Monday, 16 July 2012

Kalau ikut, confirm kena rogol, tak ikut pun kena rogol jugak, setan punya jantan!




Keputusan berani seorang remaja bawah umur tidak menolak pelawaan teman lelakinya yang hanya baru dikenali sehari ke sebuah hotel di bandar raya ini membawa padah setelah dia dakwa dirogol lelaki terbabit.

Kecewa diperlakukan sedemikian rupa, remaja yang baru berusia 14 tahun itu mengambil keputusan menceritakan kejadian berkenaan kepada ahli keluarganya dan satu laporan polis dibuat.

Susulan laporan, lelaki terbabit, Mohd Khairuddin Mohd Yusof, 22, dari Kampung Losong Atap Zin, di sini, ditahan dan dihadapkan ke Mahkamah Sesyen, semalam atas dakwaan merogol.

Bagaimanapun, tiada sebarang pengakuan direkodkan ketika pertuduhan dibacakan di hadapan Pendaftar Kanan Mahkamah Sesyen Kuala Terengganu, Rosila Nik.

Berdasarkan pertuduhan, tertuduh didakwa merogol mangsa di Terengganu Hotel, Jalan Sultan Ismail, di sini, antara jam 9 malam hingga 6 pagi pada 14 Mac lalu.
Tengok konsert, jom! Klik la..

Dengan itu, tertuduh didakwa melakukan kesalahan mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara tidak kurang lima tahun dan maksimum 20 tahun serta sebatan, jika disabitkan kesalahan.

Rosila kemudian menetapkan 2 April depan sebagai tarikh sebutan semula kes di Mahkamah Sesyen, di sini.

Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya, Nazlyza Mohamad Nazri manakala tertuduh tidak diwakili peguam.

Video Kucing Ditanam Dalam Simen Hidup-Hidup


Kerana krisis agama.Seekor kucing telah ditanam hidup-hidup dalam tiang kongkrit dengan simen yang  melekat kuat.Sedihnya dengar rintihan kucing tu.Penyelamat yang ketawa terpaksa pecahkan simen tersebut.Walaupun berhati-hati,ia tugas yang sangat sukar dan confirm badan kucing tu terkena ketuk sekali dengan simen tu.Hingga diakhir kucing tu dah tak berdaya untuk mengiau..
2 hari kemudian dia mati.. So sad :(

Lihat video dibawah..


A live cat was found recently half-buried in concrete, and the man who rescued the kitten believes it was a message from a pro-polygamy religious group. The incident happened recently in Colorado City, Ariz., a major center for the Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter Day Saints, a Mormon sect that split off in the early 20th century in order to continue the controversial practice of plural marriage.

The kitten was discovered at the home of Isaac Wyler, a former church member, who has spoken out against the church and its controversial former leader Warren Jeffs, according to AzFamily.com.

Jeffs, who was found guilty last year of sexually assaulting two underage girls he had wed, is currently in protective custody in a prison in Palestine, Texas, serving a life term plus 20 years.

Andrew Chatwin, who, like Wyler, is a former member of the FDLS, found the cat inside one of a metal tube used to construct cement posts, according to RightThisMinute.com.

In order to rescue the cat, Chatwin had to cut the post and dig out the footing. He took the feline to an animal sanctuary in Kanab, Utah, where it died a few days later.

Chatwin, who left the FLDS 13 years ago, believes the cruel act was done by members of his former church. He claims both the threats and the animal killings have been going on for years.

Chatwin also claims that when he reported the cruel act to Colorado City sheriffs, they didn't seem too concerned.

"[The officer] kind of chuckled and laughed a little bit and then he said that if it was up to him, he'd just throw dirt on [the cat]," Chatwin said. "And this is coming from a city marshal who's a member of the FLDS Church."

Neither the FLDS or the Colorado City Sheriffs Dept. returned phone calls from The Huffington Post.

The U.S. Justice Department recently filed a lawsuit against government officials in Colorado City, and the neighboring border town of Hildale, Utah, for alleged civil rights violations, including acting as de-facto agents for the church, denying ex-members and non-members of the FLDS Church access to everything from police services to housing and utilities, according to KSTU-TV.

At the time the lawsuit was filed, Chatwin told the station that the Colorado City government was "a theocracy."

"They keep starving people right out of the community," he said. "To where they can't get employment, they can't get decent service. I can't even use the Hildale clinic that (is) here. I have to travel a half-hour, 45 minutes just to get a doctor's visit.


Remaja Jual Adik 7 Thn Pada Kawan-Kawan


Sebaik berada di apartmen itu, kakaknya memujuk dia supaya membenarkan lelaki berkenaan merabanya.

“Bermula dengan meraba, mereka terus merogol mangsa. Mereka mengancam mem- bunuh kanak-kanak itu jika dia menjerit atau memberitahu kejadian itu kepada orang lain,” kata Juniak.


Jual adik untuk seks

NEW JERSEY: Seorang gadis berusia 15 tahun ditangkap selepas didakwa menjual adik tirinya berumur tujuh tahun kepada sekumpulan lelaki untuk dirogol di sebuah parti.
Polis New Jersey percaya remaja belasan tahun itu membawa adik tirinya ke sebuah apartmen berhampiran kediaman mereka di Trenton, tempat kanak-kanak itu dirogol oleh kira-kira tujuh lelaki.


Remaja berkenaan dipercayai hadir ketika kejadian dan menerima bayaran daripada mereka yang mengambil bahagian.

Ibu bapa mereka menyangka kedua-duanya melarikan diri apabila tidak menemui mereka di rumah selepas pulang kerja.

“Kami bercakap mengenai seorang remaja yang menyuruh adiknya memasuki sebuah apartmen dan membiarkan sekumpulan lelaki merogolnya,” kata jurucakap polis Trenton, Joseph Juniak.

Remaja terbabit akan didakwa atas tuduhan serangan seksual, menggalakkan pelancuran dan beberapa jenayah lain.

Polis enggan mendedahkan namanya kerana faktor usia.


Bagaimanapun, pendakwaraya di New Jersey berkata, pihaknya merancang meminta mahkamah membicarakan dia sebagai orang dewasa.

Gadis itu kini ditahan di sebuah pusat tahanan remaja.

Sementara itu, Datuk Bandar Trenton, Doug Palmer berkata, kanak-kanak malang itu mengiringi kakaknya ke parti itu kerana takut tinggal bersendirian di rumah.

Sebaik berada di apartmen itu, kakaknya memujuk dia supaya membenarkan lelaki berkenaan merabanya.

“Bermula dengan meraba, mereka terus merogol mangsa. Mereka mengancam mem- bunuh kanak-kanak itu jika dia menjerit atau memberitahu kejadian itu kepada orang lain,” kata Juniak.

Apabila kedua-duanya tidak pulang beberapa jam selepas meninggalkan rumah, ibu bapa mereka menelefon polis. Dua wanita menemui kanak-kanak itu menangis di luar apartmen berkenaan dan menghantarnya pulang.

Kanak-kanak itu kemudian memberitahu ibu bapanya serta polis yang berada di rumah mereka mengenai kejadian yang dilaluinya. — Agensi

Abang Rogol Adik,Ayah Rogol Bibik

KUALA LUMPUR: Tidak pernah terlintas di fikiran siswi institusi pengajian tinggi awam (IPTA) berusia 25 tahun ini untuk menjalin hubungan dengan rakan sama jantina, namun memori pahit zaman kanak-kanak ketika menjadi hamba seks kepada abang kandung menghantui diri, sekali gus merubah penampilannya kepada pengkid.




Menjadi mangsa sumbang mahram tatkala usia menjengah lapan tahun adalah igauan ngeri dialami anak keempat daripada enam beradik dikenali sebagai Leen.
“Sejak kecil, penampilan saya macam tomboi. Hubungan rapat dengan sepupu lelaki turut mempengaruhi imej ketika itu.


“Tambahan pula, kedua-dua kakak saya bersekolah di asrama penuh. Malah, mak dan ayah memberi kepercayaan kepada saya untuk melakukan pekerjaan dilakukan lelaki, termasuk berkebun.
“Namun semuanya berubah apabila satu-satu abang kandung yang sepatutnya bertanggungjawab melindungi adik meragut ‘mahkota’ saya ketika berusia lapan tahun.
“Kejadian itu berlanjutan enam bulan. Saya kemudian nekad memberitahu mak dan ayah, malangnya mereka seakan-akan tidak percaya, menyebabkan penderitaan saya dibiarkan tanpa sebarang pembelaan.

“Lebih mengecewakan, ayah yang saya hormati curang terhadap mak dan sanggup menjalin hubungan sulit bersama pembantu rumah Indonesia,” katanya.
Metro online

Boy, Jahat Dan Botak Disyaki Rogol, Bunuh, Campak Wanita Hamil 5 Bulan Di Rawang



GOMBAK – Seorang lelaki berusia 21 tahun ditahan reman bersabit kes dadah pada 6 Julai lalu oleh Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Gombak mengaku pernah memperkosa seorang ibu hamil lima bulan yang ditemui mati, baru-baru ini.
Mangsa E Vally, 25, ditemui dalam keadaan mukanya berulat jam 3 petang di belakang sebuah stor besi di Jalan Rawang, Batu Arang, Sungai Dua, di sini, 5 Julai lalu.
Keputusan bedah siasat di Hospital Sungai Buloh turut mendapati mangsa dari Bandar Country Homes, di sini, mati akibat dijerut leher selain ada kesan air mani pada kemaluannya.
Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Abdul Rahim Abdullah berkata, suspek terbabit didapati positif dadah jenis ganja melalui ujian saringan awal air kencing yang dijalankan sebelum dia direman.
“Berikutan penahanan itu, pada Khamis lalu hasil soal siasat ke atas suspek mengaku terbabit dalam satu kes pembunuhan membabitkan seorang wanita hamil. Siasatan lanjut suspek mengaku memperkosa mangsa bersama tiga lagi rakannya.
“Suspek turut mendakwa seorang rakannya dikenali Jahat berusia 34 tahun menjerut leher mangsa menggunakan tali pinggang milik mangsa hingga mati.
katanya

spaiderman Dikenduri kahwin



KEMALANGAN JALAN RAYA


puncanya kecil aje, tapi akibatnya ...... jangan leka semasa memandu .....

Preve Review? Enjin Bocor & GPS Rosak Selepas Sebulan? Apa Kata Pemilik Sebenar Proton Preve?


Apa yang berlaku pada Proton Preve ini? Siapakah pemilik disebalik model Proton Preve ini?

Apakah sebenarnya masalah yang dialami oleh kebanyakan Proton Preve ketika ini termasuklah kereta Proton Preve merujuk kepada gambar di atas ini sehingga mendatang kerisauan kepada pemilik dan juga bakal pembeli yang berminat untuk menempah Proton Preve ini selepas beberapa gambar di atas dan yang seterusnya seperti di daam laporan berita kali ini mula tersebar di internet……

Mengapa produk Proton dilihat begitu dekat dengan rakyat Malaysia? Ini kerana…hakikatnya kami boleh katakan ini merupakan kereta Proton yang asalnya merupakan idea dan buah tangan Tun Dr Mahathir telah banyak menggunakan duit negara (duit rakyat) sehingga berbelas bilion ringgit berdasarkan rekod dan semakan Kementerian Kewangan ketika itu semasa membangunkan Proton sekitar tahun 90an. Proton telah menggunakan guna duit kerajaan untuk tubuhkan kilang buat kereta. Tiada negara dalamdunia bertindak melabur untuk membuat kereta kecuali Malaysia, di mana negara lain cuma bagi menyediakan insentif/kemudahan kepada pelabur untuk tubuhkan kilang buat kereta.

“Ya…hanya di Malaysia”



Jadi, rakyat Malaysia sememangnya ada hak untuk tampil memberikan pandangan dan kritikan yang membina supaya dilihat pelaburan yang mereka “korbankan” selama ini benar-benar berbaloi.

Walaubagaimanapun, dalam isu kali ini sebelum membuat sesuatu pertimbangan, kita perlu mengambil satu penilaian yang boleh kami katakan bersifat objektif daripada mana-mana pengkritik automotif yang berpengalaman termausklah daripada anda-anda semua di sini. Apatah lagi, Proton Preve masih lagi “baru” dalam pasaran.



Bagi kami penilaian seperti yang ditunjukkan pada gambar di atas ini boleh kami katakan sebagai sabotaj. Entah-entah mungkin tidak pernah menggunapakai pakai langsung kereta Proton Preve ini tetapi mungkin minda sudah menetapkkan Proton adalah “tidak berguna”, maka akan terus dikritik dan dikritik tanpa alasan yang kukuh.

Samalah juga pandangan yang mengagung-agungkan/mempromosikan secara melampau sehingga mengkritik kereta orang lain. Maka pandangan seperti ini juga tidak wajar diambil secara serius aatah lagi tidak disertakan alasan yang begitu kukuh. Jadi adalah penting di sini untuk kita menganalisa terlebih dahulu sebelum membuat sebarang pertinbangan (analytical minded).

Antara Dakwaan Masalah Proton Preve? Benarkah?





Adakah dengan hanya beberapa keping kertas, adakah ramai yang akan terus melenting dan mengakui Proton Preve ini sangat teuk mesalahnya ketika ini sehingga menyebabkan siri menjatuhkan Proton orang lain ini dilihat telah berjaya? Begitu?

Kejadian ini dikatakan berlakudi sekitar cawangan Sungai Besi. “Tuan punya kereta” ini mengatakan berlakunya kebocoran enjin. Agak tergantung di situ? Teringat kami kes yang berlaku di PreveClub di aman terdapat seorang individu yang menjaja cerita dan kisah mengatakan brake kereta beliau mengalami kerosakan. Ada kebocoran katanya lagi dan bertindak sehingga mahu menghantar aduan kepada pengurusan tertinggi, akhirnya terbongkar di mana rupa-rupanya di pengadu tersebut hanyalah kaki provok yang hanya mengaku sebagai “pemilik Proton celup” sahaja.








Antara kenyataan beliau di facebook
Kami lebih suka kes yang berlaku kepada pemilik model kereta Honda sebelum ini. Masih ingat lagi? Pemilik kereta Honda itu sendiri yang membongkarkan dan mendedahkan diri beliau yang sebenar di mana gambar kereta Honda di atas dimuat naik sendiri di blognya. Berbeza dengan kes Proton Preve seperti di atas.

Kes  kereta Honda Civic : Pemilik menjelaskan masalah sebenar secara jelas dan beliau hanya memberikan komen dan pandangan hanya berkenaan masalah yang menimpa kereta beliau sahaja.
Kes kereta Proton Preve : Yang ditulis dan yang dipaparkan ketika ini selalu digunakan oleh “basher”. Lebih kepada mahu menghentam Proton di mana tidak highlight pasal masalah sebenar yang menimpa kereta tersebut di mana masalah kereta tersebut  ala2 -ala tergantung. Enjin bocor?? Apa bocor.. air menitik?? Di mana??



Captain Jack Sparrow,Sejarah Melayu Yang Disembunyikan?


Ketika mula-mula menonton filem terbitan Walt Disney ini saya sudah mula tertarik pada beberapa corak yang terdapat pada senjata mahupun ukiran dinding kapal dalam filem itu. Ada sesetengah darinya hampir menyamai ciri-ciri Melayu. Namun, semua perhatian saya ini hilang begitu sahaja tidak lama selepas itu, hinggalah saya terjumpa artikel dari facebook ini.


Terakol atau Tarkul adalah antara senjata popular dikalangan pelaut,pedagang dan lanun-lanun Melayu.
Tarkul atau Terakol ini pada awalnya menggunakan teknologi kancing roda di mana kemajuan teknologi ini membolehkan ia membakar serbuk bedil secara automatik tanpa memerlukan ‘fius’.Terakol berbentuk seperti pistol dan ia adalah perubahan bentuk dari sebuah lagi senjata silama Melayu bernama Pemuras yang dikecilkan.Terakol digunakan di dalam peperangan Rajah, Datu dan Sultan-sultan di Filipina melawan Sepanyol,juga askar Brunei menentang Rajah Brooke.

Terakol juga digunakan di Patani dan Melaka. Dalam Perang Naning juga senjata ini digunakan.Sekitar tahun 1530,Terakol telah menjadi maju dengan penggunaan teknologi flintlock (kancing batu api) dan sejak itu ia lebih dikenali sebagai pistol di Barat.



Dalam filem Pirates of Caribbean,Jack Sparrow menggunakan Terakol jenis kancing batu api (flintlock)

Ketua Lanun, Laksamana dan Syahbandar Melayu sering bergaya menyelitkan Terakol ini di pinggang bersama-sama keris mereka.

Teknologi “flintlock” yang dicipta oleh dunia barat maka ketika itu bertukarlah namanya dari Terakol atau Tarkul menjadi pistol.



Mengenai Captain Jack Sparrow, dia adalah seorang Melayu.. Lagenda lanun Melayu “the 19th Malay Regiments of British Royal Navy”

Kurang lebih 300 dokumen yang berkaitan kisah Captain Jack Sparrow yang berbangsa Melayu ini di dalam simpanan kerajaan penjajah British




19th Regiment of Malay Navy adalah bekas-bekas lanun yang bermaharajalela di Selat Melaka sebelum ini. Oleh kerana keberanian mereka dan kebolehan luar biasa yang dimiliki (ilmu kebal, ilmu batin, boleh menyelam 4, 5 jam dan segala ilmu-ilmu pelik) mereka diberi pengampunan dari dihukum gantung dan diambil berkerja dengan British Royal Navy – dibawah 19th Regiment yang diketuai oleh mat salleh bernama Captain John Davie (Davvy Jones???).. nak buat cerita konon fiksyen la apsal nama cam dekat2 je ni.. bilangan orang pun sama.. ini hollywood dah kantoi nih!


Pada 1813, 19th Regiments ini melancarkan Mutiny (term bg “pemberontakan dan rampasan/pengambilalihan kuasa” didalam military term or crew ship) keatas British India, mengakibatkan kemusnahan harta dan nyawa di kalangan British yang ramai.

Mereka telah merampas 12 kapal laut Royal Navy.. dan.. belayar, mereka berpecah ke Britain.. laut arab.. dan Amerika

Selepas itu.. dari tahun 1813 sehingga tahun 1842… saki baki kumpulan 19th Regiment inilah yang bermaharajalela pula di lautan Arab dan Lautan Utara di Britain.. sehinggakan.. terdapat beberape kes amukan lanun melayu di Queen Dock London


Separuh daripada anggota Curse Regiment ini juga… diambil oleh Napolean Bonaparte berperang melawan British.

Sejak itu 19th Regiment juga dikenali sebagai “the Curse Regiments”.. bourne to sails at sea in eternity…

“Bourne to Sails at Sea for Eternity” bukan sumpahan… tapi… pilihan…

These Cursed Regiments.. selepas mutinied against British India…diaorang tak boleh balik kampung halaman.. sebab orang kampung, pembesar dan sultan.. akan bunuh atau hukum dorang sebab ‘berkerja’ dengan penjajah = dalam erti kate lain.. orang kampung akan pandang diaorang macam Pembelot Negara

Entah hidup lagi ke tidak diaorang ni semua pun tatau la.. tapi memang salah satu dari lipatan sejarah orang Melayu yang amat hitam, kerja dengan penjajah British dan Napolean Bonaparte lawan balik penjajah British… dia tak pernah setia kepada sesiapapun sesuka hati dia je.. sebab tu orang melayu kalau kata perkataan “lanun” adalah juga bermaksud membuat benda sesuka hati dia je tak ikut peraturan.




p/s : Tidak hairanlah jika dalam filem Pirates of the Carribean : At World End (Di Penghujung Dunia), watak-watak lanun ini dibawa menuju ke Selat Melaka (pangkalan Sao Feng-dalam filem nama Melaka tidak disebut, malah nama Temasik yang sepatutnya digunakan juga telah ditukar kepada sebutan ‘Singapore’.





Owhh sat sat.. Ada lagi..




Sumber


Nanas berbentuk kipas tangan


Aziz menunjukkan nanas berbentuk kipas yang ditemui di halaman rumahnya.

BENUT – Seorang pemuda terkejut apabila nanas yang ditanam di halaman rumahnya di kampung Parit Kerimon, di sini berbentuk seakan-akan kipas tangan.
Aziz Wahad, 32, mula menyedari kewujudan nanas tersebut ketika pulang dari kerja petang kelmarin. Dia pada mulanya menyangka terdapat dua pokok nanas yang berbuah terlalu dekat, namun setelah didekati nyata sangkaannya itu meleset.
“Saya terus ke pokok nanas tersebut, alangkah terkejutnya selepas mendapati buah nanas itu leper tidak seperti nenas lain.
“Saya segera mengambil parang dan memotong nanas tersebut, dan mendapati ia berbentuk seakan kipas tangan,” katanya ketika ditemui di rumahnya di parit Kerimon, di sini, semalam.
Menurutnya, dia segera memberitahu penemuan nenas yang disifatkan berbentuk pelik ini kepada kakak dan ibunya.
“Mereka turut memberitahu tidak pernah melihat nanas seumpama ini dan menyifatkan kejadian itu adalah kali pertama,
“Saya juga turut menceritakan penemuan ini kepada penduduk kampung dan mereka turut terkejut selain menyatakan ia adalah penemuan kali pertama,” katanya.
Katanya, nanas pelik itu bukanlah dari di kacukan sebaliknya hanya nanas biasa yang ditanam dan dibiarkan membesar.
“Nanas ini bukan dari benih kacukan tetapi nanas biasa atau nanas kampung yang biasanya ditanam di kawasan halaman rumah,” katanya.
Dia yang bekerja kampung berkata, akan menyimpan nanas tersebut sebagai kenangan kerana nanas tersebut begitu istimewa baginya.

Shahz Jaszle Selamat Merisik Kekasih, Redzwani Puteri


Setiap hari ada sahaja kisah rompakan yang akan sampai ke telinga kita semua dan ini kisah Sharifah Shahira yang terjadi hujung minggu lalu.
Laporan Berita Harian hari ini menyebut yang kediaman Sharifah Shahira telah di’masuki perompak hujung minggu lalu dan kehilangan barang kemas & wang tunai.
Sharifah Shahira & suami, Ijoy bagaimana pun tidak berada di’rumah ketika kejadian berlaku & hanya menyedari rompakan itu berlaku selepas pulang ke rumah pada jam 2.30 pagi.
Namun, anak pasangan ini dan orang gaji berada di’rumah ketika itu tetapi berada di bilik tidur lain selain tidak menyedari kejadian rompakan itu berlaku pada malam itu.
Siasatan awal pihak polis mengesahkan yang perompak itu memecah masuk kediaman Sharifah Shahira di Taman Melawati itu sekitar jam 10.40 malam berdasarkan CCTV.
Setiap hari ada sahaja kisah rompakan yang akan sampai ke telinga kita semua dan ini kisah Sharifah Shahira yang terjadi hujung minggu lalu.

Laporan Berita Harian hari ini menyebut yang kediaman Sharifah Shahira telah di’masuki perompak hujung minggu lalu dan kehilangan barang kemas & wang tunai.

Sharifah Shahira & suami, Ijoy bagaimana pun tidak berada di’rumah ketika kejadian berlaku & hanya menyedari rompakan itu berlaku selepas pulang ke rumah pada jam 2.30 pagi.

Namun, anak pasangan ini dan orang gaji berada di’rumah ketika itu tetapi berada di bilik tidur lain selain tidak menyedari kejadian rompakan itu berlaku pada malam itu.

Siasatan awal pihak polis mengesahkan yang perompak itu memecah masuk kediaman Sharifah Shahira di Taman Melawati itu sekitar jam 10.40 malam berdasarkan CCTV.




Kediaman Sharifah Shahira Dirompak Dan Hilang Barang Kemas, Wang Tunai


Setiap hari ada sahaja kisah rompakan yang akan sampai ke telinga kita semua dan ini kisah Sharifah Shahira yang terjadi hujung minggu lalu.
Laporan Berita Harian hari ini menyebut yang kediaman Sharifah Shahira telah di’masuki perompak hujung minggu lalu dan kehilangan barang kemas & wang tunai.
Sharifah Shahira & suami, Ijoy bagaimana pun tidak berada di’rumah ketika kejadian berlaku & hanya menyedari rompakan itu berlaku selepas pulang ke rumah pada jam 2.30 pagi.
Namun, anak pasangan ini dan orang gaji berada di’rumah ketika itu tetapi berada di bilik tidur lain selain tidak menyedari kejadian rompakan itu berlaku pada malam itu.
Siasatan awal pihak polis mengesahkan yang perompak itu memecah masuk kediaman Sharifah Shahira di Taman Melawati itu sekitar jam 10.40 malam berdasarkan CCTV.
Setiap hari ada sahaja kisah rompakan yang akan sampai ke telinga kita semua dan ini kisah Sharifah Shahira yang terjadi hujung minggu lalu.

Laporan Berita Harian hari ini menyebut yang kediaman Sharifah Shahira telah di’masuki perompak hujung minggu lalu dan kehilangan barang kemas & wang tunai.

Sharifah Shahira & suami, Ijoy bagaimana pun tidak berada di’rumah ketika kejadian berlaku & hanya menyedari rompakan itu berlaku selepas pulang ke rumah pada jam 2.30 pagi.

Namun, anak pasangan ini dan orang gaji berada di’rumah ketika itu tetapi berada di bilik tidur lain selain tidak menyedari kejadian rompakan itu berlaku pada malam itu.

Siasatan awal pihak polis mengesahkan yang perompak itu memecah masuk kediaman Sharifah Shahira di Taman Melawati itu sekitar jam 10.40 malam berdasarkan CCTV.

Tanda-Tanda Anda Mengandung Bayi Lelaki


Salam buat semua...
Kehadiran anak dalam rumah tangga akan menyerikan lg kehidupan rumah tangga anda...
Kat sini aku ingin berkongsi tanda-tanda bayi yg dikandung itu adalah lelaki...
tp ini hanya lh 1 perkongsian tetapi kita kena terima walau bayi lelaki atau perempuan kerana itu adalah rezeki yg sangat bernilai dalam hidup kita.
Antara tanda-tandanya adalah....


1-Mual dan morning sickness

Banyak orang kata jika anda sedang mengandung bayi perempuan, maka rasa mual jarang dirasakan. Namun, jika anda sedang mengandung bayi laki-laki, maka anda boleh muntah hingga penuh baldi. Morning sickness lebih sering dirasakan pada trimester pertama dan kebanyakan ibu hamil lebih tidak kisah pada penampilan mereka.

2-Bentuk perut condong ke arah bawah

Tonjolan bayi anda sudah mulai terlihat apabila anda hamil bayi laki-laki. Bentuk perut ini kelihatan berbeza pada wanita yang mengandung bayi perempuan, iaitu perut membulat. Beberapa orang juga mengatakan bahawa wanita yang hamil bayi laki-laki, jika dilihat dari belakang malah kelihatan seperti tidak sedang hamil.

3-Berat badan tidak naik

Kenaikan berat badan merupakan perkara biasa ketika hamil. Apabila anda mengandung janin bayi laki-laki, maka berat badan anda tidak akan mengalami kenaikan terlalu banyak. Proporsi kenaikan ini berasal dari janin.

4-muka sayu

Walaupun anda merasa dengan mudah dapat membentuk kembali bentuk tubuh setelah persalinan, namun selama masa kehamilan anda tidak akan berpenampilan 'wah'. Hal itu berbeza dengan penampilan ibu hamil bayi perempuan yang selalu terlihat tampil cantik dan cerah, ibu hamil bayi laki-laki lebih cenderung tampil pucat dan selalu berpenampilan serba serabai serta malas dandan.

5-Ngidam Asam

Menginginkan makanan sesuatu merupakan perkara biasa selama masa kehamilan. Hal ini menjadi cara alami bagi tubuh untuk 'menagih' asupan nutrisi tertentu yang dirasa tubuh memerlukan pengambilan tersebut. Janin bayi laki-laki lebih memerlukan nutrisi dari makanan yang masam-masam.

p/s: walau lelaki atau wanita bayi yg dikandung kita perlu bersyukur dengan rezeki daripadanya...ada ramai pasangan yg bertahun-tahun kahwin tp belum lg mendapat zuriat..semuanya datang dariNya...Ia sudah tentukan yg mana baik dan sesuai untuk kita..

Dulu Pakaian Pelacur Kini Jd Fesyen


ni kisah fesyen zaman sekarang...kalu fesyen ni dipakai pada zaman dulu mesti kena kutuk giler tp skarang semua dah moden kan sampai tak ingat malu dah..
sesumpah sedia kan beberapa foto fesyen yg dulu hanya dipakai oleh pelacur tp kini ramai pepuan2 zaman skg pakai


...sesumpah tahu mesti ramai yg marah lepas ni kerana entry ni...yg mana pakai lh atau yg mana jdkan short pant ni 1 fesyen








Kelantan Bakal Terima Imbuhan RM1.03 Juta




KOTA BHARU – Faktor pengurusan yang efisien di samping sokongan peminat setia tempatan dilihat menjadi kunci kejayaan The Red Warriors sehingga mampu mempertahankan kejuaraan Liga Super pada musim ini.
Penasihat Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa), Tan Sri Annuar Musa berkata, elemen yang dibentuk antara kedua-dua pihak itu memberi kekuatan kepada Kelantan untuk membawa pulang trofi tersebut ke Kota Bharu buat kali kedua berturut-turut.
“Saya bersyukur kerana kita dapat mempertahankan kejuaraan Liga Super sekali lagi. Kejayaan ini merupakan hasil kerjasama berpasukan yang dibentuk sejak awal musim ini,” katanya kepada pemberita sejurus perlawanan malam kelmarin.
“Lebih penting, pemain juga menunjukkan komitmen yang begitu tinggi mahu meraih kejayaan selain kekuatan pasukan juga turut didokong dengan sokongan peminat setia kita sendiri.
Tampil selaku juara, Kelantan akan menerima ganjaran cukup lumayan iaitu RM750,000 di samping insentif tambahan RM325,024 daripada Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) tidak lama lagi.
Ini bererti Kelantan akan menerima imbuhan keseluruhan berjumlah RM1.075 juta. Insentif tambahan tersebut diperkenalkan oleh badan induk bola sepak kebangsaan bermula saingan Liga Malaysia musim ini.
Rentetan kejayaan tersebut, Annuar berkata, The Red Warriors akan kembali memberi tumpuan terhadap dua lagi pertandingan berskala besar yang disifatkan cukup mencabar bagi pasukannya selepas ini.
“Selain kempen Piala Malaysia, kita juga akan fokus perlawanan suku akhir Piala Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC) menentang Al-Arbil dari Iraq pertengahan September nanti. Sebab itu kita bawa masuk Keita Mandjou dan Mijo Dadic bagi memperkuatkan pasukan Kelantan.
Dalam perkembangan lain, Annuar turut memaklumkan semua pemain Kelantan diberi cuti rehat selama dua minggu selepas beraksi pada perlawanan persahabatan antarabangsa menentang Queens Park Ranger 20 Julai ini.
“Atas permintaan Bojan Hodak, beliau mahu semua pemainnya cuti panjang tanpa memikirkan langsung mengenai bola sepak. Selepas itu barulah mereka kembali menyertai latihan. Kita mahu ‘meremajakan’ semula pemain sebelum kempen Piala Malaysia bermula nanti,” katanya.

Kumpulan Bersenjata Rogol 7 Remaja Di Kem Agama



MEXICO CITY – Sekumpulan penyerang bersenjata menyerang pusat agama untuk remaja di luar bandar ini, merogol tujuh remaja perempuan bawah umur, memukul dan merompak penghuni yang lain.
Kenyataan Pejabat Pendakwa Raya berkata, serangan itu yang berlaku Khamis lalu, mensasarkan kem agama remaja yang terletak di Taman Colibri di luar bandar Mexico.
Kata pegawai, kira-kira 90 remaja lelaki dan perempuan berkhemah di situ, untuk beribadah dan belajar agama.
Penyerang, iaitu berpuluh-puluh individu bersenjata, “menyerang secara seksual tujuh remaja perempuan bawah umur dan memukul beberapa orang yang lain,” kata kenyataan itu.
Mereka mengambil barang berharga termasuk jam tangan, barang kemas dan telefon bimbit. 

Pergerakan Wanita Yg Boleh Membuat Lelaki Bernafsu


1. Memusing kepala dan menguak rambut
Ini merupakan suatu ‘pergerakan yang menggoda’ apabila seorang wanita berada berhampiran lelaki yang disukainya. Kepala digerak ke belakang sambil tangan menguak rambut daripada muka atau bahu. Pergerakan ini menunjukkan anda mengambil berat akan diri si jejaka dan ia juga mendedahkan bahagian ketiak anda, merembeskan haruman. Pastikan anda memakai deadorant dan ketiak tidak berbau hehehehehee....

2. Muncung, basahkan bibir dan buka sedikit mulut
Bibir tebal nampak lebih menarik kerana ia berbeza daripada bentuk bibir lelaki. Memuncungkan bibir menambahkan lagi ‘godaan bibir’. Sebab itulah, lelaki berpendapat gincu bibir merah paling menarik. Tapi awas jangan selalu muncungkan bibir takut nanti bibir jadi panjang lak heheheheheee....

3. Sedikit sentuhan tubuh
Wanita mempunyai lebih banyak sensor saraf berbanding lelaki, membuatkan mereka begitu sensitif kepada sentuhan. Lelaki mendapati gerakan tubuh wanita seperti meraba-raba dirinya sendiri iaitu pada bahagian paha, tengkuk atau leher adalah sesuatu yang seksi. Lebih-lebih lagi, sekiranya seorang wanita itu menghampirinya sambil menyentuh tangan, bahu atau bahagian badan si jejaka. Sebelum melakukan pergerakan ini pastikan keadaan sekeliling selamat terlebih dahulu ya....takut nak goda yg lain tp yg lain lak tergoda...

4. Jelingan atas bahu yang terangkat
Bahu yang terangkat menonjolkan bentuk bulat dan lenggok tubuh wanita. Maka biasakan menjeling ke belakang. Renung mata si jejaka seketika sebelum memandang ke arah lain atau ke bawah. Renungan itu cukup untuk memberitahu bahawa anda berminat untuk mengenalinya. Kajian menunjukkan kebanyakan lelaki tidak sedar akan renungan pertama si gadis, maka anda perlu mengulanginya beberapa kali. Si dia tertarik? Ambil peluang tersebut untuk mengangkat kening sambil membesarkan mata untuk mengesahkan renungan anda hanya untuk si dia. Bila dia dah perasan buat2 lh jual mahal sikit takut nanti nampak wanita lak terlebih mengada....

5. Usap objek bulat
Mengusap sebarang objek berbentuk bulat adalah suatu pergerakan luar sedar yang mencerminkan pemikiran anda. Contohnya, apabila anda mengusap keliling gelas minuman anda, si jejaka secara simboliknya akan cuba memiliki anda sehinggakan dia sendiri dilihat mengusap-usap kunci kereta atau apa sahaja barang miliknya yang berada berdekatannya. Nak usap tu tengok2 objek gak ya takut tersilap usap benda yg tak sepatutnya nanti jadi lain lak....

6. Jengketkan pinggul anda
Bukti perubatan menunjukkan wanita yang subur mempunyai julat (ukuran panjang) pinggang ke pinggul 70% (ukuran pinggang adalah 70% lilitan pinggul), ia adalah bentuk gitar dan dalam sejarah, julat ini terbukti sebagai faktor tarikan seks paling dramatik! Jangan berputus asa jika anda tidak memiliki julat ideal ini. Jengket atau naikkan sebelah pinggul untuk mendapatkan kesan yang serupa.

7. Lenggokkan pinggul anda
Wanita mempunyai pinggul dan ruang di antara kaki yang lebih lebar berbanding lelaki. Ini bermakna, apabila seorang wanita itu berjalan, dia menampilkan lenggok yang menonjolkan bahagian punggung. Lelaki tidak boleh berjalan begini sebab itulah lenggok wanita merupakan ciri perbezaan seks paling menonjol. Lelaki pula mudah terangsang akan lenggok jalan wanita paling menggoda.
Macam itik pulang petang daaaaa.....

8. Dedahkan pergelangan tangan
Wanita yang berminat dengan seorang lelaki akan secara tidak sengaja mendedahkan bahagian kulit paling lembut lagi licin iaitu pergelangan tangannya kepada jejaka tersebut. Dan wanita ini akan sengaja mengulanginya berkali-kali dan menunjukkan rangsangan tarikan yang meningkat. Mungkin sebab itu, wanita digalakkan menyembur pewangi pada bahagian ini.

9. Kekalkan minat si dia
Kajian menunjukkan kebanyakan lelaki bimbang untuk menyentuh beg tangan wanita, apatah lagi membukanya. Ia dianggap barangan peribadi, ibarat cerminan tubuh anda. Maka, ia menjadi suatu petanda kuat apabila anda meletak beg tangan di sebelah si jejaka yang anda minati. Dengan cara ini, dia boleh melihat atau menyentuhnya sebagai satu cara untuk menunjukkan minat anda. Pastikan beg anda tidak menampakkan wang takut nanti makan anda lak kena bayar heheheheee....

10. Halakan lutut ke arah si dia
Silangkan kaki sambil lutut di atas dihalakan ke arah lelaki yang anda minati. Ini merupakan kedudukan paling santai. Anda bebas berbual sambil memberi peluang untuk mendedahkan sedikit paha secara tidak sengaja.
Khas untuk yg dah berkahwin....


sesumpahmerah: tip2 ini ditujukan khas pada yg sah kahwin ya..yang masih solo, diharapkan jangan bermain dengan api takut terbakar diri sendiri....

Foto Model Separuh Bogel


Macam2 manusia ni...kerana glamor sangup bergambar separuh bogel dalam majalah...siap rela jadi cover majalah lg..janji glamor...

tak caya try tengok foto-foto ni...









Gambar x-ray Bogel Dijadikan Kalendar


macam2 lh manusia skg ni...semua org dah ada komputer n printer sendiri jd jika dulu org jual kalender skg buat sendiri pun boleh kan...
so macam2 design yg ada..
ni aku nak kongsi 1 kalendar yg menjadikan gambar bogel yg telah di xray sebagai kalendar...
jom tengok