Monday, 24 December 2012

Ustaz Azhar Idrus - Bini Malas Jim@k...'Sudoh Daahh???'


0n@ni Tapi Tak Keluar M@ni - Ustaz Azhar Idrus


Isteri Ket@gih 'M@in' Dengan Lelaki Lain Kerana Suami M@ti Pucuk


ISU Doktor LELAKI Rawat Pesakit WANITA - Ustaz Azhar Idrus


Sentuh PUNGGUNG Ketika Ada WUDUK


Hukum Tertelan Mani Suami Isteri.. - Ustaz Azhar Idrus


Bagaimana Didik Anak Remaja?..'Ustaz Sombong..Pelik Dunia Akhir ZamaApex+Leuniey {Save The Date}


Teknik Perhubungan suami isteri yang membawa kebahagianHubungan Seks suami isteri merupakan perkara yang dituntut didalam islam, diantara teknik persetubuhan suami isteri yang membawa kepada kebahagian dan keharmonian rumah tangga ialah:

1- PERSETUBUHAN SUAMI ISTERI DALAM PELBAGAI POSISI

Pelbagai posisi persetubuhan suami isteri seperti isteri diatas, sambil mengiring, sambil duduk, sambil berdiri, dari arah belakang mencangkung atau menonggeng (mat saleh kata doggy , ni la dia kot) , atas kerusi, dan sebagainya.Semuanya tu adalah sekadar utk menukar selera sekali sekala dan bukan utk dijadikan sebagai tabiat kerana kemungkinan semua teknik tadi tidak mendatangkan keselesaan pada isteri (bergantung pada bentuk tubuh isteri). Oleh itu posisi normal suami diatas dan isteri dibawah adalah digalakkan.

Dalam kitab At Tibun Nabawi ada menyebut bahawa dalam banyak posisi-posisi persetubuhan suami isteri, suami di atas dan isteri di bawah adalah paling ideal dan paling baik dari segala posisi yg ada. Sementara posisi suami di bawah isteri diatas adalah sangat merbahaya, ini kerana jika inzal, mani suami tidak habis keluar dan cecair yg ada dlm liang rahim isteri mudah mengalir atau menyerap masuk ke lubang kencing suami dan ini merbahaya kerana mudah mendedahkan dan memudahkan jangkitan kuman-kuman yg ada.

Namun tambah kitab itu lagi, posisi persetubuhan suami isteri itu tidaklah terbatas kerana terdapat hadis riwayat Imam Muslim bahawasanya Rasulullah bersabda, maksudnya:
” Apabila seseorang itu berjimak, boleh saja ia bertelungkup (suami di atas, isteri di bawah) atau tidak bertelungkup. Apa yang utamanya ialah memasukkan zakarnya pada qubul (kemaluan) isteri dan tidak pada lubang duburnya. Kerana pada qubul dapat menghidupkan benih dan menghasilkan anak. ”
Hadis diatas menjelaskan , bahawa tidak salah bersetubuh dalam pelbagai posisi kerana yg utamanya ialah perlaksanaanya tepat, pada farajnya dan matlamatnya ialah untuk menghasilkan anak.

2- PETUA MENCAPAI KENIKMATAN PERSETUBUHAN SUAMI ISTERI

Sementara orang tua-tua dulu memberi panduan asas persetubuhan suami isteri ialah hendaklah dilakukan dengan 2 cara:-

1. Hendaklah dengan 7 anggota (bagi pihak suami). Dua siku, dua lutut dan dua hujung jari kaki hendaklah menyentuh bumi atau lantai dan 1 kemaluan bertemu dalam kemaluan isteri.
2. Hendaklah dada sama dada, pusat sama pusat, perut sama perut, dan wajah sama wajah suami isteri bertemu rapat.
Selain dari cara diatas, kemungkinan tidak mendatangkan nikmat yang sempurna kepada pasangan. Mungkin pihak suami yang tidak puas atau isteri yang tidak puas. Sedangkan tujuan bersetubuh adalah utk sama sama merasa nikmat.

3. KERJASAMA KETIKA MELAKUKAN PERSETUBUHAN SUAMI ISTERI

Sebenarnya kerjasama antara suami isteri memainkan peranan penting utk mencapai kepuasan seks. Tidak kira walapun posisi mana sekalipun, kalau tanpa kerjasama antara kedua dua belah pihak semasa bersetubuh, kenikmatan tidak akan dapat dirasai semaksimum mungkin . Oleh itu pertimbangan dan kreativiti pasangan dalam memberi kan kerjasama sangat diperlukan.

4. TEKNIK-TEKNIK BERJIMAK @ PERSETUBUHAN SUAMI ISTERI :

1. Teknik Menggoyang
Teknik ini boleh melambatkan inzal (terpancut mani) dan memberikan kenikmatan kepada kedua-dua belah pihak, boleh juga menambahkan kekuatan dan ketahan zakar. Goyangan yg terkawal dan tersusun membolehkan pihak suami mengawal inzal seberapa lama yang dia mahu sehingga isteri benar benar mencapai kepuasan sebenar. Cara-cara goyangan ialah seperti berikut:-

a. Goyangan Kesabaran

- Mengoyang dengan perlahan ketika memaukkan zakar, tetapi bila menarik, tarik dengan cepat hingga kepala zakar hampir keluar. Teknik ini melambatkan pancutan mani suami dan isteri lebih terasa nikmat dan mempercepatkan inzal isteri.

b. Goyangan Jongket

- Bahagian tubuh anda keatas sedikit sehingga batang zakar kelihatan bengkok. Teknik ini akan memberi geseran kuat batang zakar pada kelentit isteri. Ini akan mempercepatkan isteri inzal dan memberi nikmat yg tiada tara pada isteri. Tanda isteri merasai nikmat ialah nafas isteri kencang dan suara renggekannya kuat.

c. Goyangan Hitungan

- Sewaktu menggoyang, lakukan 40 kali secara lambat diikuti 40 kali goyangan secara cepat . lakukan secara bergilir-gilir. Cara ini menjadikan isteri berasa khayal , kerana ombakan goyangan bagai ombak kapal di lautan. tanda isteri khayal ialah matanya kuyu dan dipejamkan.

d. Goyangan Hentian

- Goyang secara selang seli dan rehat sejenak. Goyang 3 kali dan berhenti, kemudian goyang lagi dan berhenti.Goyangan begini menjadikan isteri tersentak-sentak kesedapan. Tanda isteri kesedapan ialah bila kita menggoyang , nafas dan suaranya bagai tersekat sekat. Bila berhenti, ia menghembus nafasnya panjang.

e. Goyangan Berpasangan

- Suami mengoyang dahulu kemudian berhenti. Setelah itu isteri menggoyang pula dan berhenti. lakukan bergilir-gilir. Boleh juga bergoyang serentak atau suamo menggoyang keatas dan kebawah isteri pulak menggoyang ke kiri dan kanan. Cara ini memerlukan kesepakatan dan kerjasama.

f. Goyangan Kekasih

- isteri menggoyang sedangkan sumai mendiamkan diri. cara ini membantu melambatkan inzal suami dan banyak memberi kerehatan pada suami. Sesuai utk diamalakn bagi suami yg mudah terpancut awal.bagi suami pulak janganlah berdiam diri sahaja. lakukan perkara lain seperti meramas payudara isteri, mencium isteri atau menghisap puting susu isterinya atau mengikut selera isteri.Sekiranya isteri hendak terpancar maninya, hendaklah dia memberitahu suami agar goyangan bersama -sama dan supaya sama sama serentak terpancar mani.

g. Goyangan dan Geselan Kepala Zakar

-Melakukan goyangan dengan menggunakan kepala zakar. Caranya ialah memasukkkan zakar sampai ke takuknya agar kepala zakar berada di permukaan kemaluan isteri dan disamping itu kenakan kepala zakar pada kelentitnya.Ini kerana kebanyakan kelazatan perempuan banyak terhimpun pada bahagian permukaan faraj dan khusunya pada kelentitnya. Bergoyanglah hanya sampai takuknya sahaja dan sekali sekala ditusukkan zakar sampai habis dan tarik semula.Cara ini juga dapat melambatkan suami inzal .Tusuklah zakar perlahan-lahan dan apabila tarik, tarik dan rentap cepat-cepat dan tusuk pula perlahan lahan dan seterusnya.

Sebaik-baiknya suami yg lakukan teknik goyangan supaya senang untuk mengawal ghairah. Bila terasa kegelian dan hendak inzal, hentikan goyangan sekejap .Semasa berhentia. suami haruslah teruskan ciuman dan rabaan di tempat-tempat sensitif isteri supaya ghairahnya berterusan.

2. Teknik Tahan Nafas

a. Semasa memasukkan zakar, tahan nafas sehingga tenggelam semua zakar. Diamkan sebentar . Kemudian baru lepaskan nafas.

b. Semasa buat goyangan sorong tarik,tahanlah nafas dan apabila hendak lepaskan nafas,hentikan goyangan.Begitulah seterusnya. Petua ini dapat melambatkan keluarnya mani.

c. Ada baiknya anda lipatkan lidah di lelangit mulut dan niatkan selagi tidak turun lidah selagi itu tidak terpancar mani. Apabila hendak mencium dan menghisap lidah isteri hentikan goyangan.

3. Teknik Nafas Songsang

a. Semasa goyangan (keluar masuk zakar), hendaklah berlawanan dengan keluar masuk nafas isteri. nafas isteri keluar, zakar masuk dan apabila nafas masuk zakar ditarik keluar.

b. Untuk mengetahui nafas isteri keluar, bila kempisnya perut dan tanda nafas isteri masuk buncit perutnya. Ini dapat menahan mani dan banyak kelebihannya lagi.

4. Teknik Kerjasama (Berpakat)

- Apa yang paling penting untuk melambatkan inzal atau inzal serentak kedua-dua pihak ialah suami isteri hendaklah berpakat.Bila suami terasa nak inzal,suami hendaklah berenti mengoyang .Jika isteri asyik mengoyang-goyang suruh dia berhenti sekejap.Demikian dengan pihak isteri, jika hendak inzal bersama beritahu agar sama-sama inzal serentak.

-Cara kerjasama ini hanya boleh wujud jika suami isteri saling cinta menyintai dan tidak ada rasa segan dan saling memikirkan utk mencapai kepuasan nafsu bersama yang maksimum.

5. Tidak Lupa Allah

- Walaupun semasa bersetubuh,jangan biarkan diri anda terlalai dari mengingati Allah.Biarlah pancutan mani anda keluar sambil anda mensucikan diri dengan kalimah Allah. Berzikirlah dalam HATI semasa berjimak.Ini bertujuan supaya fikiran dan perasaan anda dapat menumpukan pada keagungan Ilahi.Dan dari segi psikologinya, ia akan dapat memberi anda keupayaan mengawal dan mengemudikan kelakuan jimak anda. Biasanya anak yang dilahirkan sukar mendapat penyakit sawan.

6. Baca Doa Ketika Klimaks (Inzal).

- Ketika klimaks, bacalah doa di dalam HATI dan jangan baca secara lisan atau mengerakkan kedua-dua bibir. Ini kerana dilarang menyebut nama Allah dalam hadas besar. Tetapi menyebut didalam hati tidaklah dilarang.
Doanya seperti berikut:-

” Maha Suci Allah yang menjadikan manusia daripada air (mani), lalu diadakan pertalian darah (nasab) dan hubungan musaharah (hubungan kekeluargaan berpunca dari perkahwinan, seperti mentua, menantu,ipar dan lain lain). Dan adalah Tuhan-mu Maha Berkuasa ”
Surah – AL Furqan ayat 54

Ada pula fatwa yang anjurkan agar semasa klimaks, ucaplah ” La ilahaillah Muhammadur Rasulullah “ di dalam hati, bukan dengan lidah atau berlafaz. Tujuan untuk mengislamkan benih-benih yang mula beroperasi untuk menjadi zuriat. Kebiasaannya orang cuma mengazankan apabila atau? memperdengarkan kalimah syahadah kepadan anak yang baru lahir. Tetapi ada pendapat menganjurkan agar kita mengislamkan zuriat kita sejak ketika benihnya lagi iaitu semasa keluar mani dengan mengikut kaedah seperti diatas.

Ketika menyebut di dalam hati, hendaklah disertai dengan niat agar anak yang bakal lahir menjadi anak yang soleh dan insan yang mulia budi pekertinya. Antara pesanan pemberi petua ini ialah:-

” Manusia ketika beribadah ingat akan allah, tetapi dalam berjimak lalai pada Allah. Padahal jimak itu hendak mengeluarkan benih suci yang mana pihak lelaki tempatkan selama 40 hari di dalam rahim isterinya. datangnya dengan kalimah, keluarnya dengan kalimah. Bezakan jimak kamu dengan jimak haiwan dan jimak orang yang kafir. Juga dengan jimak orang -orang yang jahil yang berjimak semata-mata memuaskan nafsunya. “

7. Mengesat Dan Meramas

- Sebaik isteri selesai jimak, sebelum membasuh kemaluannya, isteri hendaklah mengesat kemaluan suami dengan kain tuala atau tisu. Cara itu boleh mengharmonikan rasa kasih suami dan suami akan terasa nikmat jika semasa mengesat itu, isteri mengusap dan meramas-ramas serta mengurut-urut dengan perlahan zakar suami.

Tips hubungan s@ks bagi yang baru berkahwinBagi pasangan yang baru mendirikan rumah tangga pula, soal seks memang boleh menjadi masalah besar apatah lagi mereka masih belum banyak pengalaman. Dalam hal ini pada siapakah hendak dirujuk. Bagi memudahkan suami isteri baru ini, berikut diberikan beberapa khidmat nasihat perihal seks yang mungkin tersangat diperlukan oleh anda dan pasangan ketika ini.

1. Bagaimana mahu menjadikan seks sentiasa menyenangkan?

Perkara utama yang menyebabkan aktiviti seks suami isteri jadi tidak mengghairahkan lagi adalah stress. Penyebab lain pula adalah fikiran anda sendiri. Wanita terutamanya sering memikirkan persoalan ‘adakah saya seksi’ atau ‘tubuh saya gemuk dan tak cantik’ ketika melakukan hubungan intim. Sedangkan inilah perkara yang akan mematikan keseronokan melakukan seks. Memikirkan perkara ini akan menghilangkan tumpuan terhadap seks hingga menyebabkan aktiviti yang menyenangkan ini bertukar menjadi hambar dan anda sendiri malas untuk meneruskannya.

2. Apa yang perlu dicuba agar seks makin hebat

Memang tak dapat dinafi kan bila semakin lama bersama, seks akan jadi perkara rutin yang membosankan. Jadi apa kata cuba ubah suasana ketika melakukannya. Kalau selalu asyik di rumah, tempah bilik hotel yang lebih indah dan jauh dari gangguan untuk sesi hubungan intim. Selain itu lakukan kejutan setiap minggu pada pasangan ataupun mencuba teknik teknik baru setiap kali rasa bosan itu terbit di hati. Dijamin selepas ini seks akan menjadi acara yang dinanti-nantikan dan anda sendiri pasti akan teruja untuk melakukannya.

3. Permintaan seks, bagaimana mahu diluahkan

Luahkan saja permintaan itu pada suami kerana tak mungkin suami akan menolak sesuatu yang disukai. Sebenarnya permintaan seks dari seorang isteri seharusnya tidak menjadi perkara yang janggal untuk dilakukan. Lagipun anda meminta dengan suami sendiri, pasangan yang sah. Kalau masih malu juga cuba berikan petanda yang dapat difahami oleh suami. Misalnya memakai baju yang seksi sambil membuat gerakan tubuh yang menggoda. Belaian atau kucupan hangat di leher juga boleh menjadi umpannya.

4. Apa cara pemanasan paling mengghairahkan?

Apa lagi kalau bukan urutan. Paling bagus anda bergilir-gilir melakukannya. Cubalah urut ke seluruh bahagian tubuh pasangan termasuk bahagian yang paling sensitif. Selain itu jangan lupa oles losen ataupun minyak aromaterapi. Cari haruman yang mampu membangkitkan ghairah. Selepas itu pinta suami pula melakukan perkara yang sama buat diri anda. Kalau anda tetap tidak merasa sensasi ghairah seks yang membara, sudah pasti ada sesuatu yang tidak kena!

5. Bagaimana mahu cuba teknik baru

Teknik atau posisi yang sama setiap kali bersama memang akan membosankan. Ramai pasangan yang berkeinginan mencuba teknik baru untuk mengelakkan rasa hambar tapi terasa ragu-ragu untuk mencubanya. Mereka bimbang suami atau isteri tak dapat menerima perubahan yang dilakukan. Selain itu ada juga yang takut teknik baru tidak menyenangkan pasangan ataupun menyakitkannya. Tapi belum cuba belum tahu. Kalau takut posisi baru menjadi sesuatu yang menyakitkan, pesanlah pada pasangan agar jangan memendamkannya sendirian. Berterus terang saja jika posisi atau teknik yang dicuba tidak menyenangkan.

6. Bagaimana mahu menggoda suami?

Antara yang paling mudah adalah dengan memberi belaian dan juga memanggilnya dengan panggilan yang paling manja. Selain itu suara isteri yang lembut juga boleh menggodanya. Begitu juga dengan gerakan tubuh penuh makna. Anda boleh saja lalu di hadapannya sambil memberi pose seksi seperti duduk dengan kaki bersilang atau berbaring sambil menguraikan rambut. Dalam pada masa yang sama berikan jelingan atau senyuman paling manis buat pasangan.

Amalia Earhart, Wanita Pertama yang Melintasi AtlantikAmelia Mary Earhart (pelafalan /???rh?rt/ "AIR-hart"; 24 Juli 1897 – hilang 2 Juli 1937, dinyatakan tewas 5 Januari 1939), anak perempuan dari Edwin dan Amy Earhart, adalah seorang pelopor penerbangan, penulis, dan pejuang hak wanita Amerika Serikat.Earhart adalah wanita pertama yang menerima Distinguished Flying Cross. Ia mendapat penghargaan itu karena ia adalah wanita pertama yang terbang sendiri menyeberangi samudera Atlantik. Ia juga membuat banyak rekor lainnya,[5] menulis buku yang terjual paling banyak tentang pengalaman terbangnya, dan memiliki peran penting dalam pendirian Ninety-Nine, organisasi pilot wanita.[6]

Earhart hilang secara misterius di samudera Pasifik di dekat pulau Howland dalam usaha untuk melakukan penerbangan keliling dunia tahun 1937. Ketertarikan mengenai hidup, karier, dan misteri hilangnya Earhart masih tetap berlanjut sampai sekarang

Belajar menjadi penerbang
Ia bekerja sebagai fotografer, pengemudi truk, dan bekerja di perusahaan telepon lokal untuk mengumpulkan uang $1000 yang akan dipakai untuk pelajaran terbangnya. Earhart telah melakukan pelajaran penerbangan pertamanya yang dimulai pada tanggal 3 Januari 1921 di lapangan udara Kinner di dekat Long Beach. Tetapi untuk mencapai lapangan udara, Amelia harus naik bus sampai di garis akhir, lalu harus berjalan sejauh 4 mil.[30] Gurunya adalah Anita Snook, seorang perintis perempuan penerbang yang menggunakan Curtiss JN-4 "Canuck" untuk pelatihan. Amelia tiba dengan ayahnya dan sebuah permintaan: “Aku ingin terbang. Maukah kamu mengajariku?
 Enam bulan kemudian Earhart membeli sebuah pesawat bersayap ganda kuning Kinner Airster yang dinamainya "Canary." Pada 22 Oktober 1922, ia menerbangkannya pada ketinggian 14.000 kaki, dan menciptakan rekor dunia perempuan. Pada 15 Mei 1923 Earhart menjadi perempuan ke-16 yang memperoleh izin pilot (nomor 6017)[32] oleh Fédération Aéronautique Internationale (FAI).


Teori jatuhnya pesawat Amelia earhart
Teori jatuh dan tenggelam
Banyak peneliti yang percaya bahwa Electra kehabisan bahan bakar dan menyebabkan Earhart dan Noonan mendarat di atas air. Ahli navigasi dan teknisi aeronautika Elgen Long beserta istrinya Marie K. Long telah mencurahkan selama 35 tahun riset yang mendalam terhadap teori “jatuh dan tenggelam”, yang merupakan penjelasan yang saat ini paling diterima mengenai kehilangan tersebut. KolonelAngkatan Laut Amerika Serikat Laurance F. Safford, (purnawirawan, wafat), yang bertanggung jawab atas Pengarahan Strategis Jaring Pencarian Pasifik Tengah antarperang selama masa antar perang, dan atas penguraian pesan-pesan sandi rahasia Jepang PURPLEyang digunakan dalam penyerangan Pearl Harbor; mulai mengadakan analisa yang panjang mengenai penerbangan Earhart selama 1970-an, termasuk atas dokumentasi transmisi radio yang berbelit-belit tersebut. Ia sampai pada kesimpulan, yaitu "perencanaan yang buruk, eksekusi yang parah."

Laksamana Muda Angkatan Laut Amerika Serikat Richard R. Black (purnawirawan - wafat) yang merupakan penanggung-jawab administratif atas lapangan terbang di Howland Island dan hadir di ruang radio di Itasca, tahun 1982menyatakan bahwa "Electra jatuh ke laut kira-kira jam 10 pagi, tanggal 2 Juli 1937 tidak jauh dari Howland". Ahli sejarah penerbangan Britania Raya Roy Nesbit, menyimpulkan bahwa pesawat Electra milik Earhart tersebut tidaklah diisi bahan bakar secara penuh di Lae. William L. Polhemous, ahli navigasi pada penerbangan Ann Pellegreno pada tahun 1967 yang mengikuti jalur penerbangan orisinil Earhart dan Noonan, mempelajari tabel navigasi tanggal 2 Juli 1937 dan berpikir bahwa Noonan mungkin saja telah salah menghitung "pendekatan satu jalur" yang ditujukan untuk "mengenai" Howland.'


1.Pilot wanita pertama pada ketinggian tertentu

Pada 22 Oktober 1922, Emilia tercatat sebagai pilot perempuan pertama yang terbang pada ketinggian 14.000 kaki yang kemudian dipecahkan kembali rekornya pada 8 April 1931.


(Sumber: acepilots)


2. Pilot wanita pertama yang melintasi samudera Atlantik

Pada 17 juni 1928, dengan menggunakan Fokker F7 Amelia Earhart tercatat sebagai perempuan pertama yang melintasi samudera atlantik dengan waktu tempuh 10 jam 40 menit.  Kemudian dia melakukan penerbangan yang sama pada 20 Mei 1932 pada perayaan ulang tahun kelima dari Lindberg’s Atlantic yang membuatnya mendapatkan medali emas dari National Geographic Society sebagai Distinguished Flying Cross.
(Sumber: bbc)


3. Pilot wanita pertama yang melintasi Pasifik

11 Januari 1935, Emilia Earhart tercatat sebagai pilot wanita pertama yang terbang melintasi samudera Pasifik.  Earhart memulai penerbangannya dari Oahu hawaii, mendarat di Oakland setelah melakukan penerbangan 18 jam.
(sumber: acepilots)


4. Pilot wanita pertama yang mempunyai pesawat custom-built

Amelia Earhart mempunyai pesawat yang dia namai Electra.  Didesain oleh Lockheed, dengan jenis Lockheed 10E yang ditambahkan tangki bahan bakar yang lebih besar.  Pesawat ini pula yang membuat Amelia menghilang dalam penerbangannya melintasi samudera Pasifik.
(sumber: acepilots)


5. Pilot wanita pertama dengan rekor waktu penerbangan (dengan rute yang sama)
Menerbangkan pesawat antar benua tanpa henti dengan jarak tempuh 2,4478  mile dalam waktu 18 jam.  Yang kemudia dengan jarak tempuh yang sama dipecahkan kembali pada 8 Juli 1933 dengan waktu 17 jam 7 menit.Faedah S@ks kepada kesihatanSeks adalah salah satu kurniaan Tuhan yang sememangnya membawa kepada kebaikan jika DIAMALKAN SECARA BETUL. Oleh itu, seks hanya HALAL kepada pasangan yang sudah berKAHWIN. Terdapat beberapa faedah seks kepada kesihatan yang mungkin tidak pernah anda fikirkan.

1) Mengurangkan Berat Badan – Macam-macam alasan untuk bersenam? Jangan terkejut kalau seks juga dianggap sebagai senaman. Aktiviti seks boleh membakar sebanyak 75-150 kalori setiap setengah jam. Aktiviti seks hampir setara dengan senaman lain seperti yoga (114 kalori setiap setengah jam), menari (129 kalori setiap setengah jam) atau berjalan (153 kalori setiap setengah jam). juga boleh membantu mengekalkan kekuatan otot anda kerana rangsangan seksual dan inzal menyebabkan badan anda mengeluarkan hormon testostron yang salah satu fungsinya ialah untuk membina dan mengekalkan tisu dan otot anda.

2) Tingkatkan Kesihatan Jantung – Penyakit jantung adalah antara penyakit yang paling banyak membunuh wanita. Bersenam, mengambil makanan yang berkhasiat, mengurangkan pengambilan garam, gula dan lemak merupakan cara untuk mendapatkan jantung yang sihat. Cara lain? Tentulah seks kerana ia merupakan senaman yang meningkatkan nadi serta pengaliran darah. Menurut kajian yang telah dilakukan, aktiviti seks sebanyak 1-2 kali seminggu boleh mengurangkan 2 kali ganda risiko serangan jantung.

3) Membantu Tidur lebih Nyenyak – Jika anda mengalami masalah untuk tidur di waktu malam, ia merupakan petanda anda mengalami tekanan atau stres. Pasangan yang kerap melakukan hubungan seks melaporkan, mereka dapat mengatasi tekanan dengan lebih mudah. Perasaan tenang selepas inzal membantu badan anda untuk berehat sepenuhnya. Berdasarkan laporan penyelidikan, ramai pasangan yang dapat tidur dengan mudah dan nyenyak sepanjang malam selepas melakukan hubungan seks.

4) Meningkatkan Sistem Imunisasi – Pelbagai penyakit yang berkait rapat dengan virus semakin meningkat akhir-akhir ini seperti selsema burung. boleh menjadikan sistem imunisasi anda kuat. Menurut kajian yang dilakukan oleh penyelidik dari Wilkes University, Pennsylvania, individu yang melakukan hubungan seks 1-2 kali seminggu menunjukkan 30% peningkatan antibodi immunoglobulin A yang berfungsi meningkatkan sistem imunisasi. Pelik tapi menarik.

5) Meningkatkan Kesihatan Mental – Apakah cara yang paling mudah untuk meningkatkan mood dan melawan tekanan perasaan? Jawapannya mudah. Hubungan seks dalam keadaan yang HALAL dan penuh KASIH SAYANG! Secara psikologi, seks membantu meningkatkan kesihatan mental kerana intimasi dan kasih sayang yang terlibat membantu mengurangkan tekanan. Hasilnya, paras hormon kortisol akan menurun. Hormon kortisol dikeluarkan oleh badan akibat stres dan ia boleh meningkatkan risiko darah tinggi dan kencing manis.

6) Membantu Melegakan Kesakitan – Anda mungkin menukar penyataan “Malam ni tak boleh. Sakit kepala ni…” kepada “OK, malam ni jugak sebab I sakit kepala”. Menurut pakar kesihatan, seks dapat melegakan kesakitan dengan pengeluaran hormon oksitosin yang merangsang penghasilan endorfin, pelega kesakitan. Betapa besarnya kuasa Tuhan!

7) Membantu Pengawalan Pundi Kencing – Mungkin agak pelik pada pendengaran anda, tapi seks dapat membantu pengawalan otot-otot pundi kencing anda. Pakar seks menyarankan senaman Kegel (kemutan otot pelvic) setiap hari dan sewaktu seks. Senaman ini bukan sahaja boleh meningkatkan rangsangan, tetapi juga menguatkan otot-otot yang terlibat dengan penyakit “incontinence” iaitu kurang pengawalan pundi kencing dan menyebabkan anda “tercicir” sewaktu bersin atau batuk. Cara senaman Kegel —-> Ketatkan otot pelvic anda sebagaimana anda menahan kencing. Tahan selama 3 saat dan lepaskan. Ulanglah sebanyak mana yang anda mahu.

8 ) Mencantikkan Kulit – Bolehkah seks menjadikan anda lebih cantik? Sudah tentu! Aktiviti seks akan menggalakkan badan anda mengeluarkan pelbagai hormon yang meningkatkan kesihatan keseluruhan termasuklah kulit anda. Semasa hubungan seks, badan anda kan menghasilkan hormon “dehydroepiandrosterone” yang berfungsi meningkatkan sistem imunisasi, mengurangkan tekanan dan meningkatkan kesihatan kulit.

Walaupun terdapat pelbagai faedah kesihatan yang dikaitkan dengan seks, tetapi sekali lagi, ingin saya tekankan, naluri SEKS yang disalurkan melalui PERKAHWINAN adalah yang terbaik kerana ia HALAL, melibatkan perasaan kasih sayang yang suci dan akan mendapat PAHALA jika dilakukan dengan IKHLAS. Hubungan seks di luar perkahwinan hanya membawa kepada rasa menyesal yang bertimpa-timpa dan tekanan jiwa yang kebiasaannya dialami oleh pihak WANITA. Akibatnya, pembuangan bayi yang tidak berdosa juga akan meningkat. Hanya sekadar luahan hati dari wanita yang bergelar isteri dan ibu…..

Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 6Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu 6 Jozan by ebikkochan
Maharaja Lawak Mega 2012 - R2 Minggu 6 by f100000485501833
Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu6 Jambu by dm_50cb3d7bbc41f
Maharaja Lawak Mega 2012 - Shiro Minggu 6 by f100000485501833
Maharaja Lawak Mega 2012 - Penyingkiran Minggu 6 by f100000485501833

ketahui 99 kenikmatan wanita ketika hubunganArtikel ini bertujuan untuk memberi kesedaran kepada para suami supaya tidak hanya mementingkan diri sendiri ketika melakukan hubungan seks tanpa menimbangkan kejadian tubuh dan jiwa isterinya. Perempuan itu dijadikan sebagai teman untuk berpasangan dengan lelaki.

Suami merupakan pakaian kepada isteri dan begitulah juga sebaliknya. Semua makhluk dijadikan berpasang-pasangan, ini dinyatakan secara jelas di dalam Surah Yasin Ayat 36. Maka lelaki itu memerlukan perempuan, dan begitu juga sebaliknya. Jika tanpa perempuan, lelaki itu secara adatnya sukar menjalani hidupnya, dan lelaki sudah semestinya tidak boleh melahirkan zuriat, kerana itu adalah tugas yang hanya dikhaskan untuk perempuan.

Hubungan seks suami isteri adalah satu tugas yang merupakan ibadah, suami dan isteri akan sama-sama mendapat ganjaran pahala semasa bersetubuh, jika ia dilakukan dengan cara yang halal . Hubungan seks suami isteri adalah satu-satunya jalan  bagi mendapatkan zuriat disamping mendapat kepuasan yang tidak ternilai.

Selain merupakan satu tugas, manusia dikurniakan satu nikmat kesedapan dan kenikmatan apabila mengadakan hubungan seks. Faktor ini menyebabkan manusia tidak jemu mengulanginya. Lelaki suka kepada hubungan seks, begitulah juga dengan kaum perempuan.

Tetapi perlu difahami bahawa hubungan seks itu menyebabkan isteri berada di dalam kepayahan, bukan satu kepayahan tetapi 5 peringkat kepayahan.

Peringkat Pertama

-isteri payah kerana terpaksa melayani kehendak suami walaupun dia letih.

Peringkat Kedua

-isteri akan merasa sukar bernafas, sukar berfikir, sukar menahan perasaannya ketika bersetubuh , keadaan ini menjadikannya serba salah kerana secara fitrahnya dia dijadikan malu terhadap semua lelaki termasuk juga suaminya.

Peringkat Ketiga

-anggota badannya akan sakit-sakit dan sengal apabila melahirkan anak.

Peringkat Keempat

-dia akan merasa sakit apabila melahirkan anak.

Peringkat Kelima

-dia akan merasa jerih payah bila membesarkan anak, bersengkang mata, dan mendidiknya agar anaknya menjadi manusia soleh.

Menyedari tentang kepayahan ini , suami sepatutnya bertimbang rasa kepada isteri ketika bersetubuh.

Allah s.w.t telah mengurniakan 99 bahagian kenikmatan kepada perempuan apabila ia disetubuhi oleh suaminya. Maka jika suami dapat menyetubuhi isterinya dengan baik, ini dapat membangkitkan kenikmatan itu dan mengimbangi kepayahan yang dirasai oleh isteri apabila melakukan tugasnya sebagai pakaian suami. Bila isteri mahu memakai suaminya, maka suami patut melayaninya pula.

Sepatutnya kenikmatan atau kepuasan suami dalam hubungan seks bergantung kepada samada isterinya mendapat kenikmatan dan kepuasan. Ini kerana bersetubuh itu tugas saling memberi dan menerima antara dua hati. Menyetubuhi isteri tidak semestinya memberikan kenikmatan kepadanya, mungkin dia merasa sakit, atau tidak puas, tetapi dia malu untuk menyatakannya.

Maka suami patut mengetahui dengan terperinci mengenai rahsia-rahsia tubuh isterinya, dari berbagai segi, bagi mengatasi masalah-masalah yang disebutkan Dengan itu maka hubungan seks akan dapat dilakukan dengan lebih adil dan bertanggung jawab, bukan sekadar memuaskan nafsu sendiri dan menunjuk kegagahan.

Jika suami mengalami masalah tidak mampu bertahan lama, tidak tegang dan tidak mampu menyetubuhi isteri, Suami hendaklah berusaha untuk mengubatinya. dengan teknologi perubatan yang semakin canggih sekarang,semakin banyak ubat-ubatan yang mampu membantu para suami pulih, berikan kepuasan seks kepada isteri anda supaya berbaloi dengan 5 kepayahan yang terpaksa ditanggungnya.

Usah lokek untuk memuji isteriCUBA anda ingatkan dalam tempoh beberapa tahun berumah tangga, berapa kali anda memuji isteri atau pasangan anda mahupun memberikan kata-kata hangat dan mesra kepadanya? memuji isteri

Sebenarnya ramai di kalangan pasangan suami isteri, sebagai contohnya si isteri mahu mendengar pujian daripada si suami. Namun berapa kerat sangatkah individu ini menghamparkan kata-kata berkenaan.

Kalau ada pun mungkin tidak ikhlas datang dari hati atau kata-kata pujian dilontarkan sekadar untuk melihat isteri gembira semula apabila dia merajuk.

Sesekali apa salahnya jika memuji isteri atau suami anda dengan ikhlas berlandaskan jasa dan kebaikan yang telah dia berikan.

Setidak-tidaknya dengan kata-kata pujian yang ikhlas itu biarpun sedikit dapat memberikan makna kepada pasangan dan seterusnya perhubungan anda.

Bukan itu sahaja menerusi kata-kata pujian, seseorang pasangan itu pastinya memberikan respons yang bukan sedikit rasa kebanggaan di jiwanya malahan memberikan sesuatu yang positif kepada perhubungan anda.

Kajian mendapati, memuji isteri biarpun sekali sehari seperti memuji masakannya dapat memberi kesan kepadanya.

Kalau tidak percaya , lakukannya sekarang.

- “Wow, ia memang sesuai untuk sayang.”

Katakanlah isteri anda memakai pakaian atau kasut yang baru dibeli dan dipakai untuk ditayangkan kepada anda ketika keluar untuk ke jamuan.

Sekiranya anda rasa pakaian yang dipakai itu menyerlahkan kecantikannya nyatakan pujian anda dengan tepat mungkin terhadap pakaian atau kasut yang dipakainya atau keseluruhan penampilannya pada waktu itu. Tenung dan renung wajahnya dengan pandangan yang ikhlas dan kasih sayang.

Anda akan melihat wajah isteri anda terpancar warna kemerah-merahan rasa malu tanda seronok.

- “Harumnya bau awak malam ini.”

Pujian terhadap haruman memberikan daya penarik dan rangsangan yang sesuai buat pasangan anda.

Selain kata-kata perangsang ia memberikan keyakinan kepada pasangan anda.

Sudah semestinya selepas ini dia memberikan penampilan yang hebat buat diri anda.

- “Kalaulah saya bertemu dengan sayang lebih awal.”

Pujian ini adalah yang paling disukai pasangan. Ini menandakan anda adalah pilihannya yang paling tepat.

Pancarkan kata-kata ini apabila duduk berdua-duaan sama ada di rumah mahupun di dalam kereta dalam keadaan romantik.

Kata-kata itu dilafazkan dari hati, tenung matanya dan berikan ia satu makna.

- “Sayang, awak lakukannya dengan baik sekali.”

Ini kata-kata pujian untuk isteri atau suami yang baru sahaja memasak menu baru. Pujian ini juga boleh dilontarkan sekiranya pasangan anda memasang sesuatu di bilik tidur secara sendiri atau membaiki sesuatu.

Selain melontarkan dengan kata-kata, makan makanan yang dimasak dengan keadaan makanan itu begitu lazat kerana ia membuka selera anda.

- “Sayang, awak jadikan saya seorang insan yang lebih baik.”

Pujian ini diberikan sekiranya anda meminta pandangan daripadanya dan dia memberikan idea yang sangat positif. Lontaran kata-kata ini memberikan dia satu semangat yang jitu dan rasa kecintaan yang luar biasa.memuji isteri

- “Sayanglah insan yang paling pintar yang pernah saya temui.”

Siapa yang tidak mahu dipuji dengan kata-kata yang kita ini pintar. Terutama apabila melihat isteri membantu anak-anak menelaah dan kita berikan dia sedikit pujian untuk memberikan rasa hormat kita kepada kebolehan isteri, misalnya.

- Peka apa kelebihan yang dia ada pada diri dan personalitinya. memuji isteri

Lain orang lain kelebihannya. Begitu juga dengan pasangan anda pastikan apa yang menjadi kelebihan kepada dirinya yang membuatkan anda semakin sayang dengan dirinya. Pujilah dia dengan kelebihan itu.

- “Selagi sayang bersama, saya rasa seronok untuk hidup.”

Ini juga pujian yang patut dilontarkan oleh suami atau isteri kepada pasangan anda. Kata-kata ini sangat romantik dan memberikan rasa pasangan anda memang dihargai. memuji isteri

Hukum suami p@ancut luar semasa...Saya dan suami saya merancang keluarga dengan kaedah mengeluarkan air mani di luar rahim semasa persetubuhan. Apakah ini tidak dianggap menolak kurniaan Allah, atau membunuh benih yang boleh menjadi anak?.

Jawapan:

Perbuatan mengeluarkan air mani diluar rahim ketika melakukan persetubuhan dinamakan ‘azal. Ia biasanya dilakukan untuk mengelakkan dari mengandung. Hal ini berlaku sejak zaman Nabi s.a.w. Ini seperti kata seorang sahabah yang terkenal Jabir bin ‘Abd Allah:

كُنَّا نَعْزِلُ عَلَى عَهْدِ النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ وَالْقُرْآنُ يَنْزِلُ

“Kami melakukan ‘azal pada zaman Nabi s.a.w. dan Al-Quran sedang turun” (Riwayat al-Bukhari dan Muslim).

Maksud Jabir mereka melakukan perkara tersebut pada zaman Nabi s.a.w iaitu masa al-Quran masih diturunkan tetapi mereka tidak pun dilarang oleh al-Quran. Maka dengan ini mengeluarkan air mani di luar rahim untuk mengelakkan mengandung adalah diharuskan. Sama dalam hal ini pil perancang untuk mengelakkan mengandung. Namun oleh kerana wujudnya hadith Muslim yang menamakan ‘azal sebagai al-wa`d al-khafi iaitu membunuh anak secara senyap, maka kebanyakan ulama memakruhkan perbuatan ini.

Di samping itu, hadith yang lain riwayat Muslim juga menyatakan bahawa seseorang yang cuba melakukan ‘azal jika Allah kehendaki tetap akan mendapat anak. Ini mungkin kerana dia tidak dapat mengawal pancutan air mani sebelum dia mencabutnya.

Perlu diingatkan, oleh kerana perbuatan ini boleh menyebabkan isteri hilang kelazatan persetubuhan, atau tidak sampai kemuncak kelazatannya (climax), maka suami yang ingin melakukannya hendaklah mendapat keizinan isteri. Ini kerana persetubuhan adalah hak bersama suami dan isteri.

Demi keadilan dan hak isteri, maka izinnya perlunya perlu diminta. Inilah pendapat yang paling kuat kebanyakan ulama. Sehingga al-Imam Ibn ‘Abd al-Barr (wafat 463H) berkata:

“Tiada khilaf di kalangan ulama bahawa tidak boleh dilakukan ‘azal dengan isteri yang merdeka melainkan setelah mendapat keizinannya. Ini kerana persetubuhan adalah daripada haknya” (Ibn Hajar al-‘Asqalani, Fath al-Bari, 10/385, Beirut: Dar al-Fikr).

Di samping perlu difahami, adapun hasrat mencegah kehamilan jika sebabkan bimbang kepapaan, atau kekurangan rezeki, atau kurang kemewahan adalah diharamkan kerana ianya menyamai perbuatan musyrikin dan tidak meyakini rezeki Allah. Jika disebabkan keadaan tertentu yang mendesak seperti kesihatan atau kesibukan maka ia diizinkan.

Namun jika digunakan pencegah kehamilan secara berterusan tanpa sebab adalah diharamkan oleh para ulama. Ini jika dibiarkan akan mengurangkan jumlah umat Islam. Dinasihatkan agar kita memperbanyakkan zuriat, kerana ianya menambahkan kekuatan dan suara umat Islam dalam negara ini.

Tips suami isteri bahagia – Kelebihan memeluk isteri
Tips suami isteri bahagia – Kelebihan seorang suami memeluk isteri
“Seorang suami yang memeluk isterinya untuk sekurang-kurangnya 10 saat setiap pagi akan panjang umurnya lima tahun.”

Pakar motivasi Dato’ Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah berkata, fakta berdasarkan kajian oleh seorang pakar di Jerman mengenai hubungan antara sentuhan dan tahap kesihatan.tips suami isteri bahagia
“Seseorang itu boleh panjang umur jika memeluk isterinya setiap hari kerana pelukan dan sentuhan boleh menyebabkan tubuh manusia mengeluarkan pelbagai hormon termasuk endorfin yang baik untuk kesihatan tubuh.

“Bagaimanapun, sebagai seorang Islam kita tidak harus lupa ajal dan maut terletak di tangan Allah,” katanya ketika memberi syarahan bertajuk “Perkahwinan dan Seks: Penawar dan Rawatan Bagi Banyak Penyakit” di  Persidangan Ketiga Perubatan Daripada Perspektif Islam anjuran Pusat Perubatan Universiti Malaya di Hotel Sheraton Subang di sini hari ini.tips suami isteri bahagia

Hormon endorfin adalah sejenis bahan kimia semula jadi yang bertindak sebagai penahan sakit dan mengurangkan keresahan. Jelasnya, selain mempunyai kesan positif dari segi saintifik dan kesihatan sentuhan,  pelukan dan gurau senda antara suami dan isteri juga merupakan sunah Rasulullah S.A.W.tips suami isteri bahagia

Tambah beliau, ada kajian di Amerika Syarikat (AS) juga mendapati pelukan suami dapat mengurangkan tahap kolesterol dan meningkatkan kesihatan isteri.tips suami isteri bahagia

“Oleh itu suami yang inginkan isterinya menurunkan berat badan digalakkan peluk isterinya lebih kerap,” katanya disambut dengan gelak ketawa oleh peserta persidangan itu.tips suami isteri bahagia
Jelas beliau, hubungan seks dalam penuh rasa kasih sayang juga dapat membantu pasangan untuk awet muda dan berketerampilan menarik.

“Wanita yang mempunyai kehidupan seks yang baik dan bahagia akan lebih cenderung untuk menghiasi diri,” kata Fadzilah.

Malam pertama adalah saat yang paling diidamkan dan dinantikan oleh setiap pasangan yang baru bergelar raja sehari. Kesibukkan disiang harinya akan tidak begitu terasa memandang fikiran melayang kepada layanan yang akan diberikan oleh pasangan masing-masing.Namun begitu tidak semua pasangan yang akan menantikan kehadiran malam pertama dengan penuh terbuka, sebaliknya ada yang belum betul-betul bersedia melayani kehendak pasangan masing-masing.

Awas! Harus di ingat, sekiranya anda bertindak terburu-buru,

Batasan hubungan suami istriPanduan Hubungan seksual suami istri ,Tidak salah guna pelbagai posisi, teknik, tetapi haram melakukan liwat

PERKAHWINAN adalah satu anugerah Allah SWT kepada hamba-Nya. Islam adalah agama fitrah yang memahami naluri setiap manusia. Allah tidak menciptakan manusia semata-mata untuk menyeksa manusia, sebaliknya diciptakan manusia itu seiring dengan penciptaan sistem yang memenuhi hajat manusia. Hubungan seksual suami istri , Hubungan seksual suami istri , Hubungan seksual suami istri

Justeru perkahwinan itu juga satu sistem yang memenuhi fitrah seseorang manusia. Perkahwinan menghalalkan manusia menyalurkan nafsu mereka ke arah yang dikehendaki syarak. Hubungan seksual suami istri , Hubungan seksual suami istri , Hubungan seksual suami istri

Al-Quran membenarkan pasangan lelaki dan wanita yang sudah diijabkabulkan melakukan persetubuhan. Ayat yang diturunkan oleh Allah SWT ini, sebenarnya hadiah bagi memenuhi hajat semua makhluk.

Ayat berupa larangan pula sudah semestinya sesuatu keburukan yang dikenal pasti oleh Allah SWT. Turunnya ayat di dalam surah al-Baqarah ayat 223 yang bermaksud: “Isteri-isteri kamu adalah sebagai kebun tanaman kamu, oleh itu datangilah kebun tanaman kamu menurut cara yang kamu sukai dan sediakanlah (amal-amal yang baik) untuk diri kamu; dan bertakwalah kepada Allah serta ketahuilah sesungguhnya kamu akan menemui-Nya (pada hari akhirat kelak) dan berilah khabar gembira (wahai Muhammad) kepada orang-orang Yang beriman.”

Di dalam ayat ini Allah SWT merestui cara persetubuhan yang dilakukan oleh seorang suami ke atas isteri dalam apa cara sekalipun. Bahkan seakan-akan isteri umpama tempat untuk melampias nafsu suami tanpa had dan batasan.

Namun sebenarnya maksud ayat ini dihuraikan secara tepatnya daripada hadis Nabi SAW sendiri. Ada had-had yang perlu dibatasi oleh seseorang isteri. Antara isu yang yang menjadi kekeliruan adalah hukum mendatangi isteri dari belakang.
Kekeliruan dalam hukum hakam agama sering berlaku dalam masyarakat, khususnya masyarakat hari ini yang kehidupannya semakin moden dan terdedah kepada cabaran globalisasi. Bagi menyelesaikan kekeliruan yang timbul, bantuan dan pandangan ulama sudah semestinya sangat diperlukan.

Terdapat beberapa kekeliruan timbul terhadap ayat 223 daripada Surah al-Baqarah yang bermaksud: “Isteri-isterimu adalah (seperti) kebun tanaman kamu, maka datangilah kebun tanaman kamu menurut cara yang kamu sukai…”

Mereka yang tidak memahami agama dengan baik mengatakan bahawa harus mendatangi isteri walaupun pada duburnya. Ini salah faham terhadap maksud nas di atas.Hubungan seksual suami istri , Hubungan seksual suami istri , Hubungan seksual suami istri

Walaupun terdapat sebahagian pandangan yang agak ganjil dalam membenarkan perbuatan ini seperti hujah yang menyandarkan perbuatan ini, namun khilaf atau pandangan ini ditolak majoriti ulama. Ini kerana terdapat banyak huraian daripada hadis Rasulullah SAW, pendapat ahli tafsir terdahulu dan semasa.

Kita cuba merungkai beberapa pandangan ulama yang menceritakan sebab diturunkan ayat di dalam 223 di dalam surah al-Baqarah ini.

Pertama: Pendapat Mujahid yang mengatakan ia disebabkan orang Yahudi menjauhi wanita ketika datang haid serta mendatangi wanita pada dubur ketika datangnya haid. Bahkan orang Yahudi menganggap menyentuh wanita ketika haid adalah najis. Oleh itu mereka mengasingkan mereka daripada makan, minum dan tidur bersama. Manakala orang Nasrani pula tidak mengambil berat tentang haid. Sehingga mereka tidak membezakan di antara waktu haid atau tidak. Rujuk Tafsir al-Munir Wahbah al-Zuhaily.

Kedua: Pandangan dari Jabir bin Abdillah yang menceritakan bahawa orang Yahudi beranggapan apabila seseorang lelaki mendatangi isteri (pada farajnya) dari arah belakang, maka bayi yang bakal dilahirkan akan menjadi juling matanya. Lalu turunlah ayat ini. Pendapat beliau ini dinukil daripada Tafsir al-Jami’ li Ahkam al-Quran karangan Imam al-Qurtubi.

Ketiga: Ibn Abbas mengatakan bahawa ayat ini diturunkan disebabkan sebilangan golongan Ansar yang mengikuti pandangan orang Yahudi bahawa anak akan menjadi juling jika suami mendatangi (faraj) isteri dari arah belakang.
Mereka terpengaruh kerana beranggapan bahawa orang Yahudi itu ahli kitab yang memiliki kelebihan ilmu berbanding mereka. Disebabkan itu, berlaku kes apabila sahabat Nabi SAW dari kelompok Quraisy Makkah yang berhijrah ke Madinah berkahwin dengan wanita Ansar. Apabila ia ingin melakukan persetubuhan menurut cara budaya orang Quraisy iaitu daripada hadapan, belakang dan berbaring, maka wanita Ansar itu menolak dan berkata: “Kami pada kebiasaannya bersetubuh dari arah hadapan saja. Jika tidak jauhilah daripada aku. Akhirnya berita ini sampai kepada Rasulullah SAW, lalu turunlah ayat ini.

Ulama membuat kesimpulan bahawa, penafsiran ayat ini sebenarnya membenarkan suami bersetubuh bersama isteri dari arah mana saja yang dikehendaki. Tetapi semuanya mestilah dilakukan pada lubang faraj saja.Hubungan seksual suami istri , Hubungan seksual suami istri

Disebabkan itulah Imam al-Alusi dalam tafsirnya Ruh al-Ma’ani mengatakan dengan ini dibolehkan mendatangi isteri dari arah mana sekalipun asalkan masih ke arah kemaluannya.Hubungan seksual suami istri , Hubungan seksual suami istri , Hubungan seksual suami istri

Al-Zamakhsyari seorang mufassir yang terkenal dengan kemahiran bahasa arabnya menyifatkan ia dibolehkan dengan sebab tempat tersebut (faraj) adalah saluran sebenar dalam melahirkan keturunan.

Kenyataan hukuman ini disokong banyak hadis Nabi SAW berkenaan pengharaman mendatangi isteri melalui arah belakang (dubur). Antaranya hadis riwayat al-Tirmizi bahawa Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: “Apabila seorang kamu melepaskan angin (terkentut) maka hendaklah berwuduk dan jangan mendatangi wanita pada dubur. Maka sesungguhnya Allah SWT tidak malu dengan perkara sebenarnya.”

Juga dalam hadis riwayat al-Tirmizi yang lain menyatakan bahawa: “Allah SWT tidak melihat kepada lelaki yang mendatangi lelaki atau perempuan pada dubur.” Malah sebahagian riwayat mengatakan perbuatan suami mendatangi isteri dari arah belakang (dubur) adalah perbuatan kufur dan tergolong dalam kategori ‘liwat kecil’ seperti yang disebut dalam riwayat al-Tabrani.

Tidak menjadi masalah bagi pasangan suami isteri yang melakukan hubungan seks dengan berbagai-bagai posisi atau teknik, tetapi ia mesti halakan zakarnya ke lubang faraj isterinya. Ini bertepatan dengan hadis Rasulullah yang bermaksud:

“Tidak kiralah dia berjimak dalam keadaan berdiri, duduk atau meniarap (suami tindih perempuan yang meniarap) selagi tempat masuk zakar adalah faraj.” (Riwayat Bukhari dan Muslim)  Hubungan seksual suami istri , Hubungan seksual suami istri , Hubungan seksual suami istri

Larangan ini bukanlah bererti Islam mengongkong umatnya menikmati naluri nafsu masing-masing. Namun Islamlah yang terlebih dulu menghalang manusia daripada terus tersalah haluan dalam menentukan tempat nafsu yang sebenar. Dubur itu bukanlah tempat untuk mencari kelazatan jimak.

Dubur adalah tempat keluarnya najis, sudah pasti ia akan memudaratkan. Sedangkan wanita dalam haid sekalipun dinyatakan kotor oleh al-Quran, inikan pula dubur.

Ada pula sebahagian orang yang bertanyakan, sekiranya memasukkan zakar ke dalam dubur isteri itu diharamkan, bagaimana pula sekiranya memasukkan sesuatu objek ke dalam dubur isteri. Sama ada menggunakan jari mahupun alat tertentu.

Perkara ini dijawab beberapa ulama, antaranya Imam al-Zahabi. Dalam sebuah hadis dinukilkan Imam Az-Zahabi dalam kitabnya Al-Kabair menjelaskan Allah SWT melaknat suami yang menyetubuhi isteri masing-masing di duburnya tidak di qubulnya. Jika memasukkan alat kelamin dilaknat oleh Allah dan berdosa, maka memasukkan jari ke dalam dubur adalah sesuatu yang haram dan tidak wajar juga.

Kesimpulannya di sini, jimak itu diharuskan melalui mana-mana arah sekalipun asalkan ia di qubul bukan di dubur. Ini menunjukkan kepada kita bahawa Islam mempertahankan hak wanita dalam menikmati hidup berkeluarga. Hubungan seksual suami istri , Hubungan seksual suami istri , Hubungan seksual suami istri , Hubungan seksual suami istri

(VIDEO) Saksikan Saat Cemas Wanita Bersalin Dalam Bas Awam


SEORANG ibu mengandung, Wang Liying, 39, dari Chengdu, China telah pergi ke hospital setelah merasakan badannya tidak begitu sihat

Kalau diikutkan pemeriksaan doktor, dia ada seminggu lagi masa untuk bersalin.
Untuk itu, dia menaiki sebuah bas awam menuju ke hospital tersebut.

Bertemankan anak kecilnya yang berusia tiga tahun, Liying kemudian terasa ‘sesuatu’ sewaktu bas yang dinaikinya itu bergerak.

Tepat jam 8.01 pagi, Liying dapat merasakan yang bayinya itu sudah ‘hendak keluar’
.

Tak sampai seminit selepas itu air ketubannya pecah.

Tepat jam 8.09, Liying tiada pilihan lain melainkan melondehkan seluarnya sedikit dan terus melahirkan bayi yang dikandungnya itu.
Mungkin disebabkan sudah ada pengalaman melahirkan anak pertamanya sebelum ini, Liying terus ‘terbalikkan’ posisi bayinya itu dan menepuk punggung bayi hingga ia menangis.

Beberapa orang penumpang kemudiannya dilihat menolong Liying termasuk menyelimutkan anaknya itu dengan kain.

BACA: Bomoh Cabul Murid Perempuan, Dakwa Keluarkan ‘Batu’ Melalui Kemaluan!

Sementara itu pemandu bas berkenaan, You Zhixu berkata, ada lapan penumpang dalam bas tersebut ketika itu…hampir kesemuanya panik sewaktu kejadian.

” Saya kemudian menjerit pada penumpang saya supaya bertenang sebelum memecut selaju 120 km/j ke sebuah hospital berhampiran. Masa lampu isyarat berwarna merah pun saya redah je sehinggalah saya ternampak sebuah ambulan yang datang dari arah bertentangan.

” Kami semua dalam bas masa itu melambai-lambai tangan dan berteriak agar ambulan tersebut berhenti, namun sewaktu ambulan tiba, wanita itu sudah pun bersalin di tempat duduknya.

” Terus terang tangan saya menggeletar waktu kejadian itu berlaku, masa isteri saya bersalin pun saya tak rasa gementar macam ini,” kata Zhixu.

Bayi lelaki itu kemudiannya disahkan sihat dan beratnya ialah 3.6 kilogram.
Dalam pada itu, Liying memberitahu dia sebenarnya sudah pun berpisah dengan suaminya.

Namun memberitahu, bekas suaminya itu mungkin akan rujuk semula dengannya setelah terbaca kisah tersebut di dalam akhbar.

” Bekas suami amat teruja bila membaca kisah saya melahirkan bayi di dalam bas tersiar dalam akhbar dan dia berjanji untuk melawat saya dan anak ini di hospital. Dia memberitahu akan menyelesaikan masalah kegagalan perkahwinan kami itu bila di hospital nanti,”


Tarikh Baru Kiamat Pada 1.1.2017?LONDON – Selepas kiamat tidak berlaku pada Jumaat lalu, muncul pula sekumpulan pengikut ajaran sesasat yang mendakwa, ia akan berlaku empat tahun lagi.

Tarikh baru kiamat, menurut kumpulan The Sword of God Brotherhood ialah pada 1 Januari 2017.
Kumpulan itu mendakwa ‘Nabi Gabriel’ memberitahu mereka bahawa kiamat akan berlaku pada tarikh berkenaan dan hanya anggota kumpulan itu saja akan terselamat sementara yang lain akan musnah dalam ‘neraka.’ Kenyataan itu dibuat selepas ribuan orang terpedaya dengan kepercayaan kononnya dunia akan musnah Jumaat lalu, seiring dengan hari terakhir dalam kalendar kuno kaum Maya.

(VIdeo) Penunggang desak Mazidul, Majalah 3 mohon maaf


Isteri yang CurangSaya bekerja sebagai seorang ketua eksekutif di sebuah syarikat swasta. Isteri saya bekerjagai juru audit di sebuah syarikat swasta juga. Kami mempunyai seorang anak perempuan yang kini berumur 13 tahun, wajahnya secantik ibunya dan hidungnya matanya dan pipinya mirip saya. Dialah buah hati saya dunia dan akhirat.Semuanya terjadi pada dua tahun lepas selepas hari raya haji. Saya perhatikan sikap isteri saya tak macam biasa. Dah lebih 10 tahun kami bersama takkan saya tak dapat kesan perubahan sikapnya. Mana tidaknya, kadangkala saya sembunyi-sembunyi perhatikan tingkah lakunya. Saya lihat dia semakin gemar membawa handphonenya kemana-mana walau ke bilik air. Saya cuba nak mintak dan nak lihat handphonenya tetapi berjuta alasan yang dia berikan. Dalam fikiransaya dah terfikir macam-macam. Saya cuba selami apa yang dia alami tetapi gagal. Nampak seperti dia menyembunyikan sesuatu dan layanannya juga tidak seperti dulu.
Kalau dulu, bila saya buat lawak, pasti dia yang akan ketawa dahulu walau pun cerita yang saya nak ceritakan belum habis lagi, tapi kini,setakat ketawa kecil untuk ambil hati saya. Itu baru soal sosial, belum lagi soal atas katil. Kalau dalam sebulan tu, dalam 5 kali yang saya minta cuma sekali yang saya dapat. Itu pun rasa macam buat dengan patung. Kalau dulu, bila saya mintak 5 kali, 8 kali pun dia sanggup walaupun dia sampai susah nak bangun pagi tapi sekarang nyata berbeza.Sampailah satu hari, mungkin tuhan kabulkan setiap doa saya dalam solat supaya diberi petunjuk dalam menghadapi situasi macam ini. Isteri saya pergi mandi dan tertinggal handphonenya dalam laci didalam bilik. Saya yang sedang bersiap nak pergi kerja terdengar handphonenya berbunyi mesej diterima. Terus saya buka laci dan capai handphonenya dan buka peti mesejnya. Tiada nama yang terpapar,cuma nombor sahaja. Saya cepat-cepat catat nombor handphone yang tertera ke dalam organizer. Kemudian saya baca isi mesejnya.Kesangsian saya mula memuncak bila terbaca mesejnya. Ianya berbunyi begini. “Lepas kerja tunggu kat tempat biasa”. Hati saya mula bergelora dan fikiran mula bercelaru. Tapi saya tahankan dan cepat-cepat padam mesej tu dan letakkan kembali handphone tu ditempatnya. Perlahan-lahan saya keluar dari bilik dan bersarapan.
Semasa saya bersarapan isteri saya siap mandi dan kemudian dia bersarapan bersama-sama saya. Saya cuba tahankan perasaan saya ketika itu dan buat macam tidak ada apa-apa yang berlaku. Kemudian kami pergi kerja menaiki kereta masing-masing. Sebelum itu, saya bawa bersama viewcam untuk digunakan sebagai pengumpul bukti.Anak saya bertanya kenapa saya membawa view cam ketika saya menghantarnya ke sekolah. Saya terpaksa berbohong kepadanya dengan mengatakan bahawa saya perlukannya untuk merakam aktiviti syarikat.Pada waktu petang, waktu yang dinantikan telah tiba. Saya menantikan kelibat isteri saya selepas waktu kerja dengan menunggu di sekitar hadapan pejabatnya di dalam kereta yang saya pinjam dari rakan. Saya tidak boleh gunakan kereta saya, takut isteri saya perasan.Sebelum itu, saya telefon rumah saya untuk pastikan anak saya selamat pulang dari sekolah, orang gaji saya memberitahu anak saya sedang membuat kerja sekolah. Sejuk hati saya mendengar berita itu. Tetapi hati saya bergelora kembali apabila terlihat isteri saya keluar dari pejabatnya dan terus menuju ke arah kereta yang tidak saya kenali. Nampaknya kereta tersebut telahpun menunggu isteri saya sebelum saya sampai.
Saya perhatikan kereta tersebut meninggalkan perkarangan pejabat isteri saya. Dengan berhati-hati saya ekori kereta tersebut dalam jarak yang selamat. Tiba-tiba handphone saya berdering, rupanya isteri saya telefon saya. Saya pelik, adakah dia dapat menghidu perbuatan saya. Saya jawab panggilannya dan hati saya hancur apabila dia memberitahu bahawa pada hari itu dia balik lewat dan ada meeting katanya. Bila saya tanya dia berada di mana, dia kata sedang bekerja di pejabat. Sungguh pilu hati saya melihat isteri saya berbohong di hadapan saya sendiri. Saya kuatkan semangat ingin membongkar apa sebenarnya yang terjadi dengan isteri saya. Saya ekori hingga ke sebuah restoran yang terkenal. Saya lihat isteri saya keluar dari kereta dan menuju ke restoran berkenaan bersama seorang lelaki yang saya rasa jauh lebih muda dari isteri saya. Mereka kemudiannya masuk dan saya nampak mereka memilih meja makan yang memudahkan untuk saya memerhatikan mereka. Hampir 3 jam saya lihat kemesraan mereka berdua. Kadangkala saya nampak lelaki itu seperti membetulkan tudung isteri saya dan mereka kadangkala ketawa kecil. Entah apa yang mereka bualkan saya pun tidak tahu. Berdosa saya pada hari itu kerana telah meninggalkan solat Asar dan Maghrib semata-mata mencari kebenaran.
Saya menunggu di dalam kereta sampai lenguh seluruh badan saya.Sekali sekala saya rakam perbuatan mereka di dalam view cam.Setelah sekian lama menanti, akhirnya mereka keluar dari restoran dan menuju ke arah kereta tadi. Saya rakam segala perbuatan mereka. Kemudian mereka bergerak menuju ke arah yang saya tidak pasti. Saya ekori lagi hinggalah saya tahu kemana tujuan mereka. Mereka kembali ke pejabat isteri saya tetapi melalui lorong belakang yang gelap dan sempit itu. Saya tidak dapat ikut kerana takut mereka sedar akibat lampu yang saya pasang. Saya akhirnya mengambil keputusan untuk berjalan menyusup dan menyelinap ke tempat-tempat yang tersembunyi untuk saya merakam perbuatan mereka di dalam kereta di tempat yang gelap itu setelah saya meletakkan kereta di tempat yang sesuai. Suasana di tempat itu amat gelap. Yang kedengaran hanya deruman bunyi kereta lelaki tadi yang tidak dimatikan enjinnya. Saya cari tempat yang sesuai dan tersembunyi agar tidak disedari mereka. Saya cuba zoom view cam tetapi tidak nampak apa-apa kerana gelap. Kemudian saya hidupkan fungsi tangkapan gambar dalam gelap yang mana saya dapat lihat setiap sesuatu walaupun dalam keadaan yang amat gelap melalui view cam saya. Saya amat terkejut bila mendapati mereka sedang berasmara.
Saya lihat mulut mereka bercantum dan setelah agak lama, saya lihat lelaki itu menurunkan tempat duduk yang diduduki oleh isteri saya. Apa yang saya agak mereka pasti sedang berbaring bersama. Saya terpaksa berdiri lebih dekat di tempat yang selamat untuk merakam apa yang mereka lakukan. Hati saya hancur lulur pada ketika itu. Saya sedar, syaitan mula berbisik menyuruh saya menamatkan sahaja riwayat kedua-dua makhluk yang sedang berzina itu disitu juga, tetapi saya tetap bersabar dan terus merakam setiap perbuatan mereka. Saya sedar, tuhan menyebelahi saya. Kebencian saya meluap-luap. Terus saya padamkan view cam dan dengan berhati-hati saya berjalan kembali ke kereta. Saya sampai di rumah selepas memulangkan kembali kereta rakan saya dan memandu kereta saya pulang. Saya lihat kereta isteri saya masih lagi tidak ada di garaj. Bermakna dia belum balik lagi. Saya masuk rumah, mandi dan solat.
Dalam solat saya menangis dan berserah kepada Allah untuk menegakkan jalan bengkang bengkok yang dicipta oleh isteri saya itu. Kemudian saya pergi ke bilik anak saya. Saya lihat anak saya sedang lena tidur. Sekali lagi saya menangis melihat anak saya yang tidak berdosa itu. Pada ketika itu saya terfikir, apakah dosa saya sehingga begini hebat dugaan tuhan kepada saya. Kedengaran bunyi kereta isteri saya tiba di garaj. Saya lantas keluar dari bilik anak saya dan menuju ke pintu untuk membukakan pintu supaya isteri mudah masuk ke dalam. Isteri saya terkejut melihat saya masih belum tidur. Dia cuma tersenyum dan mengatakan banyak perkara-perkara berbangkit ketika mesyuarat yang membuatkan dia pulang lewat. Dalam hati saya bergetus sendirian, perempuan laknat. Berani kau menipu hidup aku dan anak aku. Tetapi saya menyembunyikan perasaan itu dengan tersenyum dan saya lihat pakaian dan tudungnya tidak ada yang tidak kena. Semuanya rapi seolah-olah tiada apa-apa yang berlaku. Dasar perempuan jalang, tahu sahaja menyembunyikan tahi yang diberakkan di tengah jalan tadi.
Dan pada malam itu saya biarkan isteri saya tidur sendirian. Saya tidur menemankan anak saya didalam bilik anak saya walau pun pada malam itu, selepas isteri saya mandi, dia minta disetubuhi. Saya beri alasan saya penat, sedangkan saya tahu niatnya, untuk menyembunyikan angkara perbuatannya tadi. Manalah tahu jika ianya membuahkan hasil, sekurang-kurangnya dia dapat meyakinkan bahawa hasil itu adalah dari benih saya. Sudahlah, saya dah menjangkakan semua kemungkinan dan muslihat itu setelah melihat apa yang dia lakukan tadi.Pada keesokkannya, hari sabtu. Saya dan isteri tidak bekerja. Saya ambil kesempatan itu untuk memasukkan apa yang saya rakamkan malam tadi ke dalam CD menggunakan laptop saya secara sembunyi – sembunyi. Saya lakukannya di dalam kereta agar tidak diketahui oleh sesiapa. Kemudian, pada sebelah petangnya saya berbincang bersama isteri saya berdua di dalam bilik. Saya bertanyakan adakah dia sudi jika saya menceraikannya jika dia sudah mempunyai lelaki yang lebih baik dari saya.
Dia menyangkal kata-kata saya dengan mengatakan saya kuat cemburu dan dia meyakinkan saya bahawa tiada insan lain dalam hidupnya melainkan saya sorang. Kemudian saya katakan kepadanya, bagaimana jika saya ada bukti yang menunjukkan bahawa dia berbohong. Pada ketika itu air muka isteri saya mula berubah. Tetapi dia sengaja mengalihkan cerita. Saya yang sudah tidak dapat bersabar terus mengarahkannya mengemas pakaian dan memberitahu bahawa kami akan pulang ke rumah ibu bapanya pada hari itu juga. Isteri saya terkejut dengan tindakan saya. Kemudian dia mula menanyakan berbagai soalan.Dari nada suaranya saya tahu, dia sedang dalam keresahan. Dia takut saya dapat menghidu perbuatannya. Saya terpaksa meninggikan suara akibat terdorong rasa marah yang teramat sangat. Tak pernah saya bersikap sebegitu selepas kawin cuma pada hari bersejarah itulah saya bertukar rupa sebentar. Kemudian saya meminta anak saya mengemas pakaiannya dan memberitahu bahawa kami akan pulang ke kampung. Bukan main gembira anak saya, dapat berjumpa atuk dan neneknya yang dirindui. Tetapi hati saya menjadi sebak melihat telatah anak saya. Seorang anak kecil yang mash tidak mengerti erti hidup. Anak saya seakan mengetahui hati saya. Tiba-tiba dia berhenti melompat kegirangan dan dia terus menuju kepada saya sambil bertanya kenapa dengan saya. Kenapa saya nampak sedih. Saya berkata saya letih tetapi anak saya kata saya tipu. Dia seboleh-boleh minta saya beritahunya kenapa perwatakan saya tidak seperti biasa.
Saya menjadi teramat sebak. Seorang anak kecil menjadi terlalu perihatin dengan papanya. Mengalir air mata saya. Saya peluk anak saya, saya cium dia. Saya beritahu dia bahawa nanti bila sampai rumah atuk dia akan tahu. Anak saya hanya mengangguk dan terus masuk kebiliknya mengemas pakaian selepas diminta oleh saya. Dalam perjalanan kami tidak banyak berbual. Saya hanya menumpukan perhatian pada jalan raya dan hilang selera saya untuk berbual bersama isteri. Isteri saya tidak habis-habis bertanyakan kenapa saya membisu dan tidak banyak bercakap. Tetapi saya hanya diam. Cuma celoteh anak saya yang membuatkan saya kadang-kadang tertawa kecil. Sampai di rumah mertua saya, mereka sungguh gembira melihat anak, menantu dan cucunya pulang. Terasa seperti tidak sampai hati untuk saya meluahkan apa yang terbuku di hati saya kepada mereka. Sehinggalah pada keesokkannya, selepas solat zohor saya meminta kedua-dua mertua saya dan isteri saya duduk di ruang tamu untuk membincangkan satu perkara. Isteri saya kelihatan tenang dan saya tahu, itu hanyalah luaran sahaja, sedangkan hatinya lebih berkecamuk dari apa yang saya alami sekarang. Saya suruh anak saya masuk ke bilik mak usunya bermain komputer bersama mak usunya. Kemudian bapa mertua saya bertanya, apakah hajat sebenarnya saya memanggil mereka. Apakah perkara yang hendak dibincangkan. Saya seperti hendak menangis ketika saya bertanyakan kepada mereka, apakah pendapat mereka jika saya pulangkan kembali isteri saya kepada mereka.
Mereka terkejut, begitu juga isteri saya. Kemudian mereka bertanya, apakah salah anak mereka sehingga saya ingin mengambil keputusan sebegitu rupa. Begitu berat saya hendak meluahkan. Saya terdiam tidak terkata. Setelah berkali-kali dihujani soalan kenapa dan mengapa, akhirnya saya mengatakan bahawa isteri saya sudah ada yang lain dan telah pun berzina dengan disaksikan oleh mata saya sendiri.
Mengucap panjang mertua saya. Mereka terus bertanyakan kepada isteri saya. Isteri saya menafikan sesungguh-sungguhnya sambil memeluk ibunya. Tidak cukup dengan itu, isteri saya terus mengatakan bahawa saya kuat cemburu dan mengatakan dia memang selalu pulang lewat malam tetapi atas urusan tugas, bukan bermesra dengan orang lain. Mertua saya bertanyakan soalan bertalu-talu kepada saya dan isteri saya sehinggalah saya sudah tidak dapat bersabar terus saya pergi ke kereta, mengambil CD dan saya pasangkannya di VCD player yang terletak di ruang tamu.
Mertua saya mengucap tidak henti-henti setelah melihat apa yang ditayangkan dihadapan mata mereka. Rakaman kecurangan anak mereka bermain di hadapan mata mereka. Isteri saya hanya menundukkan kepala sambil menangis teresak-esak. Kemudian isteri saya bangun mendapatkan saya dan dipeluknya kaki saya sambil meraung-raung meminta ampun dan berjanji untuk tidak mengulangi perbuatannya itu.Pada ketika itu, saya tidak sedar anak saya dan adik ipar saya keluar daripada bilik akibat terdengar raungan isteri saya. Mereka terus ke ruang tamu tanpa kami sedari dan mereka melihat tayangan kecurangan isteri saya. Kemudian saya terdengar suara anak saya bertanyakan kenapa mamanya memeluk lelaki lain dan bukan papanya di dalam television itu dan kenapa mamanya memberi lelaki itu memegang buah dadanya.
Saya yang menyedari anak saya berada di ruang tamu dengan pantas menutup television. Saya lihat wajah anak saya yang kehairanan akibat terlihat tayangan tersebut dan juga setelah melihat mamanya meraung-raung dikaki saya. Wajah adik ipar saya juga dalam keadaan terkejut. Tangannya menutup mulutnya dengan matanya yang terbeliak akibat terkejut setelah mengetahui perbuatan kakaknya itu. Terus sahaja dia menarik tangan anak saya masuk ke bilik. Kedua-dua mertua saya tidak dapat berkata walau sepatah kata pun.Seminggu selepas kejadian itu, saya dan isteri saya pergi ke mahkamah syariah dan memohon perceraian. Selepas perbicaraan dan bukti-bukti yang kukuh, saya mendapat hak penjagaan anak saya.Kemudian saya meminta bekas isteri saya supaya menikah dengan lelaki yang saya nampak pada hari itu dengan disaksikan oleh hakim dan orang-orang pejabat agama.
Selepas kejadian itu, saya tinggal bersama anak saya dan sebulan sekali bekas isteri saya datang melawat anaknya. Sehinggalah selepas beberapa bulan, saya tidak nampak lagi batang hidungnya menjengok anaknya dan dari cerita yang saya dengar dari orang-orang tempat dia bertugas, selepas bekas isteri saya berkahwin dengan lelaki tersebut, dia memakan hati kerana lelaki tersebut ada hubungan sulit dengan perempuan lain. Mungkin itulah balasan Allah kepadanya. Sehinggalah pada hari raya puasa yang lalu, saya berziarah ke rumah bekas mertua saya atas desakan anak saya. Di sana saya berpeluang berjumpa dengan bekas isteri saya. Saya lihat, dirinya tidak lagi seperti dahulu. Tubuh yang dahulunya montok dan menawan kini semakin kering. Dari wajahnya saya tahu bahawa dia memang benar-benar makan hati dengan suami barunya yang dicintai dan diberahikan itu.
Tapi hati saya sudah tertutup rapat untuk menerimanya lagi. Saya lihat suami barunya agak tampan tetapi umurnya masih muda jika nak dibandingkan dengan isteri saya. Biarlah, Allah sudah pun temukan mereka berdua. Bahagia atau tidak itu bukan kerja saya, itu kerja tuhan. Yang penting, saya kini memulakan hidup baru dengan anak kesayangan saya. Dialah harta yang tidak ternilai untuk saya di dunia dan akhirat. Saya akan pastikan anak saya melalui jalan hidup yang betul agar hidupnya tidak menyimpang daripada ajaran Allah yang sebenar.

Manfaat memegang payud@r@ isteriManfaat Memegang Payudara Isteri – Memegang payudara wanita adalah perbuatan yang tidak menyenangkan bagi wanita. tapi lain halnya jika dilakukan dengan pasangan yang sah (suami-isteri). tahukah anda Memegang Payudara Wanita ada manfaatnya ?

1. Menyihatkan Jantung
Memegang payudara boleh menjaga keseimbangan sistem kardiovaskular. Saat Anda memegang payudara pasangan dalam waktu yang lama, detak jantung boleh meningkat hingga 110 per minit. Ini boleh menjadi latihan yang bagus bagi kesihatan jantung.

2. Membakar Kalori
Memegang payu dara juga boleh membuat berat badan Anda tetap stabil atau bahkan berkurang. Hal ini disebabkan, memegang payudara selama 5 minit dapat membakar 12 kalori.

3. Menghilangkan Stres
Memegang payu dara juga dapat mencegah terhasilnya hormon stres, glukokortikoid. Hormon itulah yang menyebabkan tekanan darah tinggi, lemah otot dan insomnia.

4. Menegangkan Kulit
Ingin wajah lebih kencang? Kalau begitu, jangan ragu untuk selalu memegang payu dara. Dengan memegang payudara, lebih dari 30 otot wajah bergerak sehingga berguna untuk meningkatkan aliran darah ke kulit wajah dan menghaluskan kulit.

5. Awet Muda
Selama ini memegang payu dara dianggap sebagai hal yg tidak sopan. Tetapi  kenyataanya, memegang payudara dapat menyebabkan kita awet muda, ia merupakan ubat yang dapat mengatasi awet muda dapat merangsang sistem kekebalan tubuh, hasilnya adalah terhasil antibodi yang mampu melindungi Anda dari virus. Proses ini disebut cross-imunoterapi.

artikel ini hanya untuk pengetahuan semata

Tiap-Tiap 20 Minit, Rakyat India Ada Yang Diperk0s@Warga India menunjuk perasaan secara besar-besaran menuntut hukuman lebih berat kepada pelaku pemerkosaan di negeri itu.

Laporan news.sky.com melaporkan, Ahad (23/12), menurut catatan pemerintah India, saat ini dalam 20 minit boleh terjadi pemerkosaan terhadap seorang perempuan. Serangan perkosaan di negeri itu semakin meningkat namun hukuman kepada pelaku tetap menurun.

Dalam setahun terakhir terjadi sejumlah kes perkosaan yang menimbulkan kemarahan warga India.

Salah satu yang paling mengejutkan adalah serangan terjadi di Negara Bahagian Haryana. Shabnam, 16 tahun, diperkosa oleh lapan laki-laki di desanya. Para pelaku bahkan merakam video kegiatan mereka dengan menggunakan telepon.

Ketika ayah korban mengetahui video itu sudah tersebar luas di desanya dia pun bunuh diri kerana sangat malu. Bagi keluarga Shabnam di desanya, masalah martabat adalah harga mati. Menurut remaja yang berani itu, banyak korban perkosaan takut mengaku atau malu. "Saya tidak ingin pengorbanan ayah sia-sia. Saya ingin semua pelaku dikenakan hukuman setimpal supaya perempuan lain tidak mengalami kejadian yang serupa." 

Luka fizik Shabnam telah pulih namun ibunya, Rani, khuatir puterinya tidak akan sepenuhnya sembuh secara psikologi dari kejadian itu. "Puteri saya takut dan stress. Dia hampir tidak boleh bertutur sejak banyak ketakutan dalam fikirannya," kata Rani.

Kejadian di Haryana menggambarkan keadaan sosial di seantero India. Warga India masih banyak mempraktikkan pembunuhan bayi perempuan atau aborsi janin. Itu menyebabkan perbandingan jumlah laki-laki dan perempuan tidak seimbang. Di Haryana jumlah anak perempuan ada 830 dan laki-laki 1000.

Pembela hak-hak perempuan Rishi Kant menyatakan masalah ini tertanam di kehidupan masyarakat India. "Kita menghadapi masalah pembunuhan bayi perempuan dan pengguguran janin jadi jumlah perempuan lebih sedikit. Ini mendorong laki-laki semakin berani memperkosa. Mereka harus segera dihukum."

Minggu lalu enam lelaki memperkosa seorang mahasiswi di atas bas di Ibu Kota New Delhi, India. Hal itu mencetuskan kemarahan warga India. Ribuan orang berdemonstrasi menuntut pelakunya dihukum dengan setimpal.

New Delhi mempunyai jumlah kejahatan seks tertinggi dibanding kota lain di India. Tiap 14 jam terjadi penyerangan seksual dan menyeksakan trauma pada korbannya.

Pemerintah India berjanji bakal menghukum seumur hidup bagi pelakunya. Lima dari lelaki yang memperkosan segera ditangkap beberapa jam setelah kejadian itu, sementara satu orang lagi baru ditangkap pada hari Jumaat lepas.

Berminat Untuk Bekerja di Sinar Harian Online?SINAR Harian Online sedang mengalami perkembangan pesat dan dalam proses mengembangkan liputan bagi memenuhi selera pembaca dan peminat setia.

Justeru, jika anda menyimpan minat untuk menjadi wartawan online, juruvideo online, penyunting video online, atau eksekutif pengisian kandungan Sinar Harian Online, sila e-mel butiran anda ke alamat sinarharian.web@gmail.com dengan segera. - Sinar Harian

Unit Rondaan Bermotosikal (URB) Mula BeroperasiKUALA LUMPUR: Unit Rondaan Bermotosikal (URB) yang baru dilancarkan Polis Diraja Malaysia (PDRM) memulakan operasinya jam 9.30 malam kelmarin dalam usaha mengurangkan jenayah di kawasan tumpuan orang ramai.

Ketua Unit Rondaan Motosikal Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi, Inspektor Rastam Affandi Md Ramli berkata, bagi kawasan Dang Wangi, sebanyak 24 motosikal disediakan untuk beroperasi 24 jam di kawasan tumpuan orang ramai dan taman perumahan.

Menurutnya, URB beroperasi tiga syif tugasan dengan setiap rondaan menggunakan lima motosikal yang melakukan rondaan di kawasan tumpuan, sekali gus mendekati masyarakat bagi mendapatkan maklum balas mereka berkaitan jenayah.

“Penubuhan unit ini diharap dapat menyasarkan penurunan jenayah jalanan, malah memberi keyakinan kepada masyarakat bahawa jenayah jalanan terkawal dan menurun.

“Kami harap orang ramai akan berasa selamat daripada ancaman jenayah dengan adanya unit URB ini,” katanya pada sidang media di Balai Bergerak IPD Dang Wangi di hadapan pusat beli-belah Pavillion, Bukit Bintang, di sini, malam kelmarin.

China Penjarakan 800 Orang Yang Sebarkan KiamatPemerintah China menangkap 800 orang anggota mazhab Kristian yang menyebarkan isu kiamat dan melawan Parti Komunis China.

Kumpulan Kristian bernama Tuhan Maha Kuasa dituduh menyebarkan isu terjadinya kiamat seperti diramalkan kalender suku Maya di Mexico. Mereka juga memerintahkan umat pengikut mazhab itu membunuh kaum naga merah atau Parti Komunis China, seperti dinyatakan dari asiaone.com, Khamis (20/12).

Mazhab pemuja kiamat itu, mirip seperti kelompok Falun Gong yang telah dilarang pada awal 1990-an. Pemerintah menangkap mazhab ini sejak minggu lalu.

Polis menangkap 350 anggota Tuhan Maha Kuasa di barat daya Provinsi Guizhou dan 400 lainnya di barat laut Provinsi Qinghai. Sebagian kecil lainnya ditangkap di wilayah lain.

'Mazhab Tuhan Maha Kuasa' mengatakan alam semesta akan gelap selama tiga hari mulai Jumat besok. Mereka juga menyerukan anggotanya menggulingkan Parti Komunis China.

Mereka mengumumkan kepada pengikutnya, sebuah zaman baru akan dimulai dipimpin oleh Yesus perempuan. Gelombang tsunami dan gempa juga akan menggoncang bumi. Media nasional China mengutuk kelompok itu. Mereka juga melaporkan mazhab itu bahkan menggunakan komunikasi seks untuk menggoda kaum lelaki.

Di China, penduduk sudah banyak mengetahui isu kiamat dari filem buatan Hollywood berjudul 2012.

'Mazhab Tuhan Maha Kuasa' didirikan awal 1990-an dan hingga kini keadaan mereka tersembunyi kerana larangan pemerintah terhadap kelompok agama seperti mereka.

Pengusaha Produk Kecantikan, Sri Wani Choo Abdullah
KUALA LUMPUR - Pengusaha produk kecantikan, Sri Wani Choo Abdullah, semalam memfailkan notis tunjuk sebab kepada suaminya, Prof Dr Baharom Sanugi, kerana masih belum menyelesaikan bayaran kos RM12,000 seperti diperintahkan Mahkamah Tinggi sebelum ini.

Sri Wani memfailkan permohonan itu di Pejabat Pendaftar Mahkamah Syariah di sini, ditemani peguamnya, Mohamad Azrul Azhan Mohammad Jamil. Mahkamah menetapkan 7 Januari depan untuk sebutan semula kes.

Pada 12 November lalu, Baharom, bekas dekan institusi pengajian tinggi awam (IPTA), gagal dalam permohonan di Mahkamah Tinggi untuk menggantung perintah mahkamah yang mengarahkannya membayar RM12,000 kepada isterinya pada 30 Ogos lalu.

Permohonan penggantungan arahan mahkamah berkaitan kos itu difail Baharom pada 27 September lalu, atas beberapa alasan, termasuk mendakwa dirinya tidak mampu kerana tidak mempunyai pendapatan tetap.

Beliau diperintah membayar kos mahkamah RM3,000  kepada isteri ketiganya itu, selepas Mahkamah Tinggi menolak empat permohonan difailkan.