Friday, 13 September 2013

Black Hanifah & Naquia Yasirah Selamat Bergelar Suami Isteri


Penyanyi yang dilahirkan menerusi program realiti TV Mentor, Hanifah Bin Md Hanafiah atau lebih dikenali sebagai Black Hanifah selamat diijab kabulkan dengan wanita pilihannya, Naquia Yasirah Mohd Khairi sekitar 12.06 tengahari tadi.

Pasangan yang mengenakan persalinan rona putih ini telah dinikahkan oleh Mohamad Khairi Abu Hassan yang merupakan bapa mertuanya sendiri dan disaksikan oleh Ustaz Mohammad Shukri Yaacob yang merupakan Ketua Imam Masjid Saidina Umar Al-Khattab, Bukit Damansara.

Majlis yang dihadiri seramai 200 tetamu itu telah dijalankan di Zebra Square, Kuala Lumpur.

Pihak perempuan menerima tujuh dulang hantaran berbalas sembilan daripada pihak lelaki dan mas kahwin berjumlah RM80 dengan wang hantaran sebanyak RM12000.

Pihak perempuan menerima hantaran berupa sepasang kasut berjenama Charles & Keith, beg tangan berjenama Channel, sebentuk cincin, set pewangi BVLGARI, iPad Mini, set kosmetik Kanebo, dan sepasang telekung.

Kad Pengenalan bekas-bekas Perdana Menteri Malaysia

Pengenalan

Kad pengenalan mula diperkenalkan sejak Malaysia belum merdeka lagi. Tujuan utama diperkenalkan kad pengenalan adalah untuk menyelesaikan masalah pengecaman pengganas komunis. Dalam tempoh itu, Malaysia masih lagi dihantui pengganas komunis yang ingin menuntut kemerdekaan daripada jajahan British. Pengenalan kad pengenalan atau Identity Card oleh penjajah  British ini telah menyukarkan sedikit-sebanyak penyamaran pengganas komunis.

Dari masa ke semasa, kad pengenalan mengalami evolusi yang mendadak. Bermula dengan kad pengenalan yang dibuat daripada kertas keras, seterusnya kad pengenalan plastik(laminated) dan akhirnya pada tahun 2001, kerajaan telah perkenalkan kad pengenalan pintar atau lebih dikenali sebagai Mykad. Idea ini pada asasnya diperkenalkan oleh Perdana Menteri Malaysia ke-4 iaitu Tun Mahathir bin Mohamad pada 1996 namun diperkenalkan kepada umum semasa penggal pemerintahan Tun Abdullah bin Ahmad Badawi. Pelancaran Mykad tersebut merupakan satu pencapaian besar kepada inovasi Malaysia Super Corridor(MSC) negara kerana ianya merupakan aplikasi yang pertama dilancarkan secara rasmi.

Kad pengenalan bekas Perdana Menteri Malaysia:

Pasti ramai yang ingin melihat kad pengenalan orang-orang ternama di Malaysia bukan. Ok, untuk kali ini, penulis sediakan beberapa kad pengenalan bekas-bekas PM kita bagi tatapan semua.



1. Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj ibni Almarhum Sultan Abdul Hamid Shah

Perdana menteri Malaysia yang pertama ini dilahirkan pada 8 Februari 1903. Beliau memegang tampuk pemerintahan negara sejak negara merdeka pada 1957 sehingga tahun 1970. Beliau adalah keturunan raja daripada kedah yang mana bapa Tunku sendiri adalah sultan kedah ketika itu.

Tunku meninggal dunia pada 6 Disember 1990.



2. Tun Abdul Razak bin Hussein

Beliau adalah perdana menteri kedua Malaysia. Beliau memegang tampuk pemerintahan negara pada tahun 1970 sehingga tahun 1976. Beliau dikenali perdana menteri Malaysia paling banyak berjasa kepada negara terutama kepada bangsa Bumiputera dan Melayu dengan pengenalan Dasar Ekonomi Baru, Rancangan Buku Hijau dan banyak lagi. Sepertimana perdana menteri pertama Malaysia, Tunku Abdul Rahman, Tun Abdul Razak juga daripada keturunan ‘Orang-Orang Kaya’ daripada Pahang. Salur galurnya sampai kepada bangsa Bugis di kepulauan Indonesia.

Tun Abdul Razak meninggal dunia pada usia 54 tahun pada tahun 1976 akibat penyakit Leukemia. Beliau meninggalkan legasi anak-anak yang bergiat cergas dalam politik dan dunia perniagaan. Antara paling terkenal adalah perdana menteri sekarang, Datuk Seri Najib bin Tun Abdul Razak, pengarah Ancom Berhad, Courts Mammoth Sdn Bhd and Daiman Development Berhad, Hong Leong Industries Berhad, Nylex (Malaysia) Berhad, Daiman Golf Berhad and Deutsche Bank (Malaysia) Berhad , Dato’ Ahmad Johari bin Tun Abdul Razak dan pengarah CIMB Bank, Mohamed Nazim bin Tun Abdul Razak .


3. Tun Hussein bin Dato’ Onn

Beliau adalah perdana menteri Malaysia yang ketiga selepas Tun Abdul Razak kembali ke rahmatullah pada tahun 1976. Beliau memegang tampuk pemerintahan secara rasmi pada tahun 1976 sehingga 1981. Tun Hussein dikenali sebagai Bapa Perpaduan kerana tegasnya beliau menangani isu-isu perpaduan kaum selepas tercetusnya insiden berdarah 13 Mei. Sepertimana Tun Razak, beliau berjasa kepada bangsa Melayu dan Bumiputera kerana memperjuangkan nasib mereka yang jauh ketinggalan berbanding bangsa ‘pendatang’ yang lain. Daripada salur- galur keturunan, ketiga-tiga perdana menteri iaitu Tunku Abdul Rahman, Tun Abdul Razak dan Tun Hussein Onn sendiri mempunyai persamaan iaitu mereka daripada keturunan bangsawan. Tun Hussein adalah adalah anak kepada pengasas UMNO, Dato’ Onn bin Jaafar. Susur-galur keturunan Tun Hussein sampai kepada bekas menteri kesayangan sultan Johor, Maharaja Abu Bakar iaitu Datuk Salleh bin Perang.

Tun Hussein Onn meninggal dunia pada usia 68 tahun pada 22 Mei 1990 akibat serangan jantung yang telah lama dideritainya. Beliau meninggalkan legasi anak-anak dan keturunan yang bergiat dalam politik seperti Datuk Seri Hishamuddin bin Hussein dan anak saudaranya, Datuk Seri Najib bin Tun Abdul Razak.


4. Tun Mahathir bin Mohamad

Tun Mahathir Mohamad atau lebih dikenali dengan nama penanya, Che Det adalah perdana menteri Malaysia ke-4 selepas Tun Hussein Onn meletak jawatan pada tahun 1981. Beliau dikenali sebagai perdana yang paling berjasa dan berjaya kepada bangsa Malaysia kerana ideologi pembangunan dan pemodenannya yang jauh ke depan. Walaupun dikritik sebagai seorang yang autokratik, diktatorisme, dan kronisme, ia tidak menghalang Tun Mahathir daripada menjadi perdana menteri paling lama memerintah di Asia Tenggara.

Miskipun Tun Mahathir telah meletak jawatan daripada kerajaan, namun suaranya tetap didengar oleh segenap lapisan masyarakat. Beliau menggunakan medium internet iaitu blog untuk menyebarluaskan idea dan kritikannya. Blognya boleh dibaca dan dilayari di www.chedet.cc.


5. Tun Abdullah Haji Ahmad Badawi


Tun Abdullah Haji Ahmad Badawi adalah perdana menteri Malaysia ke-5 setelah Tun Mahathir melepaskan jawatan pada tahun 2003. Tun Abdullah memegang tampuk pemerintahan selama tiga tahun iaitu daripada tahun 2003 sehingga 2009. Kini, beliau dilantik sebagai pengarah Institut Kefahaman Islam Malaysia(IKIM).


Nora Danish Berhati-Hati Untuk Kahwin Kali Kedua



Kisah kemesraan pelakon Nora Danish bersama anak seorang menteri yang dikenali sebagai Nadem Nazri kini menjadi bualan ramai. Apatah lagi, mereka dilihat sering memuat naik gambar-gambar mesra di laman sosial.

"Saya tak kisah kalau orang anggap kami bercinta. Tapi buat masa ini, saya tak mahu terlalu terbuka dan menghebahkan perkara ini. Lainlah kalau dah pasti kami akan berkahwin. Ketika itu, barulah akan saya kongsikan dengan semua peminat," jelas Nora yang dipetik daripada Sinar Harian Online.

Menyentuh sikap Nadem yang membuatkannya tertarik dengan jejaka itu, Nora begitu menyenangi sikap Nadem yang suka bersedekah dan sering melibatkan diri dengan kerja amal.

Ditanya mengenai kemesraan Nedim dengan anak tunggalnya, Putra Rayqal Ramli, kata Nora, anaknya itu sememangnya rapat dengan Nedim memandangkan mereka selalu bertemu.

Dalam perkembangan sama, Nora juga menganggap kegagalan rumah tangga sebelum ini membuatkannya lebih berhati-hati untuk berkahwin buat kali kedua.

Syamsul berundur dari industri filem?


PENERBIT dan pengarah prolifik, Datuk Yusof Haslam mendedahkan, anaknya, Syamsul meluahkan hasrat untuk berhenti mengarah filem akibat terlalu kecewa selepas filem kelapan arahannya, KL Gangster 2, bocor sebelum ditayangkan.

Jelasnya, ketidakhadiran Syamsul pada malam gala tayangan filem itu juga kerana terlalu kecewa dengan insiden yang berlaku.

“Sehingga kini Syamsul masih kecewa dan tidak boleh terima apa yang berlaku. Saya faham, sebagai anak muda, dia belum cukup kuat berdepan dengan situasi sukar sebegini.

“Malah sebelum datang ke sini, saya sempat usap kepalanya, memujuknya dan menyatakan rasa sokongan kepadanya. Begitu juga adiknya, Syafiq yang turut sama memberi sokongan kepada Syamsul,” ujarnya.

 Yusof berkata, sekiranya benar Syamsul berundur daripada industri pembikinan filem, dia merasa amat kecewa apatah lagi Syamsul kini antara pengarah muda yang berpotensi tinggi.

“Pengundurannya bukan satu kehilangan buat Skop Production, bahkan kehilangan besar buat industri perfileman. Apatah lagi sebelum ini ramai yang berjumpa saya dan berkata betapa bertuahnya saya mempunyai Syamsul untuk meneruskan empayar perniagaan.

“Jadi saya perlukan sokongan semua dan diharapkan ia akan dapat mengembalikan semula semangatnya,” katanya.

Berjuang Hingga Mati!

Di tanya mengenai perkembangan siasatan setakat ini, Yusof berkata siasatan masih sedang dijalankan dan beliau menyerahkan segalanya kepada pihak berkuasa.

Namun beliau mengharapkan pihak berwajib mengambil tindakan segera terhadap penjenayah-penjenayah siber dan cetak rompak terbabit.

“Sekarang ni saya serahkan siasatan kepada pihak berkuasa. Dalam masa sama pihak kami juga jalankan siasatan. Saya cuma berharap pihak berkuasa tak ambil masa lama untuk menyiasat kalau ambil masa lama, bermakna kita biarkan penjenayah ini berleluasa.

“Kita redha dengan ujian ALLAH ini, yang mana dah bocor, bocorlah tapi saya percaya penonton yang cintakan filem Melayu dan kualiti, mereka akan datang menonton di pawagam.

“Tapi saya tak akan berhenti dan akan terus berjuang habis-habisan! Saya akan berjuang hingga saya mati!" katanya dalam nada tegas.

KL Gangster 2 yang merupakan filem prekuel kepada KL Gangster mula dihasilkan sejak pertengahan 2011. Filem terbitan Skop Production yang menelan kos RM 4.5 juta ni menampilkan barisan pelakon seperti Aaron Aziz, Adi Putra dan Rosyam Nor.

Filem ini juga secara eksklusifnya bakal menemui para penonton di 100 buah pawagam seluruh Malaysia mula 3 Oktober ini dan sebanyak 7 pawagam di Singapura.




Rakyat digesa lebih celik kewangan



KUALA LUMPUR: Rakyat Malaysia digesa meningkatkan usaha meluaskan akses pembiayaan dan celik kewangan.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak berkata masih banyak perkara perlu dilakukan walaupun negara sudah mencapai kemajuan ketara dalam kedua-dua isu berkenaan.

Klikvideountuk laporan penuh Astro AWANI.

tamatkan perkhidmatan pekerja yang terlibat dalam salah siar logo PDRM



Sambil berkata RTM memandang serius kejadian itu, Ketua Pengarah Penyiaran Datuk Norhyati Ismail berkata laporan polis untuk memulihkan imej Jabatan Penyiaran telah dibuat.

"Ralat dan permohonan maaf telah disiarkan dalam Berita Nasional 12 tengah malam.

Surat rasmi memohon maaf kepada Ketua Polis Negara (Tan Sri Khalid Abu Bakar) juga telah dihantar," katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau menjelaskan jawatankuasa tatatertib telah bersidang hari ini untuk meneliti tindakan lanjut yang akan dilaksanakan susulan insiden itu.

Kenyataan dan tindakan segera yang diambil telah dimuat naik dalam laman sosial jabatan berkenaan, tambahnya. - BERNAMA

4 GAYA BERCINTA SAAT HAMIL

Ketika pasangan suami istri baru saja menikah dan pertama kalinya si wanita mendapatkan hamil, banyak suami yang bertanya apakah aman berhubungan badan saat hamil tua atau muda ? Banyak buku mengenai pasutri yang dijual di toko buku menjelaskan dari pertanyaan suami amankah bila melakukan hubungan intim pada saat istri hamil? masalah ini sering muncul karena beberapa pasangan khawatir kegiatan hubungan intim pasutri mereka dapat mengganggu pertumbuhan janin yang sedang dikandung sehingga banyak pasangan yang akhirnya puasa berhubungan intim selama kehamilan. Bila Istri hamil bukan berarti tidak boleh melakukan hubungan intim/hubungan seks namun tentunya ada hal-hal yang menyebabkan Anda tidak boleh melakukan seperti apabila ada masalah kesehatan karena ada larangan oleh dokter Anda bahwa ada hal yang mungkin bisaa membahayakan.

Beberapa kondisi tidak diperbolehkannya berhubungan intim pada saat hamil diantarnya:

1. Salah satu dari pasangan atau kedua pasangan menderita Infeksi menular seksual, tentunya penyakit ini dapar menular melalui hubungan seksual dan biasanya akan sangat membahayakan kondisi kandungan Anda.
 2. Flek…. bila saat berhubungan ada menemukan adanya flek tanda adanya keguguran, Anda diharuskan untuk berpuasa dulu.
3.  Diduga adanya kelahiran prematur… kontraksi pada saat berhubungan seks tentunya akan sangat mempengaruhi keadaan kandungan Anda… bisa karena kontraksi tersebut dapat menyebabkan terjadi kelahiran prematur.
4.  Plasenta menutup jalan lahir (plasenta previa). bila dalam keadaan ini tetap melakukan hubungan seks maka dapat menyebabkan terjadi perdarahan dan dapat menyebabkan terjadinya keguguran.
5.  Kehamilan beresiko … seperti : Pernah mengalami keguguran, Pernah mengalami kelahiran dini, Infeksi dari masing-masing pasangan, Kehadiran janin lipat ganda, Pendarahan selama hubungan tubuh, Terasa sakit selama hubungan badan, Pecahnya air ketuban atau kebocoran cairan dari vagina.

Pada keadaan seperti diatas hubungan seks pada saat hamil diharapkan dihindari sama sekali.

 Dan bagaimana gaya bercinta wanita hamil yang dirasa nyaman untuk kedua pasutri ? Untuk membuat nyaman kedua pasangan tentu harus pintar-pintar mengatur gaya dan posisi bercinta yang tepat, untuk itu kamu bisa mempelajari posisi gaya bercinta wanita hamil berikut ini.


1. Gaya Bercinta Tidur Miring
Posisi seks ini sering diterapkan oleh kebanyakan orang, karena sangat mudah dan aman bagi wanita hamil. Sang istri harus menarik kedua kakinya sehingga pahanya berada di sudut tegak lurus dengan badannya. Sedang suami tidur menyamping tepat di belakang isteri.

2. Gaya Bercinta Tempel SendokPosisi bercinta hubungan intim ini hampir mirip dengan posisi bercinta tidur miring, namun lebih nyaman dan rilek sehingga tidak membuat Anda berdua kelelehan. Caranya melakukannya, Istri dan suami tidur menghadap arah yang sama, Anda memunggungi suami. Lakukan dengan jarak serapat mungkin agar penetrasi dapat dilakukan dengan mudah.

3. Gaya Bercinta Balap KudaBagi kamu yang pernah naik kuda mungkin kamu tidak akan bingung dengan posisi hubungan intim dengan gaya ini. Posisi ini, istri diharuskan banyak memegang peranan, Lakukan posisi ini dengan cara suami duduk meluruskan kedua kakinya, lalu istri duduk membelakangi suami sambil merapatkan panggul. setelah itu kedua paha istri mengapit panggul suami. Posisi ini dijamin tidak menekan perut istri yang hamil dan yang sudah membesar, jadi aman.

4. Gaya Bercinta Bos Kantor


Posisi hubungan intim seperti ini jarang dilakukan oleh kebanyakan orang, karena dirasa kurang nyaman. Namun bagi sebagian orang yang ingin melakukan hubungan intim dengan nyaman dan rilex gaya bercinta bos kantor ini sangat tepat untuk dilakukan. Namun posisi ini banyak yang malu untuk melakukannya, dan ada yang beranggapan lebih enak di ranjang dari pada di kursi, dan itu terserah Anda. Caranya Suami duduk di kursi dan pasangan duduk dipangkuan dengan posisi berhadapan. 4. Gaya Bercinta Bos Kantor

Blogger Papagomo bayar ganti rugi RM500,000


KUALA LUMPUR: Mahkamah Tinggi perintah blogger 'Papagomo' bayar ganti rugi RM500,000 kepada ahli perniagaan Abdul Razak Mohd Noor berhubung saman fitnah.

Nora Danish Tak percaya skandal Adi Putra


Kedua-duanya pernah digosipkan kerana kekerapan berlakon bersama, sama ada di skrin kecil mahupun layar lebar. Selain drama Tentang Dhia dan telefilem Ijab dan Qabul, Nora Danish dan Adi Putra juga berpasangan dalam filem Aku Terima Nikahnya serta terbaru, Suami Aku Ustaz.

Biarpun sudah menjelaskan hubungan mereka tidak lebih rakan seperjuangan, namun apabila sesuatu perkara berlaku ke atas aktor lelaki terbabit, sebagai antara insan paling rapat dengannya, Nora tidak terlepas daripada buruan wartawan bagi mendapatkan ulasan.

Seperti isu dakwaan wujudnya skandal antara pelakon lelaki terbabit dengan peminat yang juga isteri orang, sehingga ia menjadi kes polis apabila laporan berkaitan perkara itu dibuat lelaki yang mendakwa sebagai suami wanita berkenaan, Nora sekali lagi dicari wakil media yang ingin mendapatkan komennya.

Ditemui sewaktu menghadiri majlis pratonton filem terkini lakonannya, Lagenda Budak Hostel, di Mutiara Damansara, baru-baru ini, secara peribadi Nora yang terkejut dengan cerita itu bagaimanapun menyatakan, dia tidak percaya wujudnya skandal seperti diperkatakan.

Adi sebelum ini turut mengeluarkan kenyataan dia tidak mengenali wanita yang dikaitkan dengan dirinya.

Hulur simpati


Tumpang simpati dengan apa yang terjadi, Nora memaklumkan dia pernah mengirimkan khidmat pesanan ringkas (SMS) kepada pelakon itu dan isterinya, Aida Yusof.

“Saya sudah banyak kali bekerja dengan Adi dan saya menghormatinya seperti abang sendiri. Mengenai gosip yang melanda dirinya ketika ini, saya tidak mahu mengulas panjang. Biarlah siasatan diteruskan. Namun secara peribadi, saya tidak percaya dengan gosip itu.

“Saya terkejut apabila mendengar cerita berkenaan. Saya juga pernah mengalami situasi di mana orang memfitnah saya. Ketika itu, saya ingin lari daripada media dan lebih selesa jika tidak diganggu orang ramai.

“Saya juga ada SMS abang Adi dan kak Aida supaya mereka terima dugaan ini dengan tabah,” ujar Nora yang memegang watak Seroja dalam filem arahan Ismail Bob Hashim terbitan Metrowealth Pictures (MIG) itu.

Lagenda Budak Hostel menemui penonton mula 12 September lalu. Ia juga menampilkan pelakon seperti Along Cham, Along Eyzendy dan Pekin Ibrahim.

Belum sedia kahwin semula

Ditanya mengenai hubungannya bersama Mohamad Nedim, iaitu anak Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Tan Sri Nazri Aziz, Nora menegaskan dirinya dan pemuda itu tiada sebarang perancangan mendirikan rumah tangga, malah hatinya sendiri belum terbuka untuk berkahwin kali kedua, buat masa sekarang.

“Saya tidak suka menggunakan perkataan bercinta dalam menjelaskan hubungan saya dengannya, apatah lagi untuk bercakap soal nikah. Kami masih dalam peringkat mengenali hati budi masing-masing. Cuma, saya dan dia sering dilihat bersama kerana kami tinggal berdekatan, malah anak kami pun selalu bermain bersama.

“Kami pula bergelar ibu dan bapa tunggal, serta pernah melalui zaman perkahwinan. Jadi, kalau hubungan ini membawa ke jenjang pelamin sekali pun, kami akan lebih berhati-hati dan takkan terburu-buru melakukannya,” ujar Nora yang mengaku mempunyai perancangan perniagaan bersama Nedim, yang akan dilaksanakan dalam masa terdekat.

Mengenai percutian ke Bali baru-baru ini pula Nora menjelaskan, Nedim ke sana disertai beberapa rakan dan dia pula membawa ibunya bersama. Mereka hanya berjumpa selepas berada di pulau peranginan berkenaan.

“Begitupun, saya tak salahkan orang yang mengatakan kami bercinta. Cuma, saya tak suka cakap kami bercinta, takut tak jadi nanti. Saya lebih selesa kalau kami dikatakan berkawan rapat. Lagipun kami sudah kenal tujuh tahun, jadi selesa berkawan bersama,” kata Nora yang baru menamatkan penggambaran drama Benci Versus Cinta, manakala hujung bulan ini pula akan memulakan penggambaran sebuah lagi filem terbitan MIG, Pengantin Malam.

Kemunculan Pertama Diana Danielle Di Khalayak Ramai Sejak Berkahwin

Ini dia Diana Danielle yang menjadi perhatian ramai dan berada dalam ‘persembunyian’ sejak perkahwinan dengan Farid Kamil pada November 2012 yang lalu.

Diana Danielle membuat kemunculan buat pertama kali sejak sekian lama menjadi perhatian para peminat & media di majlis tayangan perdana filem Dampak yang mana suaminya, Farid Kamil merupakan antara tunjang utama.

Farah AF Pula Diisytihar Muflis?



Kalau benar apa yang di’katakan ramai ini, nampaknya kita ada dua selebriti yang diisytihar muflis dalam masa terdekat ini. Awal Ogos 2013 lalu vokalis kumpulan MOJO, Aweera mengaku yang dirinya berstatus muflis.

Seorang penggiat forum Cari mengirimkan sekeping gambar hari ini menunjukkan satu keratan notis di sebuah akhbar tempatan yang merujuk kepada individu dengan nama Farah Diana Binti Anuar, err .. diisytihar muflis?

Ini menimbulkan spekulasi yang individu di’maksudkan dalam notis itu adalah Farah AF kerana nama penuhnya sama dengan apa yang di’paparkan. Farah AF baru baru ini mencuri tumpuan para peminat hiburan dengan satu tuduhan yang kemudian beliau nafikan.


Seorang lagi penggiat forum Cari mendakwa alamat yang tertera paa notis itu merupakan alamat rumah ibu bapa Farah AF — adakah benar itu dirinya atau sekadar kebetulan individu lain dengan nama yang sama?

Vikingdom Menjana RM10 Juta Sebelum Tayangan Di Malaysia



Selepas dua tahun dalam pembikinan, filem terbaru terbitan KRU Studios Vikingdom: The Blood Eclipse kini sudah berada di pawagam seluruh Malaysia dan ini mungkin sebuah filem yang perlu anda tonton hujung minggu ini.

Menurut pengarah filem ini, Yusry Abdul Halim Vikingdom telah pun berjaya menjana pulangan sebanyak RM10 juta hasil penjualan hak pengedaran filem berkenaan di Amerika Syarikat dan di 10 buah negara lain setakat ini.

Itu satu pulangan yang agak baik setakat ini buat Vikingdom yang menelan belanja sebanyak RM20 juta & ianya hanya akan memulakan tayangan di Amerika Syarikat pada 4 Oktober depan.

“Pihak Universal Pictures juga bersetuju untuk menjadi pengedar di negara-negara seperti United Kingdom, Australia, Sweden, Denmark dan Brazil,” ujar Yusry KRU ketika majlis tayangan bersama media di Sunway Pyramid semalam.

Yusry KRU menambah lagi yang rakyat Malaysia harus bangga dengan filem Vikingdom kerana ianya menggunakan 100% tenaga tempatan walaupun membariskan pelakon antarabangsa.

Bront Palarae Batalkan Resepsi Di KL Selepas Isu Nikah Tersebar




Pelakon ini tetap dengan pendirian beliau untuk hanya berkongsi kisah perkembangan kerjaya dengan peminat & seboleh bolehnya ingin mengelakkan sebarang isu peribadi menjadi perhatian — tetapi, ini dunia selebriti penuh pancaroba bukan?

Bront Palarae dalam satu temubual bersama media ketika tayangan telemovie New York Cinta berkata beliau mempunyai sebab sendiri untuk berdiam diri tentang pernikahan beliau kerana banyak hati di’sekeliling hidupnya yang perlu dijaga.

“Saya tak rahsiakan. Tapi saya nak jaga hati banyak pihak. Saya ada ramai kawan, jadi kalau katakan saya jemput beberapa orang saja, nanti yang lain kecil hati pula”

Tambah Bront Palarae lagi, beliau sebenarnya ada merancang untuk membuat resepsi perkahwinan di Kuala Lumpur menjemput rakan rakan namun ia terpaksa di’batalkan selepas kejutan yang dirancang tidak menjadi dengan isu nikah yang panas.

“Memang saya merancang nak adakan resepsi dan jemput kawan-kawan. Tetapi sedang saya merancang, tiba-tiba tersebar pula cerita yang saya sudah bernikah”

“Selepas apa yang dah berlaku ni, saya tak mungkin akan buat resepsi di Kuala Lumpur. Saya hanya akan buat majlis resepsi di Hatyai sekitar hujung tahun ini,” katanya.