran. Sekarang tak boleh lagi kita marah "Kenapa hanya ada majalah untuk artis berdosa sahaja macam URTV? Majalah untuk Ustaz kenapa tak ada?" .Permintaan anda kini dimakbulkan.



Keluar Islam? Hina Islam? tengok sendiri

Ziana Zain dengan produk sendiri, B.lift

Ziana Zain tidak mahu ketinggalan dan tidak mahu kebelakang dengan reputasinya sebagai artis berkebolehan dalam bidang nyayian dan juga lakonan. Ziana Zain sudah melancarkan produknya sendiri dalam bidang kosmetik dan diberi nama B.lift. B.lift merupakan produk pertama hasil keluaran Ziana Zain khas untuk wanita-wanita yang inginkan kulit wajah berseri-seri seperti Ziana Zain yang masih lagi awet muda. Produk ini mungkin belum meluaskan lagi pasarannya, cuma anda boleh lah layari dahulu ke www.zianazain.com





[Video] pembantu rumah campur air kencing dalam makanan


pembantu rumah campur air kencing dalam makanan kena tangkap dalam cctv....berhati hati lah jangan buat pembantu rumah anda marah!!!

[video]Trailer Filem Ethiran Sivaji : Versi Jepun

Holy damn......... Filem Ethiran baru sahaja ditayangkan di Jepun dan trailer versi Jepunnya lebih epic dari edisi Tamil! Superstrarru Rajeni Sugoiiiiiiiiiiiiiii!


Guna Bypass Adf.ly Xpyh Tunggu Lagi



Benci benci benci...itulah barangkali dalam hati para download atau kaki tegar download movie citer or apa sahaja bila guna link Adf.ly...

kena tunggu masa....penat duk tunggu...kali ni TJBDC nak kongsi script lama untuk bypass Adf.ly gay ni...
ni dalam php...
sos code nya

<?php
/*
adf.ly bypass v.1.0
by.wikielf
*/
$wikie = $_POST['uri'];
if($wikie == "Masukin Url Adf.ly Nya disini Bos ;) Pisahkan link dengan enter jika ingin Bulk Cek Link nya Okey!"){ } else {
define('REQUEST', "GET %s HTTP/1.1\r\n".
                  "Host: %s\r\n".
                  "Referer: %s\r\n".
                  "Connection: Close\r\n\r\n");
$data = "";
$c =  explode("\n", trim($_REQUEST['uri']));
$result .= "<br/><table width='700' border='0' cellpadding='5'><tr>
    <td width='7%' bgcolor='#F2F2F2'><div align='center'><strong>Adf.ly</strong></div></td>
    <td width='8%' bgcolor='#F2F2F2'><div align='center'><strong>Bypass</strong></div></td>
    </tr>";
    foreach ($c as $ury) {
        $ury = trim($ury);
        if ($ury != "") {
        $parse = parse_url($ury);
            $fp = @fsockopen($parse['host'], 80, $error_no, $error_msg, 15);
if(!$fp)
    {
    }
    else
    {
        @fwrite($fp, sprintf(REQUEST, $parse['path'], $parse['host'], $parse['schema'].$parse['host'].$parse['path']));
        while(!feof($fp))
            {
                $data .= @fgets($fp);
            }
        $data = explode("\r\n\r\n", $data);
        preg_match("/var\ url\ =\ \'(.+?)\'\;/", $data[1], $value);
            $parts = explode('/', $value[1]);
            $last = end($parts);
            $deco = base64_decode($last);

        }
            $result .= "<tr><td width='22%'>" . $ury ."</td>";
            $result .= "<td width='63%'><a href='".$deco."'>".$deco."</a></td></tr>";
        }
       
    }
    $result .= "</table>";
}
   
       
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Bypass Adf.ly</title>
<style type="text/css">
<!--
body {
    background-color: #333333;
}
body,td,th {
    font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 12px;
}
#wrap{
    width:700px;
    margin:0 auto;
    background:#FFFFFF;
    padding:10px;
    margin-top:20px;  
    -moz-box-shadow: 0px 0px 5px #000000;
    -webkit-box-shadow: 0px 0px 5px #000000;
    box-shadow: 0px 0px 5px #000000;
    border:dashed 0px #000000;
    -moz-border-radius-topleft: 5px;
    -moz-border-radius-topright:5px;
    -moz-border-radius-bottomleft:5px;
    -moz-border-radius-bottomright:5px;
    -webkit-border-top-left-radius:5px;
    -webkit-border-top-right-radius:5px;
    -webkit-border-bottom-left-radius:5px;
    -webkit-border-bottom-right-radius:5px;
    border-top-left-radius:5px;
    border-top-right-radius:5px;
    border-bottom-left-radius:5px;
    border-bottom-right-radius:5px;
}
#wrap td:hover{background:#CCCCCC;}
.searchform {
    display: inline-block;
    zoom: 1; /* ie7 hack for display:inline-block */
    *display: inline;
    border: solid 1px #d2d2d2;
    padding: 3px 5px;
    -webkit-box-shadow: 0 1px 0px rgba(0,0,0,.1);
    -moz-box-shadow: 0 1px 0px rgba(0,0,0,.1);
    box-shadow: 0 1px 0px rgba(0,0,0,.1);

    background: #f1f1f1;
    background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#fff), to(#ededed));
    background: -moz-linear-gradient(top,  #fff,  #ededed);
    filter:  progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient(startColorstr='#ffffff', endColorstr='#ededed'); /* ie7 */
    -ms-filter:  progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient(startColorstr='#ffffff', endColorstr='#ededed'); /* ie8 */
}
.searchform input {
    font: normal 12px/100% Arial, Helvetica, sans-serif;
}
.searchform .searchfield {
    background: #fff;
    padding: 6px 6px 6px 8px;
    width: 202px;
    border: solid 1px #bcbbbb;
    outline: none;
    -moz-box-shadow: inset 0 1px 2px rgba(0,0,0,.2);
    -webkit-box-shadow: inset 0 1px 2px rgba(0,0,0,.2);
    box-shadow: inset 0 1px 2px rgba(0,0,0,.2);
    margin-top: 2px;
    margin-bottom: 2px;
    height: 138px;
    margin-left: 0px;
    margin-right: 0px;
    width: 659px;
}
.searchform .searchbutton {
    color: #fff;
    border: solid 1px #494949;
    font-size: 16px;
    text-shadow: 0 1px 1px rgba(0,0,0,.6);
    background: #5f5f5f;
    background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#9e9e9e), to(#454545));
    background: -moz-linear-gradient(top,  #9e9e9e,  #454545);
    filter:  progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient(startColorstr='#9e9e9e', endColorstr='#454545'); /* ie7 */
    -ms-filter:  progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient(startColorstr='#9e9e9e', endColorstr='#454545'); /* ie8 */
    width: 98%;
    height: 30px;
    cursor: pointer;
}
a:link {
    color: #336699;
    text-decoration: none;
}
a:visited {
    color: #336699;
    text-decoration: none;
}
a:hover {
    color: #3366CC;
    text-decoration: none;
}
a:active {
    color: #336699;
    text-decoration: none;
}
#logo {
    font-size: 66px;
    font-family: "Times New Roman", Times, serif;
    font-weight: bold;
    margin-top: 50px;
    text-shadow: 0px 0px 5px black;
    color: red;
    }
-->
</style>
</head>

<body>
<div id="logo" align="center"><a href="<?php $_SERVER['REQUEST_URI'];?>">Bypass Link Adf.ly</a></div>
<div id="wrap">
<center><form class="searchform" method="POST">
    <textarea name="uri" class="searchfield" onfocus="if (this.value == 'Masukin Url Adf.ly Nya disini Bos ;) Pisahkan link dengan enter jika ingin Bulk Cek Link nya Okey!') {this.value = '';}" onblur="if (this.value == '') {this.value = 'Masukin Url Adf.ly Nya disini Bos ;) Pisahkan link dengan enter jika ingin Bulk Cek Link nya Okey!';}" required="required">Masukin Url Adf.ly Nya disini Bos ;) Pisahkan link dengan enter jika ingin Bulk Cek Link nya Okey!</textarea>
    <input class="searchbutton" type="submit" value="Bypass" />
</form></center>
<?php
if ($wikie){
    echo $result;
    }
?>
</div>
<div align="center" style="margin-top:10px;">Copyright @ <a href="http://typejer.blogspot.com">Type Jer Blogspot Dot Com</a></div>
</body>
</html>

copy dan paste sos code tu kat note pad..then rename nama jadi bypass.php
then upload kat serve

enjoy

Kegagalan Photoshop Dr Rosmah

Di Twitter dihebahkan gambar di bawah. Kononnnya TV3 melakukan kesilapan menamakan Dr Rosmah Mansor sebagai Perdana Menteri. Ini adalah photoshop paling fail di dunia. Sungguhpun fail masih ramai yang menyebarkannya di Twitter dan Facebook. Visual asal adalah seperti di bawah. Jangalah kita memfitnah Ummu 1Malaysia. Tak elok dan salah disisi agama.




Wan Shades Tetap Saman Pemilik Blog



Wan Shades tetap saman pemilik blog walaupun sudah meminta maaf. Demikian luahan bekas penyanyi kumpulan Shades, Mohamad Faizal Mohd Ali atau dikenali sebagai Wan Shades akan teruskan niatnya mengambil tindakan undang – undang terhadap sebuah blog hiburan tempatanyang mendakwa memfitnahnya sebagai suspek kes rogol anak tiri lalu.

Memetik laporan Mstar hari ini, Wan Shades berkata tindakan itu ingin memberikan pengajaran kepada pihak tersebut dan mana – mana pemilik blog agar berhati – hati menulis sesuatu.

“Tindakan membawa kes itu ke mahkamah adalah semata-mata untuk memberi pengajaran kepada semua “blogger” di Malaysia yang kadang-kadang terlupa mereka bukan wartawan bertauliah dan tidak mengambil peduli tentang etika dalam penulisan.”

“Saman ini adalah untuk memberitahu mereka walaupun berada dalam medium media bebas, itu tidak bererti mereka boleh menulis sesuka hati tanpa mengikut etika yang betul sehingga boleh mengaibkan ramai pihak,” ujar Wan Shades.

Wan Shades mendakwa difitnah apabila sebuah laman hiburan tempatan menyiarkan artikel bertajuk ‘Wan Shades Suspek Utama Penyanyi Kumpulan R&B Rogol Anak Tiri Selama Tujuh Tahun?’ pada 20 Februari lalu. Katanya, tajuk berkenaan telah menjatuhkan maruahnya sebagai seorang selebriti dll.

Karikatur Legenda Bolasepak Oleh Stanley Chow (15 Gambar)



Stanley Chow ialah seorang illustrator yang berasal England dari dan juga merupakan fanboy Manchester United. Illustrasi lagenda bolasepak beliau sangat cool dan sesuai untuk dijadikan poster di dalam bilik. Jika anda suka apa yang anda lihat anda boleh membeli poster artwork-artwork dibawah dengan harag GBP 20 setiap satu di kedai atas talian beliau disini. Be right back, nak beli poster Gianfranco Zola dan Ronaldo. Lawa siak!








Ranking FIFA Harimau Malaya menjunam lagi ke tangga 157



KUALA LUMPUR - Keputusan satu seri dan satu kemenangan dengan Singapura pada perlawanan persahabatan antabangsa baru-baru ini menyaksikan kedudukan Harimau Malaya dalam senarai ranking bola sepak dunia terus menjunam apabila berada di tempat ke-157 dunia.

Ranking terbaru Persekutuan Bolasepak Antarabangsa (FIFA) hari ini menunjukkan skuad bimbangan Datuk K. Rajagobal itu merosot tiga anak tangga berbanding 154 pada bulan lepas.

Penurunan itu disifatkan paling buruk tahun ini selepas menghuni kedudukan ke-148 pada anuari, 150 (Februari), 152 (Mac), 156 (April, 153 (mei) dan tangga ke-154 bulan lepas.

Menerusi kedudukan terkini, skuad Harimau Malaya setanding dengan beberapa pasukan seperti Cuba (150), Bangladesh (151), Palestin (154) dan Kepulauan Faroe (155) yang diketahui umum kekurangan kemudahan asas bola sepak seperti padang serta peralatan sukan.

Dalam kalangan negara di Asia Tenggara pula, Malaysia kekal di tempat kelima di belakang Vietnam (120), Thailand (135), Filipina (152) dan Indonesia (153).

Pada peringkat Asia, Malaysia turun satu anak tangga ke kedudukan ke-28 daripada 46 negara.

Sementara itu, Sepanyol, yang menjuarai Kejohanan Eropah (EURO 2012) baru-baru ini, terus mengukuhkan kedudukan mereka selaku pasukan terbaik dunia dengan mengumpul 1,691 mata.

Jerman, yang sebelum ini menghuni tangga ketiga, merampas tempat kedua daripada Uruguay selepas mengumpul 1,502 mata berbanding pasukan Amerika Selatan itu yang mengumpul 1,297 mata.

Kedudukan ranking itu merangkumi keseluruhan 205 negara. - Bernama

Ratu Rock Negara Nikah 7 Julai Ini!


Siapa yang tak kenal dengan Ratu Rock Malaysia. Ella atau nama sebenarnya Norzila binti Haji Aminuddin merahsiakan hari pernikahannya yang tinggal tidak kurang daripada seminggu sahaja lagi.

Sebentar tadi, media telah mengumumkan yang Ella bakal bernikah pada 7 Julai dengan seorang juruterbang yang berasal daripada Muar, Johor.





Ella sebelum ini dilihat menghadiri kursus kahwin pada 3 dan 4 Mac yang lalu. Menurut ahli keluarga terdekat Ella, majlis pernikahan akan dilakukan di rumah kediaman keluarganya di Klang, Selangor.

TAHNIAH diucapkan kepada Ella semoga majlis perkahwinan akan berjalan dengan lancar.

upadete:


Ella dan Azhar yang berusia 30-an berkenalan sejak sembilan tahun lalu dan hubungan itu menjadi serius sejak tiga tahun kebelakangan ini.

Saidatulnisa berkata, kerana gembira dengan berita tersebut, ibunya tidak menghalang untuk pasangan berkenaan mempercepatkan tarikh nikah yang akan diadakan di rumahnya.

Katanya, keluarga pihak lelaki yang datang pada 17 Julai lalu untuk merisik membuat keputusan untuk mengadakan majlis bertunang dan nikah serentak.


PETALING JAYA: Ibu kepada penyanyi rock ternama Ella iaitu Yang Asmah Yong, 85, merupakan individu yang paling gembira selepas mendengar luahan Azhar Ghazali yang ingin mengambil anaknya itu menjadi isteri.

Kakak kepada penyanyi itu yang juga jurusolek terkenal Saidatulnisa Aminuddin berkata, ibu mereka tidak dapat menggambarkan betapa seronoknya apabila juruterbang syarikat penerbangan Firefly itu meluahkan hasrat tersebut dalam satu pertemuan yang diadakan.

“Ibu memang gembira akhirnya anak keenamnya itu bakal bertemu jodoh. Keinginan untuk menjadikan Ella sebagai isteri itu diluahkan sendiri oleh Azhar ketika dia datang bertemu dengan ibu,” katanya kepada mStar Online ketika dihubungi di sini, Rabu.

Laporan akhbar sebelum ini menyebut Ella atau nama sebenarnya Norzila Aminudin, 46, mengesahkan mahu menamatkan zaman bujangnya pada Sabtu ini di rumah keluarganya di Teluk Gadong, Klang, dekat sini.

Upacara akan nikah dijadualkan selepas waktu Isyak secara tertutup untuk saudara mara dan pihak media sahaja.


Sementara itu tambah Siadatulnisa, Ella dan Azhar telah bersetuju untuk memakai pakaian rekaan Saiful Baharim pada majlis akad nikah itu nanti

Bagi majlis resepsi yang dirancang di Pusat Konvensyen Antarabangsa, Putrajaya pada 1 Disember depan pula, pihaknya masih dalam perancangan bagi memilih konsep yang akan diketengahkan.

“Kami berharap apa yang dirancang ini berjalan dengan lancar dan saya bagi pihak keluarga mahu meminta maaf kepada mereka yang tidak di undang kerana ia hanyalah sebuah majlis kecil-kecilan melainkan majlis resepsi yang akan dibuat hujung tahun ini,” katanya.



Kini Fara Fauzana Pulak Bertudung, Alhamdulillah.

Sape tak kenal Fara Fauzana? Ada aku kesah korang tak kenal..sentap..walau apa pun suka tengok dia pakai tudung..nampak anggun dan comel..berbeza dengan penampilannya tak bertudung..harapan semoga Fara Fauzana kekal bertudung..Amin…







Latihan Untuk Menjadi Pramugari Keretapi China (15 Gambar)

Di negara China ada sistem keretapi halaju tinggi. Sistem keretapi ini mempunyai pramugari mereka sendiri yang melayan penumpang sepanjang perjalanan. Seperti pramugari kapal terbang pramugari keretapi juga menjalani latihan intensif supaya layanan terhadap penumpang memenuhi piawaian majikan. Mereka diajar cara untuk senyum dan duduk yang betul. Postur badan dan cara tunduk hormat kepada penumpang juga diajar. Keseragaman itu penting. Mari lihat sendiri Awan Dania versi keretapi!






Malaysia Top 2 Dalam Peratusan Rakyat Mempunyai Akaun Twitter Dunia?


Twitter ialah medium kegemaran aku sekarang. In fact aku lebih banyak bertweet di akaun @1Obefiend dari blogging sejak beberapa tahun yang lalu. Pernahkan anda tertanya-tanya negara manakah yang paling banyak berkicau di dunia? Malaysia ditangga ke berapa?

Institut Internet Oxford melakukan kajian berkenaan tahitwitter sedunia Mac lalu dan mereka mengeluarkan hasil kajian mereka semalam. Tahukah anda Malaysia ialah negara ke 6 paling gila Twitter! Jelas media sosial ini amat digemari di Malaysia. Institut Internet Oxford juga meletakkan Malaysia dan Brazil sebagai dua negara yang mempunyai peratusan PENTWITTER tertinggi dikalangan rakyatnya! Hebat.

Berikut ialah ranking negara paling banyak berkicau menurut mereka

USA
Brazil
Indonesia
United Kingdom
Mexico
Malaysia

Pasukan bolasepak kita mungkin jatuh 3 anak tangga FIFA baru-baru ini tetapi di dalam dunia media sosial kita top 6 dari segi jumlah tweet yang dihantar dan TOP 2 dari segi peratusan populasi yang mempunyai akaun twitter. Malaysia boleh! Jom join Twitter! Follow saya di @1Obefiend!


Sultan ni tolong bayar bil elektrik masjid Nabawi?


 Allahuakbar
bertuahnya mereka ada Sultan begitu
Malaysia?

Uncle Seekers ditahan polis susulan kes Sultan Johor?

Pada pukul 10 malam Rabu lalu, 4 Julai 2012, Uncle Seekers telah ditahan di Balai Polis Senawang. Beliau telah ditahan dan disiasat ekoran penyiaran artikel berbentuk fitnah terhadap Sultan Johor dalam blognya. Menurut sumber, segala peralatan seperti komputer turut dirampas. Kini, update terbaru pada pukul 2.45 pagi tadi, 5 Julai 2012 melaporkan, Uncle Seekers telah dipindahkan dari Balai Polis Senawang ke Nusajaya Johor.


- Awek-Awek Askar Negara Vietnam (13 Gambar)

Sebelum ini kami paparkan awek askar Korea Utara dan Imigresen Ukraine. Semuanya comei lako-lako. Hari ini mari lihat awek askar dari negara Vietnam. Jangan main-main. Kalau anda mempermainkan hati mereka, mereka akan menembak anda seperti ianya Tet Offensive 1966! For Uncle Ho!