Wednesday, 28 August 2013

Gempar: ada kes culik di SK Puncak Alam

Gempar: ada kes culik di SK Puncak Alam 2 budak balik dr sekolah agama nama saidatul dibawa naik sebuah lori. No lori 6041. Minta sapa2 fwd kpd rakan2
Baru berlaku hari ini.murid bernama Saidatul asma'bt hasni thn 3 baru diculik jam 10.42 pg slps balik sek ren agama.penculik 2 org lelaki(cina dan india)menaiki lori bkepla mera,badan lori warna biru dilihat menculik murid tersebut. Penculik sempat hubungi ibubapa knk2 tsebut guna no hp 0192763857.

Budak berusia 1 thun 5 bulan dikurung dalam stor di rumah taska

hanya untuk berkongsi pengalaman.

jgn meletakkan kepercayaan kepada taska 100%

hati ibu mane yang tidak terluka apabila anak yg dikasihi diperlakukan begini. anakku yang baru berusia 1 tahun 5 bulan telah dikurung oleh pekerja- pekerja di Taska Anakku Ceria Bahagia, Presint 14B hanya kerana anak aku kuat menagis. nasib ade kakak yg balik mengadu pada aku. walau pun kakak baru berusia 3 tahun 10 bulan tapi budak tak pernah cakap bohong..

Suami menelefon owner taska utk bertanyakan hal tersebut ttp owner memberi tahu bwh dia tdk tahu kejadian tersebut kerana dia tiada semasa kejadian berlaku.


nex day nyer baru owner msg utk meminta maaf atas kejadian tersebut.  (sah, memang anak aku kene kurung)... next day nye jugak lah anakku bangun tido tanpa boleh membuka mata. mungkin disebabkan oleh menagis terlalu lama. Anakku memgalami trauma yg agak teruk.. nak berdukung 24 jam dengan aku, tido mengingau sambil menangis.. aku pun mengalami trauma, makan tak lalu, semangatt hilang... sedih yg teramat sgt..

aku post di sini bukanlah untuk menutup periuk nasi org lain ttp hanya untuk peringatan kepada semua org termasuk diriku sendiri spy perkara begini tidak akan berlaku lagi..

hati masih sakit mengenangkan anak diperlakukan demikian.. walaupun ramai pekerja dalam taska tersebut tapi sorang pun tak tolong anak saya yg telah lama di kurung dalam stor tersebut..




Rakyat Sarawak Memboikot Era Fm


lagi budak ditinggalkan dalam MPV

Ipoh: Seorang kanak2 lelaki menangis sekuatnya dan memangil ibunya agar dikeluarkan dari kereta MPV milik ibunya yang diletak dihadapan Hospital Fatimah, Ipoh, Perak.



Ketua MCA Ipoh Datuk Seri Micheal Chong berkata dia senditi menyaksikan pengalaman malang budak lelaki tersebut yang terperangkap pada hari sabtu lalu. Dia amat berharap agar perkara seperti ini tidak berulang lagi.

Dari dalam kenderaan tersebut dapat dilihat yang dia telah berpeluh dengan banyak manakala enjin telah dimatikan, kemungkinana kanak2 tersebut telah terperangkap selama setengah jam. dia menambah sekiranya tidak ada sesiapa yang perasan kanak2 malang tersebut kemungkian dia akan mati kelemasan dalam kenderaan sepertimana trajedi yang berlaku terdahulu

Jepun Reka Bantal Berbentuk Peha Wanita



Macam-macam hal pelik sering kali berlaku di negara membangun seperti Jepun dan China.

Boleh dikatakan semuanya pelik dan mengarut kadang-kadang. Kini, Jepun telah mereka bantal yang berbentuk fizikal wanita, seperti peha wanita yang diberi nama Himazakura Lap Pillow.

Bantal ini dikatakan sangat popular di Jepun dan jualannya juga dilaporkan sangat menggalakkan.
Pelanggan yang telah membelinya mengatakan Himazakura Lap Pillow sangat selesa, lembut dan elastik serta sesuai untuk berbaring di atasnya.

Malah, bantal ini boleh didapati di kedai-kedai bebas cukai di Tokyo dan Lapangan Terbang Antarabangsa Narita, di mana kebanyakan pelancong membelinya sebagai cenderahati untuk dibawa pulang ke negara masing-masing.

Kerana Cinta Gadis Sanggup Toreh Tangan!

Memang sedih!!! mungkin dikecewa telah up date status bahawa telah menoreh tangannya hingga berdarah kerana cinta.Sekadar nasihat untuk para pembaca sekelian memang agak sukar menerima hakikat bahawa si dia telah curang atau minta putus tambahan pula semuanya telah diberikan kepadanya.Namun janganlah bertindak bodoh hingga sanggup cederakan diri sendiri sedikit hadis yang perlu kita fahami


Jadi bermuhasabah diri ada hikmah disebaliknya.Anggaplah ini adalah ujian Maha Esa.Yakinlah kepada Allah dan berubahlah insyaAllah anda akan merasai tenang dan lapang,

Bra Harum Semerbak "Rozita Che Wan" Kini Dilelong Di Facebook


Wowwww... Hangat Dipasaran!!Bra yang pernah dipakai oleh Rozita Che Wan semasa sesi penggambaran kini dilelong? Apa yang menarik sangat dengan Bra Rozita Che Wan nie sampai ada orang yang menyimpan dan melelongnya dalam Facebook? Yang peliknya bila masa pula orang ni tahu yang tu adalah bra yang dipakai oleh Rozita Che Wan dalam sesi penggambaran. Pelik tapi benar kot..hahahaha. Macam-macam hal betul lah..

Gadis Dibogelkan Sebelum Gambarnya Dirakam

Kuching: Seorang gadis bukan saja dibelasah dengan batang besi, malah gambar separuh bogelnya dirakam pemilik sebuah rumah sewa apabila dituduh mencuri dalam satu kejadian di Bandar Baru Batu Kawa di sini, semalam.

Perbuatan melampau lelaki berusia lingkungan 30-an itu dikatakan sebagai hukuman dan pengajaran kepada mangsa yang dituduh mencuri barangan dalam rumah sewa berkenaan.

Mangsa yang berusia 21 tahun dan berasal dari Sibu itu dimalukan lelaki terbabit di depan beberapa lelaki lain termasuk rakan lelaki mangsa sendiri apabila pakaiannya dilucutkan secara paksa sehingga separuh bogel sebelum gambarnya dirakam.

Menurut sumber, mangsa dikatakan tiba di bandar raya ini dua minggu lalu untuk mencari pekerjaan sebelum bertemu rakan lelakinya yang berusia 20-an di Malihah.

“Mangsa kemudian ditawarkan pekerjaan di sebuah kedai kopi dekat MJC Batu Kawah dan memutuskan untuk tinggal berhampiran tempat kerjanya dengan menyewa sebuah rumah sewa.

“Pemilik meminta gadis terbabit membersihkan rumah terlebih dulu sebelum masuk. “Namun, tidak berapa lama kemudian, lelaki itu berang apabila mendapati beberapa barang dalam rumah itu hilang lalu memanggil mangsa.

Pembaca Berita Astro Awani Tak Pakai Bra??


Agak kelakar juga bunyi tajuk di atas kan. Apatah lagi ia berlaku ke atas pembaca berita Astro Awani. Takkanlah pembaca berita tak pakai bra kut. hmmm… apa apa pun, anda lihat gambar-gambar berikut dan nilaikan sendiri.

Pandangan kami, kami rasa ia adalah disebabkan lipatan atau design baju tersebut pada bahagian dada pembaca berita tersebut. Mungkin kerana lipatan itu begitu menonjol di tempat yang tidak sepatutnya hingga menimbulkan kontroversi. Mungkin lepas ni mereka perlu lebih sensitif dalam pemilihan jenis baju.

SOO WINCCI TAK TOLAK JODOH LELAKI MELAYU



Soal jodoh pernah menjadi satu kerisauan buat penyanyi terkenal berdarah Tionghua, Soo Wincci.

Pernah dibadai kekecewaan sebelum ini, sedikit sebanyak membuatkan penyanyi berusia 28 tahun ini putus asa untuk menjalin cinta.

"Saya pernah cuba menjalin hubungan cinta sebelum ini tapi tak menjadi. Ada saja masalah.

"Memang ada rasa putus asa. Jadi, saya ambil keputusan untuk fokus pada karier," katanya kepada Sinar Harian Online.

Sempena Hari Raya Aidilfitri yang bakal menjelang, Wincci menyumbangkan sepasang kasut kepada pihak media yang membantunya selama ini.

Ketika ditanya soal kemungkinan jodohnya dengan lelaki Melayu, Wincci tidak menolak.

"Saya tak tolak kalau pasangan saya Melayu.

"Kerjaya saya boleh pilih nak itu nak ini tapi kalau jodoh tak boleh pilih," katanya yang belum pernah menjalin cinta dengan jejaka Melayu.

Tambahnya, "kalau orang itu bukan untuk kita, usaha macam mana pun, tetap tak jadi punya."

Kehidupan seharian Wincci terlalu sibuk sehinggakan Wincci hanya mempunyai waktu tidur yang terlalu singkat.

Ekoran terlalu sibuk, ayah Wincci pernah merajuk gara-gara terlalu susah untuk bertemu.

"Ayah saya marah sebab nak jumpa saya kena buat temujanji.

"Tapi sekarang dia dah faham," katanya sambil ketawa kecil.

Dalam perkembangan lain, Wincci baru saja mengeluarkan lagu terbaru sempena Hari Raya Aidilfitri berjudul Salam Aidilfitri.

Wincci bakal kembali ke Taiwan pada November nanti untuk meneruskan urusannya di sana.

Selain itu, Wincci juga bakal muncul dalam program TV terbaru yang bakal menjalani penggambaran selama tiga bulan.
- See more at: http://perihalnegara.blogspot.com/2013/08/soo-wincci-tak-tolak-jodoh-lelaki-melayu.html#sthash.uafxfAJK.dpuf

Website Paling Panjang Di Dunia Dan Gila


World’s Highest Website! Sesuai dengan namanya, laman web ini adalah website paling gila yang pernah ada di dunia. Website ini mempunyai 'ketinggian' 11.77 Batu yaitu tepatnya 18.939 kilometer. Bahkan, Firefox pun tidak tahu bagaimana berurusan dengan website ini. Jika anda yang kuat meng-scroll sampai 19 kilometer, tunjukan kemampuan anda disini. Tetapi bagi anda yang tidak kuat, tenang saja. Website ini memberikan 'kemudahan' take the elevator,  untuk turun terus kebawah yaitu kandungan sebenarnya.
http://worlds-highest-website.com/#pos1